Как е правилно да се белят бананите?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Nov 18, 2005 7:04 pm

Марфа, ти затова си го написала такова едно малко, че и ние да не го видим, знам аз. :P Пържени и печени банани не съм ял, но по бутките за ядки продават едни... сушени, мисля, че бяха. Те вече са много вкусни. :D

Колкото до страничната тема - предпочитам кола пред пепси, освен ако въпросното не е с лимон, но така или иначе не съм им от най-големите почитатели. Девън пък е най-правилната минерална вода. :wink:

Едит: О, 7 станаха страниците! :lol:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Fri Nov 18, 2005 7:15 pm

никога досега не съм се замислял за това как трябва да се белят бананите. екзистенциалния смисъл на този въпрос досега ми е убягвал. аз специално ги беля откъм дръжката. иначе след като отговорих отново ще побягна далеч от мислите си спрямо екзистенциалния смисъл на този въпрос, защото мисля, че не ми харесва.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Nov 18, 2005 7:21 pm

Според мен как най-добре се белят бананите знаят лемурите.
А за утре сутринта обещавам хубав сняг.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Nov 18, 2005 7:28 pm

Ех... прочетох ви...
Сега седя и гледам един банан... обикновен такъв, жълт, узрял с мъничко черничко вече по него... седя и мисля, мисля и седя... по едно време само мисля, и леко съм почнал да левитирам, демек отлепил съм си гъза от седалката и вися във въздуха... мисълта ми бистра и ясна като планински ручей осъзнавам една велика Истина на Битието за Банана... седнах... всичко рухна като кула от карти... не мога! не мога да се реша откъде да го почна...
Дали вече не е време да не се направи една анкета? Колективният разум да отмери... Може и някавъв център за изследване на банана... интитут може би... Очевидно самотния търсач е безпомощен пред подобни Загадки на Битието.

Едно време беше лесно... пускаха банани само по Нова Година... имаше опашки и човек на тях научаваше всичко нужно, което му трябва да знае... но хората бяха прости и питаха къде ще пуснат тоалетна хартия и други малозначими днес неща, а не се сещаха да попитат очевидното- как да си обелят артикула, който си купуват...

като невежа почвах да ям бананите не от дръжката, а от долната, както сега се оказа част... само аз си зная какво ми е коствало това, но времената бяха такива, че без подръчни материали и само с единия ум се е налагало да се отваря я консерва русенско варено, я скумрия.... отварачката си беше имане... та както се оказа сега съм почвал бананите от долу, демек от по вкусното и така съм се зарибявал, щото накрая на банана ти остава един стипкав вкус на талаш в устата, и за да го премахнеш почваш следващия по същата процедура, после следващия и т.н. докато свършат... по-скоро докато се продрискаш... Обикновено по Нова Година пускаха и тоалетна хартия, така че щастието беше гарантирано... Хората ходеха с един възглупав ощастливен поглед на особено разхлабени...

Сега с тоя банан съм в дилема... Помогнете! От къде да отпочна консумацията му... почти губя съня си... а той става все по черен... трябваше да се замисля върху някой по зелен... Побързайте, банана си отива...
Last edited by simple_stupid on Fri Nov 18, 2005 7:58 pm, edited 1 time in total.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Nov 18, 2005 7:32 pm

Затвори очи и откъдето го хванеш. После си го направи на шейк :РРР
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Nov 18, 2005 8:03 pm

Спамери, развалихте ми темата с някаква кола и вода и какво ли не още... А въпросът е екзистенциален!

Има обаче една обезпокоителна тенденция:
Marfa wrote:Бананът се бели откъм бездръжковата част. Бананът НЕ СЕ яде зелен. Яденето на зелени банани в Сингапур се наказва със смърт! Или се е наказвало! Или ще се наказва!
Syber wrote:Смърт За тия дето ядат бананите зелени - СМЪРТ, СМЪРТ, СМЪРТ!!! :twisted: :twisted: :twisted:
МУАХАХАХАХАХАХАХАХА :twisted: :twisted: :twisted:
...
и все пак СМЪРТ от побой с бананови кори :lol: :lol: :lol:

Както се вижда, беленето на банана от погрешната страна води до повишена агресивност и отпадане на всякакви морални задръжки...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Nov 18, 2005 8:12 pm

Е ти не стига, дето си белиш банана погрешно, ами го консумираш и зелен?! Олелеееее... :?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Nov 18, 2005 8:16 pm

Marfa wrote:Затвори очи и откъдето го хванеш. После си го направи на шейк :РРР
Марфа, бих казал че правите опит да се ибавате с мен. Това е добър признак... мисля че оздравявате. :D
Шейка е твърде сложен продукт, венец на дълго еволюирала човешка откривателско и експериментираща страст и опит. Той води след себе си нелеки въпроси като ... как да доим крава, без да я стресираме и депресираме, кубатурата на кръгъл гюм, с колко вода буля Тодора може да разреди млякото и изкупчика Ахмед да го приеме. Още съм твърде назад в материала за да застана пред тези Въпроси подготвен.

А и Красотата е в естественото и простото. Неща като това да изядеш един банан с чувството, че знаеш как да го направиш правилно. Мисля че от непрекъснато затваряне на очите пред Загадките на Битието, с които То непрекъснато ни бърка в очите сме на дережето, което сме...

П.П. Най-сериозно си признавам и декларирам, че това е най-гениалната тема в която съм писал. Потенцията и евристичността и са безкрайни... няма нужда да доказвам.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Nov 18, 2005 8:22 pm

Ghibli wrote:Спамери, развалихте ми темата с някаква кола и вода и какво ли не още... А въпросът е екзистенциален!
Ghibli, остави ги, мнозинството няма да те разбере... :cry:
Но рано или късно всеки един остава насаме с един банан... и Въпросът откъде да почна заства... Не! направо ВИСИ НАД НЕГО със СТРАШНА СИЛА.
Аз продължавам да гледам банана пред мен... Не губя надежда, че ще открия Отговора...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Nov 18, 2005 9:05 pm

(1) Пепси КОЛА и Кока КОЛА са все КОЛИ. Стига жалък фанатизъм.

(2) Съм джафкане ;)
Забърсвам тука сълзите на тиха тъга, които предизвикват подобни напъини

Освен да напомня, че унижението ше си стои...
Ех, млади, млади.... :) Все в тях да е последната дума :) Айде, папай там банана и тихо ;)

(няма бан за админа.. само за айпито му... ако не се е подсигурил :P)
И стига глупости, как мое да готвите банан, тва е идиотщина.
Btw банани фламбе е десертче гениално!!! Муцка!
А под "безчет" в случая се разбира Джимис и забутаното нещо в Мултиплекса, нали? Щот други не си виждал...
Напомни ми, Симе, някой ден да те оставя да ми пишеш биографията.. която очевидно знаеш доста повече от мен :roll: :P

(3) Имаше и по-яки спамерски теми навремето, макар и пак за плодове, колко спам има по тия плодове, няма грешка :D

(4) ДИЛЕМАТА И БАНАНЪТ
Аз продължавам да гледам банана пред мен... Не губя надежда, че ще открия Отговора...
Замунда отдавна са си го казали:

Гледам та ся
срещу мен
толкоз хубав и голям
е тъй на
как сега
що не взема та изям
шса примиря с таз съдба
с теб ша са задоволя
ти си един
но МОЙ си ти!
ша та изям, макар да знам че ша боли!!!
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 9:22 pm

1) Пепси КОЛА е правена след Кока КОЛА, която измисля думата. Каже ли човек само "кола", никой не си представя Чери Кола, а каже ли човек само Пепси, очевидно че последвалото го в същото изречение "кола" едва ли има предвид пак Пепсито. Тъп начин за водене на спор е да буквалничиш. А ако не това си имал предвид, а принадлежността и на двете към колата, нека отбележа и въпросната Чери Кола. Пък има и по-неизвестни. И те са КОЛИ... Не се излагай, като не си фен на колата, поне не говори глупости.

2)
Ех, млади, млади.... Все в тях да е последната дума Айде, папай там банана и тихо

(няма бан за админа.. само за айпито му... ако не се е подсигурил )
Коет той не е направил, щот няма срещу кого. И при 24/7 зареден с плодове хладилник, аз поне мога да го пипам банана :twisted:
Напомни ми, Симе, някой ден да те оставя да ми пишеш биографията.. която очевидно знаеш доста повече от мен :roll: :P
Тва е смешна нападка вместо да ме опровергаеш, което само показва, че не можеш. И с банването, че не моем се опраим, не можем, обаче постове мога да трия, та викам втория път със "Симе"-то да ти е последен, а? :?
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 18, 2005 9:28 pm

Аз пък мисля, че въпреки че пепсито и кока колата имат доста разлика, пепсито е чудесно, особено диетичното, което определено може да се пие за разлика от напълно безвкусната диетична кола...
Кога ще направят кола с дъх на банан е въпросът...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 9:29 pm

Не искаш. Има такава с дъх на ванилия. АБОМИНАЦИЯ!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 18, 2005 9:33 pm

Тц, пила съм я, имаше вкус на нормална айс кола, нищо й нямаше чак толкова...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 9:36 pm

Интересно къде си я пила, като я няма в Европа, но така или иначе има ОТРОВНО силна ВОНЯ на ванилия, което ти позволява да я пиеш само с предварително умъртвени обонятелни рецептори...