Гласувахте ли?
Moderator: Moridin
- armageddon
- Forsaken
Изобщо не съм съгласен. Костов с един замах прибра пнад 2/5 от твърдия син електорат. Мисля, че като за една личност това е огромно постижение.armageddon wrote:Лично за мен и Костов и Михайлова доста се издниха, но бяха на едно много по високо ниво от всички останали.
And you can't dance with a devil on your back...
Ето ти, чети словото Воленово и се радвай: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=106421armageddon wrote:Къде, искаме и нас да ни "просветли" съответния господин.
Не, наистина как е възможно някой да увърта чак толкова много и да не каже абсолютно нищо конкретно в толкова дълго интервю? Явно за това е необходим таланта на Болен.

Изобщо не съм съгласен. Костов с един замах прибра пнад 2/5 от твърдия син електорат. Мисля, че като за една личност това е огромно постижение.
Може би това се случи, защото толкова време изграждаше имидж тип "СДС, това съм аз". Но по-вероятно заради тоталната некадърност на бившите му съпартийци, които сега щели да слагат Пешо Стоянов за лидер....О, свещена простота!

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
А мен най-много ме възмущава високия процент на ДПС. Имам предвид това, че те обраха където имаше глас за купуване, и то точно на етническа основа, само че сега присъединиха и ромите (има ромски квартали, където ДПС взимат 99%). Понякога наистина си мисля, че трябва да има тест за интелигентност за да можеш да гласуваш...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- JaimeLannister
- Forsaken
Морви, не е проблемът в многото гласове на етническите малцинства, а в това,ч е средният български тъпак Гордо® Отказва® да си Омърси® Гласа® и Наказва® управляващите, щото Всичките-Са-Мафиоти®. И като имаш минимум 45% българи, които изобщо не са гласували, очевидно местата, спечелени от ДПС, чиито таргет-избиратели пък винаги гласуват масово, са си съвсем закономерни и лично връчени им от Истинския Българин, известен още като антимислещ кретен.Morwen wrote:А мен най-много ме възмущава високия процент на ДПС. Имам предвид това, че те обраха където имаше глас за купуване, и то точно на етническа основа, само че сега присъединиха и ромите (има ромски квартали, където ДПС взимат 99%). Понякога наистина си мисля, че трябва да има тест за интелигентност за да можеш да гласуваш...
And you can't dance with a devil on your back...
Аз успях да гласувам, рано рано сутринта в събота. Държах да го направя и колкото и да бяха дразнещи рекламите под път и над път агитиращи обществеността да даде вота си, мисля че бяха необходими. Лошо е, че не се получи
.
Резултатите ги чаках с премерено нетърпение. Мисля че никой тук не е изненадан от победата на БСП на изборите, въпросът беше кой ще ги последва. В този ред на мисли за мен беше повече от изненада да разбера, че сформираната преди два месеца коалиция 'Атака' влиза в парламента с по-висок резултат от разпокъсаната десница.
За Бога, какво се случва в България? Къде отиде здравият разум? Ами българинът защо се скри? Защо остави на малцинствата да му решават проблемите? А и е вярно че ксенофобски партии има навсякъде в Европа, но такива недоразумения като 'Атака', че и толкова крайни никъде няма.
Освен това десница или левица, няма значение, просперитетът на българския гражданин е приоритет на което и да е правителство. Трябва да има ясни цели пред държавата и реалистичен подход към изпълнението им. Всичко трябва да се планира в детайли в дългосрочен план, да има приемственост от едно в друго правителство, било то ляво или дясно.
В този ред на мисли не смятам, че която и да е политическа сила, представила се на изборите, може да се справи напълно с всичко, за което писах по-горе. Всеки си знае своето, 'приемственост' освен по въпросите за евроинтеграцията (изключвайки идеологията на 'Атака', разбира се) не мисля че е възможна. Левите партии са силно социално ориентирани и загърбват икономическия разтеж и външнодържавните позиции за сметка на изпразването на държавната хазна, десните партии пък затягат положението икономически, а хората обедняват малко или много.
Още един извод от следизборните резултати - турците от малцинство се превръщат в решителна сила, което само идва да покаже, че Доган, какъвто и да е, си води политиката твърде умело
и успява.
Единственото, за което мога да се надявам сега е, каквото и да е новото правителство, да се постарае да подобри състоянието в здравеопазването, образованието, условията на труд. Да се постарае да привлече още чужди инвестиции, да подпомага частния бизнес и да удържи курса към ЕС. Другото е ирелевантно.

Резултатите ги чаках с премерено нетърпение. Мисля че никой тук не е изненадан от победата на БСП на изборите, въпросът беше кой ще ги последва. В този ред на мисли за мен беше повече от изненада да разбера, че сформираната преди два месеца коалиция 'Атака' влиза в парламента с по-висок резултат от разпокъсаната десница.
За Бога, какво се случва в България? Къде отиде здравият разум? Ами българинът защо се скри? Защо остави на малцинствата да му решават проблемите? А и е вярно че ксенофобски партии има навсякъде в Европа, но такива недоразумения като 'Атака', че и толкова крайни никъде няма.
Освен това десница или левица, няма значение, просперитетът на българския гражданин е приоритет на което и да е правителство. Трябва да има ясни цели пред държавата и реалистичен подход към изпълнението им. Всичко трябва да се планира в детайли в дългосрочен план, да има приемственост от едно в друго правителство, било то ляво или дясно.
В този ред на мисли не смятам, че която и да е политическа сила, представила се на изборите, може да се справи напълно с всичко, за което писах по-горе. Всеки си знае своето, 'приемственост' освен по въпросите за евроинтеграцията (изключвайки идеологията на 'Атака', разбира се) не мисля че е възможна. Левите партии са силно социално ориентирани и загърбват икономическия разтеж и външнодържавните позиции за сметка на изпразването на държавната хазна, десните партии пък затягат положението икономически, а хората обедняват малко или много.
Още един извод от следизборните резултати - турците от малцинство се превръщат в решителна сила, което само идва да покаже, че Доган, какъвто и да е, си води политиката твърде умело

Единственото, за което мога да се надявам сега е, каквото и да е новото правителство, да се постарае да подобри състоянието в здравеопазването, образованието, условията на труд. Да се постарае да привлече още чужди инвестиции, да подпомага частния бизнес и да удържи курса към ЕС. Другото е ирелевантно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- armageddon
- Forsaken
За това съм съгласен. Аз не крия че влизането на ДСБ в парламента за мен беше по голяма изненада от невлизането на Азис и Новото Време комбинирано с влизането на малоуниците от Атака.Roland of Gilead wrote:Изобщо не съм съгласен. Костов с един замах прибра пнад 2/5 от твърдия син електорат. Мисля, че като за една личност това е огромно постижение.armageddon wrote:Лично за мен и Костов и Михайлова доста се издниха, но бяха на едно много по високо ниво от всички останали.
Син електорат? Синия електорат се претопи след цепенето им по какви ли не линии на сините и накрая май им даде наказателен вот като вкараха Атака в парламента.
- SPQR
- Farmer
Да, гласувах и не съжалявам.
Стана есно, бързо, не болеше и освен всичко се оказа
добър повод по пътя да се отбия за една бира с кварталните
"политолози" до Джиков
След това резултатите започнаха сами да скачат около мен
и къде с желание, къде с нежелание - предварително, на 80%
преброяване, окончателни - започна да ми става смешно...
Сега като се сетя, като си спомня графиката и като си дам сметка
по колко човека и от кои партии точно са "бъдещите" депутати...
наистина ми става смешно.
Още повече че изкараха и имената им днес (някои с въпросителна).
Общо взето народа си защити правото да покаже Голям Среден Пръст...
Стана есно, бързо, не болеше и освен всичко се оказа
добър повод по пътя да се отбия за една бира с кварталните
"политолози" до Джиков

След това резултатите започнаха сами да скачат около мен
и къде с желание, къде с нежелание - предварително, на 80%
преброяване, окончателни - започна да ми става смешно...
Сега като се сетя, като си спомня графиката и като си дам сметка
по колко човека и от кои партии точно са "бъдещите" депутати...
наистина ми става смешно.
Още повече че изкараха и имената им днес (някои с въпросителна).
Общо взето народа си защити правото да покаже Голям Среден Пръст...
Url: Web Folder | Web Log
What you take won't kill you, but careful what you're givin'
What you take won't kill you, but careful what you're givin'
- JaimeLannister
- Forsaken
Ми аз толкова се нервя, защото гласовете на ДПС са им връчени от редовия ром, всъщност. В което няма нищо чак толкова лошо. Но те са му връчени от редовия ром, защото Доган спомогна за пускането на тока заради неплатени сметки в Столипиново ("Ние ше си плащаме - когат' имаме пари ще си плащаме по десетина лева, колкото можем да отделим", както жертвоготовно обеща жител на новоосветения квартал). И с идеята, че неговата мисия е да опрощава простъпките на избирателите си, нищо, че те са лееекон незаконни.Морви, не е проблемът в многото гласове на етническите малцинства, а в това,ч е средният български тъпак Гордо® Отказва® да си Омърси® Гласа® и Наказва® управляващите, щото Всичките-Са-Мафиоти®. И като имаш минимум 45% българи, които изобщо не са гласували, очевидно местата, спечелени от ДПС, чиито таргет-избиратели пък винаги гласуват масово, са си съвсем закономерни и лично връчени им от Истинския Българин, известен още като антимислещ кретен.
С две думи не се нервя дори на това, че вотът е етнически, а на това, че е постигнат с цената на некоректност към останалата част от обществото.
Иначе всъщност ниската избирателна активност е нормална за развитите страни. Но там логиката е по-скоро, че всички политици са еднакво компетентни, а не че всички са идиоти.
I don't wanna die
Рол, евала за това. Вчера на едни се опитвах да им обясня точно това, ама не успях да го формулирам толкова добре.Морви, не е проблемът в многото гласове на етническите малцинства, а в това,ч е средният български тъпак Гордо® Отказва® да си Омърси® Гласа® и Наказва® управляващите, щото Всичките-Са-Мафиоти®. И като имаш минимум 45% българи, които изобщо не са гласували, очевидно местата, спечелени от ДПС, чиито таргет-избиратели пък винаги гласуват масово, са си съвсем закономерни и лично връчени им от Истинския Българин, известен още като антимислещ кретен.
И изобщо, що за мания да се разсъждава по този начин? "Глей ги начи как всички политици от първия до последния са кретен до кретена, а глей ме мен къв съм готин да го е*а!". Значи, всеки път като я чуя тая мантра независимо от модулациите в нея, ми иде да го хвана тоя, дето я припява тая глупост и да му предложа да се кандидатира, след като е такава светла и предостойна личност. Само че за разнообразие и може би за тренировка да спре веднъж на червен светофар или поне да даде път на майката с бебешката количка, която притичва по пешеходната пъттека, а тогава да ми обясни как политиците масово не спазвали законите!
Не можаха да намерят пет минутки време да се замъкнат до секциите за гласуване, но време да мрънкат и да си търсят всевъзможни оправдания, от невменяеми по-невменяеми - имат!
Е ми, браво...
Бтв, като спомена
1. За заплати 2000лв.
2. За пенсии 1000лв.
3. За България на три морета.
Без коментар
.
се присетих за нещо интересно. Една съученичка ми разказа как видяла дни преди изборите, на Славейков някакъв, който се разхождал с табела окачена на врата. Бил независим кандидат, а на табелата имало три точки:тоя, дето я припява тая глупост и да му предложа да се кандидатира, след като е такава светла и предостойна личност.
1. За заплати 2000лв.
2. За пенсии 1000лв.
3. За България на три морета.
Без коментар

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body