Благодарско на
@Dr. Horrible, че написа добра дума за
Hawkeye
Този сериал го бях отписал и щях да го скипвам, но се оказа много добър. Даже съм съгласен, че е втория им най-добър след Уанда.
Страхотен Jeremy Renner, страхотна Hailee Steinfeld и страхотни поддържащи персонажи. Историята динамична и държи интереса на собствени мускули, вместо да загатва неща, бойните сцени са готини и комиксови, хуморът е смешен, сърцето си е сърце и душата е душа.
И обратното на каквото каза Роланд, сериалът всъщност е първият им, който е задоволително самодостатъчен, не сетъпва някакви събития които ще се случват в бъдещето, и не завършва на клифхенгър, а си приключва каквото трябва да се приключи в 6 кратки епизода.
Също така е точния пример как трябва да се правят връзки между различните произведения в MCU-то. Събитията в сериала са причинени от, и стоят стабилно на раменете на предишни произведения. За да се извлече максимума от него, трябва да сте гледали поне avengers филмите и black widow, но нито един от тези не е задължителен и зрителят няма да се чувства изгубен дори да ги е скипнал. Камеотата от други марвел неща са задоволителни и pwn-ващи, но не са оставени без обяснение, така че предполагам, че и за не mcu фенове сериалът ще е разбираем (а и не е като исторята да е особено засукана, добро срещу зло, предателство и загуба, a tale as old as the world).
Единствените кусури, които мога да изнамеря, са че е една идея по-семеен отколкото си го представях - героинята на Hailee Steinfeld ми идва малко твърде мистърбийновска, вре се в опасности прекалено нахайпена и обичайното обяснение, че младите се чувстват безсмъртни не ми работи съвсем, при напълно adult бойните сцени в които участва. Просто сериалът се носи като cartoon анимация, а е live action.
И е доооста коледен, във всяка втора сцена има лампички и елхи, празничния дух краси диалозите постоянно, това дори не знам дали да го пиша като минус или плюс.
9/10