Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun May 31, 2009 7:32 am

Amelia wrote: Разправяла ли съм ви как лицето е искало от познат на баща ми няколко милиона лева на името на въпросната фондация, за да остави отворена малката му фамилна фабрика?
Не, не си.
А иначе "Командира" е известен предимно като кръволок, резач на пенсии и удушвач на невръстни дечица. Тези лоши навици ги е усвоил още като малък. Прави го в паузите докато наднича зад врата на Бойко Борисов или си говори сам с теменужките. Освен това е кандидатствал и в Партията. Сигурно има и други грехове - тепърва ще ги разберем...
П.П. Бтв приказката за "познатия и няколкото милиона" съм я чувал от няколко места. Оттогава все ставам рано и обикалям, белким и аз се спъна в торбето с кайметата, че да си направя "малка фамилна фабрика". Веднъж даже си намерих 5 лв.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun May 31, 2009 8:44 am

Малка фамилна фабрика не се прави с обикаляне, а с труд. Поне честния начин е такъв. Пробвай, може да ти провърви - а ако МНОГО ти провърви, може и личен опит с Командира и фондацията на жена му да сдобиеш. :roll:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun May 31, 2009 10:49 am

И аз имам познати, дето са чували от свои познати, че... Известната информационна агенция ЕЖК (Една Жена Каза) в такива случаи безотказно работи.

А за детето. Да, наистина не съм била фикус в хола на това семейство и няма откъде да знам дали наистина бащата не е пълнил главите на децата с глупости. Нещо повече, наистина е напълно възможно всичко, дето майката го казва, да е чистата истина. Мен обаче ме потресе отношението към детето й. Че аз с котката си не си позволявам да се държа по такъв начин. Детето пищи и се гърчи в ръцете на някаква непозната, която го вдига и почва да го носи както носят овцете за стригане, а ти не реагираш въобще. Детето ти се хваща за врата на колата, ти му изчегъртваш пръстите оттам, набутваш го вътре, лягаш отгоре му и приятелката ти и тя ляга отгоре му, щото да не вземе случайно да мръдне. Детето се хванало там за какво беше, ти го дърпаш с всички сили, влачиш го... Как не спря бе! Как не се опита да го гушнеш, да го успокиш по някакъв начин! Как въобще можеш да си позволиш да действаш така, като виждаш какво причиняваш на собствените си деца!

Нормалният начин за действие би бил, след като видиш как реагират децата ти, да започнеш да идваш заедно с детски психолог и прочие упълномощени лица, да разговаряш с децата си, за да видят, че не си Иван Костов в женски облик и така след няколко такива посещения тая грозна сцена нямаше да е факт. Но тая влачеше и размятваше детето си все едно се опитва да си вземе някаква нечуплива вещ, която мъжът й не й дава. Ето това ме отврати мен. Нямам идея алкохоличка ли е, проститукта ли е, каква е, но от видяното с цялото си сърце заключавам, че тая жена майка не е и не може да бъде.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun May 31, 2009 11:58 am

Току що слушах предаванeто на Карбовски по "Дарик" - "Пропаганда". Бащата на децата му беше гост. Значи, назрява огромен скандал: бащата твърди, че не ги е отвлякъл. Имал писменото съгласие на майката децата да пътуват с него до България, без указан срок, подписано от нея и заверено в консулството ни във Варшава. Приложил е копие към делото. Следователно или бащата лъже, или лъжат съдията по делото и министърът на правосъдието.
Карбовски, с чиито крайности и аз не съм съгласен понякога, в случая беше прав. Накрая той каза приблизително следното: Закон или не, като акт случилото се беше еничарство. Османската империя също е събирала "законно" деца от раята, имало е султански ферман за това. Но това не значи, че не са хвърчали глави. Ако това се беше случило в циганска или турска махала, каза той, щеше да свърши съвсем по друг начин, с полицаи, съдия изпълнител, дипломатическа кола и всичко...
Днес в 14:00 ще има протест пред Полското посолство. Съжалявам, че не съм в София.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sun May 31, 2009 12:14 pm

Честно казано се изкушавам да си наруша принципите, да затворя книжарницата и да се присъединя към тълпата.... ако изобщо се събере такава.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun May 31, 2009 12:29 pm

Е, въпреки всичко ние наистина не знаем точните факти. Може да са се разбрали с майката да заведе децата в България, а по-късно да дойде и тя. Съвсем примерно говоря де. Аз гледам просто крайния резултат. Тая жена се държа със собственото си дете като с вещ. Дърпа го, влачи го, мачка го, приятелката й и тя го дърпа, влачи, мачка... Само дето не скочиха отгоре му. Ето това ме отврати. Ама наистина. Как не се опита да го гушне. Как не се опита да го успокои. Как позволи на оная руска крава да го разнася като добитък за клане и въобще тая пък каква беше и що чинеше там? Отврат.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun May 31, 2009 12:34 pm

Странното е, че в крайна сметка ще се окаже, че не полски а български съд е виновен за всичко. Поне така казват поляците. Ставало въпрос за 2 решения на софийския съд. А бащата казваше, че съдийката не допуснала свидетели на делото и затова не можал да се защити. Нещо такова четох из статиите вчера.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun May 31, 2009 12:57 pm

Става въпрос не за съда и за решението дори, а за изпълнението му. Те не са разведени. Бащата довежда децата доброволно за "предаването" им. ОК, може да ги е надъхал. Виждаш, че не искат да тръгнат с тебе. Вярно, малолетни са и по закон не се иска мнението им, но все пак. Срещаш се с тях. Неколкократно. Обясняваш им, показваш им, дето вика Марфа, че не си "Иван Костов в женски дрехи", че ги обичаш, майка си им, в Полша е по-хубаво, повече възможности и по-висок стандарт, и т.н. ... Не. Просто трябва да докажем, че сме отгоре :(
Сега ще го осъдят 3 г. и принудително ще екстрадират другото дете при Ядвига-та, дето 2 г. я няма да се погрижи за децата си, щото й се стои в Майорка. Ми, нямам думи просто...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jun 02, 2009 12:06 pm

Училището да започва на 6 години, а народът да минава през задължителна строева подготовка. Това са два от акцентите в управленската програма на ГЕРБ. Тя бе представена вчера в НДК, пише в. "Труд".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към присъстващите чрез видеовръзка от дома си в Банкя, тъй като лежи с контузен крак. Досега родителите имаха право на избор дали да пуснат детето си на 6 или на 7 години в първи клас. От ГЕРБ обаче предвиждат петгодишните да започват предучилищно обучение и след година да са в клас. Другия акцент - “Подготовка на българските граждани за защита на страната” - залата разтълкува като връщане на казармата или на военно обучение.
Е, това, да строим всички в две редици винаги е било успешна програма... в тоталитарните общества.
По думите на столичния кмет ГЕРБ ще се ръководи от 5 основни принципа, като най-важният е върховенството на закона и независимостта на съдебната система.
Е, тук аз паднах. Почти буквално. Неееееее, върховенството на закона и независимостта на съдебната система? Сериозно? Това, дето го пише в Конституцията, ако някой си е дал труда да я прочете? Ми то никоя партия не може да управлява без това, освен ако не направи революция и отмени конституцията, бе!!!

Борисов откровено заяви, че поради рецесията и тежкото наследство от управлението на тройната коалиция “това, което искаме да постигнем, е много повече от това, което вероятно ще можем да направим”. Напук на черния пиар, който му организира партия “Нова зора”, той подчерта че “българските пенсионери са наша основна грижа”. Но! “За съжаление в кризисна ситуация като сегашната не можем да повишим пенсиите, затова и не го обещаваме”, каза той. Вместо това ГЕРБ предвижда “подготовка на гражданите за защита на страната” и “постепенно намаляване възрастта за задължителен обхват на децата от 5 години”.
След като дори за основната си грижа няма да отделят пари, какво ли чака неосновните им грижи?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 02, 2009 12:13 pm

Като го изберат ще видим как Цезар е обърнал републиката на империя в действие :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jun 02, 2009 12:14 pm

Е, това, да строим всички в две редици винаги е било успешна програма... в тоталитарните общества.
неее - това не е строева подготовка. Строевата е много по голяма глупост защото учи как да изпълняваш безмислени команди без да мислиш.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jun 02, 2009 12:22 pm

Че кво, на българския народ ше му е само от полза малко дисциплина :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jun 02, 2009 12:24 pm

RRSunknown wrote:
неее - това не е строева подготовка. Строевата е много по голяма глупост защото учи как да изпълняваш безмислени команди без да мислиш.
Мечтата на политика, иначе казано. :lol:

Само дето изразът "строева подготовка" е на "Труд". Някои вестници много обичат да слагат в заглавие или подзаглавие нещо, което при проверка се оказва липсващо в самия материал.

Точният израз, както се вижда от цитата е "подготовка на гражданите за защита на държавата", което ми намирисва точно на НВО-то ни в училище (начално военно обучение).

Не че е съвсем лоша идея, но някак доста повече бих уважавал партия, която предложи да се върне преподаването на "Общество и право". Навремето ни го преподаваха малко по социалистически. Сега обаче би било ценно да си знаем правата и задълженията като граждани на една република.
Last edited by passer-by on Tue Jun 02, 2009 12:29 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Jun 02, 2009 12:26 pm

Quote:
По думите на столичния кмет ГЕРБ ще се ръководи от 5 основни принципа, като най-важният е върховенството на закона и независимостта на съдебната система.

Е, тук аз паднах. Почти буквално. Неееееее, върховенството на закона и независимостта на съдебната система? Сериозно? Това, дето го пише в Конституцията, ако някой си е дал труда да я прочете? Ми то никоя партия не може да управлява без това, освен ако не направи революция и отмени конституцията, бе!!!
Идеята е, че в момента няма върховенство на закона и независимост на съдебната система, което на практика е така...
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jun 02, 2009 12:31 pm

Roland wrote:Че кво, на българския народ ше му е само от полза малко дисциплина :lol:
моя опит показва че няма никава полза от подобна продготовка и само кара обучаваните умишлено да намразват дисципината.