Абсурдистан, един бе ти достоен зарад тях!
Moderator: Moridin
- Interpreter
- Forsaken
Този въпрос е стар, Драконе. Клането разбира се си го е имало, но съм чувал от колеги работещи този период, че враждата между батаклии и съседите им помаци от близкия Барутин е била стара и нашите хора правели големи поразии преди това, тъй че ония използвали повода да си го върнат. А и от З. Стоянов знаем, че безчинствата са се вършели не от редовния аскер, а от башибозук - турци съседи и в повечето случаи помаци, сиреч сънародници един вид.
- Spoiler: show

Олелеее, колко гнуслярско
. А на Сергей му е минала маникюристката през ръцете и то доста видимо
. (Taка де, на този, който е бил на негово място
). Баси колко добре са го направили.

Last edited by Elayne on Tue Apr 24, 2007 3:42 pm, edited 2 times in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- BaYa
- Forsaken
Ааааааааааааргг, Señoooor!!!! Къде е драйфащото смайлииииии?!?!?! И кофа, пликче, нещоооооо! Марфеее, моля ти се, освен спойлъра предупреди някак!
Изгорих си зениците!!!
А относно онуй дали Баташкото клане е преувеличено или не! Един въпрос - Клане имало ли е? Понеже в това не се съмняваме, нали?? Колко хиляди българско мирно население е било изклано през Априлското Въстание? И колко от същото турско население е било убито (дори не, изклано) в битките през същото това въстание?
Колкото и сега в момента арабските (не, мюсюлманските) страни да са назад в социална еволюция! В продължение на векове са били фарът на толерантноста, развитието и културният и хуманитарен напредък на цялата западана култура! Обстоятелство което никога не се е дало с турците!!! Дори напротив - в упадъкът на арабомюсюлманската култура, голям дял има турското навлизане!!!
Друга тема е че обикновенно хората се чувстват с право да мразят днешни представители на отминалите вчерашни мъчители! Но това е въпрос на възпитание и култура! И не винаги можеш да очакваш най-изтънчените култура и обноски от бивши роби на нискоразвит и некултурен завоевател!
Иначе, ще е доста интересно да можем да проверим до къде ни е манипулирала диктаториалната ни пропаганда до 1989!!!

А относно онуй дали Баташкото клане е преувеличено или не! Един въпрос - Клане имало ли е? Понеже в това не се съмняваме, нали?? Колко хиляди българско мирно население е било изклано през Априлското Въстание? И колко от същото турско население е било убито (дори не, изклано) в битките през същото това въстание?
Колкото и сега в момента арабските (не, мюсюлманските) страни да са назад в социална еволюция! В продължение на векове са били фарът на толерантноста, развитието и културният и хуманитарен напредък на цялата западана култура! Обстоятелство което никога не се е дало с турците!!! Дори напротив - в упадъкът на арабомюсюлманската култура, голям дял има турското навлизане!!!
Друга тема е че обикновенно хората се чувстват с право да мразят днешни представители на отминалите вчерашни мъчители! Но това е въпрос на възпитание и култура! И не винаги можеш да очакваш най-изтънчените култура и обноски от бивши роби на нискоразвит и некултурен завоевател!
Иначе, ще е доста интересно да можем да проверим до къде ни е манипулирала диктаториалната ни пропаганда до 1989!!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- Interpreter
- Forsaken
Ами имало е естествено - цяла църква костница има там, нали. Само дето в този случай е извършено от съседите им от Барутин, помаци, а не турци, нахъсани заради хайдуклука на батаклии отпреди това. Все едно де, това за напредничаво-назадничавостта на араби/османлии малко сложна работа 

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Тоест, това е било вендета някаква, а не че башибозукът е дерибействал в Батак? И Ахмед Ага Барутанлията не е налитал с осемхилядна войска връз селото след разправата с априлци, а просто се делили мегдан с комшиите заради някоя открадната коза или обезчестена мома? Брех! Не че не знам, че историята се изопачава, нали, ама това вече ми се види малко... Как да го кажа... И Макгахан, и той е имал халюцинации, може би?
Ами геноцида над арменците в Турция имало ли го е, или просто арменското население се е гътнало спонтанно от тиф примерно?
Ами геноцида над арменците в Турция имало ли го е, или просто арменското население се е гътнало спонтанно от тиф примерно?
- Interpreter
- Forsaken
и двете. извършени, уви, доколкото знам, от българо-мохамедани 
бтв кланетата над християни към края на руско-турската война са доста по-масови, особено в родопите - имаше там някакъв английски офицер на служба в османската войска, който вдига помаците на бунт и такива неща.
и тц - не му е войска, а орда. и не съм съгласен да ми се приписват работи, които не съм казал
Османската империя в 19 в. си е за бой по всички параграфи

бтв кланетата над християни към края на руско-турската война са доста по-масови, особено в родопите - имаше там някакъв английски офицер на служба в османската войска, който вдига помаците на бунт и такива неща.
и тц - не му е войска, а орда. и не съм съгласен да ми се приписват работи, които не съм казал

- BaYa
- Forsaken
Преводачо, за последното съм по-съгласна. И, поне аз, не го слагам в твойте уста! Извинявай!!
Просто е реторичен върпос към "професорите" там дато за нови открития говорят!
Дали са помаци или турци ми е ве тая! Важното е че някак не става сега да дойде някой да ме убеждава (не ти, разбира се), че видиш ли клали народа! Ама само малко!! Или той сам се клал по вероизповедни причини! Аз никого не мога да намразя на отминала основа! Който може, да се притеснява той! Аз си искам признание от историята за страданията на един народ (точно в този случай - българският, но и много други остават)! Не че много ще ни оправи и подобри това в момента, но е доказано че по-лесно се лекуват признати, очевидни неща а не някакви спекулации!!
А за културата! Съгласни ли сме че Средновековието се е махнало, изгонено от Ренесанса? Как е стигнала до нас цялата класическа литература (включително медицински, философски и литературни напредъци), систематично горена от средновековните църковни мъстии (извинете ама тея мноооооого ги мразя
)? От къде са черпели инспирация, теми и артистични похвати първите трубадури?? Посто ако не са били арабите, всичко това нямаше да съществува! Или щеше да е една хилядна (или по-малко) част от оживялото!
А турците са завладяли цяяяяяялата ислямска империя, станали са самите те мюсюлмани! И повече нищо не са направили за сетовният културен напредък! Дори напротив - редовно са му ръгали пръчки в колелото!
(Хич не си личи че сме почти колеги, Преводачо!
Заради мен де, от прекалено много години не ползвам изобщо българският!
А и аз специализирвах арабски и френски, с руски и испански като допълнителни езици!)

Дали са помаци или турци ми е ве тая! Важното е че някак не става сега да дойде някой да ме убеждава (не ти, разбира се), че видиш ли клали народа! Ама само малко!! Или той сам се клал по вероизповедни причини! Аз никого не мога да намразя на отминала основа! Който може, да се притеснява той! Аз си искам признание от историята за страданията на един народ (точно в този случай - българският, но и много други остават)! Не че много ще ни оправи и подобри това в момента, но е доказано че по-лесно се лекуват признати, очевидни неща а не някакви спекулации!!
А за културата! Съгласни ли сме че Средновековието се е махнало, изгонено от Ренесанса? Как е стигнала до нас цялата класическа литература (включително медицински, философски и литературни напредъци), систематично горена от средновековните църковни мъстии (извинете ама тея мноооооого ги мразя

А турците са завладяли цяяяяяялата ислямска империя, станали са самите те мюсюлмани! И повече нищо не са направили за сетовният културен напредък! Дори напротив - редовно са му ръгали пръчки в колелото!

(Хич не си личи че сме почти колеги, Преводачо!

- Interpreter
- Forsaken
Е защо да не личи бре, дете? Колеги сме си, само не ме наричай с главно П, защото се заформихме вече 1/3 някъде от гилдията тука и кофтиBaYa wrote:...(Хич не си личи че сме почти колеги, Преводачо!Заради мен де, от прекалено много години не ползвам изобщо българският!
А и аз специализирвах арабски и френски, с руски и испански като допълнителни езици!)

- BaYa
- Forsaken
Заповядай! Няколко бири за туй дете от по-горе определено ти дължа! Че с теб сме по набор!!Interpreter wrote: Ще прескоча до Барселоната, ще погледаме андалузките звезди, ще разменим мисли, идеи, флуиди защо неВиж колко романтично може да си общуват хората в това пролетно време, вместо да се нервят излишно в една друга абсурдна тема тука

Помантично - ммммне, мерси!

Ето ви още нещичко забавно. Според долния линк "Германски учени отричат Баташкото клане" всъщност значи "СПОРЕД ГЕРМАНЦИ В БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛО ТУРСКО РОБСТВО !!!"
http://sega.ludost.net/forum/viewtopic. ... sc&start=0
http://sega.ludost.net/forum/viewtopic. ... sc&start=0
- Interpreter
- Forsaken
"Според авторите, в музея се твърди, че тази костница е "посветена на историята на комунистическата съпротива и на комунистическия режим"." а? е това си е боза вече
АлДим, бтв интересен линк и много точно си казал някои неща според мен там, мисля че си заслужава отделна тема.
Бая... ок, обаче не сме набори

АлДим, бтв интересен линк и много точно си казал някои неща според мен там, мисля че си заслужава отделна тема.
Бая... ок, обаче не сме набори