A V A T A R

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Колко пъти гледахте Аvatar?

Poll ended at Wed Feb 03, 2010 8:17 pm

Веднъж
24
34%
Два Пъти
16
23%
Повече от два пъти
12
17%
Веднъж, но планирам още гледания
9
13%
Не съм го гледал
9
13%

Total votes: 70

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 31, 2010 10:15 pm

Да, и аз напоследък нямам високо мнение за тях.

Симеон обаче доскоро се радваше в аванс как "Аватар" имал шансове да грабне статуетката. А за Хърт Локъра се изказваше по-скоро положително като за добре направен, т.е. добре режисиран филм...
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 31, 2010 10:18 pm

Самото наличие на поста ти е фенбойска реакция лично за мен. "КАК СМЕЕШ ДА МИ ОБИЖДАШ ФАВОРИТА ТАКА?!" ми казва. А аз дори не го обиждам, ако се загледаш. Нищичко лошо не казвам за Локъра. Обиждам наградите.

Иначе наградите са тъпи, щото са политизирани. Това не значи, че са маловажни. Аз не се надявам Камерън да спечели Оскара, защото Оскарът е спуснат лично от великия Ксену и ще донесе вечна благодат на человечеството, а защото това ще помогне много и на Камерън, и на филма му от политическа и комерсиална гледна точка. И ще бъде първата фантастика, печелила статуетката от не знам колко години насам.

Но явно гилдиите продължават да са пълни основно с Морвени, които считат, че Някои Жанрове Заслужават Повече От Други...
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Jan 31, 2010 10:20 pm

passer-by wrote:Да, и аз напоследък нямам високо мнение за тях.

Симеон обаче доскоро се радваше в аванс как "Аватар" имал шансове да грабне статуетката. А за Хърт Локъра се изказваше по-скоро положително като за добре направен, т.е. добре режисиран филм...
Всъщност, Аватар категорично все още има шансове да вземе ако не режисьорския Оскар (който отдавна е изографисан с женско име, а и заиграването с отмъщението на бившата жена е гарант :lol: ), то този за най-добър филм. :wink: Всякакви странности са се случвали изминалите 15 години с тия награди, особено в последно време, така че аз не бих прибързвала.

А и не виждам ако Локъра получи и двете отличия, това какво пречи на Симеон да си поддържа мнението за филма като просто 'добре направен'? Нима мислиш, че със загубата си за най-добър филм пред Влюбения Шекспир, Спасяването на реднк Райън просто падна като качество навремето? :D
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 31, 2010 10:20 pm

Roland wrote:Самото наличие на поста ти е фенбойска реакция лично за мен. "КАК СМЕЕШ ДА МИ ОБИЖДАШ ФАВОРИТА ТАКА?!" ми казва.

(...)

Но явно гилдиите продължават да са пълни основно с Морвени, които считат, че Някои Жанрове Заслужават Повече От Други...
В първия параграф само показваш, че мериш други по своя аршин. Такава реакция би била валидна за теб, не за мен.

Вторият само потвърждава това, което те попитах на предишната страница. Интересно баш пък Морви с какво излезе виновна.

И това още преди изобщо да са обявени наградите.

Фенбойче си, Симеоне. Че и невъзпитано.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 31, 2010 10:25 pm

Тва си е между мене и Морви, тя с нищо не е виновна, но имаме леки разминавания в жанровите си разбирания. Иначе наистина съм шокиран, че се оказва, че меря по своя аршин. В смисъл, никой друг не го прави, как се е случило така, че аз да го?! @_@

Но ти благодаря искрено за оценката на възпитанието ми. Добре е да има кой да отсъжда такива работи отвисоко. Особено пък при такава зловеща провокация от моя страна, такива гнусни обиди и проява на толкова груб език и т.н....

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 31, 2010 10:28 pm

Не знам дали се правиш на улав или наистина не знаеш какво значи "да мериш по своя аршин". В случая значи да смяташ, че в дадена ситуация събеседникът ти реагира така, както би реагирал ти. Далеч не всеки проектира себе си върху другите.

А невъзпитанието има много проявления. Не само драстично грубите.
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Jan 31, 2010 10:31 pm

passer-by wrote:Далеч не всеки проектира себе си върху другите.
Уви, тук не си съвсем прав. Някои проучвания в психологията биха те опровергали на мига. Аз също, бтв, защото се пада така, че съм ги чела. ;)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 31, 2010 10:31 pm

Vivian wrote:режисьорския Оскар (който отдавна е изографисан с женско име, а и заиграването с отмъщението на бившата жена е гарант :lol: )
Би ли пояснила, моля?

Може би не разбра какво имах предвид с мнението на Симеон за Хърт Локъра. Първо се изказа ласкаво за него и за режисьорката му, после тя внезапно се оказа "тъпа", понеже има шанс филмът й да вземе "Оскар". Квалификации някакви.

А за проектирането - все пак имам някои наблюдения от себе си и други хора. Не смятам, че всеки го прави.
Колкото до психолозите - теории всякакви.
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Jan 31, 2010 10:38 pm

passer-by wrote: Би ли пояснила, моля?
The revenge of the ex wife предполагам не е нужно да го обяснявам, тъй като сам се досещаш, че е огромно тв reality show, когато ще покажат как мъж напуснал жена си, заради друга мацка (и многоженец при това!), ще изгуби професионално признание в конкуриране с нея. Това е публично натриване на носа и скъпите пуритани са влюбени в него, тъй че това само по себе си е гарант за вдигане на тв рейтингите.

Относно другото - от около 2003 година насам се пробват да сътворят чудото 'жена -режисьор с Оскар', тъй като това показва социална еволюция в стила 'черен президент' = ние сме демократи. Всичко, което се очакваше беше подходящият жанр; т.е. трябваше да е достатъчно 'мъжки', за да изглежда всичко правдоподобно и на чисто. :) А и доста помага в случая това с кого си лягаш, предполагам. :mrgreen:
А за проектирането - все пак имам някои наблюдения от себе си и други хора. Не смятам, че всеки го прави.
Колкото до психолозите - теории всякакви.
Съгласна за теориите, но не мисля, че си способен да 'наблюдаваш' подсъзнателни процеси. Някак си...извън обхвата на човешките способности е, мисля.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 31, 2010 10:41 pm

За "риалити шоуто" леко ме стряскаш. Баси каръкът е този Камерън значи - баш на бивша жена се натресе в една година на Оскари.

А за наградата доколкото разбирам смяташ, че може би няма да е съвсем заслужена ако я вземе Хърт Локъра, че и намекваш кой с кого лягал по адрес на Катрин Бигълоу. ОК.

За подсъзнанието - е то така всеки може да твърди каквото иска. :mrgreen:
Казах, че някои хора смятат, че другите реагират като тях в дадена ситуация. А други знаят, че не винаги става така - просто житейският опит си го показва в конкретни случаи. :wink:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 31, 2010 10:46 pm

Ами добре, нека анализираме. Ти харесваш Аватар много. Съответно не би имал причина да ме атакуваш с провокативен коментар и смайли в темата за филма. НО ние знаем, че ти харесваш Локъра повече, а от разговорите помежду ни си наясно, че аз не съм съгласен. Съответно когато аз пиша в ДРУГ форум, че Аватар няма да вземе оскара, защото гилдиите са си дали тъпите награди на Локъра и ти изведнъж ме атакуваш с провокативен коментар и смайли в тема за филм, който харесваш, при това с линк към въпросния ДРУГ форум, как точно трябва да третирам това, ако не като фенбойска рефлексна реакция? Какво ДРУГО искаше да ми кажеш с този си пост тогава? Обясни ми. Отворен съм за други интерпретации, съвсем сериозно.

После си позволяваш да коментираш възпитанието ми, при все, че ЕДИНСТВЕНАТА причина, която имаш за това, е контратвърдението ми, че ТИ реагираш фенбойски. Всичко друго, което съм написал в тази твърде все пак кратка размяна на реплики, и би могло да се дефинира като агресия, е насочено към гилдиите и Биглоу. Ок, ужасно е неджентълменско да използвам прилагателното "тъпа" за дама, която не познавам, но ВЯРВАМ, че има шанс да изкупя греха си с времето. Ще си сложа "не използвай по-силни не-вулгарни изрази в разпалени постове" редом с "не използвай англицизми и чуждици в постовете си", точно в графата "липсва ми времето, когато в ШД нямаше постоянен контрол и се пишеше с кеф".

Та от къде на къде, за бога, ще правиш коментари за възпитанието ми на тая база? В смисъл, напълно сериозно искам да знам какво точно те подтикна да използваш подигравателен среден род и да ме обявиш за невъзпитан. Щото невъзпитанието има много проявления, но за мен това горното
Фенбойче си, Симеоне. Че и невъзпитано.
доста успешно се вписва в дефиницията за грубост, пък била тя и недрастична.

И точно за Тони и двамата с теб знаем, че може да ти извади информация от 1000 източника, ако поискаш. Не е катоБиглоу да има каквото и да е портофолио извън тоя филм, че да не е подозрително, а и по някаква случайност тия личности винаги са под микроскоп.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 31, 2010 10:51 pm

Не ми се обяснява повече.

Извинявам ти се за постовете си.

Живи и здрави.
Last edited by passer-by on Sun Jan 31, 2010 10:52 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 31, 2010 10:52 pm

passer-by wrote:Егати, ако в ШД вече трябва да се държим политически коректно и да ползваме само ласкави думи - жалка работа. Това си е направо призив да крием какво мислим наистина в дадени случаи. Без мен.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 31, 2010 10:53 pm

Да, и аз никъде не крия какво мисля наистина.

А за твоите изказвания - просто ги коментирах, не съм ти отрекъл правото да обиждаш когото и каквото искаш.

Не ми се разговаря тук вече.
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Jan 31, 2010 11:27 pm

Имам си лоби в Оскарите! Отдавна подозирах, но трябваше да ми отворят очите...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either