Разни
Re: Разни
Новият трйлър на Suicide Squad: "Знаем, че трейлърът ни е върхът на посредствеността, ама сме сложили рапсодията за музикален фон и вие няма да видите колко зле е всъщност, нали?"
И това илюстриране на текста в трейлъра ми стои аматьорски. Не съм особено вдъхновена.
И това илюстриране на текста в трейлъра ми стои аматьорски. Не съм особено вдъхновена.
Честно казано, след като показаха малко повече реални кадри, интересът ми скочи от нулеви нива до "резервирано очакване" и като цяло доста ми хареса трейлъра, при все че още ме дразни колко бутафорни са конкретно на Енчантрес и мацката с катаната костюмите. Ся ако и Джай Кортни гледа да мълчи през повечето от филма, може да се получи сравнително забавно летно ешкънче.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
На мен ми харесаха следните неща, филмът изглежда комиксов, което при ДС филмите е няква рядкост, Ms. Robbie's ass и самата тя като цяло, както и сцената с Жокера им във водата, което ми напомня, че зъбите му ме дразнят адски много. Но съм сигурна, че като филм ще е по-добре от DoJ.
А, да Харлекуинката има дефакто най-комиксово и същевременно реалистично изглеждащият костюм и външен вид. което очевидно не е трудно, предвид че няма специални ефекти и нужда от много мисъл там, ама при сравнение с бутафорната гумена маска на Катана и леко опърпаният костюм на Уил Смит си е направо постижение.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
- tigermaster
- Elder God
На мен пък в този трейлър абсолютно нищо не ми хареса, честно казано.
От Бохемската рапсодия ми е дошло съвсем до гуша, ей на толкова съм от това да я намразя тази песен, а без нея цялото нещо се разпада тотално. Жокера и Харли Куин са като извадени от учебника за филмови психопати за начинаещи, а другите са просто дразнещи. По някаква причина, макар че очевидно са хвърлени пари, цялото нещо ми изглеждаше прекалено евтино. Не знам...
От Бохемската рапсодия ми е дошло съвсем до гуша, ей на толкова съм от това да я намразя тази песен, а без нея цялото нещо се разпада тотално. Жокера и Харли Куин са като извадени от учебника за филмови психопати за начинаещи, а другите са просто дразнещи. По някаква причина, макар че очевидно са хвърлени пари, цялото нещо ми изглеждаше прекалено евтино. Не знам...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Доста са интересни разликите между възприемато на The Danish Girl в България и на Запад. Повечето БГ ЛГБТ страници/хора, които познавам са очаровани от филма/очакваха го много и му правят реклама, на запад всички са "Еди Редмейн пак играе роля, която сиз, бял, ейбълбодийд мъж не трябва да играе, тоя филм е вреден, наранява ми транс чувствата и тн"
На какво се дължи тая полярност в мненията? То в БГ даже някои антитранс хора се трогнаха, та не знам.
На какво се дължи тая полярност в мненията? То в БГ даже някои антитранс хора се трогнаха, та не знам.
Не че знам за какво става дума, но може би хората тук го гледат и реагират непосредствено, докато на запад го виждат в някакъв контекст (евентуално имагинерен), някаква част от някакви политически боричкания.
Това вероятно е разликата, но кой крив, кой прав: произведение на изкуството и или пропаганда, идея си нямам.
Това вероятно е разликата, но кой крив, кой прав: произведение на изкуството и или пропаганда, идея си нямам.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Ми аз понеже следя обществото и от двата свята (Лол) и го забелязах това, любимото ми беше мнението на една транс жена, че Лавърни Кокс щяла да бъде по-добър избор от Редмейн за ролята, щото била транс. Смисъл ясно е, че са кастнали Редмейн, за маркетинга и за поредния Оскар бейт и за по-голям recognition, а не заради някъв хейт към трансжените като цяло. Просто не разбирам как тоя филм би бил harmful за когото и да е било.
- armageddon
- Forsaken
Точно Лавърни Кокс щеше да е идеална за ролята на датски транс. Тамън, щяха да отметнат и липсата на черни актьори във филма и номинациите.
Абе изобщо, някои хора акъл нямат за 2 стотинки. А явно в щатско, пък и не само, много държат да се пъхат в разни кутийки и отметки
Абе изобщо, някои хора акъл нямат за 2 стотинки. А явно в щатско, пък и не само, много държат да се пъхат в разни кутийки и отметки
Litz
Едни транс, може и да я разбира по-добре, но не е задължително да я представи най-добре на екрана.
Принципно съм виждал гей актьори (е, не съм им светил
може и информацията ми да е грешна) да играят прекрасно стрейт роли.
Спомням си как за Fringe имаше някакви полемики, че актрисата била гей, затова не и се отдавали любовните сцени с мъже...което пък за мен означава, че просто е слаба актриса и не може да се преструва дори за минималните изисквания на телевизията.
Идеологията "да играеш себе си", не ми е много понятна.
Изброените имена не ми говорят нищо, та който ги знае да даде мнение, кой би бил по-добър.
Пък може тези изказвания да са в съвсем друга плоскост - да се дават повече роли на транс актьорите. Може пък да са прави.
Ъъъ, според мен трябва да се кастне актьор, който ще изиграе ролята най-добре....
Едни транс, може и да я разбира по-добре, но не е задължително да я представи най-добре на екрана.
Принципно съм виждал гей актьори (е, не съм им светил

Спомням си как за Fringe имаше някакви полемики, че актрисата била гей, затова не и се отдавали любовните сцени с мъже...което пък за мен означава, че просто е слаба актриса и не може да се преструва дори за минималните изисквания на телевизията.
Идеологията "да играеш себе си", не ми е много понятна.
Изброените имена не ми говорят нищо, та който ги знае да даде мнение, кой би бил по-добър.
Пък може тези изказвания да са в съвсем друга плоскост - да се дават повече роли на транс актьорите. Може пък да са прави.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
- tigermaster
- Elder God
И изведнъж човек бива обхванат от носталгия по миналото, когато нямаше проблем бяла американска актриса да изиграе мъж китаец, че дори и "Оскар" да спечели за ролята:
http://www.imdb.com/title/tt0086617/
http://www.imdb.com/title/tt0086617/
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Тя Лавърнито ще е новият Frank N Furter, което е по-зле дори от Мерцедес в Глий, щото там поне Амбър Райли може да пее. А това е толкова як персонаж, кофти че Адам Ламбърт ще е само Роки, щото той повече ми пасва от нея. Аргументът в нейна полза, който прочетох беше "Ми то и Редмейн не прилича на Елбе, така че кво пречи Кокс да го играе." Пак повтарям киното е бизнес и "Носителят на Оскар Еди Редмейн" стои много по-добре за масите от "рандъм транс актриса, която не е участвала в нищо дося"
Иначе за гей актьорите помня, че в целия White Collar супер много вярвах на Бомър във всичките му връзки с жени, освен с оная от Самотното дърво(която е върхът на бездарието бтв), но вместо да обвинят нея, в това че не може да изиграе привличане към Бомър (колко пък да е трудно егати), хората обвиниха него. Нийл Патрик Харис също беше супер като Барни. Порша, Джоди Фостър етц.
Иначе за гей актьорите помня, че в целия White Collar супер много вярвах на Бомър във всичките му връзки с жени, освен с оная от Самотното дърво(която е върхът на бездарието бтв), но вместо да обвинят нея, в това че не може да изиграе привличане към Бомър (колко пък да е трудно егати), хората обвиниха него. Нийл Патрик Харис също беше супер като Барни. Порша, Джоди Фостър етц.
Naaah.стои много по-добре за масите от
По-скоро става дума за някаква шуробаджанащина и на никого не му дреме за "по-универсален образ", "изкуство", "по-подходящ за плебеите" и "дайте равноправие за малцинствата в кино бизнеса".
"Връзкарство", "непотизъм", "взаимоизгодна"...това трябва да са ключовите думи.
Аз имах предвид, че ако в трейлъра на филма се пробутва "Носителя на Оскар Еди Койси", имаш много по-голям зрителски интерес от "Introducing Еди Койси".
Иначе не смятам, че точно при Редмейн има кой знае какъв проблем. Кастването на Кокс като Франк Н Фъртър е по-проблемно, щото в тоя персонаж най-шокиращо е, че е няква канара с корсети, жартиери и токчета и баритон нали. Тай Дигс е доста по-подходящ от ролята от Лавирни.
Иначе не смятам, че точно при Редмейн има кой знае какъв проблем. Кастването на Кокс като Франк Н Фъртър е по-проблемно, щото в тоя персонаж най-шокиращо е, че е няква канара с корсети, жартиери и токчета и баритон нали. Тай Дигс е доста по-подходящ от ролята от Лавирни.