The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 28, 2011 3:42 pm

Няма нужда да спорим повече, втори епизод беше просто ТРАГИЧЕН от-до. Аз лично ще гледамо само като изключително гилти плежър (ако се абстрахираш от почти всичко :))).

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun May 01, 2011 2:32 pm

Гледах "Burn Notice: The Fall of Sam Axe":
http://www.imdb.com/title/tt1697851/
Това е спиноф на твърде готиния сериал "Burn Notice". Този път фокусът не е върху "изгорения" шпионин Майкъл Уестън, а върху образа на Брус Кембъл - Сам Акс. Самият сериал е доста забавен, но тонът на този филм е доста по-комичен. Всъщност е една доста дива приключенска комедия и особено като за телевизионен филм е твърде готин. Препоръчвам го на феновете на сериала, а и на хората, които харесват Брус Кембъл.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 3:03 pm

Най-сетне се запознах с Boston Legal.

Image

Опънинга на първи сезон:
http://www.youtube.com/watch?v=gDX42gjeKj0

Невероятно добре написан и изигран адвокатски сериал, който обаче подхожда доста нестандартно към жанра - както "Хаус" подхожда към медицинската тематика всъщност.
Правя това уточнение, защото не си падам по адвокатски сериали, но този изпъква с кодошлийския подход.

Плюс това всеки епизод комбинира адски умело хумора и драмата - редовно се случва да тропам с крака от смях на някоя сцена или реплика, а броени минути след това да ми се доревава на някой по-трагичен момент.

Обикновено в един епизод има поне по две съдебни дела, често пъти едно комично и едно драматично.

Сериалът мимоходом прави страхотни и актуални коментари на правосъдната система и политиката на САЩ.

Персонажите са чудесни, начело с Алън Шор (Джеймс Спейдър) и Дени Крейн (Уилям Шатнър), плюс Шърли Шмит (Кендис Бъргън). Страхотно развити и колоритни и им се дават прекрасни реплики - и смешни, и даващи поводи за размисъл.

Много силно препоръчвам.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu May 05, 2011 9:01 pm

BL e велик сериал, но не съм много убеден в уникалността му откъм формула - дори обратното ако не бяха отличните образи на основното трио - Шор/Крейн/Шмид, едва ли щеше да е толкова интересен. Особено 4 и 5ти сезон за мен си бяха откровено скучни, на фона на прекрасните втори и трети. Като минус може да се отчете и че повечето второстепенни персонажи са някъде между хипербезинтересни и досадни (с малки изключения като Денис и Клеър). Но пък цялата върволица от страхотни актьори, във guest роли е невероятна. Готини са и редицата бъзици, които break-ват the 4th wall. А предпоследната серия, където Betty White (то изобщо всички серии с нея са доста яки) съди ТВ станциите, защото я дискриминират и не предлагат продукции като за над 49 годишни е велика.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 9:39 pm

Не съм казал, че формулата е уникална, затова и дадох сравнението с "Хаус" - просто подхожда нестандартно, както го правят и други сериали. Други примери биха били NCIS и "Боунс" при полицейските сериали, да речем.

А мен второстепенните персонажи с минимални изключения ме кефят. И за разлика от други сериали нямам проблем с подмяната им, защото запазва някаква свежест сред поддържащите актьори откъм изграждане на персонажи.

Сега почнах четвъртия сезон и признавам, че Тара Съмърс (британската адвокатка) ми е по-скоро досадна, но пък по-активното присъствие на Кристиан Клеменсън (Джери) компенсира със замах. Джон Ларокет засега също ме кефи на мястото на този, когото замени. :wink:

А и Boston Legal е шоуто на Алън Шор и Дени Крейн, плюс донякъде Шърли Шмит. Всички останали са заменими и слабо ме вълнува за колко време остават. Всъщност мисля, че Дейвид Кели добре прави да не ги задържа твърде дълго, а само колкото да внесе някакво разнообразие.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu May 05, 2011 10:03 pm

Разнообразието го правят и гостуващите актьори, прекалено често дори отвличат шоуто от поддържащия каст. Разбира се, колкото и (дребни) минусчета да намира, не отричам че сериала е повече от великолепен и на времето, още докато излизаще си бях доста сериозно зарибен. Просто към днешна дата вече съм гледал и по-интересни/изпипани неща на адвокатска трактовка, като The Good Wife и Damages, които просто намирам за по добри.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 10:07 pm

Не съм гледал въпросните два, но не мога да си представя по-добро комбо от Алън Шор - Дени Крейн, а за мен те са основната причина да гледам сериала. Без тях сериал няма.
Тоест, не го гледам защото е адвокатски. :wink:
The Best of Mozart

annorion
E'lir

Post by annorion » Thu May 05, 2011 11:29 pm

Аз да попитам... спомням си, че навремето по някоя от българските телевизии даваха една много готина научно-популярна поредица за паранормални явления и същества. Може би е било по БТВ, може би е било по Диемите, почти сигурен съм, че ставаше въпрос за озвучени на български епизоди.

Спомням си, че в два от епизодите ставаше въпрос за Дявола от Лийдс( или нещо подобно) и за Чупакабрас. Общо взето май беше нещо като Supernatural, само че под формата на научно-популярна поредица, търсеща доказателства ЗА и ПРОТИВ съществуването на различни свръхествествени щуротии.

Ще бъда изключително благодарен ако някой ми помогне да открия името на поредицата, защото в спомените ми е нещо достатъчно качествено, за да става за отбиване на време. Само да вметне, че съм го гледал преди не по-малко от 4-5 години, така че не е нещо ново.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue May 10, 2011 5:24 pm

The Borgias определено започва със всеки следващ епизод все повече да ме кефи. Даже бих казал , че за момента ми харесва повече от Game of Thrones, което отчасти се дължи и на факта, че самият Нийл Джордан пише сценарият на епизодите :D А и страхотният каст, начело с Джеръми Айрънс е страшно добре подбран, като най-голямо впечатление прави Франсоа Арно в ролята на Чезаре Борджия. Само се страхувам да не би да вкарат всичко интересно още в първия сезон и следващия да е пълна скука :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 11, 2011 6:21 pm

Two and a half men е потресаващо тъп, но има убийствени one liners ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 11, 2011 8:56 pm

Стигнах до края на четвъртия сезон на Boston Legal.
Не е толкова ударно силен като първите три, но пак е достатъчно добър, коментарите в съдебната зала са ми все така интересни, а Алън и Дени са все тъй радващи.
Всъщност това си е и сериал за приятелството - финалната песен на сезона ми го припомни. Битълсовата In My Life е адски подходяща за тия двама образи. Жалко само, че беше кавър, а не оригиналното изпълнение на Джон Ленън, но пак си е чудесен избор.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 11, 2011 9:06 pm

Отговарям на въпроса на Mother за Charmed.
(Боунс и Касъл имат теми, най-добре виж какво сме писали там аз и други хора, ама внимавай със спойлърите. При всяко положение тествай поне първия им сезон.)

http://www.imdb.com/title/tt0158552/

За мен това е много приятна комбинация между фантастика за вещици и семейна сапунка.

Три сестри разбират, че са вещици, всяка със свои свръхспособности - телекинеза, замразяване на време и материя, ясновидство. По-нататък в сериала тези свръхспособности се доразвиват и допълват. Има си и spells и potions, все пак за вещици иде реч.

Всяка от сестрите трябва да жонглира между личен и професионален живот и вечно лавират пред гаджетата и шефовете, че им е изникнала "семейна спешност" (тоест трябва да преборят поредния демон :D ). Питър Паркър ряпа да яде откъм прикриване на таен живот.

Има си доволно количество митология - древногръцка, келтска, американска (Wendigo), същества като феи, леприкони, седемте джуджета, ангели пазители (Whitelighters) и враговете им (Darklighters), разни Warlocks, shapeshifters, Valkyries, Elders, Avatars и прочие.

В някакъв смисъл е женската версия на Supernatural.
Last edited by passer-by on Wed May 11, 2011 9:46 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 11, 2011 9:46 pm

Абе Charmed си е доволно дебилен сериал и това го казвам като човек, който наскоро го изгледа за сефте и то с голям кеф. В смисъл, че много помага да не се ядосваш много от това, че има безброй противоречия в сюжетите му и лошковците особено имат среден коефициент на интелигентност клонящ към минус безкрайност.

Да си призная и аз не знам, защо ми се видя толкова приятно зарибяващ. Доста помогна това, че намерих един форум, в който всеки епизод биваше правен на пух и прах от тълпа придирчиви фенове, което беше понякога доста по-забавно от самите епизоди. :) Eye-candy факторът също никак не е за пренебрегване, както може би си личи и от картинките в горния пост. Пък и сериалът никога не се взимаше чак толкова насериозно, което помагаше да преглътне човек някои от безумията ставащи в него. Героите са симпатичини и остават такива докрая с някои важни изключения
Spoiler: show
Фийби
.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 11, 2011 9:49 pm

Картинките ги махнах, че са твърде голям размер, но в линка от ИМДБ-то има снимки колкото щеш.

Мен ме кефи оптимистичният подход към живота, при все предизвикателствата, опасностите и драмите. Малко като Оригиналния Стар Трек ми е в това отношение - вяра в доброто у хората и способността им да преодолеят каквото им се случва.

Един от най-подходящите сериали за зареждане с добра енергия при сдухано настроение.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 11, 2011 10:44 pm

Един от най-подходящите сериали за зареждане с добра енергия при сдухано настроение.
Съгласен. Е, ако изключим осми сезон. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."