Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Jul 05, 2008 4:47 pm

Чета Роня, дъщерята на разбойника и се смея през сълзи. Страхотна книжка. На път е да ми стане любимата детска такава.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sat Jul 05, 2008 4:58 pm

:D Ама за пръв път ли я четеш? Блазе ти :) Не знам колко пъти съм я чела, но никога няма да ми омръзне.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Jul 05, 2008 5:00 pm

Моята любима (или поне една от трите любими) ми е Алиса в Страната на чудесата, както и Алиса в Огледалния свят. Имах великолепно издание в голям формат и на двете, с картинки и т.н., което стоеше при другите ми детски книжки в един кашон в килера. Преди една седмица разбрах, че баща ми на самоинициатива ги е подарил (всичките ми детски книги) на детенцето на едни съседи, които от известно време вече живеят в Банкя... та така... поревах си и му се накрещях злобно от яд. Въпреки, че стояха в кашони си бяха моите прекраасни детски книжки и си ги обичах.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jul 05, 2008 5:02 pm

Димче, ще ги вземем още по-хубави, стига си го мислила.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Jul 05, 2008 5:03 pm

Някои вече ги няма в старите издания, а и имаше списания-игри. Едно време излизаха, вече ги няма. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Jul 06, 2008 10:43 am

Воъбражението на авторите на фентъзи е неизчерпаемо. В момента чета как се прави магия против молци в гардероба :roll:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 06, 2008 11:28 am

Interpreter wrote:Воъбражението на авторите на фентъзи е неизчерпаемо. В момента чета как се прави магия против молци в гардероба :roll:
Нафталинче и баене? :mrgreen:

Изрових си днеска Ферди Мравката. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Jul 06, 2008 1:13 pm

Аз чета Странник в странна страна... странна е:), но май все пак ще ми хареса именно заради това.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jul 06, 2008 1:20 pm

Аз я четох наскоро, ако те интересува прерови 5-6 страници назад, не останах особено развълнуван тбх...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Jul 06, 2008 4:11 pm

Ето и една ценна мисъл:
Открих, че да те гледат непознати благосклонно без причина е по-изнервящо, отколкото да будиш подозрението им още като те видят.
Затова трябва да се четат книжки :)

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Jul 06, 2008 11:45 pm

Чета "Сблъсък" на Стивън Кинг. Определено една от най-увличащите попадали ми книги. Оставя чувството, че всеки ред си е на мястото просто. За жалост имам само първата от трите части.
Заедно с нея на старо си взех и "Талисманът" ( да си я имам, чел съм я преди ) и "Град отчаяние". Тези дни ще купя и "Сиянието". Гледам, че в интернет се продават "Томичукалата" и "Безсъние" и се изкушавам и тях да поръчам.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 07, 2008 12:07 am

Darkling wrote:Чета "Сблъсък" на Стивън Кинг. Определено една от най-увличащите попадали ми книги. Оставя чувството, че всеки ред си е на мястото просто. За жалост имам само първата от трите части.
Ироничното е, че това усещане ще го загубиш веднага щом затвориш първи том. Един съвет - остани си с него, за да си запазиш доброто усещане :) Това е една от най-разочароващите книги на Кинг...
And you can't dance with a devil on your back...

Morrowind
Adept

Post by Morrowind » Mon Jul 07, 2008 12:52 am

Видяхте ли днес какво качиха в арената:
http://www.arenabg.com/details.php?id=5 ... a2e0092242

Мисля да ги прегледам тия книжки:) От малък не съм си играл с подобни:) Нека видя малко и от чуждите:)
www.branev.blogspot.com - моят блог
http://fortumo.bg/ - SMS услуги за 5 минути

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Mon Jul 07, 2008 12:54 am

аз още съм в периодиката на близкото минало
Image
съдържание
в Editorial: 31 • essay by Sheila Williams
г-жа Ш говори за това, че ето на 31 годишнина на списанието ни и какви други списания е имало през годините и т.н..

Rereading Stapledon • [Reflections] • essay by Robert Silverberg.
е поредното статия на РС в поредицата му, аз препрочитам книги дето съм ги чел като малък...
Memory Dog • novelette by Kathleen Ann Goonan
е за някакво там напредък в биотехнологизма на приложно ниво...

Slidin' • shortstory by Neal Barrett, Jr.
е постапокалиптична история дето си е откровено гадна на моменти, та не я и прочетох...

The House Left Empty • shortstory by Robert Reed
е за едно малко гадно бъдеще, в което САЩ е разпаднато на малки соверенни парченца...

An Almanac For the Alien Invaders • shortstory by Merrie Haskell
разказва историята на годината през която Извънземните ни завладяват през погледа на една наемничка тяхна...

An Art, Like Everything Else • shortstory by Nick Wolven
първа публикация на нов автор, но началото е нетърпимо досадно...

n Alien Heresy • novelette by S. P. Somtow
е историческа история за това как виден французки инквизитор
се нагърбва с задачата да разпитва някакво същество, което е проявило безочието да пристигне край село някое с огнено превозно средство.
исторически е издържано с/д мен.
с една дума гадно е.

Ghost Town by Catherine Wells
еистория за това как никога никъде не можеш да се завърнеш

Strangers When We Meet • novelette by Kate Wilhelm
е история за момче, което срещнало момиче, което обаче момиче...

Another Country • shortstory by Matthew Johnson
е история за мигранти от Римската империя в съвремието ни или бъдещето. Възникват някакви портали и почват да пристигат хорица от много едно време...

The Advocate • shortstory by Barry B. Longyear
един писател, който е тежко болен копира себесъщността си в друго биосъздание и т.н..

The Room of Lost Souls • novella by Kristine Kathryn Rusch
е продължаване на предишна история дето не см чел та ме домързя да го чета... пък и нищо чудно дамата с ефирния тоалет от корицата да има точно към туй отношение...

On Books: The Multiverse by Norman Spinrad
е забавно и пише за няк'ви любопитни книжки...

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Mon Jul 07, 2008 12:57 am

Morwen wrote:Аз чета Странник в странна страна... странна е:), но май все пак ще ми хареса именно заради това.
завижд...