Frank Miller's 300
нема толкоз олигофренски подпис

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ян, ето един непретенциозен линк - първият, който ми попадна, но да не ровя повече:
http://www.suite101.com/article.cfm/comic_books/96539
Ето и статийката - всъщност две, които са се случили една до друга.
А това са филмите на Марвъл дотук. Всичко почна с Блейд '98.
(Ако смайлито беше черно и с кучешки зъбки...)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fi ... vel_Comics
Надявам се разбирате вече. Колкото и да печелят Марвъл от комикси сега, то е в десетки пъти по-малко отпреди. Супергеройските комикси отдавна не са това, което бяха. Поддържат ги в голяма степен само филмите по тях и нещата вече са се обърнали - комиксите са мърчандайзинг към филмите, вместо обратното. (А с филмите вървят и игри, и много други екстри.) Марвъл, разбира се нямат нищо против. Да се измъкнеш от един безнадеждно забатачен пазар, нахлувайки триумфално в друг, който тепърва ще се развива... Кой не би мечтал за това?
http://www.suite101.com/article.cfm/comic_books/96539
Ето и статийката - всъщност две, които са се случили една до друга.
Болднал съм същественото. От една страна имаме стотици милиони приходи само от първия Спайди. От друга - малко над 20 мил. чист годишен приход, от който тепърва ще се приспадат хонорарите и процентите на творците.STAN LEE SUES MARVEL
On Tuesday, November 19, 2002 Stan Lee filed a $10 million dollar lawsuit against Marvel comics. The lawsuit claims that although Marvel reaped hundreds of millions of dollars from the Spider-Man movie, they have yet to Pay Mr. Lee his share per his previous agreement with Marvel. The previous agreement stipulated that Lee gets 10 percent of any film and television profits from any of the characters he created. So far, Mr. Lee's lawyers claim he has not seen a penny of the Spider-Man movie profits.
Marvel's rebuttal is that Mr. Lee is and continues to be well compensated for his efforts, and that Marvel continues to pay Mr. Lee any and all compensation due under his contract with Marvel.
========================
MARVEL REPORTS RETURN TO PROFITABILITY
In case you missed it, Marvel reported on October 30th that they expect a third quarter net profit of $6.7 million on revenues of $84.4 million. This is in contrast to a loss of $5.1 million on $43 million revenues in last year's third quarter.
Last quarter Marvel raised their guidance from $50 million for the third quarter to $64 million for the third quarter, but the actual number was way above the estimate.
The fourth quarter forecast boosted guidance for full year 2002 to total sales between $275 million and $280 million and net income of $21 million to $24 million.
Marvel said it expects 2002 earnings before interest, taxes, depreciation and amortization to range from $72 million to $77 million, up from a previous $68 million to $73 million range.
А това са филмите на Марвъл дотук. Всичко почна с Блейд '98.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fi ... vel_Comics
Надявам се разбирате вече. Колкото и да печелят Марвъл от комикси сега, то е в десетки пъти по-малко отпреди. Супергеройските комикси отдавна не са това, което бяха. Поддържат ги в голяма степен само филмите по тях и нещата вече са се обърнали - комиксите са мърчандайзинг към филмите, вместо обратното. (А с филмите вървят и игри, и много други екстри.) Марвъл, разбира се нямат нищо против. Да се измъкнеш от един безнадеждно забатачен пазар, нахлувайки триумфално в друг, който тепърва ще се развива... Кой не би мечтал за това?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Това, че Stan Lee в съдебния си иск претендира, че Marvel са спечелили стотици милиони от филмите по Спайдърмен, далеч не означава, че непременно е така. Може да го казва, за да има по-голям шанс да спечели делото.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Забележете, че искът е за 10 млн. долара, а по договор Stan Lee трябва да получи 10% от прходите от филмови адаптации на негови герои, т.е. общите приходи от тях за Марвел са по-малко от 100 млн.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Да видим колко ще се дърпате още.he has not seen a penny of the Spider-Man movie profits

Освен това, ако Марвъл са сглупили навремето (очевидно не толкова) - е било само за първия филм. Кой нормален човек би отстъпил франчайз за милиарди - освен срещу много солиден процент? Доколкото знам се водят и ко-продуценти на всички филми оттогава. Които (можете да си опресните спомените в линка) са много и успешни - и стават все повече.
А най-важното през цялото време ни беше пред очите - в самото заглавие на статията.
MARVEL REPORTS RETURN TO PROFITABILITY

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
А Триста мачка. Ксел ми говори за костенурки.
http://www.boxofficemojo.com/yearly/cha ... 007&p=.htm
Това за 19 дни.

http://www.boxofficemojo.com/yearly/cha ... 007&p=.htm
Това за 19 дни.
- tigermaster
- Elder God
Manowar ги слушам от шест-седем години, общо взето. Което е твърде малко време, като се замисили реално човек. Когато започнах да ги слушам, почти не знаех английски и текстовете им ми се виждаха висша форма на поезия. Сега почти знам малко английски и вече не е съвсем така. Всъщност донякъде е, но по други причини. Няма да ги обяснявам. Вярно е, че се олях, споменавайки ги в коментара за "300", обаче филмът наистина ми заприлича на зле филмиран текст на една от любимите ми групи. Ама много зле.Amelia wrote: тайгърмастър, слушала съм Меноуор повече от тебе и те продължават да са ми една от любимите групи. Което не променя факта, че сценичното им поведение и житейската им философия са просто смешни. Ненам Джерард Бътлър къв армейски опит има, но спартанците конкретно (за които говорех) са имали доста. Не ми дреме дали са умряли точно по тоя гъзарски начин с обяснения за свобода и прочее шитз.
За протокола:
Оригиналният текст. Намирам огромна прилика между него и "300". Ти какво би казала?When they see us they will run for their lives
To the end they will pay for their lies
So long did we wait, now we are home
Here once again there's a battle to fight
Gather together for the sound and the might
So long did we wait now we are home
Now we will fight for the Kingdom fighting with steel
Kill all of them, their blood is our seal
Fight till the last of the enemy is dead
Ride through their blood that we gladly have shed
I now issue the call, are you ready to fight - yeah
Fight all together as one for the right to be free once again
Tonight we will win
I can see by the look that you have in your eyes
You came here for Sparta, to fight and to die
Defenders of Steel now we are home
Fight for the kingdom bound for glory
Armed with a heart of steel
I swear by the Brothers who stand before me
To no man shall I kneel
Their blood is upon my steel
Blood is upon my steel
Fight for the Kingdom fighting with steel
Kill all of them, their blood is our seal
Fight till the last of the enemy is dead
Ride through their blood that we gladly have shed
I now issue the call, are you ready to fight - yeah
Fight all together as one for the right to be free once again
Tonight we will win
I can see by the look that you have in your eyes
You came here for Sparta, to fight and to die
Defenders of Steel now we are home
Fight for the kingdom bound for glory
Armed with a heart of steel
I swear by the Brothers who stand before me
To no man shall I kneel
Their blood is upon my steel
Факт е, че аз се зарадвах, когато тристате спартанци бяха брутално изтрепани от персите. Защо ли? Един идиот в арената твърдеше, че много хора не харесват филма, защото се чувстват комплексирани от мускулите им. Това е пълна глупост. Зарадвах се на щастливия край, защото Леонид по всички възможни начини ми доказа, че от него цар трудно ще излезе.Факт е, че некфи 300 човека са паднали на Термопилите и след като са отишли да си дават живота за родината, значи имат онова, което аз наричам дух. Меноуор не са дали и едно доказателство в подкрепа на вечните си дрънканици колко са тру. Всъщност текстовете им никога не са били причината да ги харесвам. Дори на 15 ги намирах за малоумни...
- Spoiler: show
Любимият ми уеб комикс, също има какво да каже по въпроса:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
За протокола и аз да кажа. Да, определено слушам Меноуор от повече години.
По-надолу следва отговор на забележките ти по филма. Честно, не си бях и помисляла, че ще ми се наложи да обяснявам ТОЧНО този филм...

edit:
Хората С Дух:

По-надолу следва отговор на забележките ти по филма. Честно, не си бях и помисляла, че ще ми се наложи да обяснявам ТОЧНО този филм...

edit:
Хората С Дух:
Last edited by Amelia on Thu Mar 29, 2007 7:56 pm, edited 2 times in total.