Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 24, 2007 10:26 pm

Аз за почивка от Хипериона, че нещо тотално зациклих на средата на втора книга, захванах Where Late the Sweet Birds Sang на Kate Wilhelm. Засега изглежда многообещаващо...
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 25, 2007 9:34 am

Roamer wrote:Ако имаш предвид Нанси Крес, хм, това го бях чел навремето (поне първата, на български беше преведена като "Безсмъртни в Испания"), сега остава и да си спомня какво ми беше мнението :) Струва ми се, че ми беше харесало и я прочетох сравнително бързо, не ме спираше стил или език или действие... но не мога да си я спомня с нищо по-конкретно. Идеите бяха интересни, проблемите бяха интересни... абе виж я, сигурно ще ти хареса :)
Мен също ми хареса книгата, но уви другите части на български не съм ги виждал. :cry: Поредната поредица оставена на произвола. :evil:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 25, 2007 12:44 pm

В книжката, която чета в момента - "Книгата на Изгубените Неща" на Джон Конъли има някакъв рицар, който се казва Роланд и е гей. Баси якото. :mrgreen: Изобщо книжката е страхотна. Ако на някой му се четат дарк приказки да си я вземе. Има доста свежи моменти - като например в книгата Червената Шапчица преследва Вълка, защото се е влюбила в него, накрая го хваща и от тяхната връзка се появяват Лупите - наполовина вълци, наполовина хора. Има доста свежи попадения като цяло. :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 25, 2007 12:57 pm

Много ли е "яко"? :neutral:
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Oct 25, 2007 3:42 pm

DELgado wrote: Мен също ми хареса книгата, но уви другите части на български не съм ги виждал. :cry: Поредната поредица оставена на произвола. :evil:
На испанки има 3 или 4, ако те интересува. (Не помня дали бяха 3 или 4, сори! :oops: )
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 25, 2007 3:44 pm

DELgado wrote:В книжката, която чета в момента - "Книгата на Изгубените Неща" на Джон Конъли има някакъв рицар, който се казва Роланд и е гей. Баси якото. :mrgreen: Изобщо книжката е страхотна. Ако на някой му се четат дарк приказки да си я вземе. Има доста свежи моменти - като например в книгата Червената Шапчица преследва Вълка, защото се е влюбила в него, накрая го хваща и от тяхната връзка се появяват Лупите - наполовина вълци, наполовина хора. Има доста свежи попадения като цяло. :wink:
Добре де, тая книга що я водят трилър? Я раздуй още малко, че ме заинтригува.

Ъъ, заинтригува ме историята с Червената шапчица и вълка, не нещо друго :oops: :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 25, 2007 3:55 pm

Ми щото и елементи на трилър си има... Има си приказни елементи, има си елементи на трилър, на кримка, на психологическо кажгоде, на моменти едва ли не и на историческо го избива... неква много странна мешавица е тази книга, но твърде успешно омешавена :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 25, 2007 3:56 pm

Roamer wrote:Ми щото и елементи на трилър си има... Има си приказни елементи, има си елементи на трилър, на кримка, на психологическо кажгоде, на моменти едва ли не и на историческо го избива... неква много странна мешавица е тази книга, но твърде успешно омешавена :)
Купувам! :D
The Best of Mozart

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Thu Oct 25, 2007 4:58 pm

Сега чета Han Solo at Star's End или както е преведена на български "Oтмъщението на Хан Соло".Демек и аз не знам кво чета!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 25, 2007 5:27 pm

:lol: Или защо.

Нищо лично, просто не споделям възхищението на Рол пред експанднатите вселени. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Thu Oct 25, 2007 5:36 pm

shayhiri wrote::lol: Или защо.

Нищо лично, просто не споделям възхищението на Рол пред експанднатите вселени. :)
Аз знам защо я чета.Защото тъпото енерго ми спряха тока и нямаше кво да правя!

Иначе експандната вселена на STAR WARS има доста книги,който са си доста по-добри от филми примерно!Ама се съмнявам точно тази поредица за Хан Соло да е от тях!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Oct 26, 2007 7:56 am

Gunslinger wrote:
shayhiri wrote::lol: Или защо.

Аз знам защо я чета.Защото тъпото енерго ми спряха тока и нямаше кво да правя!

Иначе експандната вселена на STAR WARS има доста книги,който са си доста по-добри от филми примерно!Ама се съмнявам точно тази поредица за Хан Соло да е от тях!
За който наистина се интересува, а не поства ей тъй лаф да има.
Expanded Universe на Star Wars се състои от ДОСТА книги, комикси, видеоигри и прочие производни продукти, някои от които съвсем нелоши. Не бих казал, че въпросната поредица за Хан Соло е от най-доброто, ама вкусове всякакви. На теб може да ти хареса, Гънслингър. Зависи доколко безкомпромисен фен си :P :mrgreen:
Аз съм чел към 70 книги и малко повече комикси от въпросната вселена, та смятам, че мога да изкажа горното мнение по въпроса, за разлика от някои други хора с one-line-ри, целящи да побутнат дискусия, от която често нищичко не отбират.
Говоря по темата, нали? 8-) :mrgreen:
The Best of Mozart

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Oct 26, 2007 10:58 am

passer-by wrote:
Roamer wrote:Ми щото и елементи на трилър си има... Има си приказни елементи, има си елементи на трилър, на кримка, на психологическо кажгоде, на моменти едва ли не и на историческо го избива... неква много странна мешавица е тази книга, но твърде успешно омешавена :)
Няма да сбъркаш ко си я вземеш. Аз се размазвам от идеите на автора. Ето още едно спойлърче - седемте джуджета са всъщност осем но едно от тях е изключено от Партията, защото не било загрижено за правата на работническата класа и отказало да копае, а отишло да прави кифли в хлебарницата на майка си (дам комунистчета са малките жуженца :wink: ). А Снежанка е толкова дебела че не може да излезе от къщичката им и само ги тозмози и им изяжда храната. Спирам да спойля че да не разваля четенето на тези който не са я прочели още. Въобще не чети това което пише отзад на книгата. Няма ама абсолютно нищо общо със съдържанието.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 26, 2007 11:02 am

Ух това ше го пробвам 200% :)
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Oct 26, 2007 11:02 am

DELgado wrote:
passer-by wrote:
Няма да сбъркаш ко си я вземеш. Аз се размазвам от идеите на автора. Ето още едно спойлърче - седемте джуджета са всъщност осем но едно от тях е изключено от Партията, защото не било загрижено за правата на работническата класа и отказало да копае, а отишло да прави кифли в хлебарницата на майка си (дам комунистчета са малките жуженца :wink: ). А Снежанка е толкова дебела че не може да излезе от къщичката им и само ги тозмози и им изяжда храната. Спирам да спойля че да не разваля четенето на тези който не са я прочели още. Въобще не чети това което пише отзад на книгата. Няма ама абсолютно нищо общо със съдържанието.
Вчера си я купих! :D
Барабар с преиздадените "Американски богове" на Геймън и първите четири тома разкази на Чандлър (които вече почнах и горещо препоръчвам - преводачите са чудесно подбрани, стилът на Чандлър няма какво да го описвам на запознатите и четенето им е кеф на всеки ред).
The Best of Mozart