Upcoming Movies
Moderator: Moridin
Аз съм нещо скептичен, и споделям напълно мнението в статията, че едва ли на някого е нужен римейк на Escape from NY. Това само затвърждава мнението ми, че в момента почти не са останали сценаристи в Холивуд, които да раждат оригинални истории. Не знам каква е причината, ама почти всичко напоследък е или базирано на някакъв книжен оригинал (книга, комикс, графичен роман), или е продължение, или римейк.
This signature is not yet rated
Мен пък ме устройва тва положение. Има много стари филми, които съм пропуснал навремето по уважителни причини - и нямам нищо против да видя сега в лъскавка опаковка. Същото и за малкото хубави книги - да не говорим пък, че и тъпа книга, ако се филмира лъскаво, ше става. 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Тук ме затапи, щото никога не бих отказал.
Ма нямам (от известно време) плеър - а и телевизор. Може да ми попадне някъде в нета, като се разтърся.
Иначе, да - действително намеквах, че стари филми като този по-скоро бих гледал направо в римейк.
Но това е малко нагло.

Иначе, да - действително намеквах, че стари филми като този по-скоро бих гледал направо в римейк.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
И все пак го има моментът с това, че ти съвсем и изобщо не гледаш стария филм... и че понякога, след като човек е гледал римейка, е много по-трудно да бъде убеден, че изобщо има смисъл да гледа стария филм - а дори и да бъде убеден, си подхожда с една такава подозрителна нагласа... Бе знам ли, ще видим какво ще излезе, още е твърде рано да се каже - но наистина бих ти препоръчал да гледаш оригиналния Escape From N.Y. преди да излезе римейкът 

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Amos Trask
- Aes Sedai
За мен е напълно неразбираемо как човек може да се самоограничава жестоко, гледайки само нови филми.
Все едно филмите са кренвирши - колкото по-пресни, толкова по-хубави.
Качеството няма срок на годност.
Относно римейковете - да, в повечето случаи са безполезни тъпотии, които се забравят на следващия ден след излизането си. Има и изключения, разбира се - например "Малтийският сокол" е трета поред екранизация на една история, но това не пречи да е първият noir - и един от най-добрите представители на жанра. От по-съвременните ленти ми е трудно да се сетя за пример в момента, но съм сигурен, че има.
Най-готиното във всеки римейк обаче е, че покрай него студиото често пуска специално DVD издание на оригинала, което е малък празник за всеки ценител и колекционер.

Качеството няма срок на годност.

Относно римейковете - да, в повечето случаи са безполезни тъпотии, които се забравят на следващия ден след излизането си. Има и изключения, разбира се - например "Малтийският сокол" е трета поред екранизация на една история, но това не пречи да е първият noir - и един от най-добрите представители на жанра. От по-съвременните ленти ми е трудно да се сетя за пример в момента, но съм сигурен, че има.
Най-готиното във всеки римейк обаче е, че покрай него студиото често пуска специално DVD издание на оригинала, което е малък празник за всеки ценител и колекционер.

Feel the summer!
- Amos Trask
- Aes Sedai
Няколко снимки от The Dark Knight(продължението на Batman Begins) са се измъкнали. Остава само още около година
.

http://www.x-realms.net/forums/index.ph ... sc&cat=116

http://www.x-realms.net/forums/index.ph ... sc&cat=116
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
Maverick. Бях го гледал навремето на кино, но не си спомнях нищо, освен, че много ми беше харесал. И добре, че е така, защото тоя филм има може би най-много изненади/обрати на минута - та успях да си ги изживея наново, както и лудите смешки на Мел Гибсън. 

- tigermaster
- Elder God
Грешна тема, ама както и да е. Донър кърти. Досега съм се разочаровал само от един негов филм. Не че съм му гледал и много филми, де, обаче този човек знае как се режисира екшън.shayhiri wrote:Maverick. Бях го гледал навремето на кино, но не си спомнях нищо, освен, че много ми беше харесал. И добре, че е така, защото тоя филм има може би най-много изненади/обрати на минута - та успях да си ги изживея наново, както и лудите смешки на Мел Гибсън.
Гледам, писали сте за римейк на "Бягство от Ню Йорк". Гледах го преди доста време и нищо не помня, освен че се размазах от кеф. Чудя се дали да го повторя сега. Има огромна вероятност да си прецакам хубавия спомен. Някой, който го е гледал скоро, ще се изкаже ли? Интересно ми е кой ли съвременен актьор ще докара мъжкарското излъчване на Снейк. Честно, не се сещам за нито един под четирийсет години.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Нужно ли е да е под 40 години?Интересно ми е кой ли съвременен актьор ще докара мъжкарското излъчване на Снейк. Честно, не се сещам за нито един под четирийсет години.

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Сори за грешката, по инерция - щото доскоро оная тема беше в по-друг вид.
Мноу съм тъп. 

Last edited by shayhiri on Sun Aug 19, 2007 11:54 pm, edited 1 time in total.
- tigermaster
- Elder God
Той че ще се справи, ще се справи. Проблемът е, че сега няма такива. А на киното му трябват.Darkling wrote:Нужно ли е да е под 40 години?Интересно ми е кой ли съвременен актьор ще докара мъжкарското излъчване на Снейк. Честно, не се сещам за нито един под четирийсет години.Кърт Ръсел ще се справи страхотно и сега, в Грайндхаус не ми се стори много по-различен от това, което беше в Бягството..
Може би Даниел Крейг? Ама едва ли.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора