За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 04, 2009 1:58 pm

Митърчоооооооооооооо, не знаех, че и ти ни четеш темата, пиле :D
Анну, Митърчо ги разбира тези неща - послушай го :D само дето не се изказа по моя проблем, магарето, и по ъпгрейда на моята щайга :evil:
та тъкмо се е позавъртял насам да го припомня :P ето ми оплакването, пренесено от друг пост:
Tais wrote:обаче ще ми е нужен съвет за компютъра... ще се наложи да го обновявам, защото явно проблемите с рейдването ми ги прави главно той... снощи по време на битка сума време не можех да кастна - Кварца ми отчита стойности лаг на каста от порядъка на 800-1200мс, въпреки, че самата игра ми даваше снощи около 150мс само... когато съм в Улдуар fps ми е 18-24 fps, започна ли бос-битка обаче, пада на 7-8 fps, а по едно време на Мимирон - и 6 fps... това ми се струва много малко и мисля, че ми създава то проблеми с накъсването и допълнителен лаг на каста... дайте идеи от какво може да е? просто компютъра започва ужасно да се задъхва в рейд-битка... то и ефектите са мнооого тогава... лошото е, че не зная параметрите на компютъра си и не съм наясно откъде мога да ги видя... зная само, че имам 2 гигабайта РАМ...
ето това ми представлява машината:
Tais wrote:значи... ето какво излиза, че имам...

AMD Athlon(tm) 64 Processor
3000+
1.81 Gb, 2.00 GB of RAM

а за видео-картата е това:

NEC LCD 73V on NVIDIA GeForce 7800 GT
1280/1024 - резолюция
32bit - color quality
Боби утре сутрин ще я води на ъпгрейд, ама нищо не ми каза какво й е нужно да се смени :( предложения от твоя страна?

и бтв, хайде идвай при нас да играем Вовец, де, стига се дърпа :D

* * * * *

Анну, аз за компютъра ти нищо не мога да кажа, защото нищо не ми говорят тези стойности, ОБАЧЕ напомням, че за довечера ни останаха Фрея, Мимирон и Генерала и ти трябва да се подготвиш с тактиката, защото битките вече са наистина сложни и на фази...

ето за Фрея:
http://www.wowwiki.com/Freya_(tactics)
http://www.contamguild.com/forums/viewtopic.php?t=1156

Мимирон (втория линк е към краткото обяснение на битката от един мой пост от 18.05 - 11:48):
http://www.wowwiki.com/Mimiron
viewtopic.php?t=4071&postdays=0&postorder=asc&start=510

Генерала:
http://www.wowwiki.com/General_Vezax

прочети какво се случва, виж и филмчетата.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Jun 04, 2009 2:12 pm

10x

A че цените ще падат то е ясно. Но искам да си взема 12-ка памет сега и после да не го мисля. 6 ГБ са 140 лева и до 80 да паднат няма да е скоро та майната им на парите.

А от вчерашния рейд се наядох като попско чадо на Задушница. Вече имам 28к живот като котка, а като мечка идея си нямам. С фрост резист гиър вече правя 40к живот като мечка:) Само да набарам някое маге.

http://www.wowhead.com/?item=45149
http://www.wowhead.com/?item=45238
http://www.wowhead.com/?item=45256

Ланиииииис искам енчанти!
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 04, 2009 2:27 pm

брех, клотърските гащи, дето забърса са верно брилянтни :shock:
май наистина много сме се ояли, че никой да не ги поиска :?
а ти вече си длъжник на рейда - за една вечер се докара до -24 ДКП! :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jun 04, 2009 2:30 pm

Нямаш грижа, Дзвер:)

Ако имаш материали за енчант, още в рейда ще ги направя:)

Само ми кажи за стафа какво искаш
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Thu Jun 04, 2009 4:58 pm

Еее Танче, то тези епик истории тука как да не ги четеш :)
А иначе по твойта щайга - ми Боби да види дали нямате вируси, щото знаеш че те сбозват яко. Иначе де да знам, WOW не съм пускал, ако има настройки за графиката виж дали ако намалиш детайлите и красотите (всякакви светлинки и прочие) няма да е се пооправят нещата. То и Илииката разправяше че новия пач бил тежичък, та може и от него да е.
А относно упгрейда на компютъра ти, щом Боби се е заел няма какво да обсъждаме :). Иначе предполагам, че един двуядрен порцесор на по-висока честота(твоя в едноядрен) и още малко памет биха оправили доста нещата. Видеото май е добре щото WoW-a не бести с особенна графика и би трябвало да се справя.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 04, 2009 5:09 pm

ами то класическия Вов наистина не бе натоварващ, но втория експанжън рязко вдигна изискванията (а и още последния пач преди него) :roll: има ужасно много вече спел-ефекти, а аз играя основно в рейд от 25-човека, демек и със спел-ефекти на останалите накуп... по време на битка се добавят и тези от бос-абилититата и става мазало :( иначе спел-ефектите са ми на по-малко от половината на скалата, а за някои битки е задължително да се напържат, щото няма да видиш облачетата газ, в които да НЕ стъпваш :( сенките са ми даже занулени... и въпреки това... :roll: абеее, трябва си по-мощна щайга...

тааа, ти кога ще се включиш? :D

Едит: за вируси пак ще сканирам, ама съм с 2-3 антивирусни + Файъруол... като се замисля, може и те да скапват играта, макар да им е зададена с хай-приорити... :roll:

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Jun 04, 2009 5:22 pm

Човек трябва да е малко мазохист :wink: Удоволствието да ти е гадно е кеф от съвсем друга класа :lol: Като вляза в УГ от компа в офиса - ми то скука, всичко си върви, лаг не се усеща. Виж от вкъщи - то е истинско интелектуално предизвикателство да отгатнеш кой точно спел си натиснал, какво прави в този момент противника и какво би било добре ти да направиш... почти като да играеш шах срещу DeepBlue е :lol:

Иначе поредният ачийвмънт, който направих, силно ме израдва - "Loot 5000 gold" 8-)

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jun 04, 2009 5:28 pm

Капиталист!!!

май и "кулак!!!" върви :P

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 04, 2009 5:32 pm

малееееееее, слакър!! аз тоз ачийвмънт го имам от 12.03.2009 г., бре :lol:
http://eu.wowarmory.com/character-achie ... ntaminated

а пък на мене последния ми ачийвмънт е специален - нацелувах Сара, докато е вбесена :P макар при тези нейни крясъци, дето всеки ден ги слушаме докато рейдваме, да няма човек в рейда дето да не иска не просто да й запуши устата, ами да я линчува по особено мъчителен начин... понякога е направо стряскащо...

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Jun 04, 2009 6:15 pm

Tais wrote:малееееееее, слакър!! аз тоз ачийвмънт го имам от 12.03.2009 г., бре :lol:
http://eu.wowarmory.com/character-achie ... ntaminated
Ти си китайска фермерка, това всичко го знаят :P

Освен това в райд се печели добре, босовете дропят злато, което се отчита за ачийвмънта.

А и нямаш The Bread Winner (Маке 10000 gold from quest rewards), така че слакерката си ти! :P

Pag
Merchant

Post by Pag » Fri Jun 05, 2009 7:51 am

Svetlio wrote: А и нямаш The Bread Winner (Маке 10000 gold from quest rewards)
Е, хубава работа, мен като ми остават само 4к да го направя - какво - и аз ли се водя фермерка?

За протокола - 3200дмг без фласкове и рибки, Таис, мисля че напипах верния път, но още си слаквам нубски. Довечера на Улд ще си покаже ...
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jun 05, 2009 10:12 am

и ти си фермерка :P
добре вървиш :) най-вярно можеш да си отчетеш дпс-то си на битката с Патчверк в Накс... успех довечера в Улдуар :D

за снощи на нас ни бяха останали само 3 боса дорде да стигнем до Йоги, ама все отбрани - Фрея, Мимирон и Генерала...

в 19:27 гейм тайм, 3 мин. преди рейда, имаше само 16 човека на линия и Ланито изрази опасение, че рейда няма да го бъде... викам й, споко, има още 3 мин... така и стана... не само, че си се напълни рейда, но и имаше резерви за подмяна, ако се наложеше...

тръгнахме към Фрея, разчистихме градинката й и я уан-шотнахме... дори без офицера ми маге, дето трябваше да е афк за нещо, без един от паладините и един хънтър...

после - Мими... ако не се брои един нинджа-пул, на който 1/3 рейда остана извън залата, танка отказа да танква и се наложи да уайпнем.. Мими падна от раз на първия истински опит след това...

окрилени от добре започналата вечер, заточихме зъби за Йоги, все едно Генерала вече го бяхме отнесли като куца пиле.. каквото там отнася куцото пиле, щото в сравнение с предните 2 битки, той не е така сложен... обаче Генерала не мислеше така...

цялата останала вечер - уайпове на Генерала, без да успеем да го убием... трагедия... РЛ се изнерви, ГМ още повече... неговото изнервяне се пренесе върху мен моментално и едва издържах края на рейда... имаше моменти, дето проста щях да тегля една майна и да се офф-на...

и аддоните ми снощи бяха променени... вместо да ми сигнализира с надпис и звук, само когато АЗ имах дебъф, че да се отдалеча от останалите, онова ревеше всеки път, когато съм близо до някой друг с дебъф... адски объркващо, защото аз вече инстинктивно като ми ревне аддон с предупреждение, се завъртам и Блинквам далече от групата... сега на 2 пъти се случи да го направя барабар с този с дебъфа... та после, за да се съобразя с аддона, бях със забавени реакции, щото трябваше да прочета първо дали е мой дебъфа, за да знам дали да бягам (странно, че останалите казаха, че при тях не се случва, което идва да рече, че не е от ДБМ... единствено за NECB се сещам, ако е активирана такава опция, та довечера ще си разгледам настройките)...
умрях веднъж и жадна за мана :oops: останах в зеленото петно да засмуча 7 дебъфа, вместо препоръчаните 6, че дават повече мана и тъкмо да излезна от него с Блинк, някой го удари шадоу-краш-а и аое-то от него ме довърши, щото бях вече на под 1000 НР... но не само аддоните...

и танкването не бе като хората... не зная какви ги вършеше Шанди, ама търчеше из цялата зала и само се ревеше "рейндж дпс-то да бяга от мелее-рейнджа"... аз тъкмо съм се навряла в петно да смуча мана и на 3 стака, Шанди се засилва баш в нас... ами не става така... искам Кзану да се появява и той да си го танква - прави го в пъти по-добре... аз и принципно не мисля, че баш Генерала трябва да се танква от паладин, дето е зависим от мана и трябва също да кисне в зелените петна...

снощи основния ни друид-хилър също се изнерви здраво и заяви в рейд-чата, че вече не се търпи това постоянно някой в рейда да е афк и да го чакаме и че тя ще си направи рейд-почивка, ако не се вземат мерки... предполагам, че това е поляло Холи с леден душ, но наистина трябва да се вземат мерки, вместо да се толерират определени играчи половин рейд да не рейдват реално... и така... усещам как се задават пак облаци на хоризонта... дано Муундъст не спре да рейдва, защото както сега и паладин хилър нямаме, ще го закършим здраво за играчи, а и тя, и Реми са си голяма сила в хийлинг частта на рейда... :roll:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Jun 05, 2009 10:28 am

Абе бая са се поизнервили при нас хората. Истината е, че на Талок още от рано трябваше да му издърпат ушите. Хората се изнервиха от уайповете, но причината за това не беше Талок. Просто става някакъв маниер да почваме да си говорим за АФК-рите. Не, че не е изнервящо само по себе си, но ако босовете падат, никой не обръща чак толкова внимание. А Шанди си танкваше добре Генерала на 10-ман, но определено му е по-трудно отколкото на Кзао. Лошото е, че по някаква причина Готя не може да се справи с кайтването. Още на 10-ман се видя, че му е трудно и тогава Шанди пое.

Иначе, Танче, това с адон предупреждението при дебъф на другарчето до теб го имам и аз и със сигурност не е от NECB, защото в момента не ми е активен. Мисля, че на ДБМ има някакви опции за това кое и как да те предупреждава (преди време имах подобен проблем и трябваше да пипам настройки на Игнис). Иначе наистина е много изнервящо, защото винаги първосигнално си мислиш, че ти си с дебъфа и хукваш да бягаш. И аз го правя тоя номер.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jun 05, 2009 10:46 am

ами аз снощи като го споделих в канала ти и Илия ми казахте, че го нямате, затова реших, че не е от ДБМ... първо реших, че е от него, защото за пръв път го имам на тази битка (когато убихме Генерала миналата седмица аддона ми ревеше само, когато аз имах дебъф, това е нещо ново) и затова първо си помислих, че е от новостите в ДБМ (нали имаше ъпдейт същата вечер)... щом и ти го имаш, довечера ще влезна в настройките на ДБМ да видя къде е опцията, за да я изключа, че е много объркващо...

иначе аз съм категорично против мана-зависим танк в битката с Генерала... не може да има едно зелено петно и да сме в него сто маймуни, и танка да се засили вътре барабар с мелее-тата... щом Готия не се е справил, явно снощи просто не сме имали друг вариант, но мисля, че нещата ще бъдат много по-различни, когато Кзану си го танква...

да попитам нещо всички - да ми кажете някакво макро, плс, за отдалечаване на камерата? искам да мога да гледам битката от птичи поглед някак, че с обичайните опции не се справям, а в някои битки просто си е нужно...

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Jun 05, 2009 11:01 am

Pag wrote: Е, хубава работа, мен като ми остават само 4к да го направя - какво - и аз ли се водя фермерка?
О не, далеч си от фермерка, камо ли китайска :P

Истинският фермер има
- мамут с вендори (16 к голд)
- гигантската торба (2к голд)
- поне 50 маунта в обора и албино дрейк
- направен ачийвмънта The Bread Winner
- направен ачийвмънта Loot 25 000 gold

А истинският китайски фермер има по-горното но на 8 различни героя :lol: :lol:

Таис примерно е монголска фермерка (тоест по пътя към китайската но предпочита да язди лами вместо мамути :mrgreen: ). Освен това стои зад половината сайтове за онлайн-голд продажби и получава процент от Близард за всеки зарибен да играе ВоВ (дотук знам за поне 15 човека, а за колко не знам :roll: )

Ох, в петък ми иде отвътре да простея :oops: