Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 22, 2007 12:00 pm

Дочетох Хронолитите и определено много ми хареса. Може би защото книгата не беше точно фантастика, а фантатичния елемент беше използван като фон за семейните отношения на главния герой. Абе дано издадат повечко книги от автора. :roll:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Oct 22, 2007 3:53 pm

Аз пък дочетох Хиперион. Великолепна книга!!! :mrgreen: И сега не знам как ще доживея семица и нещо, до заплатата. Та да се снабдя със следващата!! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Oct 22, 2007 10:12 pm

BaYa wrote:Аз пък дочетох Хиперион. Великолепна книга!!! :mrgreen: И сега не знам как ще доживея семица и нещо, до заплатата. Та да се снабдя със следващата!! :wink:
От четирите, на мен лично ми допаднаха най-много първата и последната, при това по съвсем различен начин и причини :) Синът ми пък хареса най-много Ендимион или поне я прочете най на един дъх, май си е индивидуално

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Oct 22, 2007 10:15 pm

Random wrote:Хроника на птицата с пружина е много добра. Ако Кафка ти е харесала, вероятно ще харесаш и нея :)
Рандъм, прав беше за Птицата! :mrgreen:

Random
Ascendent

Post by Random » Mon Oct 22, 2007 10:36 pm

:shock: that was fast :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Oct 22, 2007 10:51 pm

Чета абзацно :wink:

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Oct 23, 2007 1:17 am

ifadriana wrote:
BaYa wrote:Аз пък дочетох Хиперион. Великолепна книга!!! :mrgreen: И сега не знам как ще доживея семица и нещо, до заплатата. Та да се снабдя със следващата!! :wink:
От четирите, на мен лично ми допаднаха най-много първата и последната, при това по съвсем различен начин и причини :) Синът ми пък хареса най-много Ендимион или поне я прочете най на един дъх, май си е индивидуално
Мен лично повече ми харесаха "Ендимион" и "Триумфа на Ендимион". Разказите в "Хиперион" ми бяха малко скучновати...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Oct 23, 2007 9:27 am

Почнах Книгата на Изгубените неща на Конъли (Ян ми я подари за РД-то тази година през февруари, ама досега нямах време да стигна до нея). Супер много ме кефи книжката засега. Само дето не мога да разбера какъв жанр се води - мрачна приказка или нещо подобно. А и е толкова различна от другите му трилъри, че направо не може да се познае че са от един автор книгите. :roll:

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Tue Oct 23, 2007 9:54 pm

Corwin wrote:
ifadriana wrote:
Мен лично повече ми харесаха "Ендимион" и "Триумфа на Ендимион". Разказите в "Хиперион" ми бяха малко скучновати...
"Хиперион" и "Падането на Хиперион" са брилянтни. "Триумфът на Ендимион" така и не го прочетох, след разочароващия "Ендимион" цялото желание да дочета поредицата ми се беше изпарило. Явно Падането е на нивото на първите две де, което значи че ще подхвана книжките скоро и ще ги прочета отново.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Oct 23, 2007 10:13 pm

Jumper (Griffin's Story) на Стивън Гулд - написана консистентно с предстоящия да излезе филм с трейлър тук: http://www.jumperthemovie.com/ - по неговата по-стара новела Jumper, забранена от The American Library Association :shock:
Прилично добър юношески фантастичен трилър, малко телеграфно написан за моя вкус, но държи в напрежение.
Бтв не разбирам защо на Едингс с толкова пренебрежение се гледа в тази среда - сега чета на Дейвид и Лий Едингс The Elder Gods - приятен, приказен и с хубаво чувство за хумор текст, без нищо стряскащо подрасващата публика :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 24, 2007 3:07 pm

Darkling wrote:
Corwin wrote:
ifadriana wrote: От четирите, на мен лично ми допаднаха най-много първата и последната, при това по съвсем различен начин и причини :) Синът ми пък хареса най-много Ендимион или поне я прочете най на един дъх, май си е индивидуално
"Хиперион" и "Падането на Хиперион" са брилянтни. "Триумфът на Ендимион" така и не го прочетох, след разочароващия "Ендимион" цялото желание да дочета поредицата ми се беше изпарило. Явно Падането е на нивото на първите две де, което значи че ще подхвана книжките скоро и ще ги прочета отново.
Много благодаря на всички за ориентацията!! Ама спрете вече, че така само точа лигички и зелена завист! :mrgreen: (Майтап е де. Открих останалите 3 книги по 4,75 ? всяка една!! :lol: Та ще се снабдя другата седмица. И също с една която се казва Просяци в Испания, макар че не помня името на авторката. :oops: )

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 24, 2007 4:05 pm

Ако имаш предвид Нанси Крес, хм, това го бях чел навремето (поне първата, на български беше преведена като "Безсмъртни в Испания"), сега остава и да си спомня какво ми беше мнението :) Струва ми се, че ми беше харесало и я прочетох сравнително бързо, не ме спираше стил или език или действие... но не мога да си я спомня с нищо по-конкретно. Идеите бяха интересни, проблемите бяха интересни... абе виж я, сигурно ще ти хареса :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 24, 2007 4:33 pm

roamer-e,
Spoiler: show
Става дума за Безсънните и Спящите, мутанти и не-мутанти. Безсънните мутират и стават един вид свръх-хора. И т.н.
открих 3 книги от същата авторка, с подобен сюжет. В смисъл, нещо като трилогия.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 24, 2007 5:28 pm

Така де, така, то и Wikipedia си каза, че е трилогия, затова казах "първата" - май само тя е превеждана на български.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 24, 2007 8:36 pm

Т.е - искаш да ми кажеш че без да съм много информирана, съм си поръчала пръвата книга?!?!
Браво на мен! И бладогаря на теб, за информацията!! :mrgreen: