Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 16, 2011 10:53 pm

Е, не виждам защо да не го кажат по новините. Не знам, аз не смятам, че има нещо нередно в това, че темата е нашумяла - жестоко е, просташко е, донякъде е юридически казус. Но не мисля, че е чак новината на седмицата или че е засенчила генерал-кмет-премиера.
Баси идиотите. И защо ли не съм учудена, че е станало в чалга заведение...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 17, 2011 12:34 am

Аз доколкото разбрах от очевидци никакво гаврене не е имало - пуснали са прасе (масова традиция е гонитбата на прасе), хванали са го и са си го взели да си го изядат. Нито е имало гаврене, нито са му чупили ребрата (пълна фантасмагория е това - трябва да си човек никога не държал прасе да твърдиш че толкова лесно му се чупят ребрата - на малките прасета както имат още хрущял трябва двама човека да го държат а третия да скача на него за да се случи такова нещо). Прасето естествено не е декоративно - едно декоративно прасе не само струва над 1000 лева но изглежда по съвсем различен начин. Полицията изобщо не се е самосезирвала и едва ли се занимава.

Медиите както винаги си измислят какво ли не.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Dec 17, 2011 1:18 am

РРС, вероятно е преувеличено, но мисля, че ти отиваш в другата крайност. Дори животното само да е пуснато да го гонят 350 човека, това е меко казано жестоко. То не схваща какво става, само че отвсякъде го нападат неща, многократно по-големи от него и естествено е уплашено до смърт. А това че е традиция е доста идиотско обяснение - и масовото избиване на бебета тюленчета и женското обрязване са традиция, това не ги прави по-малко чудовищни. И мисля, че е доста възможно в тълпа от десетки хора да му счупят ребрата, в подобни блъсканици са загивали и хора, все пак(московското метро, дискотека Индиго). Твърди се, че и после победителят го е заколил особено мъчително и бавно.
Не си прав и, че са по хилядарка, намерих обява за мини прасета по 60-150 лв.
От друга страна историята я има само преразказана, така че е много възможно подробностите да са съвсем измислени.

И все пак да им имам долнопробните забавления на бъдещите вишисти прости.
Last edited by Morwen on Sat Dec 17, 2011 1:32 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 17, 2011 1:30 am

Тая традиция викам да си ходи. 21 век е, в страна уж от Европейския съюз. Макар че те и испанците май още бикоборят уродите...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 17, 2011 1:31 am

Хора тая дискотека не побира повече от 120-130 човека на макс , 350 са поредната фантастика. Прасето е толкова кораво животно че се случва изобщо да не го хванат, ако е малко по-голямо ще има отхапани и счупени пръсти на хората.
Изобщо не може да става дума за сравнение с женското обрязване и тюлените. Просто се гони грухтящо прасе - нещо което много често се случва и на село ако го изпуснат преди да го заколят.

За ребрата пак ти казвам - не спориш с мен а с ветеринарната наука и с опита на всеки отглеждал прасе поне веднъж.

Хора излагате се - хиляди хора си гледат домашни животни и си ги колят и нищо ненормално няма в това.

Ако не виждате разлика в мъчения над животни и избиването им за спорта и хващане с голи ръце на прасе мисля че имаме голям проблем с възприятията на живота.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Dec 17, 2011 1:47 am

РРС, дискотеките събират удивително много хора на студентския празник, уверявам те. Според този сайт има 250 места - http://www.disco.bg/designs/classic2_bg.php?id=465. А и 20 да са били, това не променя нещата.

Виж сега. Прасето е гонено от агресивна тълпа, която се опитва да го хване всякак - за крак опашка, ухо - имаше такава снимка в някой от материалите. Намазано е с мазнина, така че за да го задържиш да трябва да стискаш много, ама много здраво. Дори да не счупиш нещо, това е излишно измъчване.

Бтв, споря с теб и вече два пъти се оказва, че ти с абсолютна сигурност цитираш неверни факти. Може би и за други е така. С цялото ми уважение - нито си ветеринар, нито си бил мини прасенца, та да знаеш колко издържат. Пак повтарям - след като в блъсканица загиват случайно хора, не виждам защо да не се случат лоши неща с прасе, което се преследва нарочно.

Иначе принципно според закона животните трябва да се колят упоени или мигновено, така че да не изпитват излишно страдание. В добрите кланици това се спазва, защото за всички е по-добре. Това че на село го правят иначе не го прави правилно. А и на село хората го правят, за да получат ядене, а не за да се забавляват по особено извратен начин.

Едит: ОМГОМГОМГОМГ!!!!!! Слушах интервю със собственика на заведението! Хлъзгав идиот. Значи, студентите предложили да има награди на партитата. За нова година той решил да има печено прасенце. Но понеже не можел сам да го заколи им го давал живо! ПОНЕЖЕ НИКЪДЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ ПРОДАВАТ СГОТВЕНИ ПРАСЕТА, НАЛИ???
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 17, 2011 8:24 am

Значи ДОРИ не е най-важното какво се е случило с прасенцето, въпреки че е покъртително и ужасно. Спорът тук не е кой яде прасета и колко стар спорт е гоненето на прасета, спорът е дали студентите са оперирани от всякакви възприятия пропаднали деградета (да), или все пак имат няква степен на нормалност (не). Тяхната "защита" по страниците във фейсбук и използваните аргументи и език ("по-добре ли щеше да е ти да си ми на уя докато умираш, а не прасето") доказват първото на 100%.
Last edited by Moridin on Sat Dec 17, 2011 6:43 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 17, 2011 11:14 am

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 17, 2011 5:50 pm

Мда, добре го е казал Карбовски.

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 17, 2011 6:42 pm

Аз не съм съгласен, ма не ми се спори, а и почвата е хлъзгава. Това, което имам да казвам, съм го казал в поста над РРС. Какво е станало с прасето не е толкова важно, нито е въпросът хора или животни. Въпросът е, че мнозинството от българите между 14 и 24 години са имбецили в пълния смисъл на тази дума.
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 17, 2011 9:07 pm

Абе само не ми е ясно Карбовски на луд ли се прави или просто му е празна главицата. Ами нали точно в тия гаври се корени всичко. Ако един човек е способен да коли, беси, разчленява и тормози разни животинки, то същия човек после пребива до смърт, наръгва до смърт или застрелва до смърт някой/някои пред някоя дискотека.

Един ден и нас може някой да ни заколи, като прасета, или да ни направи един суплекс и да ни вкара 10-15 шута в главата. Щото, като малък, този някой не са му обърнали внимание, че беси кученца пред блока. Щото нали кучетата не са хора, ебете ги, на кой му пука. :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 17, 2011 9:22 pm

Ай стига ве човек - 90% от съучениците на майка ми и баща са бесили котки и сега са учители, лекари и инжинери. Половината от моите съученици които станаха лекари давеха котки в реката като бяха малки. :lol:

Дядо ми като е колил безброй прасета, кокошки, овци и кози трябва по твоята логика да е бесен психопат вървящ с брадвата а човека всъщост дори не съм го виждал да повишава глас на някой.

Аз лично съм съгласен с Карбовски че трябва да се гледат първо хората, защото много защитници на правата на животните съм виждал които като видят просещо циганче му бият един шут или задвратник със смях.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 17, 2011 9:33 pm

Абе ай стига, ай стига. За мен трябва да си много сбъркан и болен за да правиш това, което са правили 90% от съучениците на майка ти и баща ти. Няма значение какви са станали, пак са си болни типченца.

А дядо ти не го намесвай тука. Едно е да колиш за да си осигуряваш прехраната. И ние дълги години колихме прасета и все още колим де, просто сега ги отстрелват. За да може да не се тормози животното. Кръговрат майна, няма нищо общо с психопатията, която вилнее сред хората.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 17, 2011 9:53 pm

RRSunknown wrote:Ай стига ве човек - 90% от съучениците на майка ми и баща са бесили котки и сега са учители, лекари и инжинери. Половината от моите съученици които станаха лекари давеха котки в реката като бяха малки. :lol:
Абе, пичове, вие в Габрово ко праите бе?!?!?!?!? 0_0

Ние с моите приятели прибирахме в едно общо помещение във входа всяко краставо псе или котка, което ни се изпречеше на пътя. Гледали сме и някви полуумрели гълъби. Обикновено потапяхме входа в бълхи и авантюрата приключваше с това, че животното го хващаше липсата, тайно изхвърлено от някой от възрастните. Кви са тия садизми, тотално са ми необясними?

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 17, 2011 9:56 pm

Значи е излишно да ти разправям как най-видния хирург в града спасил стотици хора , разправя историята си как като малък въртял опашките на котките и ги мятал. :lol:

Сещам и е за един друг - златен медал олимпиада биология навремето, в момента е доцент в Япония, женен с две деца - в училище беше известен че кършеше гръбнака на котка от раз.