За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 03, 2009 3:54 pm

ооо, спокойно, аз оревах всички колко сме зле магетата, след като дойде 3.1 пач-а... а и то наистина зле отпочнахме в Улдуар 25, защото бяхме заложили на гиър без грам Спирит, по препоръка на елитистите :roll: и като дойде пач-а, като обвързаха крит-а със спирита, Молтън армъра - със Спирита, а и буумкина ни премина трайно в котка, та загухме и крит-аурата му, аз от 5-6 място в Рекаунта паднах на 10-то в първите рейдове... драма!! :lol:
после посмених малко гиъра си така, че да посъбера спирит... върнах Т 7.5 каската, щото преди това бях с тази от Готик... всички сини джемове ги подмених с такива с + 9СП и + 8 Спирит... абее, малко по малко нещата започнаха да се пооправят...
Pag wrote:Вчера си инсталирах Scorchio2:
аз него не го ползвам и нямам представа на какъв принцип работи... лично аз си гледам дебъфите на ЛБ под иконката на таргета ми (нали са и по-големи от всички останали), само дето ние сме 3 файър-магета в рейда и съответно имаме маге дето скорчва (не съм аз), та съм се измързеливила и само бомбата следя... за прока на таланта ме информира Power Auras аддона - с картина в средата на екрана ми и със стряскащ звук, че да не го пропусна... :lol:
Pag wrote:Ще ми линкнеш ли твоето макро за стопкаст?
ами то е стандартното:

/stop casting
/cast Pyroblast(Rank 7)

за да не сбъркаш в изписването на магията, когато изписваш втория ред, след /cast задържаш натиснат Shift-клавиша, като с мишката кликаш на последния си ранк на Пиро-то от Спел-буука...
Pag wrote:А как процедираме на траша за да не прекъсваме депесето? Скорч, бласт, скорч...?
амиии, аз честно казано не винаги съм на сингъл-таргет на траша :oops: така де... когато няма СС-мобове, слагам на този с най-много живот ЛБ и го държа него на таргет, че да я подновя и блъскам с Близард (в тези случаи, когато правиш АоЕ гледай да си пускаш клонингите, за да редуцират агрото ти)... когато се налага да е сингъл таргет, дори да няма СС-мобове, си карам на стандартната процедура с ЛБ и ФФБ... файър-бласт рядко ползвам, само ако съм в рейндж за него и видя, че моба ще вземе да умре преди да кастна ФФБ... но както вече казах - аз не скорчвам - имаме си отделен мейдж, дето го прави... а и той май го прави, само когато траша е с повечко живот... май всички магета го удряме на Близард изпълнения на траш с повечко мобове... :roll: в тази връзка - какви глифове използваш все пак? и аркейн магетата даряват ли те с Фокус Маджик бъф?
Pag wrote:Само да спомена какъв срам брах вчера - повикаха ме дпс в ДТК хц докато чакам Накс 25... Таман да им направя портал да излизаме вече и като си погледнах рекаунта - трета по дпс сред синкаво облечени другарчета.
оооо, аз за такова нещо отдавна съм отказала да се депресирам :D в хероици всяко мелее-дпс ще е преди тебе - свикни с тази мисъл... ти си на каст все пак... за да покажеш дмж, ти трябва достатъчно дълга бос-битка... а в хероици всичко мре твърде бързо и твърде лесно... хич да не ти пука за дпс-то там... а и съм сигурна, че ако го резетваш, за да видиш баш на бос-битките къде си в Рекаунта, ще си първа... но магетата не сме вървежни по хероици :D
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 03, 2009 4:20 pm

Много сте милички всички
Благодаря за топлото посрещане. Мога да ви черпя една рефреш тейбъл, но Таис ме бие с нейната Даларанска :wink:
Арморито вече работи, можеш да погледнеш нещастните ми парцалки

Скорчио е същото като твоето, само не знам дали мога да му слагам иконка. Но и за мен са достатъчни иконите да наблюдавам, а прока го виждам като огнен тайфун над главата си
За макрото и траша сме на абсолютно едно и също мнение, но мярнах, че твоя офицер е изписал бласт и скорч, та се зачудих дали не бъркам нещо.
Да, получавам Фокус бъфа винаги.
Знам, че в хероиците няма как да блеснем освен на босовете само, но пък да изкарам цял инстанс с въдица - то бива, то може, ама ...
При все, че в момента съм много чувствителна на тема дпс. Прикляквам под бюрото си всеки път щом в гилд чата някой изпише "low dps", независимо за какво иде реч.
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 03, 2009 4:44 pm

такааа, линка ти се отваря вече...
честно казано, гиъра ти е добър и е определено би трябвало да правиш повече дпс, отколкото казваш, че правиш... :roll: това, което ми прави впечатление веднага е ниския хейст и високия хит... запази си някъде този тринкет (с хит-а) за соло игра, но в рейда определено не ти е нужен... вместо него горещо ти препоръчвам да събереш 25 значки от Уинтърсграсп и да си купиш този тринкет:
http://www.wowhead.com/?item=46081
ще ти вдигне рязко СП, а на use е направо неоценим в много от битките в Улдуар... при това е сигурен айтъм, дето може да се изфарми за един уикенд, ако следиш таймерите за УГ-битките (пък и там е маса фън)...

това, което не разбирам е защо си си прецаквала сокет-бонуса... на места самият той е + СП, на други - Спирит... и двете са ти важни... като бижутер имаш право на 3 имба-камъни... гледам, че единия ти е за крит - няма лошо... конеца на гащите го смени веднага с този, дето е СП и спирит... стамина не ти трябва толкова, да не говорим, че ти имаш бонус стамина от миньорството...

от целия ти гиър най не одобрявам оръжието... няма грам интелект и спирит - два статсове, дето са ти ужасно важни и са си чист крит... но предполагам, че на този етап, нямаш друг вариант... дагера от турнирните куести не е лош, но ще изгубиш маса крит с него, та не мога да кажа, че е добре за го смениш...

другото, което задължително трябва да смениш е мета-джема на каската си... този спел-рефлект го остави за пвп-магетата, ти вземи мета-джема с 3% крит... ето този:
http://www.wowhead.com/?item=41285

чудя се хейста как да се оправи... трябва да е поне 400 :? разбира се, за ФФБ крита е > от хейста, но хейста трябва да е достатъчно висок, защото си е чист + СП...

билда ти е ок (100% моя билд на ФФБ), и глифовете са ок, само едно нещо сега не разбирам... след като ползваш Скорч-глиф, а не този за ЛБ, защо скорчваш 2 пъти? :roll: след пач 3.1 този глиф автоматично лепва 5-тте нужни дебъфа върху моба... глифа за Пингвина можеш да го замениш с този за Фрост-уарда :P но ако си те кефи, го остави... макар, че едва ли ще те оставят да СС в пингвин - твърде дребен, че и тъмен таргет за танка са, та си искат овците :?

пак за хит-а - ако в рейда има шадоу-прийст и буумкин, ти е достатъчен 289 хит рейтинг... копирам ти от другата тема малката табличка за хит-а:
Iceblob wrote:So magic numbers for us is:

================================
14% = 368 [Frost Talent]
13% = 342 [Talent+Draenai]
11% = 289 [SPriest/Boomkin Debuff]
10% = 263 [Talent+Debuff+Draenai]

================================

And using hit food like [item]Snapper Extreme[/item] = -40 from 1 of above
следователно събирай айтъми, в които няма хит, но има СП + хейст и/или крит... прегледай другата тема за ротациите и препоръчителния гиър, за да го асамблираш оптимално...

не зная и магиите ти как са разпределени по клавишите, но е добре част от тях да са едни до други... примерно, ако ползваш 3, 4, 5 , 6 най-много... нареди ги 3-Скорч, 4-ЛБ, 5-ФФБ, 6 - Пиро... но това е индивидуално де... щото зависи пръстите как са свикнали...

за момента толкова мога да кажа...

Едит: амулета ти е прекрасен и трябваше джем от +32 СП на него да сложиш... другото, което е нужно да подмениш са ръкавиците и робата... за последното събирай от улуарските емблеми (гледам, че вече имаш събрани 11, трябват ти 58)... и оръжие... дано ти падне по-добро... започвам да се замислям, дали все пак онова от турнира не е вариант, докато да вземеш по-хубаво... :roll:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jun 03, 2009 6:05 pm

Май ще мигрирам от сървъра :( просто липсват добри райдинг гилдии. Много си харесвам сегашната гилдия но сме само за 10ман. А искам да видя 25-цата. А всички които правят 25 са ужааааасно бавни за вкуса ми (накс се чисти за 6-7 часа, което е ужас). Та ако някоя орда знае сървър където се търсят добри танкове ДК-та и поносими ДПС-та от същия клас (не мога да ги мина тия 4К ДПС в хероик и тва е :( ) да казва ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 03, 2009 6:15 pm

Добър разбор, конеца оправен, единия от сокетите също. Обаче нямам два сини слота за да ползвам Хаотика, затова избрах временно този измислен мета джем.
Надявах се на тринкета от ОС, но може и да пофармя УГ за това което ти предлагаш
Имам си ги трите имба камъни но не мога да се лиша от този крит наистина
За дагера наистина нямам избор
За скорча - един рефрешва наистина, не знам що съм написала два. Поне не съм казала 5 :)
Никакъв шанс ли нямам да оправя дпс-то, играейки с мишока? Пръстите ми се оплитат когато се пробвам на кейс :cry: Другото което ме вбесява е че не мога да сложа под иконата на таргета да се виждат само ЛБ и игнайта. Другите 4-5 съпътстващи икони ме правят разногледа ...
Хита, за жалост, идва от екипировката, гледам вече да прескачам хит итемите където мога .. Овреме се усетих поне

Едит:
Ем, 2400-2500 на дръмчето и това е. Нубка :cry:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 03, 2009 8:12 pm

зарежи дръмчето, жено, в рейда е важно какво е дпс-то ти... а и не забравяй, че там има десетки бъфове, дето ти буустват дпс-то...
обаче, ей, с това ме разби!
Pag wrote:Никакъв шанс ли нямам да оправя дпс-то, играейки с мишока? Пръстите ми се оплитат когато се пробвам на кейс :cry:
не ми казвай, че кликаш с мишката върху спеловете?? :shock: ама как изобщо се играе така???? иначе мишката ще я използваш, факт - за да декърсваш (имаш Декърсив аддона, нали?) :P и да въртиш камерата... и дори да търчиш в някаква посока, натискайки едновременно двата й бутона... :D НООО дотук... не я преработвай...

сега сядаш послушно пред клавиатурата... освобождаваш си активния бар от всякакви наредени чудесии (честно казано не ми хрумва с какво си го запълнила :roll: ), поставяш си ръката на клавиатурата така, че да ти е най-удобно, поглеждаш си пръстите в това положение кои цифри покриват и ги нареждаш в поредността, която ти написах по-горе... ще обясня защо... обичайно се редуват от ляво надясно... ти правиш един скорч, мяташ ЛБ и започваш да си пуцаш с ФФБ... ЛБ има най-кратък дюрейшън, затова трябва да ти е най-близо до пръста, дето е ФФБ... от другата му страна е Пирото, за да имаш бърз достъп до него, ако прокне таланта, ДОРИ да трябва да се движиш нанякаде в това време с мишката :P

като наредиш тези магии, в останалите кутийки нареждаш Блинк-а, Фрост-новата, Близарда, Файърбласта (него можеш да го туриш непосредствено преди Скорча), уанда... най-вдясно на втория активен бар си нареди Ево-то, Слоу Фоул, айс-блока, Инвизибилитито, а когато вземеш УГ-тринкета - иконката му да го юзваш, Мирър Имаджин-а (разбъркано съм ги изписала)...
аз талантите - Айс Вейнс и Къмбюшчъна съм си ги направила на макро да се пускат на всеки КД, щото съм блейка и забравям да ги ползвам иначе и това макро ми е на мястото, дето трябва да ти е ФФБ... ако искаш - ще ти го изпиша...

толкова засега, че има 10 мин до рейда :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Jun 03, 2009 9:35 pm

Pag wrote:Добър разбор, конеца оправен, единия от сокетите също. Обаче нямам два сини слота за да ползвам Хаотика, затова избрах временно този измислен мета джем.
По принцип можеш да сложиш виолетов камък в червен слот и той ще се брои едновременно и за червен и за син, примерно този
http://www.wowhead.com/?item=40133
Губиш малко дмг, но слагаш спирит, а и можеш да си сложиш мета-джем по избор

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 03, 2009 11:05 pm

Близард да те поживи, Светльо!

ОС 25 на 2800 - Таис, дължа ти много сега :wink:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 04, 2009 9:38 am

2.8к там може, щото има бая движение... не ти ли падна тринкета? наметалото? (всъщност аз не попитах ОС3Д хероик ли е било)
нареди ли спеловете по клавиатурата? текства ли ги? (ако не си - марш да гриндиш! :P )

ние снощи имахме фарм рейд... за мене нищо не падна, само Анну се облажи с няколко айтъма, ама той да си каже, че аз загубих дирята какви... :roll: от босовете, които убиваме, останаха Фрея, Мимирон и Генерала май само (Анну - прочети тактиките за тях!! :evil: )... да видим дали ще успеем бързо да ги бутнем, че Йоги ни чака...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jun 04, 2009 9:47 am

Паг, ако ползваш x-pеrl, твоите дебъфи могат да се коригират на големина и съответно доста ясно ще си ги отличаваш на боса. Имаш и други хубави опции.

За камъните в комбинация с метаджема нещо не разбрах. Ако имаш трите призматични от JC, би трябвало май да можеш да сложиш който си поискаш мета. Поне докато не нърфнат бижутерството със следващия пач, те се броят за всеки цвят.

За баровете, то май е въпрос на адони - бая народ май движи герой с WASD, а с мишката клика по спеловете, които са строени в квадратче:). На мен лявата ръка ми е направо трагедия, та за движение на герой с нея и дума не може да става - редовно ще го забивам по ъгли, огнени стени и каквато там гадост може да се измисли. Съответно нашият начин ми се струва по-малко оптимален принципно, но пък е добър за нас си:)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 04, 2009 10:47 am

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 04, 2009 11:29 am

ами браво на Ensidia, да са живи и здрави да се радват на луута си :D

то според Зенедарския сайт и нашата гилдия е титулувана за Уърлд Фърст - за ачийвмънта Heroic: Take Out Those Turrets (http://www.wowhead.com/?achievement=2910), дето сме заработили на 15.04.2009 :P

http://www.wowprogress.com/guild/eu/zen ... ntaminated

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Jun 04, 2009 12:00 pm

Драгънски и Сливовица, ето това горе долу ще е бъдещия ми комп.
Харда ми се иска да е с 32 МБ кеш ама карай. Ще има и ДВД, което не съм включил, но грижата ми е дали захранването е достатъчно. Питах различни "разбирачи" чувам някакви простотии от 250 W ти е предостатъчно до 600W може и да не ти стигнат. Дайте мнение дали 600 стигат? + ДВД допълнително.

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40056 Motherboard

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39275 CPU

KIT 3X2GB DDR3 1333 KINGSTON x2 RAM да станат 12 общо

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39591 HDD

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40196 Video

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40181 Case

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=33481 PSU
Не мое да мъмриш, брат!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jun 04, 2009 12:27 pm

Вижте само какъв мейс е паднал за хийлър от Алгалон. Иссскам. (макар че дизайнът е ужасяващо грозен).:shock:

Ние вчера си започнахме редовния Накс25, нинджосах едни ръкавици от някой от босовете в Spider Wing.

Поздравления на Анну за айтъмите, както и за новия (ако и още бъдещ) компютър.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Thu Jun 04, 2009 1:38 pm

Dzvero wrote:Драгънски и Сливовица, ето това горе долу ще е бъдещия ми комп.
Харда ми се иска да е с 32 МБ кеш ама карай. Ще има и ДВД, което не съм включил, но грижата ми е дали захранването е достатъчно. Питах различни "разбирачи" чувам някакви простотии от 250 W ти е предостатъчно до 600W може и да не ти стигнат. Дайте мнение дали 600 стигат? + ДВД допълнително.
Ами относно консумацията може да погледнеш тази статия:
http://www.fcenter.ru/online.shtml?arti ... r/26716#06
Вярно с 3ГБ ДДР3 е ама то 12ГБ качва консумацията с 20-30 вата (ДВД е 10-12 вата), ГТХ 260 и 4890 са един дол дрнки като консумация, та като цяло 400В захранване е ок, а с тея 600В ще си с 50% запас.
Относно конфигурацията наистина ли ще ги ползваш тея 12ГБ? 6ГБ в момента ми се струва най-балансирано, а за в бъдеще ДДР3 само ще пада надолу и ако искаш по късно може да си добавиш. А и аз лично бих взел ГТХ275, щото съм Нвидия фен :), ама и Атито не е зле.