Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2009 2:28 am

Amikae wrote: http://vbox7.com/play:92b999a6

Целия клип. Това е едно от най-долните неща, които съм гледал последно време. Имаше 50 гражданина срещу 6 полицая. Трябваше да ги убият от бой. Никой не се и опита да помогне. Няма грам живинка в тоя страхлив народец. Направо ми иде да ги заритам. Насрани говеда.
Сцената си е потресаваща, но полицаите изпълняват заповед. Не си мисли, че им е било много леко. Обаче щом получат директна заповед от висшестоящите си (или прилагат изпълнение на съдебно нареждане), са длъжни да се подчинят. Като в армията.

А гражданите може и 500 да са били, но със съпротива на полицията нямаше да се реши въпросът. Забележи, че никой не посегна на полицаите (и правилно), а и самите полицаи приложиха минимална сила, колкото да държат хората настрана.

При всяко положение грозна история, но трябва да се реши в съда, като случая, за който споменах на предишната страница. Не със саморазправа.

Граждански и медиен натиск над политиците ни за решаване на спора по съдебен път и това е. Донякъде моментът е удачен, защото идват европейски, а после и парламентарни избори.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri May 29, 2009 10:23 am

+1 със Минувача. Рационално е нещата се решат законно и да се използва момента с предстоящите избори - всеки би искал да поспечели точки на чужда сметка и мъка.

А цялата история е толкова тъжна :( грозна, и най лошото е, че както и да завърши децата ще я преживяват още дълго време. Дано момиченцето излезе устойчиво, но си мисля че ако на мен нещо подобно ми се случи, ще го нося декади. Не зная цялата история, ала не мога да си представя майка да причини нещо подобно на децата си - колкото и да се опитвам да видя някаква подбуда, освен наличие на мозък като орехова черупка, не мога да видя такава. Просто не мога....

Spoiler: show
Не разбирам особено много тая омраза срещу полицията, бтв. Момчетата просто си изпълняват задълженията - при това много внимателно в случая и наистина с минимална сила, за което не ми се струва вселенски справедливо 50 човека да ги пребият от бой (което, ако се случи, автоматично превръща 50тимата от хора в маймунска сган по мое нескромно мнение). Със сигурност на ченгетата не им е било приятно да си вършат работата точно в него ден. Оффтопик - оня ден една приятелка от старата метълопънк компания ми се оплака, че "скапаните куки ми развалиха деня - изпуших си една цигарка и некви дет минаха ме прибраха за няколко часа. Шибаняци!" като на въпроса ми цигарката от ония, дето ти водят розови слонове ли е, тя отговори положително. :roll:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 29, 2009 10:30 am

В такива моменти не взема решението полицая за да го съдим. Никой няма да тръгне самоволно да прибира някакви деца.Цялата работа е дошла от по високи постове и то съдебни защото МВР само изпълнява.
А съдебната система дала разрешението смуче остро.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri May 29, 2009 10:43 am

Това беше... гадно. Не съм съгласен с Амикае, че в случая трябва да се пребият полицаите - те спазват напълно законна съдебна заповед, и като цяло използваха миминално количество сила.
Но според мен това филмче трябва да се представи пред съд, би трябвало да има някакво наказание за нанасяне на психически травми на децата, за майката и за дъртата лелка, която мъкнеше момиченцето...
Elves dig rocket launchers.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 29, 2009 10:49 am

+1 с Термо. Това просто трябва да бъде развято пред света, баси. Полицаите реално погледно не правеха нищо, освен да предотвратят някоя още по-грозна сцена и да се стигне до масов въргал. Но това отношение към децата трябва да види бял свят. Оная мъстия, дето носеше момиченцето все едно беше някаква възглавница, да не говорим за т. нар. "майка" трябва да им се случи нещо не особено приятно. Надявам се човекът да успее да си прибере дечицата :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 11:08 am

Ама разбира се, че си вършат работата. Дали са им заповеди, но точно полицейската работа си има рискове. Щяха да ги потрошат, кофти наистина, но за мен това беше правилното решение. И всичко щеше да се появи по новините. Детето нямаше да го вземат. Сега въри го търси. Сигурно вече са в Полша. Докато делата се протакат могат да минат години. Това дете видяхте ли как плака и как моли за помощ? Оная дърта кранта как го носи, като чувал картофи? Няма к'во да ги пазим полицаите. Това е тяхната работа, нашата е да си защитаваме интересите.

Изобщо не ми се мисли как това момиче ще живее с тия уроди, докато текат делата. Могат никога да не се решат тия неща, ако вече са зад граница.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 29, 2009 11:15 am

Чакай сега, аз пък пак продължавам да не разбирам защо виновни за цялата далавера се оказаха куките. Трябваше да пуснат тъплата да пребие оная мъстия, че после да се хванем за косите в Полша, а в момента по Евронюз и CNN да върви репортаж за това как стадо озверели българи са пребили клета полска майка и служител на полското посолство пред очите на собствените й деца? Ъхъ. Сигурно това много щеше да помогне.

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 29, 2009 12:00 pm

Все повече се замислям дали не трябва да гласувам за Атака. :evil:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 29, 2009 12:04 pm

Тва пък кво общо има?! :shock:

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 29, 2009 12:12 pm

сигурен че с Атака във власта никой от друга държава нямаше да си рязвява коня и да се радва на протекции.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 12:26 pm

Марфе, не съм казал, че са виновни. Това просто им е работата. Тоест хубаво е да се уважава полицията, но ние трябва да бранин своето. Сега това дете ще живее в ад бог знае колко заради нашето уважение към властта. Не казвам, че са виновни, но не можеха да ни спрат.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 29, 2009 1:04 pm

Амикае - като Никола мине оттук може да ти обясни какво става когато посегнеш на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения. Т.е. - децата пак ще бъдат взети и 50 души в затвора. Да не говорим че след известно време в боя ще могат да си ползват личните оръжия.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 1:14 pm

Няма значение. Дори да не се стигнеше до бой, трябваше да намерят хората начин да ги спрат. Виж гърците са много креативни в това отношение. Като застанат 50 човека пред тая кола, как ще ги мръднат полицаите? Не могат. Става въпрос, че само много викове и крясъци, и никой нищо не направи, а можеха.

А това, което ми е най-интересно как се е стигнало до тук? От къде на къде държавата ще праща дипломатическа кола, с полицейски кордон за една алкохолизирана курва? Какво да очакваме вече? Дипломатически коли за турски терористи, да могат спокойно да си залагат бомбите може би? Бахти безобразието!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2009 1:48 pm

Amikae wrote:Няма к'во да ги пазим полицаите. Това е тяхната работа, нашата е да си защитаваме интересите.
Ти даваш ли си сметка какво казваш с тези думи? Или понятието "правова държава" според теб е нещо, което се случва само на другите?

Ако ситуацията беше обратната и български съд беше издал решение бащата да си прибере децата от Полша, можеш да си сигурен, че българското посолство във Варшава щеше да поиска съдействие от полската полиция и щеше да го получи. В случая българските полицаи и полските дипломати си вършат работата. Има съдебно решение на полски съд, дипломатите и органите на реда го изпълняват. Тук не говорим каква била България и каква била Полша, че да псуваме "гадните чужденци", с които впрочем заедно членуваме в ЕС.

Ако искаш да живееш в цивилизована държава някой ден, започни да се учиш да уважаваш властите й - съдебна, изпълнителна, законодателна. Другото е анархия и Атакаджийство в стила на последния параграф в последния ти пост. Разбирам емоцията ти, и на мен ми беше зле докато гледах клипчето. Законите обаче трябва да се спазват. Винаги. Не само когато ни е изгодно.
Last edited by passer-by on Fri May 29, 2009 2:10 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 2:10 pm

Щото сме много цивилизовани, затуй сме на това дередже. Цивилизована държава гъза ми. За да уважавам институциите те първо трябва да съществуват, а реално те не съществуват. Или поне не тия, които имат значение. Какви власти? Не знаех, че имаме съдебна, изпълнителна и законодателна. Те май повече съществуват на хартия. Аз уважавам нещо, което заслужава уважение. Нито полицията, нито властите заслужават такова. Напротив заслужават да бъдат стъпкани брутално и да измрат в говна.

Тука у нас всеки говори за уважение и култура, ама на края на месеца отива да си прибере огромната пенсия от 200 лева. Аз се товаря на овчия народ. Знаеш ли тая случка никога нямаше да стане тука в Ахелой. Знаете ли защо? Защото е пълно с мутри и ченгетата не смеят да кажат гък. Какви дипломатически коли, какви съдии? Докато има двоен стандарт и мутрите, и комунистите си правят к'вото им се иска, то и ние можем да си правим каквото ни се иска.

Да говорим ли какво се случва в цивилизовани страни, като Гърция и Франция когато на народа им не е доволен? Те признават ли институциите? По скоро се сее смърт и насилие по улиците на градовете им, отколкото да прекланят глави. Ай не ми обяснявайте колко съм безочлив.

:evil: