на мен пък ми се вижда пълна глупостThe Dragon wrote:Както и да го погледнеш сатанизма е по-добра оферта от християнството.

Moderator: Moridin
Да, но християнството е още по-голямаthunder wrote:на мен пък ми се вижда пълна глупостThe Dragon wrote:Както и да го погледнеш сатанизма е по-добра оферта от християнството.
Требе си от млади да се възпитават. Ние кат почнахме да пием на стари години само сме изпуснали.Xellos wrote:
- Spoiler: show
http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=184145Сатанинска секта вербува политици
Дяволски орден иска официална регистрация
СОФИЯ. Сатанинска секта вербува политици. Скандалът гръмна, след като шефът й Румен Атанасов обяви вчера, че в неговия Орден на сребърната звезда членуват 100 души от цялата страна, включително и хора от партийните централи. Сатанистите са навсякъде сред нас, има техни представители и в политическите партии, обяви Атанасов. Той обаче отказа да назове имена или поне партийна окраска на политическите си симпатизанти.
Сатанизмът да бъде обявен за една от официалните религии в България ще иска от Дирекцията по вероизповеданията Орденът на сребърната звезда. Името Румен Атанасов не ни е познато, отговориха обаче от дирeкцията. Съгласно новия закон вероизповеданията се регистрират не от нея, а от съда.
Модерният сатанизъм е основан от Алистър Кроули (1875-1947). Той създава учение, в което се изповядва правилото "прави каквото искаш": безразборен секс, магия и съновидения за дявола под въздействието на дрога. "Големият звяр" (Звярът 666), както Кроули нарича себе си, прекарва целия си живот в търсене на окултното и е автор на много книги. Основава Магическия Орден на сребърната звезда. Днешният кумир на сатанистите е Антон Шандор ла Вей (1930-1997) Едва на 18 г., той създава Църквата на Сатаната, а през 1966 г. е ръкоположен от всички сатанински организации за "Черен папа" и Говорител на Дявола. Основното правило на учението му е "Дръж се така с другите, както се държат и те с теб". Не приема насилието, но е против отричането от греха, "защото няма човек на света, който да не е извършил поне един от смъртните грехове". Според експерти около 80% от българите, които наричат себе си "сатанисти", са просто "блек метъли", които слушат т. нар. сатанинска метъл музика, 18% се интересуват от сатанизма бегло като религия и само 2% са фанатици.
Константин Събчев
Users browsing this forum: No registered users and 19 guests