Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Re: Сексистки хроники

Post by Amelia » Thu Feb 11, 2016 12:01 am

Да, бе, знам, ама настоящите резултати са изумителни точно заради огромната разлика в капиталите, с които Клинтън и Сандърс боравят и заради медийната подкрепа за Клинтън. При положение, че толкоз много кинтаж, корпорации и лобита са зад нея, това вчерашното праймъри изглеждаше като доста як шамар.

Кой знае - може па социалните мрежи най-сетне да свършат и няква смислена работа. При нас кметът ни Ненши беше избран точно с помощта на социалните мрежи. Ма прегази ги всичките бели чичета, чиито мутри гледахме навсякъде по стандартните медии (и пейки, стени, етц.) и които бяха наляли милиони в кампаниите си. А Сандърс, така като гледам младежите с Фейсбук го харесват. И младежките, които обаче, както разбрахме, го харесват заради младежите.

Ама иначе тея от лагера на Хилъри не пикаят газ, а? :lol:

Абе то ясно, че накрая пак чичко паричко ще победи, но пък поне знаците за няква социална (р)еволюция са налице и там, и при нас в Канада.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Feb 11, 2016 10:23 am

За мен проблемът е шибаната структура на праймърито като цяло. Калифорния сама по себе си е достатъчна за около 1/4 от нужните гласове при демократите, а Хилъри там е силна, има яка подкрепа, но аз не съм против да се повтори 2008 когато Хилъри взе Калифорния, ама Обама взе президентството. Виж републиканския цирк и веселите (my little) понита (friendship ain't no magic!) в него са безценно забавни. Абе як интрапартиен цирк ще си е до юни и после още по-як като почнат да се плюят и цакат междупартийно.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Feb 11, 2016 1:51 pm

На Хилъри не и върши работа победа по точки. Такава победа би била много пирова за нея. Докато Бърни го устройва идеално да победи дори и само с един делегат.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Feb 11, 2016 2:15 pm

По повод дискусията от предната страница да кажа, че като бях на 9-10 на косъм се отървах от групово изнасилване. Са не ми се разправят подробности, но мога да гарантирам, че не беше приятно изживяване. Случаите в автобуса съм ги минала, отделно някакви психопати, причакващи по входовете със свалени гащи. И нямам приятелка или позната от България, която да не е изживяла нещо подобно, че и дори по-сериозни неща.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Thu Feb 11, 2016 2:32 pm

Тя кампанията на Хилари не знам дали прави постоянни 180 градусови смени в посоката или просто във всеки момент изпраща осем противоречащи си съобщения по различни канали, па да видят кое ще мине. На мен любимото ми е "Сандърс може да ви харесва, но няма шанс да спечели затова гласувайте за по-малкото зло." Същата логика като на българските избори, но в САЩ хората са малко по-готови да рискуват да гласуват в каквото вярват.

Може би най-доброто нещо за държавата ще е ако в крайна сметка се окаже битка между Сандърс и Тръмп. В краткосрочен план ще е интересно и малко страшно, но би трябвало да накара и двете партии да се заемат с малко сериозно преустройване на системата. Освен това двамата, колкото и да са противоположни по повечето социални въпроси, са единствените с някаква надежда да започнат работа по сериозните икономически проблеми вместо да си стоят удобно в джоба на корпорациите.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Thu Feb 11, 2016 3:45 pm

Мен изказванията на тия двете ме треснаха в земята, щото инфантилизират жените и ги редуцират до хора без мозък, които не мислят за себе си, а за да впечатлят мъжете. Ми то по тая логика, мъжете съпортващи Хилари го правят, за да впечатлят жените? Всички софийски лгбт хора, които не гласуваха за Виктор Лилов са или с интернализирана хомофобия или искат да впечатлят хетеро приятелите си. Не знам, доста ми беше грозно това.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 11, 2016 8:07 pm

Сандърс няма никакъв шанс в генералните избори, така че надеждата той да е демократичният кандидат е де факто надежда за републикански президент. И ще помоля тоя разговор да се прехвърли в съседната тема.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Feb 12, 2016 9:42 pm

Wow.

Току що на връщане от food court-a на унито, някакво странно индийско девойче ми заяви "You're very pretty" ей така от нищото и след това ни се закачи и вървя с нас известно време...

Споделям го тук, щото за пръв път ми се случва жена да се държи по тоя начин с мен. Но е все така awkward и неприятно. От изнасилено любезния разговор с нея (същият този, който провеждам с лица, в чиято психическа стабилност или трезвеност не съм особено сигурна), разбрах, че учи психология. Може би си правеше експеримент с мен.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Feb 20, 2016 2:46 pm

http://www.independent.co.uk/news/peopl ... 85156.html

Тоя случай ми е малко странен, защото не разбирам ако си бил изнасилен преди 10 години, защо чак сега ще тръгнеш да обвиняваш някого в това. Не знам може и наистина да е изнасилена, ма да е казала овреме егати. Щото сега звучи твърде нагласено. Иначе щеше да е добре да не я карат цели 6 албума да издава. Ама разни реплики от рода на "Не искам да живея в страна, в която съда/правителството решава дали си изнасилен или не" са доста абсурдни.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 20, 2016 4:30 pm

Litz wrote:http://www.independent.co.uk/news/peopl ... 85156.html

Тоя случай ми е малко странен, защото не разбирам ако си бил изнасилен преди 10 години, защо чак сега ще тръгнеш да обвиняваш някого в това. Не знам може и наистина да е изнасилена, ма да е казала овреме егати. Щото сега звучи твърде нагласено. Иначе щеше да е добре да не я карат цели 6 албума да издава. Ама разни реплики от рода на "Не искам да живея в страна, в която съда/правителството решава дали си изнасилен или не" са доста абсурдни.
Нали се сещаш, че една млада музикантка трябва да изгълта няколко кофи семенна течност преди да пробие в кариерата. И поне литър два от тях ще са в условия в които може би не и е съвсем доброволно и с ентусиазъм. А Кеша има достатъчно потенциални милиони причини да мълчи. И в момента в който е супер звезда се опитва да се откъсне от човек който може би не понася и потенциално я е наранил. Тия неща са каша и в нормална ситуация. Когато жертвата е извлекла полза от тях става съвсем murky.

Edit: А и обвиненията са в sexual assault - което в момента в САЩ значи каквото си искат.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 20, 2016 8:30 pm

Е ситуацията с Кеша не е от днес, знае се от бая години. Не знам кога е почнало това дело де, но тия робски договори са доста зловещи и бая хора в музикалната индустрия страдат от тях, особено такива, които са си почнали кариерата а) на млади години или б) не са били изпълнители в самото начало, какъвто е случаят с Кеша.

Прочее, защо първият инстинкт в тая тема винаги е да се поставя под съмнение актът на изнасилване?

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Feb 20, 2016 9:04 pm

innocent until proven guilty принципно. Като с всяко престъпление.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 20, 2016 9:15 pm

Мхм, особено ако е случай на жена, която обвинява някого в изнасилване.

Но не и когато жената е Хилари Клинтън. Тогава е виновна без право на обжалване.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Feb 20, 2016 9:29 pm

Значи ти смяташ, че най-основния правен принцип, който е презумцията за невинност трябва да го зачеркнем? То това е и основно човешко права според хартата на ООН, ма викам да си вярвяме на сляпо? Ми аз смятам, че е работата на обвиняваща доказателства да предостави в съда необходимите доказателства. Не е само за обвинени от жени мъже. ФФС.

Щото лично аз мога да си съчиня рейп история за 30 секунди на която хората да ми повярват. С английският ми съквартирант не си се кефим и искам да се разкара от дорма, той е и богаташко синче, той първо почна да не ме харесва, ма аз си измислям, че е ксенофоб и една вечер ме е рейпнал. Бум тряс. Пък това, че той не е ме пипал как ще го докаже си е негова работа. Толкова е лесно да.
Last edited by Litz on Sat Feb 20, 2016 9:40 pm, edited 1 time in total.