Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 9:43 am

По средата наистина става малко бавно, мудно и леко объркващо ако не внимаваш в имената и хората. Обаче последния половин час от филма е краят просто. Няма такова усещане. Почти мога да го сравня с края на Мъглата. Ама не е чак толкова брутален. :mrgreen: А Кейси Афлек наистина можел да играе. Разбирам защо го бяха номинирали и ако не беше невероятното изпълнение на Бардем според мен именно той щеше да грабне Оскарчето.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 29, 2008 11:30 am

Ехeeе докопах си най-сетне x264 версия на The Colour Of Magic :) (terry.pratchetts.the.colour.of.magic.part1.720p.hdtv.x264-bia.mkv) примерно. Не е като за отделна тема чак, ма си е доволно ЯКО, ако човек си избута малко на страна представите за героите. Ринсуинд ми беше яко нефелен в началото ма добре играе човека. Джереми Айрънс за Патриция си е добър избор. Двуцветко посъксваше, ма пак се свиква. Но силно препоръчвам да се гледа на максимално качество, щото ефектите са повече от прилични. Уви в две серии бая са импровизирали и орязали, ма лафовете яките ги има. И Пратчет пак играе малка роля :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Mar 29, 2008 11:50 am

Последно гледах The secret. Някой да го е гледал филмчето?
Иначе ме изкефи идеята. Винаги съм бил за позитивното мислене, само че тая работа със законите на привличането и т.н. ми се сториха абсолютно неаргументирани... По- скоро ми допада като философска идея :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 29, 2008 12:58 pm

Xellos wrote:Ехeeе докопах си най-сетне x264 версия на The Colour Of Magic :) (terry.pratchetts.the.colour.of.magic.part1.720p.hdtv.x264-bia.mkv) примерно. Не е като за отделна тема чак, ма си е доволно ЯКО, ако човек си избута малко на страна представите за героите. Ринсуинд ми беше яко нефелен в началото ма добре играе човека. Джереми Айрънс за Патриция си е добър избор. Двуцветко посъксваше, ма пак се свиква. Но силно препоръчвам да се гледа на максимално качество, щото ефектите са повече от прилични. Уви в две серии бая са импровизирали и орязали, ма лафовете яките ги има. И Пратчет пак играе малка роля :mrgreen:
Добре, че ме светна за по-яката версия, сега и аз заточих, даже и някакъв мейкинг ъф - да има.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 29, 2008 1:24 pm

Хех добре че ме подсети за мейкинга да го свала, за Дядо Прас мейкинга си беше як, да видим тоя :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 29, 2008 2:44 pm

Бтв ако случайно ти или някой друг Пратчет фен има вкъщи или знае линк за двата анимационни филма - Wyrd Sisters + Soul Music да хвърли едно лично, мерси предварително!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Mar 29, 2008 3:41 pm

Aко имаш регистрация в замунда, можеш да ги изтеглиш и двата от там.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 29, 2008 3:46 pm

Екстра, мерси.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 5:02 pm

Muad_Dib wrote:Бтв ако случайно ти или някой друг Пратчет фен има вкъщи или знае линк за двата анимационни филма - Wyrd Sisters + Soul Music да хвърли едно лично, мерси предварително!
Имам ги на ДВД-та от торентите. Ужасно грозни са за съжаление, но ако искаш може да ти ги донеса. :wink:

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Mar 29, 2008 5:35 pm

"Цветът" много ми хареса. Не ме впечатли толкова, колкото "Дядо Прас", но без да проявявам книгофанатизъм филъмт е ГОТИН! Просто преди да седне да го гледа, човек трябва да изличи от съзнанието си снимките, които е направил на Ринсо и сие и нещата се получават. Все пак, както някой се беше изказал, Претчет екошмарен за превеждане, да не говорим за филмиране......... 8/10 от мен.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 9:45 pm

Изгледах Breach - доста приличен филм за най-големия шпионин в американската история. Ако ви се гледа подобен филм определено го препоръчвам. Много добра актьорска игра и страхотен диалог за подобен филм. Абе приятно е филмчето. 8-)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 29, 2008 9:54 pm

Тва пак ли е пичът от Добрият пастир или някой още по-голям шпионин?
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 30, 2008 12:12 am

Няма нищо общо с историята на Добрия Пастир, за която въобще не съм сигурен дали е по истински случай, тази в Брийч със сигурност е и пичът е снасял инфо на руснаците около 30 години...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Mar 30, 2008 2:00 am

Гледах The Huntinh Party.Много зарибена политическа сатира за ситуацията в Сараево.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Mar 31, 2008 10:31 am

От "Матрицата" насам не съм засичал качествен филм по телевизията. Може би защото нямам кабелна... Не знам каква е причината, но това е факт. Ето, и вчера отново попаднах на някакъв тъп филм. А началото беше толкова обещаващо...

"Чакала". Трябваше да е напрегнат екшън-трилър с една камара звезди в главните роли. Брус Уилис, Сидни Поатие, Ричард Гиър, Джак Блек и т.н. Трябваше, но не беше. Всъщност започна интересно. При съвместна операция на ФБР и руската милиция е убит братът на голям руски мафиотски/терористичен бос. За отмъщение босът наема най-добрия убиец - Чакала. Хубаво, рекох си, Брус Уилис като отрицателния герой ще е нещо интересно. В първата половина на филма наистина беше интересно. Чакала беше безкомпромисният тип, който играе по собствени правила и спазва свой морален кодекс. Или поне аз останах в такова впечатление. Клиширан образ, наистина, обаче въпреки това е интересен и е доста по-приятен от това, в което се превърна във втората половина. В един момент без всякаква обосновка Чакала превъртя и от целеустремен наемник се превърна в маниакален убиец и злодей. Без никакъв повод уби героя на Джак Блек - и то по твърде неприятен начин. Не, не е готино, не е cool или нещо подобно. Дразнещо е. Ако имаше някакъв повод, различен от това да си изпробва пушката върху него, щеше да е много, много по-добре. А и, все пак, това беше Брус Уилис. На него не му отиват подобни роли.

Но стига съм писал за него, сега за добрите. Още по-разочароващи. Терорист, осъден на петдесет години затвор за убийства и атентати, които е извършил, е честният и жертвоготовен положителен герой? Велик актьор като Сидни Поатие, натикан в роличка, без която филмът нямаше да е никак по-лош? Какво става? Както и да е, стига съм се нервирал. Зле бяха, ясно е.

Все пак филмът можеше и да ми хареса, ако имаше екшън. Ама нямаше. Проблем, огромен при това, при положение, че не разполага нито със смислен сюжет, нито с качествени персонажи.

Е, стига толкова. Честно казано, не знам защо изписах горните няколко реда - филмът не е нов, не е и нещо особено. Не го заслужава. Може би ако бях засякъл нещо добро по телевизията, нямаше да се впечатля толкова от тъпотията на "Чакала". Разочарован съм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”