Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 9:43 am

По средата наистина става малко бавно, мудно и леко объркващо ако не внимаваш в имената и хората. Обаче последния половин час от филма е краят просто. Няма такова усещане. Почти мога да го сравня с края на Мъглата. Ама не е чак толкова брутален. :mrgreen: А Кейси Афлек наистина можел да играе. Разбирам защо го бяха номинирали и ако не беше невероятното изпълнение на Бардем според мен именно той щеше да грабне Оскарчето.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 29, 2008 11:30 am

Ехeeе докопах си най-сетне x264 версия на The Colour Of Magic :) (terry.pratchetts.the.colour.of.magic.part1.720p.hdtv.x264-bia.mkv) примерно. Не е като за отделна тема чак, ма си е доволно ЯКО, ако човек си избута малко на страна представите за героите. Ринсуинд ми беше яко нефелен в началото ма добре играе човека. Джереми Айрънс за Патриция си е добър избор. Двуцветко посъксваше, ма пак се свиква. Но силно препоръчвам да се гледа на максимално качество, щото ефектите са повече от прилични. Уви в две серии бая са импровизирали и орязали, ма лафовете яките ги има. И Пратчет пак играе малка роля :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Mar 29, 2008 11:50 am

Последно гледах The secret. Някой да го е гледал филмчето?
Иначе ме изкефи идеята. Винаги съм бил за позитивното мислене, само че тая работа със законите на привличането и т.н. ми се сториха абсолютно неаргументирани... По- скоро ми допада като философска идея :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 29, 2008 12:58 pm

Xellos wrote:Ехeeе докопах си най-сетне x264 версия на The Colour Of Magic :) (terry.pratchetts.the.colour.of.magic.part1.720p.hdtv.x264-bia.mkv) примерно. Не е като за отделна тема чак, ма си е доволно ЯКО, ако човек си избута малко на страна представите за героите. Ринсуинд ми беше яко нефелен в началото ма добре играе човека. Джереми Айрънс за Патриция си е добър избор. Двуцветко посъксваше, ма пак се свиква. Но силно препоръчвам да се гледа на максимално качество, щото ефектите са повече от прилични. Уви в две серии бая са импровизирали и орязали, ма лафовете яките ги има. И Пратчет пак играе малка роля :mrgreen:
Добре, че ме светна за по-яката версия, сега и аз заточих, даже и някакъв мейкинг ъф - да има.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 29, 2008 1:24 pm

Хех добре че ме подсети за мейкинга да го свала, за Дядо Прас мейкинга си беше як, да видим тоя :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 29, 2008 2:44 pm

Бтв ако случайно ти или някой друг Пратчет фен има вкъщи или знае линк за двата анимационни филма - Wyrd Sisters + Soul Music да хвърли едно лично, мерси предварително!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Mar 29, 2008 3:41 pm

Aко имаш регистрация в замунда, можеш да ги изтеглиш и двата от там.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 29, 2008 3:46 pm

Екстра, мерси.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 5:02 pm

Muad_Dib wrote:Бтв ако случайно ти или някой друг Пратчет фен има вкъщи или знае линк за двата анимационни филма - Wyrd Sisters + Soul Music да хвърли едно лично, мерси предварително!
Имам ги на ДВД-та от торентите. Ужасно грозни са за съжаление, но ако искаш може да ти ги донеса. :wink:

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Mar 29, 2008 5:35 pm

"Цветът" много ми хареса. Не ме впечатли толкова, колкото "Дядо Прас", но без да проявявам книгофанатизъм филъмт е ГОТИН! Просто преди да седне да го гледа, човек трябва да изличи от съзнанието си снимките, които е направил на Ринсо и сие и нещата се получават. Все пак, както някой се беше изказал, Претчет екошмарен за превеждане, да не говорим за филмиране......... 8/10 от мен.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 9:45 pm

Изгледах Breach - доста приличен филм за най-големия шпионин в американската история. Ако ви се гледа подобен филм определено го препоръчвам. Много добра актьорска игра и страхотен диалог за подобен филм. Абе приятно е филмчето. 8-)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 29, 2008 9:54 pm

Тва пак ли е пичът от Добрият пастир или някой още по-голям шпионин?
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 30, 2008 12:12 am

Няма нищо общо с историята на Добрия Пастир, за която въобще не съм сигурен дали е по истински случай, тази в Брийч със сигурност е и пичът е снасял инфо на руснаците около 30 години...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Mar 30, 2008 2:00 am

Гледах The Huntinh Party.Много зарибена политическа сатира за ситуацията в Сараево.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Mar 31, 2008 10:31 am

От "Матрицата" насам не съм засичал качествен филм по телевизията. Може би защото нямам кабелна... Не знам каква е причината, но това е факт. Ето, и вчера отново попаднах на някакъв тъп филм. А началото беше толкова обещаващо...

"Чакала". Трябваше да е напрегнат екшън-трилър с една камара звезди в главните роли. Брус Уилис, Сидни Поатие, Ричард Гиър, Джак Блек и т.н. Трябваше, но не беше. Всъщност започна интересно. При съвместна операция на ФБР и руската милиция е убит братът на голям руски мафиотски/терористичен бос. За отмъщение босът наема най-добрия убиец - Чакала. Хубаво, рекох си, Брус Уилис като отрицателния герой ще е нещо интересно. В първата половина на филма наистина беше интересно. Чакала беше безкомпромисният тип, който играе по собствени правила и спазва свой морален кодекс. Или поне аз останах в такова впечатление. Клиширан образ, наистина, обаче въпреки това е интересен и е доста по-приятен от това, в което се превърна във втората половина. В един момент без всякаква обосновка Чакала превъртя и от целеустремен наемник се превърна в маниакален убиец и злодей. Без никакъв повод уби героя на Джак Блек - и то по твърде неприятен начин. Не, не е готино, не е cool или нещо подобно. Дразнещо е. Ако имаше някакъв повод, различен от това да си изпробва пушката върху него, щеше да е много, много по-добре. А и, все пак, това беше Брус Уилис. На него не му отиват подобни роли.

Но стига съм писал за него, сега за добрите. Още по-разочароващи. Терорист, осъден на петдесет години затвор за убийства и атентати, които е извършил, е честният и жертвоготовен положителен герой? Велик актьор като Сидни Поатие, натикан в роличка, без която филмът нямаше да е никак по-лош? Какво става? Както и да е, стига съм се нервирал. Зле бяха, ясно е.

Все пак филмът можеше и да ми хареса, ако имаше екшън. Ама нямаше. Проблем, огромен при това, при положение, че не разполага нито със смислен сюжет, нито с качествени персонажи.

Е, стига толкова. Честно казано, не знам защо изписах горните няколко реда - филмът не е нов, не е и нещо особено. Не го заслужава. Може би ако бях засякъл нещо добро по телевизията, нямаше да се впечатля толкова от тъпотията на "Чакала". Разочарован съм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”