The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Jan 16, 2010 3:46 pm

Хех, знаех си :? Никой не умира евър в тая вселена :lol:
По друг въпрос - какво трябва да прочета, за да ми се изясни повечко за Ема Фрост като цяло и "училището", дето го затворила, че ме загложди от Уолвърина още :twisted:
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 16, 2010 4:54 pm

Ъ, кво? Това не е ли от филма?

Понеже Ема Фрост в "Улвърин" е доста далеч от комиксовия си образ, включително откъм бекграунд.

Иначе в ранните броеве на Х-Мен и Ню Мютантс (младшия състав на Х-Мените) на Крис Клеърмонт става дума за Масачузетската академия, където тя подготвяше нещо като зли алтернативи на Новите мутанти. А иначе преди тя беше член на Хелфайър клъб - врагове на Х-Мен (като Братството на злите мутанти на Магнито).

Казвам "преди", щото сега е от добрите (макар че Клеърмонт я създаде като много, ама много зла - Уидън го припомни чрез Кити Прайд в Астонишинг Х-Мен) и лигавата й до драйфане любов със Сайклопс е едно от нещата, които ме отказаха повече да следя тоя франчайз. Чък Остин го изтраях навремето, ама сегашният сценарист на Ънкени Х-Мен Мат Фракшън ме довърши.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Jan 16, 2010 5:22 pm

Имах предвид загложди ме от анимираното Уолвърин и Х-мен от другата тема :wink: Иначе тенкс за разясненията, рано или късно ще събера всичките парчета от Х-мен вселената и ще прочета и това 8-)
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 16, 2010 5:24 pm

Е, за анимацията си казах в оная тема, че е далеч от комиксите и даже посочих някои разминавания. :wink:

Сама по себе си обаче е адски добра според мен, но не следи комиксите едно към едно като 90-тарската анимация.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Jan 16, 2010 5:34 pm

Когато става дума за четене на Х-мен аз лично препоръчвам Ню Х-мен на Гранд Морисън, известни още като Х-мен от 114 до 154, ако не се лъжа. Въобще всички броеве на Морисън.
И след тях броевете на Уидън на Астонишинг Х-мен - от 1 до 24, плюс един специален. Те принципно ме кефят още повече, но просто като история са си задължително след тези на Морисън, доста неща в тях, особено в третата история са трудни за схващане без изчитане на броевете на Морисън.
И вече има и други хубави мини-серии, но горните два са общо 60-70 броя и са наистина най-солидното представяне на персонажите.

Иначе аз изчетох днес най-новия брой на Бъфи, сезон 8 (31) и след това разгледах кориците са бъдещите броеве и... уоу. Наистина уоу. МНОГО спойлерски са, много.
И веднага след това изчетох доста интеврюта по темата, най-интересни ми бяха тези на самия Уидън... И нямам търпение за следващите броеве, но наистина ми е малко странно, че нещата ще се развият така.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 16, 2010 5:37 pm

Дълбоко несъгласен съм (ЕДИТ - особено с това, че Морисън и Уидън дали "най-солидното представяне на персонажите").

Уидън, а донякъде и Морисън се опират на първия период на Крис Клеърмонт (1976-1991), който направи Х-Мен толкова успешен франчайз. Тоя човек създаде основните сюжетни линии и персонажи на поредицата.

Та за начало аз пък препоръчвам Клеърмонтовите броеве - Uncanny X-Men #94-280, а после Морисън и Уидън, които дават някои интересни идеи (най-вече Морисън), но като общо впечатление са малко надценени от някои фенове според мен.

Плюс това Морисън направи заварката Скот-Ема :vomit: , а Уидън - знаем какво с Кити. :evil: При това техните периоди си имаха слаби страни и като цяло са ми неравномерни като ниво.

Та първо - бащицата Клеърмонт с Uncanny X-Men (94-280), New Mutants версия 1 (1-54) и Excalibur версия 1 (1-28), после Алън Дейвис с Excalibur (42-67 - уникално добри епизоди, кефят ме дори повече от Клеърмонтовите Х-Мени, а те са ми любимата версия на тази поредица) и едва след това Морисън/Уидън, които действително имат заслуги към франчайза, но не чак толкова.
Last edited by passer-by on Sat Jan 16, 2010 6:15 pm, edited 4 times in total.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Jan 16, 2010 5:44 pm

Ако трябва да бъда честен - не съм чел всички Клеърмонтови броеве.
Чел съм до към 150-ти, струва ми се. И няма как да отрека, че са прекрасни и страхотни и наистина точно те превръщат Х-мен в това, което е.
Но, първо, са много на брой. И второ, са в един по-далечен стил, който, макар и абсолютно страхотен, може да не допадне много-много на съвременните читатели. Не знам, някак ми се струва, че точно тези стари броеве човек би ги оценил повече и би имал повече търпение и желание да ги опознае, ако е вече фен на поредицата.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 16, 2010 5:47 pm

herairness вече е фенка на франчайза. :wink:

А ти тествай и другите епизоди и поредици, които споменах по-горе. Мисля, че няма да съжаляваш. :)

Ню Мютантс между другото се преплитат донякъде в някои истории с основната поредица, но не е фатално и да ги прочетеш отделно.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Jan 16, 2010 6:21 pm

Ами сигурно са доста добри, аз от доста време искам да ги прочета, но и те са в списъците на чакащите неща, просто има толкова много поредици, които заслужават внимание... Но явно ще ги преместя по-нагоре в списъка, щом наистина ги препоръчваш силно :))
But goddamn,
you got me in love again

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Jan 16, 2010 6:50 pm

Минувачо, аз отдавна съм ;) Просто има толкова много нишки и развития, че не мога да сваря да вързвам краищата, нооо....с търпение всичко се постига :mrgreen:
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 16, 2010 6:55 pm

Ами заглавията и броевете на Клеърмонт и Дейвис, които дадох по-горе са основата и е добре да се започне от тях. Оттам нататък надграждаш колкото прецениш. :)
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Jan 17, 2010 12:26 am

Днес най-после намерих време да седна и да прочета 12-те броя на All Star Superman на Грант Морисън.
Бяха наистина страхотни, просто божествени. Историята определено е сред най-стойностните, които съм чел. И артът беше невероятно добър, с толкова много мънички детайли и особености.
But goddamn,
you got me in love again

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jan 17, 2010 6:57 pm

Въпросът ми е към Др. Хорибъл и Ицо : на комп ли ги четете? В смисъл предимно? Защото и на мен от известно време ми се чете пак, но пари затова вече нямам и искам да знам дали четенето на комп е поносимо. Аз реално погледнато съм го правил точно веднъж, с 55 броя на Ултимейт Екс-Мен един след друг :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 17, 2010 7:06 pm

Ами аз редувам и на хартия, и на комп. Зависи от поредиците и броевете - не всичко е издадено на ТПБ-та и не всички ТПБ-та са в наличност. Но е факт, че има доста неща, на които бих хвърлил един поглед без да държа толкова, че да давам пари за тях.

Е, има неща, които точно от торенти са ме зарибявали до степен да си ги поръчам. Ей сега ми пристигат лека-полека разни неща от Фолън Ейнджъла и от сегашната космическа линия на Марвъл (споменах ги на предишната страница).

Интересно съвпадение с въпроса ти - точно днес си правех преценка кои поредици да събирам занапред на хартия и кои да оставя за мониторно четене. :mrgreen:

Иначе не ми се товарят очите, ама пък и не чета много броеве един след друг.
The Best of Mozart

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Jan 17, 2010 7:13 pm

Ако се чете умерено по 10-на броя макс, не ми товари очите, повече и почвам да се взирам. Иначе и аз искам на хартия, ама вечно не остават пари, че и място, ако ги няма събрани изданията, затова компа е добра алтернатива напоследък.
Image