Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Oct 12, 2007 10:43 pm

Иначе, що се отнася до Потър, боя се, че съм срамно боса - приключих само първия Embarassed
Не виждам причина да съжаляваш.. :roll:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 13, 2007 12:08 am

Moridin wrote:На Хесе бях захванал Степния Вълк - много ми харесваше, импонираше ми жестоко в тоя момент...

.... и просто не мога да си обясня защо тогава така и не я завърших :shock:

Иначе сега минах на седмия Потър, че ми писна всички да знаят повече от мен :) Доволно ме радва за момента, изобщо не ми е развлачен и почти ми мина идеята да си взема в някакъв момент бокссет, ако не беше толкова скъп...
"Сидхарта" ги отнася и двете под мищница ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Oct 13, 2007 11:44 pm

Аз. Дочетох. Малазана.
Само първия том, де. Отне ми време и усилия, ама се справих, че и интересно ми стана към края. Сега ми се чете втори том да видим какво ще се случи нататък. Само се надявам Крокус и екс-Сорито да изчезнат завинаги, защото ужасно неприятно поджордановяваха книгата. То бива малоумен диалог, бива...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 11:03 am

Уви, във вторя ги има, ама са второстепенни. И мисля, че тя ще ти хареса повече, в пъти по-добра е от първа и на второ място в личната ми класация за цялата поредица.

Адриана, Потърите си заслужават, не се страхувай да ги тестваш нататък :) Хейтенето им просто е модерно сред Истинските Мъже И Истинските Читатели, както навремето беше модерно да се хейти Леонардо ДиКаприо.
And you can't dance with a devil on your back...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 14, 2007 11:11 am

Всъщност не храня омраза към Потър, книжките просто не са нещо повече от поредния нелош пълп. В този смисъл и да ги скипнеш нищо не губиш.

Амелия, аз съм чел само първите два Малазана и втория определено е много по-добър, така че не се страхувай ами се заемай с него по-скоро :wink:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 11:13 am

Darkling wrote:Всъщност не храня омраза към Потър, книжките просто не са нещо повече от поредния нелош пълп. В този смисъл и да ги скипнеш нищо не губиш.
Ако беше "нищо повече от поредния нелош пълп", нямаше да постигне тоя успех :) И нека не отдаваме всичко на рекламата, не е като милиарди други неща да не се рекламират също толкова. Само с реклама не можеш да постигнеш такъв феномен.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Oct 14, 2007 11:15 am

Darkling wrote:Амелия, аз съм чел само първите два Малазана и втория определено е много по-добър, така че не се страхувай ами се заемай с него по-скоро :wink:
Тру. Проблемът при него е, че и той малко трудно се чете от начало, и че най-скучните глави са при най-яките герои за мен, което си е разсипничество... :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 14, 2007 11:54 am

Ако беше "нищо повече от поредния нелош пълп", нямаше да постигне тоя успех Smile И нека не отдаваме всичко на рекламата, не е като милиарди други неща да не се рекламират също толкова. Само с реклама не можеш да постигнеш такъв феномен.
Успехът му се дължи на факта, че вместо да е "поредният нелош пълп", Хари Потър е поредният нелош пълп, "сдъвкан" за да е подходящ за деца. Да не се лъжем, поне 80% от феновете на поредицата са хора под 16 години. :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 12:12 pm

И защо трябва да не са? Писан е за тях. Не е "сдъвкан", а е предвиден да го четат деца. Това как го прави по-лош или успеха му - по-малко уникален?

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 14, 2007 12:28 pm

Успеха му не бих го нарекъл уникален, не е като да няма Стар Уорс и ЛОТР, които да са адски известни на същия принцип. Наблягайки на възрастта на читателите, исках да подчертая, че тази хитовост на книгата не е в резултат на несравнимите и литературни качества ( които повечето хора под определена възраст не могат да усетят ), а по-скоро на някаква нова мода.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 12:35 pm

Аз пък ще отбележа, че и на ЛОТР, и на Стар Уорс им трябваха десетилетия, за да станат култове, докато ХП просто излезе. С 'нова мода" може и СЕ обяснява практически всяко явление от подобен тип, но това не променя факта, че днес никой не си спомня Лу Бега и Айфел 69, а Потър е хит вече поне 9 години. Такива работи в съвременния бързо забравящ и отегчаващ се от хитове свят са именно уникални и никаква "мода" не може да ги обясни.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 14, 2007 12:45 pm

Е да бе, никой не си спомнял Лу Бега, айде сега!

Колкото до Потър, да, може би стана известен заради рекламата си, тъй като вероятно има поне толкова добри и не толкова известни поредици за деца, но въпреки това книгата е съвсем обективно доста класна като за детска поредица.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 12:47 pm

Естествено, че никой не си спомня Лу Бега. Носталгични Компилации '99 не се броят :)

Апропо, първият Потър не е имал чак такава реклама. Той я е ПРЕДИЗВИКАЛ.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Oct 14, 2007 1:08 pm

Да вметна само, че първият Потър всъщност се продава над година доста безуспешно, преди да му направят качествена рекламна кампания. Та явно рекламата е доста важна в случая.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 1:09 pm

Вметни го с некви цифри все пак, и източници :) Щото от "неуспешно, щото не се харесва" до "неуспешно, щото не е добил още популярност" има сериозен гап.