Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Mar 21, 2008 10:03 am

Мдам, някой ден ще се науча да не пиша сериозни неща десет минути *след* момента, когато съм решил да си лягам, защото почти съм заспал върху клавиатурата. Мор, така е, аз бях видял твоето изказване и си мислех, че отговарям на него, ама не бях видял точно частта с "да не си пристрастен" - или по-точно бях го изтълкувал съвсем другояче, бях сложил ударението другаде... и затова те повторих :) Jen, така е, написал съм "присъда" там, където съм имал предвид "наказание" :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Mar 22, 2008 12:41 am

Гледах Southland Tales и ако не беше толкова дълъг филма щеше да е толкова по-добър!Иначе идеята на филма не се различава много от тази на Donnie Darko!Само е леко разширена и по-мащабна!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 23, 2008 1:41 am

The Air I Breathe с Форест Уитакър, Анди Гарсия, Кевин бейкън, брендън Фрейзър и Бъфи. Прекрасен в първия един час и умопомрачително недомислен и банален в оставащия половин. Имам чувството, че направо е писан от двама коренно различни като светоглед сценаристи...

:roll:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 23, 2008 5:40 pm

И аз го изгледах преди два дена. Хареса ми доста. И самата идея беше доста оригинално заснета и направена. А изпълнението на Форуст Уитакър беше страхотно. Вярно че часта с Бейкън беше най-зле ама чак умопомрачително недомислена.
Нали основната идея е че
Spoiler: show
нашия е видял бъдещето и е нагласил всичко още от самото начало за да може мацУраната да се измъкне с парите. Въпреки че разбра, че нещата не винаги се случват както ги вижда.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Tue Mar 25, 2008 12:56 am

Токущо гледнах 1и епизод на "The colour of magic"...
Утре ще гледна и 2ия...
Хареса ми колкото да искам и още... знам, че Р. Халми младши и
старши не са сред най-любимите кинаджии на четящите Книги, но
като за мрзелива великденова вечер става...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Mar 25, 2008 1:37 am

нашия е видял бъдещето и е нагласил всичко още от самото начало за да може мацУраната да се измъкне с парите.
Това пък къде по дяволите си го видял/разбрал?

За сценарната недомисленост - с майка ми се разсмяхме около 20 минути преди края и трудно успяхме да спрем до връщането на епизода с Уитакър. Сцената на покрива със Сара Мишел Гелър беше тъжно-тъпо банална :lol:

За актьорското му изпълнение - чак накрая на неговия епизод (със смеха) показа на какво е способен. Гледай Последния крал на Шотландия, за да видиш за какво става въпрос, тук е малко като "Sabretooth, you're just poor man's Wolverine". :lol:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Mar 25, 2008 10:29 am

Нали Pleasure отива и дава пистолета на Happiness (бтв на пистолета има пеперуда - тоест смърт - ама това го прочетох после в ИМДБ) и му казва че това е единствения му изход. А парите на Pleasure, които му трябват за да избягат с Trista се държаха от същия Happiness. Абе сложно е. Просто след края на филма си пуснах пак първите 10 минути и всичко ми стана ясно.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Mar 25, 2008 10:52 am

Т.е. опитали са да си спасят филма с някаква безумна изсмукана от пръстите врътка - е за мен не е достатъчно.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Mar 25, 2008 11:18 am

Според мен просто това е била централната идея във филма. Просто са искали да го направят доста завъртяно (опитвайки се безуспешно да наподобят нещо подобно на Мементо според мен), но се е получило прекалено завъртяно и неразбираемо от едно гледане, освен ако не си се средоточил на макс от самото начало на филма може би.

Иначе вчера изгледах Изкупление-то пак заради сестра ми и на второ гледане ми хареса повече. :shock: Може би защото не го наградиха толкова и сега не ми е толкова претенциозен. :wink:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Mar 26, 2008 9:20 pm

Charlie Wilson's War, много хубав филм. По един много "празничен" и лек начин ти показва доказателствата за това което амрикански политик е способен да изкопчи от държавата си, за който и да е. Много поучителен. И също интересен, и не дълъг филм. Не втръсва както други подобни, но много по-"тежки" филми. Препоръчвам много, и това че не си падам по главните актьори.

Добавено: Забравих Kung Pow: Enter the Fist!! :lol: Умрях си от смях!!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Mar 28, 2008 10:46 pm

Преди малко изгледах The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford и съм възхитен от филма. Страхотен е просто. Даже се замислям дали да не си купя луксозното издание на Прооптики, което ще излиза скоро. Уникален филм. 8-)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 28, 2008 11:31 pm

И аз го гледах преди време и се влюбих във филма :). Много ми хареса, жалко, че няма да го внасят за кино в България, а директно на ДВД. Ако имам парички ще си го купя задължително. :wink:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Mar 29, 2008 1:02 am

Наморих се у кръчмето като свиня и гледах Crank.
Толкова брутален филм не бях гледал от сума време. Толкова ме извърна, че исках да го гледам пак, след като свърши.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 9:34 am

Elayne wrote:И аз го гледах преди време и се влюбих във филма :). Много ми хареса, жалко, че няма да го внасят за кино в България, а директно на ДВД. Ако имам парички ще си го купя задължително. :wink:
Филмът наистина е направен страхотно. Аз го гледах с наште и след края на филма просто всички стояхме, гледахме как се точат финалните надписи и мълчахме. Размазващ е меко казано. Последния половин час го изгледах на нокти просто. :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 29, 2008 9:37 am

Добре, днес вече остро ще го гледам за да видя кой е "прав" :wink: Гаро казва, че 4 пъти го пускал и все не го довършвал...