Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
В Азия е пълно с хора, които биха отговорили Other и тая тенденция се пренася и на Запад.
За това дали им е обидно да им се напомни, че са Other - не мисля. Ако им е толкова обидно ще си посочат Man или Woman. Това да се сложи подобна опция по формите неслучайно се е случило - имало е хора, които са си го поискали.
Морве, няма отделна графа за "сексуално самоопределяне", а такава за "сексуални предпочитания", което означава нещо съвсем различно.
За това дали им е обидно да им се напомни, че са Other - не мисля. Ако им е толкова обидно ще си посочат Man или Woman. Това да се сложи подобна опция по формите неслучайно се е случило - имало е хора, които са си го поискали.
Морве, няма отделна графа за "сексуално самоопределяне", а такава за "сексуални предпочитания", което означава нещо съвсем различно.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Всъщност Жоро в последния си пост на предишната страница най-накрая спомена двете гледни точки - това, че думата "gender" в различни моменти (а в момента и двете, според различни хора) е носила две различни значения - биологически пол (sex), който действително рядко е нещо различно от мъжки или женски, и социално възприеман... gender, който вече може да бъде разхвърлян върху не много тесен спектър.
От една страна, не твърде много подобни формуляри изобщо уточняват за какво става дума. От друга страна, там е работата, че за да се стигне до такива формуляри, ако те не са за строго медицински цели или много малко други случаи, то с огромна вероятност целта на това посочване е един вид как да се обръщат към теб *при общуване*, т.е. по-скоро се има предвид социалното значение на gender (и, съответно, е доста грешно да се пита за "sex" вместо за "gender"). Ако е така пък, тогава вариантът "other" като че ли има повече смисъл, отколкото ако ставаше дума за биологически sex.
От една страна, не твърде много подобни формуляри изобщо уточняват за какво става дума. От друга страна, там е работата, че за да се стигне до такива формуляри, ако те не са за строго медицински цели или много малко други случаи, то с огромна вероятност целта на това посочване е един вид как да се обръщат към теб *при общуване*, т.е. по-скоро се има предвид социалното значение на gender (и, съответно, е доста грешно да се пита за "sex" вместо за "gender"). Ако е така пък, тогава вариантът "other" като че ли има повече смисъл, отколкото ако ставаше дума за биологически sex.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Малко задълбавате май. Не мога да кажа колко процента от хората отговарят other, но се съмнявам да има и 1 процент. Защо на въпроса в кой щат живеете няма отговор "Аз съм независима Република на Джон Смит", или да дам по-реален пример. на въпроса на колко сте години не можеш да кажеш 130(а в много случаи лимита е 100). Това, което искам да кажа е, че за всяко едно нещо може да се намерят някакви малки проценти, които не влизат в "нормите". И намирам факта, че са избрали точно пола за много по-дискриминиращ, отколкото ако отговора го нямаше.
There are no rules! I'm gonna get you!
Ми да оставим сексуалните/полови малцинства да си решат сами кво искат да има по формите, а? Те най-добре знаят кво и как ги дискриминира. На мен като хетеросексуален представител на ясно обусловения женския пол тази дребна допълнителна графица там не ми пречи по никакъв начин и ако помага на някои хора да се чувстват по-добре, дори тея хора да са само 1% от всичките, не виждам закво да й се хиля или да искам да се махне. Примерите, които даваш с щата и възрастта, между другото са неадекватни. Едното е няква тотално ирелевантна история, а това за възрастта просто не се случва все още. Ако някой ден се намери достатъчно количество 130 годишни хора, които попълват форми с компютър, където може да се сложи лимит на възрастта от софтуера и това доведе до някакъв административен или личен конфликт, опцията за възрастта просто ще се промени така че да позволи и 130 години. Както казва един приятел - кое си требе, оно си сака. Тук явно някой е решил, че са нужни повече опции и е имал някви причини за това. Това, че ние не сме му в обувките за тоя конкретен казус, не означава, че други хора не са. Така и не разбрах защо светът обича да рита срещу създаването на опции почти толкова, колкото срещу махането им в тоя ред на мисли.
Do you speak English ?
- Yes!
- Name?
- ...
- Sex?
- Three to five times a week.
- No, no... I mean male or female?
- Yes, male, female, sometimes camel.
- Holy cow!
- Yes, cow, sheep, animals in general.
- But isn`t that hostile?
- Horse style, doggy style, any style!
- Oh dear!
- No, no! Deer run too fast.
- Yes!
- Name?
- ...
- Sex?
- Three to five times a week.
- No, no... I mean male or female?
- Yes, male, female, sometimes camel.
- Holy cow!
- Yes, cow, sheep, animals in general.
- But isn`t that hostile?
- Horse style, doggy style, any style!
- Oh dear!
- No, no! Deer run too fast.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Meanwhile in the US of A...
http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2 ... .html#more
http://www.latimes.com/news/local/la-me ... 5268.story
http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2 ... oting.html
Всички камиони си приличат, знам. Също така огромен негър много лесно може да бъде сбъркан с две женици или ситен бял мъж. Важното е да стреляш без да питаш.
http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2 ... .html#more
http://www.latimes.com/news/local/la-me ... 5268.story
http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2 ... oting.html
Всички камиони си приличат, знам. Също така огромен негър много лесно може да бъде сбъркан с две женици или ситен бял мъж. Важното е да стреляш без да питаш.
https://www.youtube.com/watch?v=QPKKQnijnsM
Доста интересно, определено има голям паралел с общата действителност.
Доста интересно, определено има голям паралел с общата действителност.
Ако предложат това и за хокея, подозирам, че ще има масови бунтове.Amelia wrote:А в Канада искат да махнат броенето на голове във футбола (сокъра) при децата под 12 години, щото им създавало култура на печелещи и губещи...

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- RRSunknown
- Elder God
Напротив идеята на футбола е да възпитава кооперативност и сътрудничество, състезателноста е за други спортове.Moridin wrote:![]()
![]()
![]()
Това като в първи клас дето няма оценки, а печатчета за отличилите си
п.п. идеята на играенето на футбол е да възпитава децата и в малко компетитивност, което е доста важно умение, бтв