БГ журналистика в най-чист вид ...Момичешки бой - ”кифлички” срещу ”фешънки”
16 април 2009 / News.dir.bg
Агресивни момичешки групи се борят за надмощие в училищата, като нерядко стълкновенията помежду им прерастват в юмручни схватки.
За подобна тенденция предупреди вчера директорът на Центъра за възстановяване, консултиране и психотерапия към Фондация „Асоциация Анимус” Мария Чомарова, цитирана от "Новинар".
Най-разпространени сред тийнейджърките са бандите на „кифличките”, „фешънките”, „емо”-тата, „рапърите”, „пънкарите” и „готиците”. Подобни групи има дори сред децата на 12 години, предупреждава Чомарова.
„Кифличките” обикновено са най-хубавите момичета в училището и класа, които парадират с външния си вид. Те често влизат в сблъсъци в "фешънките", които пък са от заможни семейства, за които модните дрехи и поддържаният външен вид се превръщат в мания.
Между групите се стига до конфликти по най-дребни поводи - защото е засегната честта на момичето, лидер на групата, или защото просто останалите съученички са от друг квартал, обяснява Чомарова.
Според нея обаче, двете най-опасни групи са „емо"-тата и „готиците”. Децата, които се увличат по стила "емо", спазват правилото да опитат самоубийство, ако се разделят с приятеля си. Това просто е въпрос на чест, обяснява Чомарова. „Готиците” пък са убедени, че тяхната най-голяма любов е смъртта и да умреш е най-интересното нещо на света.
В последно време членовете на бандите стават все по-агресивни, споровете се решават първо със сила, коментира и психологът Иван Игов. Тази агресия обаче не може да се спре с по-строги мерки или повече наказания в училище, категорични са той и колегите му. Те са против новия закон за средното образование, който предвижда само наказания за „непослушните деца”.
Женският бой може да се нарече хит сред подрастващите във Варна, като броят на хулиганските прояви сред момичетата се е увеличил многократно през последните две години, съобщиха вчера от местната служба за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
Пребройте абсурдите ....Туристически босове се обявиха ”за” пушенето
16 април 2009 / News.dir.bg
Представителите на браншовите туристически организации са против приетите на първо четене промени в Закона за здравето, според които трябва да се наложи пълна забрана на пушене не обществени места.
В контекста на глобалната икономическа криза балансираният подход е по-подходящ при въвеждането на рестрикции за тютюнопушенето на българския пазар. Това заяви пресконференция в БТА Благой Рагин - председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), предаде БТА.
Тази забрана у нас ще доведе до спад на оборота на заведенията с около 30 на сто, а голям брой от по-малките обекти ще бъдат изправени пред риск от фалит, посочи Рагин. Той допълни, че трябва да се води борба с тютюнопушенето, но тя трябва да е комплексна, последователна и разумна, а не да се стига до такива крайности. На фона на кризата нашата крехка икономика не е в състояние да се справи с подобна забрана, обобщи Благой Рагин.
Според данни, представени от БХРА, в европейските държави, в които пълната забрана е приложена в действие, е имало голям брой фалити и то най-вече на малки заведения, а в същото време процентът на пушачите в различните страни бележи спад максимум с 1 процент.
В страните от ЕС тоталната забрана за пушене на обществени места съществува в Ирландия и в Шотландия. В Шотландия оборотът на заведенията спада с 10 на сто през първите четири месеца след въвеждане на забраната, а в Ирландия се наблюдава рязко намаляване на заетостта в сектора.
Гъвкавата политика при въвеждането на забраната е практика в страните с туристически профил като Испания и Португалия. Там забраната за тютюнопушене е не по-малко строга, но позволява някои изключения като създаване на специални правила за ресторантите и заведенията за развлечение. Такава е практиката в Белгия, Дания, Германия и Румъния, допълват от БХРА.
Алтернативата на пълната забрана на пушенето на обществени места ще доведе не само до минимализиране на риска от загуби за туристическата ни индустрия, но и ще гарантира постъпване на повече средства в държавата от лицензи на заведенията, където може да се пуши, обобщиха от БХРА. От асоциацията допълниха, че всеки собственик на заведение би трябвало да има избор дали да разреши пушенето в неговото заведение, или не, както и да осигури качествена вентилация и по-добри условия за непушачите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Maledictus
- Warmage
Чудя се "психологът" Иван Игов дали е стъпвал наскоро в училище? Защо в школото на брат ми не се случват такива "междугрупови" конфронтации.... И, по дяволите, в техникума нямаше такива изпълнения.... не и така както ги изкарват в таз статия журналетата.... Ама не стреляйте по пианиста, той толкова си може...
- Maledictus
- Warmage
В случая за е**не е журналистът, написал... това по този си начин.
А това, че вероятно съществуват "някъде" не съм го отрекъл, но това само потвърждава абсурдността на статията, да? Смешно е, точно като да слушам професор Вълчанов, който ми е учител и от по-любимите при това, който обясняваше на конференция за сектите как "метъл" и "готик" културата са причина за духовното принизяване на средностатистическата душа, защото се кланят на Сатаната и извършват нечисти ритуали. Е, има луди като Вампила и Магистус дето са се взели на сериозно. И какво от това? (Бас слагам, че Петя принася черни котки в жертва на Баал Зебуб нощем на гробищата на бакърена фабрика и инвокира сукуби, които да водят война с "праведните" християни. Пък ние с Ян закусваме птича кръв).
Групови причисления е нормално да има, особено в пубертетаа, обаче такива крайности като изложените в описаната статия само показват непознаване на реалността.... Сигурно има емо, което си е резнало вените, но аз поне не се сещам, пък покрай Аби бая "навлязох" в готик средите (поне партитата им са интересни и се танцува). И поне не съм се сещал за случай, в който "кифличките" (ОМГ!) да се съберат да бият "заможните" (ЗОМФГ!!!!!!!! Ако си заможен ще пратиш ли детето си в кварталното СОУ?) "фешънки" (от много гледане на филми се стига до тука).
Другите разпри на дребно са съвсем нормални. Коя е най-хубава, кой на коя е гадже, моята коса е по-буйна от твоята, да но пък аз въртя по коварно чантата.....
И винаги има, естествено, някой по-курназ от останалите, който се налага, било поради комплекси, било заради нещо друго, и винаги има две три приятелчета, които го подкрепят. И при все това.... Цялата статия оставя с впечатлението, че училището е едно място където бушуват няколко групировки, които си спретват всяка неделя спаринги и гонки в безконечна борба за надмощие. "Ти! Ти си младата надежда на училищния тормоз!"
И форумната компания можеш да я разделиш на групи, които да кажеш че често влизат в сблъсък една с друга
.
- Няма, хаха, аз имам хелм ъф протинвогъзейшън +7!!!)
Пък я да погледнем колко емота точно са пробвали да се резнат? Процентно ще излезе, че тяхната група е съставена от ега си безчестната пасмина! СРАМ ЗА ТЯХ!
И да не забравяме, това са банди! Абсурдността на статията е повече от забавна.
ДО бавка: не мога да повярвам, че изписах толкова много, вие сте виновни че загубих десет минути от живота си! Не ви е срам!
А това, че вероятно съществуват "някъде" не съм го отрекъл, но това само потвърждава абсурдността на статията, да? Смешно е, точно като да слушам професор Вълчанов, който ми е учител и от по-любимите при това, който обясняваше на конференция за сектите как "метъл" и "готик" културата са причина за духовното принизяване на средностатистическата душа, защото се кланят на Сатаната и извършват нечисти ритуали. Е, има луди като Вампила и Магистус дето са се взели на сериозно. И какво от това? (Бас слагам, че Петя принася черни котки в жертва на Баал Зебуб нощем на гробищата на бакърена фабрика и инвокира сукуби, които да водят война с "праведните" християни. Пък ние с Ян закусваме птича кръв).
Групови причисления е нормално да има, особено в пубертетаа, обаче такива крайности като изложените в описаната статия само показват непознаване на реалността.... Сигурно има емо, което си е резнало вените, но аз поне не се сещам, пък покрай Аби бая "навлязох" в готик средите (поне партитата им са интересни и се танцува). И поне не съм се сещал за случай, в който "кифличките" (ОМГ!) да се съберат да бият "заможните" (ЗОМФГ!!!!!!!! Ако си заможен ще пратиш ли детето си в кварталното СОУ?) "фешънки" (от много гледане на филми се стига до тука).
Другите разпри на дребно са съвсем нормални. Коя е най-хубава, кой на коя е гадже, моята коса е по-буйна от твоята, да но пък аз въртя по коварно чантата.....
И винаги има, естествено, някой по-курназ от останалите, който се налага, било поради комплекси, било заради нещо друго, и винаги има две три приятелчета, които го подкрепят. И при все това.... Цялата статия оставя с впечатлението, че училището е едно място където бушуват няколко групировки, които си спретват всяка неделя спаринги и гонки в безконечна борба за надмощие. "Ти! Ти си младата надежда на училищния тормоз!"
И форумната компания можеш да я разделиш на групи, които да кажеш че често влизат в сблъсък една с друга

Добре де, моя грешка, Чомарова е тая с назубреното от книжки (и аз съм чел част от тези книжки, само от там може да ти хрумне такова нещо (ако изобщо женицата е казала това де, както Коцето каза може и да са я недоразбрали). Пък аз не се сещам за готик, който с удоволствие да чака момента, в който ще се гътне. Поза, облекло, музика, компания, дъз дис ринг ени бел? Като да кажеш, че всички фентъзи читатели се сбират в западния парк за да се гърбят с бутафорни мечове и да мятат заклинания един по друг (-вземи този 4лвл Дизийз клауд от бобеца вчера!!!!Според нея обаче, двете най-опасни групи са „емо"-тата и „готиците”. Децата, които се увличат по стила "емо", спазват правилото да опитат самоубийство, ако се разделят с приятеля си. Това просто е въпрос на чест, обяснява Чомарова. „Готиците” пък са убедени, че тяхната най-голяма любов е смъртта и да умреш е най-интересното нещо на света.
- Няма, хаха, аз имам хелм ъф протинвогъзейшън +7!!!)
Пък я да погледнем колко емота точно са пробвали да се резнат? Процентно ще излезе, че тяхната група е съставена от ега си безчестната пасмина! СРАМ ЗА ТЯХ!
И да не забравяме, това са банди! Абсурдността на статията е повече от забавна.
ДО бавка: не мога да повярвам, че изписах толкова много, вие сте виновни че загубих десет минути от живота си! Не ви е срам!

- Interpreter
- Forsaken
Статия, посветена на ВИП Брадър, която една девойка пусна при нас: http://e-comedia.com/?p=2720 . По принцип аз не съм попадал на фактите, които се съдържат в нея, но вярвам напълно на Снежина и това ми беше достатъчно, за да се почувствам леко тъпо.
Лъжа! Ако всичко е истина, всъщност е прекалено тъпо - даже и за доста разтегнатите родни стандарти.
Лъжа! Ако всичко е истина, всъщност е прекалено тъпо - даже и за доста разтегнатите родни стандарти.
Нека започнем с може би най-съществения въпрос – колко от парите, които даваме чрез есемеси, отиват за благотворителност? Всеки изпратен от нас есемес е на стойност 1,20 лв., 20 стотинки от които са ДДС. От останалия лев едва половината отива по сметките за подпомагане на нуждаещите се. Петдесет стотинки прибира съответният мобилен оператор или БТК!!! Фирми, които купуват есемес-пакети от операторите казват, че себестойността на един от тях е под 1 стотинка, защото компаниите им ги продават с печалба от по 1 стотинка на есемес. Не е трудно да си направим простата сметка: щом мобилните оператори продават на клиентите си 1 есемес за най-много 15-20 стотинки, оправданието, че 50-те стотинки са предназначени за техническа подръжка, звучи абсурдно. Стотици хиляди изпратени есемеси, едната половина от стойността на които отива за мобилните оператори, а другата – за благотворителните каузи…
Въпросът относно „благотворителността” на „ВИП Брадър 3”, обаче, не се изчерпва само с мобилните оператори и БТК, които определено са на печалба. ВИП-съквартирантите твърдят, че са в къщата заради каузата и че това е най-важното за тях. Но наясно ли са зрителите, че всеки от участниците участва в предаването срещу солиден хонорар. Според неофициална информация сумата, платена на Тодор Славков е между 100 и 200 хиляди лева, а на останалите съквартиранти – между 20 и 100 хиляди лева. Нека свалим ореолите на звездите и се замислим дали щяха да влязат във „ВИП Брадър 3”, само за да помогнат на нуждаещите се, без хонорари с пет или шест цифри!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Е, случват се леки грешки с местоположенията сега! То да не е лесно. Човекът дори беше обяснил, че всички планети са били подредени, така че да стоварят трус върху земята! Тва че се оказа в друга държава не е чак от такова значение. Освен това, където е Афганистан, там сме и ние.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
http://burgas.dir.bg/2009/04/21/news4334512.html
Yep, in your face... book.Все пак слабото присъствие потвърди, че нищо не се е променило в съзнанието на нашенци от времето на кръчмарската революция на хъшовете. Сега само масата е заменена с глобалната мрежа интернет
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”