Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Aug 07, 2010 6:22 pm

да - това е, вадят се с хроно бууст като се жертва развитието. Спира се с бързи хелиони.
A Zerg който не прави хлебарки и инфестори против теран на био заслужава люта ебан. Явно са се навъдили доста папагали по долните лиги които са гледали че има тактика бейлинг бъст и все път я правят механично.
Иначе споделям че ачийвмънтите изискващи хард на кампанията са ебахти и кавалските - искат голяма степен късмет.

Edit: Току що изиграх една игра срещу типа папагал теран и всичко стана като по учебник. Терана се беше подготвил за бейлинги по всички точки - бункер, затапване, хелиони- дори не опита рийпър тактиката от бързане (а и беше далеч - на металполис бяхме по диагонал). Аз кротко скипнах зерглингите и минах директно към роучове. Вече бях разкрил регенерацията и се плъзгах към него когато той реши да ме нападне с армия хелиони и мародери. Епик фейл - тъкмо почна да бие по двете кули когато се откопах. С 12-ка роучове и премерено закопаване за регенерация му смазах цялата армия. През това време вече правех Spire за муталиски. (А да - и постоянно го следях с чейнджлинги пускани от един овърсийр на ръба на платформата му. С Роучовете му намерих и осакатих експанда (беше на нестандартно място а не на нечърала- явно е искал да ме изненада). Докато вършех тази дейност в базата му френетично се строяха Баншита и мародери. Пуснах за всеки случай по един овърсийр в базите си (вече 3) и литнах с мутитата тъкмо като ми правеше втората си атака. Лесна плячка.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Aug 09, 2010 6:02 pm

Не знам, ама аз вече съм в Платинум и си отключих ачийвмънта за 100 победи с Теран :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 09, 2010 6:07 pm

Честито :)

Успех в платинума и скачай към диаманта.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Aug 09, 2010 6:11 pm

Аз бях на работа последните няколко дни и не съм тренирал особено много за турнира.

Сега редувам победи/загуби около 5-тото място в златната. Тука 3 дни съм загубил трейнинг и се усеща. Ще трябва да се поиграе стабилно сега в почивката.

Забелязвам как започват да ми стават досадни тия ранни пушове и се опитвам да играя по-разнообразно. За нещастие не винаги се получава, щото другите не им се играе много разнообразно и просто си ръшват. Ще трябва да се напипа един стабилен ритъм. Нито прекалено експандинг, нито прекалено много единици. За начален протоски пуш намирам 4 кули, 1 кралица и малко мастии за достатъчни. Ще се тества допълнително за да видим дали може да се реализира добре с ранен експанд.

Днес играя само срещу протоси. Не знам какво става с тяхната популация, но само срещу протос ме пуска. От игрите днес ми прави впечатление, че протоса е способен да извади огромно количество Зеалоти рано в играта и въпреки това да не си прецака икономиката. Докато, ако аз тръгна да правя ранен натиск и не ми се получи духам супата.

Вече виждам що IdrA реве на ляво на дясно. :lol: Чудя се как още не е почнал с Теран. Явно и той е твърдоглавец, като останалите от нас.

Поздрави за платинума, Никола. И аз тия дни се надявам да си върна формата и да мина горе.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Aug 09, 2010 6:20 pm

Аз принципно бая го изстрадах тоя Платинум. Всичко започна като бях 83-84 победи на около 70тина загуби. Вчера вечерта направих една бясна сериа от седем поредни победи, после ме би един зерг, срещу които си загубих 4 пълни медивака поради Е БАТИ ТЪПИЯ ШАНС, след това 3 поредни победи срещу зергове-неможачи и последните 3 часа редуване на победи със загуби и така....Сега съм 100-77 или 78, абе като се замисля че почнах да играя СК2 from scratch без бета, без какъвто и да е опит със ск1, допста съм доволен, първия си ден бях 3-12:)))

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 09, 2010 6:37 pm

Аз малко играя в лигата напоследък но ми прави впечатление че последните 3 игри срещу протос протосите играят супер предвидимо и жалкарски. Винаги опитват 3-4 GW ръш с прокси пред базата ми, при което аз просто закулвам и минавам на роучове без зерглини. На леъра по най-бързия начин пускам нудис пред неговата база (където обикновено няма никаква защита щото нали сме модерни протоси и само телепортираме. Бърза акция срещу 1-2 пилона захранващи гейтуеите и лека нощ. И трите протоса толкова се бяха увлекли да бълват Зиалоти+сталкъри + закулване пред моята база че нямаха експанди.

Срещу зерг обаче имам големи проблеми.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Aug 09, 2010 6:42 pm

Срещу зерг е тъпня. Бейнлинг игра и нищо повече. Ако решиш да не играеш на бейнлингове, а другия зерг реши да играе - губиш. Та общо взето едно и също всяка игра.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Aug 09, 2010 6:53 pm

Протосът сякаш е най-завършен като видове игра, имат си ранен ръш (изкл. опасен), имат си класически ранни изнасяния с войд рей, дарк темплари, ендгейм имат жестоки юнити, не може да се каже, че са пасивни. Прави ми впечатление, че поради огромното количество нубараци никой не ползва страхотни юнити като хай темплър или колос....Особено пси сторм за 180 игри видях ВЕДНЪЖ и той беше от некъв рандъм темплар направен на фона на топката ми изнасяща базата му.

Теран са доста пасивна раса поне в ранната игра и това е сериозен фейл, искам веднъж да почна срещу зерг или протос без да трябва да си запушвам входа за 7248348ми път......Прави огромното впечатление колко ъпгрейдите са важни за Теран - маринките с всички ъпгредйи се държат срещу почти всичко.

За Зерг не мога нищо да кажа сериозно, защото съм играл срещу 4-максимум 5 Зерга, които са били добри за около 180 игри вече.

Иначе Теран-мирър е доста разнообразен - може МММ с леко излъгване, може баншита, може викинги + танкове, може ММ + танкове, въобще варианти много.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 09, 2010 6:57 pm

Amikae wrote:Срещу зерг е тъпня. Бейнлинг игра и нищо повече. Ако решиш да не играеш на бейнлингове, а другия зерг реши да играе - губиш. Та общо взето едно и също всяка игра.
Не става без бейлинги - няма как да затапиш, нямаш и бързи единици стрелци.

Но протоса наистина е най-завършен и жалко само че много папагали играят протос защото са чули че е OP и използват еднообразни тактики.
А майстора протос се познава по наличието на Сентрита и Темплари.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Aug 09, 2010 8:58 pm

Кой се очертава да e най-интересния про бракет? 1v1, 2v2 или 3v3 ?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Aug 09, 2010 11:14 pm

Няма про бракети. За сега бракетите са много непоказателни. Ще трябват поне 1-2 месеца, докато всичко стане на мястото си.

На мен най-интересно ми е 1v1. Всичко си зависи от теб и твоите умения. Ако не играеш на 100% и не си подготвен - губиш, ако си подготвен и се стараеш - печелиш.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 10, 2010 12:32 am

Тъкмо се чудя защо един играе като последния нууб и се оказва че е последния нууб - някъкъв от бронза току що класирал се. И въпреки това скачам с 15 места нагоре а миналата игра като бия платинум се качвам с едно място. Има нещо гнило в ладера май :shock: Някои терани обаче няма да запомнят че тапата не ги пази от нудиса.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 10, 2010 12:59 am

Яд ме е, че играта ме принуждава да играя ръшерски. Имам чувството, че не се развивам, като играч така. Затова се радвам на последната ми победа. Равностойна игра срещу протос. Тръгнах на бърз експанд, закуляване и след това хидри. Той обаче с High Templars имаше доста внушетална и ъпгрейдвана армия. И точно, като щеше да ме изнесе, изкарах 5 Brood Lorda и везните се наклониха в моя полза. Той нямаше нищо по въздух и му изрових цялата база, докато изкара феникси. На неговите феникси пък аз изкарах няколко Corruptors и продължих да му рина базата с лордовете, докато вадих още 1 тон хидри и го натисках и по въздух и по земя.

Онзи реши да прави кариери, но и това не се получи. 4 мои Corruptors убиха 3 кариера с лекота, а хидрите ми убиха 4-ти, преди да успее да се дръпне. А лордовете си ринеха... Просто си ринеха. Това започва да ми става любимата единица. Просто няколко такива са огромно вложение и почти винаги ти обръщат цялата игра.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 10, 2010 10:18 am

Епик мач - новия играч с прякор Жабата небрежно разрива про играчите.
Първа част на мача
http://www.youtube.com/watch?v=oWJSaj43 ... ded#at=102
втора част
http://www.youtube.com/watch?v=hYWrfJoL ... r_embedded

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Aug 10, 2010 5:09 pm

Яд ме е, че играта ме принуждава да играя ръшерски. Имам чувството, че не се развивам, като играч така.
Доста съм съгласен с това. За съжаление има прекалено много кухи лейки, играещи еднотипно срещу които (ако искаш да биеШ) няма друг начин освен да играеш еднотипно. От 101 победи около 70-75% от въпросните са ми след 4 медивака напълнени дропващи съдържанието си при работниците на лошия и край, като преди това той ме е ръшнал със зиалоти/сталкери/лингове/мародери и е изял шпека....Максимум в 20 игри съм правил нещо различно освен мародери, маринки, медиваци и ъпгреди за първите двама.

Освен това и при трите раси е пълно с няколко дженерик типа играчи, които си ръшват като насрани:

1. Протос - зиалот ръш около 3-4та минута, бая труден за спиране но с извадени мародери се спира, РРС по-горе написа за бързи хелиони - това просто няма как да стане ако става въпрос за повече от един "бърз" хелион и ако не искаш тотално да си теглиш майната на икономиката имайки 10-12 SCV-та. Другите варианти на Протос са бързи Войд Рейове, които са крайно елементарни за спиране дори с маринки, а ако имаш време за 2 Викинга те просто ги разпапурват...На Дарк темплари напоследък не ми играят въобще, но съм губил така 2-3 пъти.

2. Зерг - линги на 3та минута - отблъскват се с един марин/мародер и добрите олд скуул работничета, които пробиват черепите на лингите с верните си ДРЕЛКИ:) Другият бърз вариант е 6-9-12 хидри, които харасват бая досадно...до първите 2 викинга подкрепени от маринки

3. Теран - тук варианти бол, повечето нубари играят на бързи баншита, затова винаги вече си правя engineering bay и минимум 2 кули около главната сграда, че по долните лиги бая съм изяждал дървото. Мега бърз ръш с 6 маринки на 4та минута също е маса досадно и трудно се отблъсква защото факторът запушване почти го няма.

Това са моите груби наблюдения за различните тикви, с които съм играл. Според мен лично Близард специално по Теран имат още доста, доста работа, особено за да направят къмпетитив и другите развития - mech развитието на мен засега ми изглежда ужасяващо бавно спрямо МММ и крайно подлежащо на timed push, освен това не знам дали проблемът е в мен, но Thor ми е някак си зверски слаб и лесен за убиване от tier 1 ъпгрейднати юнити на която и да е раса, с батълкрузър е по-харно най-малкото защото не могат да ти го убият с мародери/линки/зиалоти....Тук най-вероятно казвам страшна глупост, но на Тор-а на този етап му трябва или да му се намали абсурдната цена или поне да му се увеличи rate of fire, за да има гейм срещу няколко малки единици. Хелионът е другият крайно фейл юнит, който е от типа "як е само срещу раса Х" т.е. Зерг в случая. На негово място ако бяха оставили Вълчър щеше да е масивно по-добре. Също така много силно не ми харесва, че има смисъл и идея да ползвам Ghost само и единствено срещу протос заради ЕМП-то. Въобще ето ги три юнита, които според мен имат нужда от някаква стабилна ревизия. И инфестора, и сентрито са 463836484 пъти по-благи от Ghost в тоя ред на мисли, еле пък сентрито.

Толкоз от мен. Аз реших да разнообразявам платинената лига с ачийвмънти по кампанията и е доста приятно, вчера мушнах едно Mar Sara Mastery:) Силно съм се запътил към Менгск-аватара също така, доста ме кефи.