Аз пък гледах един страшно идеен филм, който всеки, който иска да продължава да яде хамбургери и подобни храни, по-добре да не гледа. Става въпрос за "Super Size Me", един документален филм, вдъхновен от един съдебен процес срещу McDonald's, където две тийнейджърки съдят компанията, че ги е довела до наднормено тегло. Съдът отхвърля иска с аргумента, че ефекта от бързата храна не е доказан. Авторът на филма, Морган Спърлок, решава да провери и в продължение на 30 дни яде само от McDonald's.
Признавам си, че резултатите ме потресоха! Човекът освен че наддаде 10 кила, но се оказа, че черния му дроб бе доведен до състояние като на алкохолик, кръвната му захар бе на космически висоти, постоянно беше в депресия, не му ставаше - абе с една дума, ако беше продължил, щеше да се докара до гроба! Не мен пък ми случи да мина прокай McDonald's на Славейков един ден след като гледах филма, и направо ми се подвигна. Знам, че е банално да разправяш че храната в заведенията за бързо хранене е опасно, ама имам чувството, че никой не си дава сметка колко ...
This signature is not yet rated