Ма вземи ги напиши тук тия концепции, щото не съм стигал до тях, а ми стана интересно

Това е философилта на Айн Ранд, която е живяла в Съветите и е избягала от тях. Тя е създател на Обективизма, който не е приет еднозначно за философия, но въпреки това е изключително популярен сред десно настроените хора. Не е приет еднозначно, защото тя постулира някои неща без доказателства (светът е обективна реалност, ПЪК), а те са непознаваеми априори. Малко като нагласяне на аксиомите е.Roland wrote:Видях два цитата тук, не видях твое мнение, нито каквато и да било "философия". Мисля, че си достатъчно наясно какво значи думата, за да ми излизаш с чужди цитати, при това в които отговор на въпроса ми пак няма. Във "Вярата на прокудения" това "послание" за живеенето беше поднесена директно, елементарно, първично и тъпо. Сега, лошо няма, че друг го е трогнала, но това нито я прави по-философска, нито по-дълбока, нито кой знае колко смислена ениуей, само значи, че за различните хора е по-въздействаща. Та философията, викаш?
За мен темата е нова, аз все пак съм отскоро тук, а и темата има отворен край, което означава, че може да се натрупат пари с продълженияRoland wrote:Защо ми отговаряш на пост от 2005-та година? ;_;
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests