Въпрос към играещите World of Warcraft

Мръсните страсти – на сапун
Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 26, 2009 2:08 pm

Ама нека ви обясня което не схващате поради това че не сте запзознати с механиката на играта. Не можеш да откажеш да отидеш на рейд както си го представяте - хващаш си шапката и кога ходиш и кога не ходиш по желание. Не може да откаже защото това е колективно начинание , което се организира трудно, изисква маса време и ако ТИ не отидеш след като си бил планиран прецакваш останалите (които са ти виртуалните приятели и колеги). Прецаквайки останалите почваш да си чустваш гузен особено като почнат да ти мрънкат- загубихме си времето заради тебе, неблагодарнико помниш ли как ти помогнахме, аре всички заедно само теб те няма.
Ако повториш издънката се скарваш с всички доскоршони приятели и биваш изритан от колектива (а.к.а.) след което хем хората с доскоро си говорил нон -стоп внезапно започват да те игнорират и забравят че си съществувал и от друга чисто техническа страна - спираш развитието си в играта защото без гилдия не може да се развиваш. Съответно много хора хем искат да излязът с приятели хем знаят че стане ли това - всичко в ВОВ се срива. И в един момент претръпваш и просто забравяш за разни външи хора които по -скоро са ти дразнител а не някой с който да има какво да си кажеш.
Това съм го изпитвал от личен опит - жестоко вътреигрово скарване с много добър мой приятел заради играта което се пренесе в пълната си степен и в реалния живот. Чак когато спря да играе пак подновихме взаимоотношения. Но това са по-особени случаи.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Sep 26, 2009 2:13 pm

Ако е както го описваш - отвратително.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 26, 2009 2:16 pm

Всъщост и на този форум имаше размяна на подобни реплики и караници ако си спомняте но не прескочиха границата. Границата се прескача които единия играч изостане с играта си от другия и не може да насмогва на изискванията за напредък (например защото има семейни задължения и не може да отделя времето което другия отделя ). Държа да подчертая че такива реакции са напълно нормални за който и да е човек - все пак става дума за нещо в което си вложил маса време , маса концентрация и очакваш някакви резултати а може да се прецака от един човек който не действа както трябва като зъбното колелце в машинката. Тогава почват крясъци, псувни , взаимно обвинения и става страшно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 26, 2009 2:25 pm

Това всъщност го разбирам (макар че не преувеличаваш ли малко? В смисъл, за рейд не чакат ли хора на опашка винаги?) - не е готино нещо, което зависи отчасти и от теб, да се проваля заради отсъствието ти. Обаче готино ли е едно хоби да те принуждава да се занимаваш с него? И който и избор да направиш, да си преебаваш една страна на социалния живот?

Попе, с теб се разминаваме коренно във философско отношение, но това е ок - в този аспект се разминавам коренно с много хора, Жоро включително. Щото аз лично не съм фен на крайността "всеки сам решава бла бла бла". Ако ми пука за човека, ако НАИСТИНА ми пука, ще се намеся и още как. Ще се намеся и ако това, което човекът прави, почва да ми влияе пряко. Но това е страничен коментар.

Как да е. Човек може да се пристрасти към всичко. Но пристрастяването си остава пристрастяване и ми се струва, че всички би трябвало да сме съгласни, че ММОРПГ-тата са доста по-предразполагащи към такова от много други хобита.
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 26, 2009 2:31 pm

На опашка може да чакат резервите които средна ръка екипирани и които не влият чак толкова много. Но ако си важен , силно екипиран играч -лидер на група от рейда си жизненоважен и няма как да се намери заместни особено че механиката е така че изисква много добро сработване и стиковане на всяко едно движение.
Прочети от темата за WOW и ще видиш как говорят за сработване, тренировки и т.н.
И това са средна ръка гилдиите - аз където бях искаха да попълниш документи с CV за да те приемат в гилда на първо вриме а после си чирак без право на рейд и предмети - само чакаш на линия всеки ден ако падне нещо (най честно няма място и само висиш и чакаш онлайн) и вършиш досадна работа по циклене на разни съставки. Да не говоря за оперативнките , безкрайните форумни планировки и организации, тийм билдинги и т.н. Има един момент в който за чат в играта може се губи повече време от реална игра като геймплей.
Last edited by RRSunknown on Sat Sep 26, 2009 2:33 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 26, 2009 2:32 pm

Уау. Чак сега ми става ясно защо човек би избрал това, вместо да иде на купон с приятели :neutral: :neutral: :neutral:

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sat Sep 26, 2009 2:38 pm

ММО-тата от първата генерация са си "работа" в хай-енд частта. и като такава лапат много време и не стават за кежуъл игра. с всички следствия от това.
че има луди, дето работят денем и после работят вечер в уоу, е една от загадките на съвремието. :lol:

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Sep 26, 2009 2:38 pm

И в това отношение не мога понякога да разбера едно - когато се дразниш (имам един частен такъв случай де) на останалите членове на гилдията, пищящи ти за това как си преебал рейда, или не рейдваш редовно и бла бла, защо се занимаваш с тях. В смисъл от играта се изпитва достатъчно удоволствие и без да си в гилд (колкото и да те ощетява това).

Не си прав, стават за кежуъл игра......

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sat Sep 26, 2009 2:41 pm

Maledictus wrote:И в това отношение не мога понякога да разбера едно - когато се дразниш (имам един частен такъв случай де) на останалите членове на гилдията, пищящи ти за това как си преебал рейда, или не рейдваш редовно и бла бла, защо се занимаваш с тях. В смисъл от играта се изпитва достатъчно удоволствие и без да си в гилд (колкото и да те ощетява това).

Не си прав, стават за кежуъл игра......
прав съм естествено. просто си пропуснал "хай-енд".
ако не се занимаваш с рейдване, ще забравиш за уоу след максимум 3 месеца, когато приключиш с експлорейшъна и левълването.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 26, 2009 2:43 pm

Половината от съдържанието на играта , да не кажа 80% е точно в този етап където са гилдиите. Всъщост в момента играта е страшно улеснена точно в тези си елементи и аз затова почнах да я играя пак - иначе преди беше страшно.
ако не се занимаваш с рейдване, ще забравиш за уоу след максимум 3 месеца, когато приключиш с експлорейшъна и левълването.
Именно - аз ще играя трите месеца с които се стартира ще мина куестите , ще разгледам новите територии и след някоко дена ще прекъсна защото нямам възможност да рейдвам дори и да искам - както казах по рано рейдовете почват в 18:30 .

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Sep 26, 2009 2:55 pm

или в 20. има и такива от 21 даже.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 26, 2009 3:04 pm

Не знам - на сървъра в който в момента играя един познат от две седмици не може да си намери гилдия точно поради часът.
Ето какво ми пише човека:
забравих да спомена, че като не влязох в играта последните три дни, снощи гледам, че са ме изритали от хард-кор райдинг гилдията, в която бях влязъл. 3 дни!!!
А сега си ме кикнаха от сериозна гилдия, където от Понеделник до Четвъртък всяка седмица се рейдва, а ако нещо остане за рейдване през останалите дни. Всеки ден от 18:30. Смятай за какво става въпрос. Аз се бях зомбирал заради тея идиоти evil6

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Sat Sep 26, 2009 3:50 pm

Чудно нещо е рекламата :D . Съвсем чистосърдечно бях решила да не поглеждам темата отново, но пък чух такива забавни неща, че реших да не се лишавам от такъв форумен театър.

Обаче след като прочетох изписаното от последните две страници (Маледиктий, имаш some very good points, макар да не съм съгласна с всичко :P ), честно да си кажа - можете и по-добре, убедена съм :twisted: Демонстрираната проява на загриженост почти ме просълзява, но вероятно защото още не мога да реша дали да се смея или да се разчувствам, не е достатъчно резултатно.

Та така, постарайте се, приятели! Ние минаваме да попрочетем и да се позабавляваме - социализирате ни, един вид :).
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 26, 2009 3:54 pm

Ot teb ochakvah poveche...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 26, 2009 3:56 pm

Аз само кажа че само давам инфо - нито крикитувам , нито защитавам. Просто изяснявам някои точки.