За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)
Moderator: Moridin
Абе гърчав си е попа на "ниски" левели. Ако има мобове наоколо пробвай с Фиър:) Много е благо като фиърнеш хордата насред мобовете и те му се налепят:)
И играйте с пустото "V" включено! Намалява проблемите с таргетването до минимум.
Ако си и шивач с попа винаги имай под ръка мрежи. Биеш му фиър и чакаш да видиш дали ще го прекъсне и веднага една мрежа по него докато е далече от тебе.
Супер яко е с Mind Control ама иска много време за каст. Може да се пробваш да го хванеш докато е фиърнат. Ако стане го поразходи покрай повечко мобове наоколо:)
И играйте с пустото "V" включено! Намалява проблемите с таргетването до минимум.
Ако си и шивач с попа винаги имай под ръка мрежи. Биеш му фиър и чакаш да видиш дали ще го прекъсне и веднага една мрежа по него докато е далече от тебе.
Супер яко е с Mind Control ама иска много време за каст. Може да се пробваш да го хванеш докато е фиърнат. Ако стане го поразходи покрай повечко мобове наоколо:)
Не мое да мъмриш, брат!

Тия мрежи за пръв път ги чувам, нещо не мога да ги шия още. Аз сега трябва да пофармя малко кожи с шамана, че попесата стигна до някакви неща за шиене, които искат и кожа, която стака струва 25 голд в АХ - ще го таковат, ще си я изфармя.

Иначе съм горд 63 левъл ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Много лъжат WoW - сега се опитах да погледна попесата на Дима в армърито - първо ми се доплака, като видях гиъра и чак после се усетих, че онези изроди не са ъпдейтнали и я държат на 56 ниво. Аз замалко да изпадна в ужас да си я представя да хийлва в Криптата с това.
Дима, когато хийлваш (било с шадоу билд или вече на някой от другите два) - ХИЙЛЪРЪТ НИКОГА НЕ Е ВИНОВЕН (дори когато е
)! Аз направих голямата грешка да започна да се връзвам на всяка забележка, включително и на бъзиците на Дзвера, поради което на няколко пъти съм била на косъм от тотално "скъсване" с хийлърската роля и май и занапред ще ми се случва. Парти, което не се съобразява с хийлъра си, е парти, което явно няма нужда от него и съответно заслужават да им позволиш да си умрат с достойнство (или без, както си го наредят). Има инстанси и битки, които е добре да се правят за някакво време, но това не означава да препускаш като говедо напред, пулвайки група след група, когато си си взел шадоу прийст с ниска мана регерация. Сядаш, пиеш, дърпаш се назад, ако влязат в комбат, че да не те дръпне и теб и после ги рес-ваш - ако си в настроение. Трябва да са благодарни, че изобщо си се навила да ги хийлваш, при положение, че билдът ти е за дпс.
Направи си стоп каст макро - така или иначе в момента кастовете са ти достатъчно дълги, за да позволяват да ги прекъсваш. Така избягваш излишен овърхийл и ти се отварят прозорци, в които все още можеш да регенерираш повече мана (след пача става друго).
Шийлд само на танка - другите не заслужават, а ти си недисциплиниран поп - шийлдът ти е скъп на мана. Само ако видиш, че се оправяш с маната, можеш да дадеш и на някой друг. Иначе ако неразумно дпс дръпне агрото на бос, един шийлд надали ще го спаси така или иначе. (е, можеш и да си мила и да му кастнеш, ама танкът ти е по-важен).
За репленишмънт си знаеш - като поп, гледаш да го активираш при всяка възможност:)
Като падат айтеми с повечко спирит и интелект, вземай ги за хийлинг гиър (естествено да имат и спелпауър:). Като хийлър стамината минава на заден план - по-добре е да имаш повече мана регенация (за което помагат в комбиация спирит и интелект, а интелектът и принципно ти дава повече мана, както си знаеш), отколкото повече hp.
Моментът, в който вземеш prayer of mending - пускаш я на всеки кулдаун - на танка, е той носи ударите, което пък запраща РоМ на следащ играч. Аз в последно време гледам да я пращам и на други играчи, ако видя, че танкът не получава удари (наскоро обявих, че един наш ДК танк - Хао - повече няма да получава тоя хийл от мен - само го прахосва
)
За шиенето - нямаш мрежи, защото те се вземат в Аутленд - но май ти трябва над 300 тейлъринг. Най-неприятното е, че последните точки до 300 са тегави, както и последните до 375. В момента е същото с последните преди 450, но пък не е толкова голяма драма, както беше на 375, защото няма чак толкова значими айтеми. В тази връзка, на 350 ще трябва да избереш специализация. Има три вида - mooncloth, shadowweave и spellstrike. Общо взето на 350 се научаваш да правиш трите основни парчета плат, но изборът на една специализация ти позволява да правиш двойно повече парчета от него (а те се правят веднъж на 3 дни примерно - сега 4), както и да носиш специалните епични сетове. Същата специализация ти остава и за WotLK. Т.е. пак правиш специални платове - moonshrowd, ebonweave и spellweave. На мен в момента първите два плата са ми най-полезни. Някъде четох обяснения защо moonshrowd бил по-полезен, но честно казано ми се губи. За момента общо взето не се иска специализация, за да носиш някой ушит парцал:). Но пък 22 слотовите торби се правят от по 4 парчета moonshrowd и ebonweave. Ти имаш още време, но поразгледай в нета за новите тейлъринг рецепти и си прецени, кои платове евентуално ще ти трябват повече.
Дима, когато хийлваш (било с шадоу билд или вече на някой от другите два) - ХИЙЛЪРЪТ НИКОГА НЕ Е ВИНОВЕН (дори когато е

Направи си стоп каст макро - така или иначе в момента кастовете са ти достатъчно дълги, за да позволяват да ги прекъсваш. Така избягваш излишен овърхийл и ти се отварят прозорци, в които все още можеш да регенерираш повече мана (след пача става друго).
Шийлд само на танка - другите не заслужават, а ти си недисциплиниран поп - шийлдът ти е скъп на мана. Само ако видиш, че се оправяш с маната, можеш да дадеш и на някой друг. Иначе ако неразумно дпс дръпне агрото на бос, един шийлд надали ще го спаси така или иначе. (е, можеш и да си мила и да му кастнеш, ама танкът ти е по-важен).
За репленишмънт си знаеш - като поп, гледаш да го активираш при всяка възможност:)
Като падат айтеми с повечко спирит и интелект, вземай ги за хийлинг гиър (естествено да имат и спелпауър:). Като хийлър стамината минава на заден план - по-добре е да имаш повече мана регенация (за което помагат в комбиация спирит и интелект, а интелектът и принципно ти дава повече мана, както си знаеш), отколкото повече hp.
Моментът, в който вземеш prayer of mending - пускаш я на всеки кулдаун - на танка, е той носи ударите, което пък запраща РоМ на следащ играч. Аз в последно време гледам да я пращам и на други играчи, ако видя, че танкът не получава удари (наскоро обявих, че един наш ДК танк - Хао - повече няма да получава тоя хийл от мен - само го прахосва

За шиенето - нямаш мрежи, защото те се вземат в Аутленд - но май ти трябва над 300 тейлъринг. Най-неприятното е, че последните точки до 300 са тегави, както и последните до 375. В момента е същото с последните преди 450, но пък не е толкова голяма драма, както беше на 375, защото няма чак толкова значими айтеми. В тази връзка, на 350 ще трябва да избереш специализация. Има три вида - mooncloth, shadowweave и spellstrike. Общо взето на 350 се научаваш да правиш трите основни парчета плат, но изборът на една специализация ти позволява да правиш двойно повече парчета от него (а те се правят веднъж на 3 дни примерно - сега 4), както и да носиш специалните епични сетове. Същата специализация ти остава и за WotLK. Т.е. пак правиш специални платове - moonshrowd, ebonweave и spellweave. На мен в момента първите два плата са ми най-полезни. Някъде четох обяснения защо moonshrowd бил по-полезен, но честно казано ми се губи. За момента общо взето не се иска специализация, за да носиш някой ушит парцал:). Но пък 22 слотовите торби се правят от по 4 парчета moonshrowd и ebonweave. Ти имаш още време, но поразгледай в нета за новите тейлъринг рецепти и си прецени, кои платове евентуално ще ти трябват повече.
Юда, егоист, луда и wow-холик 

не мога да не се похваля, че сме вече пълна къща
демек блудния син Шами се завърна оекспанжанен и успя да ме шокира този път, защото аз наистина го бях отписала
сега, пиле, както вече споменах имаш една седмица да вдигнеш Анну до 80 лвл, още една - за Дзвера и цели две ти отпускам - за ДК ти...
не съм ли добричка, а?
иначе този уикенд го ударихме на самостоятелно програма... като изключим краткото съвместно мероприятие по следите на 2-рия и 3-тия фрагвент за каразанския ключ... Ланис се бе отдала на паладина си, Дима преоткри сладостта да ПъГ-ваш из Аутлендски инстанси (чакаме да сподели впечатления
), а аз тотално се слях с ордата на Шатъред холс и левълвах (на 5 кутийки от 78 лвл съм вече), лових риба (429 скилс към момента) и ходих във Виолетовата кула и ДТК с ПъГ-ове, колкото да се доубедя, че орда-ПъГ-овете са нещо твърде различно от алайънс ПъГ-овете, уви (10:0 за ордата по този параграф)
то аз и затова късно разбрах за завръщането на джедая
влизам на Зенедар в неделя следобеда, но тъй като тъкмо ми доставяха детето, просто пуснах героя онлайн и защъках из стаите... в един момент сядам и гледам разговор с Анну в канала...
скролирам нагоре... разговор с Дзверо...
направо не знаех как да реагирам... оказа се, че и ДК си е направил междувременно младежа, дето вече бе ударил 59 лвл
съвсем ошашавена питам "ама експанжън взе ли си?" и логично отговора бе "а как да имам ДК без него?"
окопити се Танче и веднага спретна една програма на Анну-то... викам му - дойде ли Илия, отиваме да правим Нексус и УК! така и стана, ама нищо не падна за друида му, уви...
нищо де, пак ще ходим, нали и Елейн трябва да водим, а може и трети път - за куестите ви в Нексуса, че е дълга куест-веригата
аз вече може да идвам с дървото, Ланис може да покаже лъскавите брони на Йоа, а Илийката ще танква
след Нексуса направихме една голяяяяяма обиколка с Анну-то да разкриваме гарги из Тундрата (успя да го отблъсне територията и май ще куести по Фиордите
), поплувахме на костенурка до Драгънблайт, препускахме из снеговете на драконовите земи до Кристалната гора и благополучно акостирахме в Даларан 

сега, пиле, както вече споменах имаш една седмица да вдигнеш Анну до 80 лвл, още една - за Дзвера и цели две ти отпускам - за ДК ти...

иначе този уикенд го ударихме на самостоятелно програма... като изключим краткото съвместно мероприятие по следите на 2-рия и 3-тия фрагвент за каразанския ключ... Ланис се бе отдала на паладина си, Дима преоткри сладостта да ПъГ-ваш из Аутлендски инстанси (чакаме да сподели впечатления

то аз и затова късно разбрах за завръщането на джедая

окопити се Танче и веднага спретна една програма на Анну-то... викам му - дойде ли Илия, отиваме да правим Нексус и УК! така и стана, ама нищо не падна за друида му, уви...

след Нексуса направихме една голяяяяяма обиколка с Анну-то да разкриваме гарги из Тундрата (успя да го отблъсне територията и май ще куести по Фиордите

Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
е, как коя - алериан експедишъна, разбира се, нали ще те правим танк
и честито за преклонението на ебонците
иначе аз горещо се присъединявам към съветите на Ланис за хилърстването
така де, аз, да си призная нямам особено скрупули и хич не се свеня да... препоръчам на партито си "сега мрете!"
хилъра трябва да се уважава!! и да се глези! И да го глезят!!!
но честно казано, аз не бих се навила да хийлвам на шадоу билд вече... е, правих го на Шатъред холс, щото просто хилъра ни ни напусна след първия бос и не намерихме друг, та се наложи аз да хилвам до края на инстанса и бе доооооста тегаво... особено на драконицата (за Нексус иде реч)... но от тогава - влизах в инстанс само като шадоу-дпс и отказвах да хийлвам дори с Вампирик имбрейс

иначе аз горещо се присъединявам към съветите на Ланис за хилърстването

хилъра трябва да се уважава!! и да се глези! И да го глезят!!!

но честно казано, аз не бих се навила да хийлвам на шадоу билд вече... е, правих го на Шатъред холс, щото просто хилъра ни ни напусна след първия бос и не намерихме друг, та се наложи аз да хилвам до края на инстанса и бе доооооста тегаво... особено на драконицата (за Нексус иде реч)... но от тогава - влизах в инстанс само като шадоу-дпс и отказвах да хийлвам дори с Вампирик имбрейс

Айде няма нуждаLannis wrote:Шийлд само на танка - другите не заслужават, а ти си недисциплиниран поп - шийлдът ти е скъп на мана.

В заключение: шийлд се пази за неразумното ДПС дето изведнъж е дръпнало агро.

Иначе сводка от последната минута: във Фиорда пропищяха от някакъв друид, който твърди, че е CASUAL, а левълва с бясна скорост

хайде да уточня за Елейн, да не я объркваме 
Елейн, аз шийлд на танка слагам само в случай, че го е закършил много здраво и няма да устиска времето, което имаш за каст на хийл-а, за да го спасиш... така шийлда ще ти спечели нужната секунда...
за дпс-то - задължително шийлд на Таис, когато тръгва да прави АоЕ, ако ти е мил живота
добре де - шийлд на всяко правещо аое-дпс 
а това, дето Анну-то изцепи, че бил "Кежуал" и мене силно ме изпозабавлява
бая ще трябва да се понапъне за тази дефиниция, ама най-добре хич и да не се надява на нея... днес ще говоря и с офицерите да му дадат достъп до гилд-форума, че преди се дърпаше, щото спирал да играе 
Божкееее, пратих Пърсънал месидж през форума към Джурай да даде forum access на Annu и чак след това се усетих, че май онова магаре ИЗОБЩО не се беше регистрирало в гилд-форума ни!!

Елейн, аз шийлд на танка слагам само в случай, че го е закършил много здраво и няма да устиска времето, което имаш за каст на хийл-а, за да го спасиш... така шийлда ще ти спечели нужната секунда...
за дпс-то - задължително шийлд на Таис, когато тръгва да прави АоЕ, ако ти е мил живота

а това, дето Анну-то изцепи, че бил "Кежуал" и мене силно ме изпозабавлява

Божкееее, пратих Пърсънал месидж през форума към Джурай да даде forum access на Annu и чак след това се усетих, че май онова магаре ИЗОБЩО не се беше регистрирало в гилд-форума ни!!

Хм, то това ще заприлича на теологичен спор скороTais wrote:Елейн, аз шийлд на танка слагам само в случай, че го е закършил много здраво и няма да устиска времето, което имаш за каст на хийл-а, за да го спасиш... така шийлда ще ти спечели нужната секунда...

А бе в общи линии си изработваш собствен стил на хийлинг и не се съобразяваш със съветите на другите

Аз пък - понеже толкоз изнаглях - реших да се пробвам в Арена... сам

Ами от това, което съм чела за шийлдовете на прийста (пък бая поогледах, че това ми е в момента специализацията като дисциплиниран поп), шийлдът вече не пречи на рейдж генерацията. Четох същото при елитистите и за пала-танка, но често казано подробностите на обяснението ми се губят. Търсех само отговор на въпроса "слага ли щит на танка" - намерих го - "да". При нас шийлд се слага редовно - преди танкът да пулне, а не секунда след това. Общо взето в по-тежки битки, особено ако знаеш, че ти се налага и да направиш няколко крачки след пула за позициониране, танкът заминава напред с шийлд, ПоМ и ХоТ (renew за попа). По-нататък в битката, ако танкът ти е кадърен, слагането на шийлд няма да води до агросване, а и да се случи по изключение - имаш fade.
Танкът и без това е ритан, бит, плют, олигавен и тъпкан. Шийлдът не го спасява от това - само намалява малко от тези негативни ефекти и ти дава време да хийлваш.
Плейтът е много хубаво нещо, но както сам Тишо знае, не стига - трябват други статсове, а има много танкове, които само щото им дрънчи ламарина на гърба, си мислят, че са недоегаеми - което не се променя и след 10 ресъректа.
Танчето е права за АоЕ играчът - прави доста демидж, заслужава да грее:).
естествено нямам предвид да спамиш шийлд на всеки кулдаун - общо взето това зависи от битката и като гледаш колко бой отнася танка. Ако животът му рязко пада надолу, добре е да му държиш нещо, което да предотврати поне част от демиджа до следващия хийл.
Да добавя и за глобал кулдауна. Не чакаш да сложиш шийлд на танка, когато животът му е паднал - тогава бясно набиваш най-бързите си хийлове. Понеже не ти е бодобрен, твоят шийлд няма да предотврати повеч демидж от ефективния хийлна един флаш. Съответно - спам флаш, докато се закрепи малко положението - поне в повечето случаи. Аз си имам penance. Шийлд е предимно превенция, а не реакция. Т.е. в момента, в който можеш да си позволиш, да не кастнеш хийл, слагаш щит. И почваш поредицата от каст-стопкаст, докато се наложи да позволиш на каста да стигне целта.
Танкът и без това е ритан, бит, плют, олигавен и тъпкан. Шийлдът не го спасява от това - само намалява малко от тези негативни ефекти и ти дава време да хийлваш.
Плейтът е много хубаво нещо, но както сам Тишо знае, не стига - трябват други статсове, а има много танкове, които само щото им дрънчи ламарина на гърба, си мислят, че са недоегаеми - което не се променя и след 10 ресъректа.
Танчето е права за АоЕ играчът - прави доста демидж, заслужава да грее:).
естествено нямам предвид да спамиш шийлд на всеки кулдаун - общо взето това зависи от битката и като гледаш колко бой отнася танка. Ако животът му рязко пада надолу, добре е да му държиш нещо, което да предотврати поне част от демиджа до следващия хийл.
Да добавя и за глобал кулдауна. Не чакаш да сложиш шийлд на танка, когато животът му е паднал - тогава бясно набиваш най-бързите си хийлове. Понеже не ти е бодобрен, твоят шийлд няма да предотврати повеч демидж от ефективния хийлна един флаш. Съответно - спам флаш, докато се закрепи малко положението - поне в повечето случаи. Аз си имам penance. Шийлд е предимно превенция, а не реакция. Т.е. в момента, в който можеш да си позволиш, да не кастнеш хийл, слагаш щит. И почваш поредицата от каст-стопкаст, докато се наложи да позволиш на каста да стигне целта.
Last edited by Lannis on Mon Apr 13, 2009 12:05 pm, edited 1 time in total.

СрамLannis wrote:Ами от това, което съм чела за шийлдовете на прийста (пък бая поогледах, че това ми е в момента специализацията като дисциплиниран поп), шийлдът вече не пречи на рейдж генерацията. Четох същото при елитистите и за пала-танка, но често казано подробностите на обяснението ми се губят. Търсех само отговор на въпроса "слага ли щит на танка" - намерих го - "да".

аз бързам да си призная, че с прийста си съм хийлвала само на шадоу билд скоро
иначе е било мнооооого отдавна моето прийстовско хийлване... сега нали карам на друид хилър, а там нещата са различни и няма шийлдове...
обаче си държа на това, че шийлда ще ти удържи танка, докато да му кастнеш хийл-а, въпреки глобал-куулдауна
само дето ще ти глътне маса мана 

обаче си държа на това, че шийлда ще ти удържи танка, докато да му кастнеш хийл-а, въпреки глобал-куулдауна

То затова балончето е приоритет на дисциплинираните - абсорбира много и като абсорбира, връща мана. Понякога е направо безплатен:). Но за да не се глезим, с 3.1. пак ще ни връща мана, но ще трябва да внимаваме как го ползваме. Забавно - ще ни позволят да го спамим - на нормален кулдаун и с 30% по-малко мана цена, но пък ще ни връща мана само при пълна абсорбация или диспел, при това веднъж на 12 секунди. Ама то... наистина си беше зверска глезотия до момента.
Забравих да се похваля с още нещо - в събота Йоа взе дрейка от CoS. Това е то - Ланис е като Санчо Панса на магаре (т.е. на скат), а Йоа на дрейк!
Забравих да се похваля с още нещо - в събота Йоа взе дрейка от CoS. Това е то - Ланис е като Санчо Панса на магаре (т.е. на скат), а Йоа на дрейк!

еее, само Танче си няма ни дрейк, ни дявол
одеве като видях какъв е списъка на народа от гилдията, дето се облажиха с дрейка от Сарт+3 дрейка на хероик, а мене ме няма в него
направо закопнях за времето, когато получих първата в гилдията бойна мечка от Зул`Аман, ама де го тоз късмет вече 

одеве като видях какъв е списъка на народа от гилдията, дето се облажиха с дрейка от Сарт+3 дрейка на хероик, а мене ме няма в него