Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Sep 13, 2008 11:01 pm

Бях в лигаво настроение и си изгледах пак Something`s Gotta Give. :P :oops:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 13, 2008 11:51 pm

Пък аз току що наваксах с един срамен пропуск - Екуилибриум. И честно казано съм раздвоен. От една страна има много яка атмосфера и готини идеи, но от друга...

1. Всички готини идеи са крадени от Оруел, Бредбъри, Земятин и подобните им.
2. Сюжетът е предвидим от първата до последната минута, включително врътката с Бащата.
3. На филма болезнено му личи ниският бюджет. Болезнено.
4. Бойните сцени са смехотворни и нелепо позьорски. Добре, че са нарядко.

Като цяло филмът определено е много як, но уви, съм минал с поне пет години възрастта, в която можеше да ме спечели за запленен фен. Ако бях на 17-18, вероятно щях много да се трогна от мощния му "куулнес", но понастоящем същият ми е по-скоро смешен.

А твърденията, че видиш ли това било по-добрата Матрица, са ми почти толкова абсурдни, колкото това, че 13-тият етаж бил по-добрата Матрица :lol:

П.П. Добре, че съм гледал Боен клуб гат му е било времето, викам си...
And you can't dance with a devil on your back...

alex_sultanov

Post by alex_sultanov » Sat Sep 13, 2008 11:56 pm

Сега аз да те заям ли праведно, че се отнасяш с неподобаващо пренебрежение към една от култовите класики (даже две от тях)?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 14, 2008 12:07 am

Можеш да пробваш. Обоснови се, пък аз ще те размажа с примери :mrgreen: Поне за Еквилибриума де, другият не ми е пресен.

Прочее, не се отнасям с пренебрежение. Просто си казвам впечатленията за филма. Освен ако изтъкването на разликата в класите между него и първата Матрица е "пренебрежение", в който случай уви, да, сигурно все пак това правя.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sun Sep 14, 2008 12:09 am

цялата идея с онестрелните кати пък е най-доброто в тоя филм. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 14, 2008 12:12 am

Идеята да, и мен ме изкефи. Изпълнението беше дървеняшко и същевременно смешно театрално, с повече чупене на стойки, отколкото истинска елегантност или оптималност на движенията.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Sep 14, 2008 9:33 am

Мммм, отворило се е тема за една от класиките за Baleheads. :twisted:

Помня, че като го гледах за първи път на кино ми се стори МНОГО страхотен. Ама много. Второто гледане беше леко разочароващо, а ако го гледам днес почвам леко да се хиля. Идеите са си ок (при все най-безсрамно изплагиатствани, естествено), обаче не мога да се спра, когато Бейл изрича част от някои от най-нелепите реплики с такова каменно достойнство (при все, че сигурно и той осъзнава, че не мейкват много сенс). :mrgreen:

Мисля, че е не-зле напрвено филмче, с добър първоначален замисъл, но както Рол е отбелязал, с твърде оскъден бюджет, което е повече или по-малко пречка за подобен сорт филми.

А и разбира се, че е по-добър от The Matrix. Duh! В Матрицата няма Бейл полугол за 5 минути, цъклещ се срещу прозиращото слънце. :shark:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sun Sep 14, 2008 12:53 pm

Е, по-добър от Матрицата(от първата де) не е, но не е и чак толкова зле. Щях да тръгна да го защитавам, но като се замисля, всъщност съм горе-долу съгласна с минусите, които е посочил Роланд :bigtongue: Пак си ми харесва все пак.
Vivian, забрави да споменеш, че
Spoiler: show
избива сумати му народ, за да спаси кученце!
:heart: :lol:
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sun Sep 14, 2008 2:47 pm

каменното лице е не само нормално, но и очаквано, като се вземе сетинга и произхода на героя. а позирането е фундамент на филмите с хамалене а.к.а. бойни изкуства от секъв вид.
ако всеки филм беше див реализъм, по обясними причини нямаше да съществуват реалистични течения в киното. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 14, 2008 3:05 pm

Има позиране и позиране. Едното е просто добре изглеждаща на зрителя-лаик хореография, другото е театралничене и изглежда смехотворно.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Sep 14, 2008 4:37 pm

Е как успя да го намърдаш Боен клуб тука? :lol: Боен Клуб е социален коментар, Еквилибриум е нощна полюция на онзи с чалгата Ултра Виолета.

Иначе, като за нискобюджетна, грозна, псевдоантиутопична ала-бала става де, ама е минал доста, доста далеч покрай Матриците, за първата изобщо да не говорим.

Нека да изрекламирам това (докато сме на темата евтини филми с потенциал):
http://www.imdb.com/title/tt0893402/
което го чакам не само заради Ева. :oops:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Sep 14, 2008 4:48 pm

Ко да ти кажа - всеки филм с повече от 200 убийства е готин.

А всякакви опити напоследък с полуфашистки/полурелигиозни правителства, на които режисьорите се чудят какъв символ да сложат на черно червените знамена, дето да не е свастика гледам като на comic relief.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Sep 14, 2008 4:51 pm

Оф, да, и като казах Ева, снощи гледах Златния компас на 1080p HD и просто... тъжна, тъжна работа. :( Жалко че няма да видим края на тая приказка, а имаше толкова потенциал и е хвърлен толкова талант, че ми остава само да псувам неандерталците в костюми от Ню Лайн, които съсипаха всичко. Вече половин година след уж спасителното DVD няма инфо нито за Кинжала, нито евентуално за режисьорската версия, в която Крис Уейтс е оставен на мира и я е разказал, както трябва.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Sep 14, 2008 5:09 pm

Roland wrote: 4. Бойните сцени са смехотворни и нелепо позьорски. Добре, че са нарядко.
Добри си бяха бойните сцени, хайде сега... Единственото, с което съм имал проблем, май беше сценката, в която Престън изби полицаите заради някакво кученце. И то не за друго, а защото беше леко като сценка от филм на Ван Дам, където лошите само стоят и чакат нашия да ги млати(или стреля, както беше в случая), а и беше леко прекалено "куул"... Как да го обясня. Предпоследната престрелка беше страшна, макар че и към нея имам някакви забележки по тая линия, а последните битки с мечовете са си истинска мечта...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 14, 2008 5:19 pm

Във ВСЯКА екшън сцена от филма лошите стоят и чакат да бъдат избити, той екшънът там с това се дефинира :)