Мъглата

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Stoly
Adept

Post by Stoly » Mon Apr 21, 2008 2:04 pm

DELgado wrote:На мен пък краят ми хареса супер много. Най-вече защото ме изненада супер много (очаквах да свърши както в новелата) а и заради големия емоционален заряд. :wink:

Мен не ме изненада толкова, но въпреки това точно краят ме впечатли най- много.

Roland wrote: В смисъл, сори, ма сюжетът не носи ТАКАВА именно безнадеждност, че по такъв начин да се изгавриш с героите.
Не съм сигурен за какъв тип безнадежност говориш. Определено филма си беше доста безнадежден, така че края се вписва в цялото действие.
Spoiler: show
Чудовищата, убиващи хора не водят ли към безнадеждност? Религиозната фанатичка, която всички последваха? Липсата на отговор от външния свят? Незнанието дали близките ти са добре и дали ще доживееш до утре?
Image

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 21, 2008 2:15 pm

Tогава трябваше да завършат със същата ТАЗИ безнадеждност, а не с цъфналата отникъде
"Въ, бензина свърши жмуйбъмакята, ПА!, ПА!, ПА!, ПА!, ААААААааааААААА!!"

Като че ли не можеше да си сипе отнекъде като пич и да си продължи да кара. Или поне да преспят една нощ в колата, щото утрото е по-мъдро, нали.

Финалът има смисъл, разбира се, ма той не топли особено. Нали видяхте в края късокосата жена, която първа излезе от супера. Беше спасена, с децата си. Та излиза, че Дарабонт е искал да каже, че гл. герой е мъж - но не достатъчно. Че не е направил каквото може и затва се е пречупил в края. И че ако се довериш на любовта си, тя ще те преведе през всичко.
Ма тва първо не е особено вярно, второ не е честно спрямо героите и трето на повечето зрители ше им мине край ушите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 21, 2008 3:20 pm

Не съм съгласен.
Първо те ако си спомняш едва се добраха до колата. От тук се предполагаше че ако спрат да заредят бензин ще си вземат от чудовищата. Освен това на тях бензина им свърши посред нищото. И изправени пред идеята да продължат пеша предпочетоха бързата и безболезнена смърт.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 21, 2008 3:38 pm

Да ве. :) Пътуваха поне половин ден (а може и много повече) - колко коли и бензиностанции подминаха? А колко чудовища? Аре са.

А и никой не му е давал зор в края да зема решение, можеше да чака до последно, нали?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 21, 2008 3:47 pm

Той не взе решението сам.
И другите бяха съгласни на него. Е предполагам че сина му не е имал думата де. И според мен след като само при отиването от магазина до колата умряха 3 човека (толкова ли бяха :? ) , колко мислиш биха оцеляли при спирането на бензиностанция и зареждане на колата. Пък и първоначалната им идея беше да се опитат да достигнат края на мъглата. В това им беше единствената надежда. И когата и тя изчезна просто не им остана друг изход. Ти какво би предпочел на тяхно място, след като си видял подобни ужасии и толкова много смърт (и въпреки че едвам си оцелял дотам единствената ти надежда е изчезнала), да умреш бързо и безболезнено или рандъм чудовище да те дъвче парче по парче а ти да се гърчиш в агония? :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 21, 2008 4:08 pm

:lol: Са, аз точно не съм добър пример, шото никога и пред нищо не бих се предал и колкото по-зле става, толкоз по-стръвно се боря. Така че в такава ситуация бих използвал куршумите, за да причиня колкото мога болка на което скапано чудовище ми застане на пътя, а като свършат, ше го бъхта с нещо или дера с нокти, ако нема с кво, а като ме погълне, ше му прегриза корема отвътре, ако още съм жив, чаткаш ли? ТВА е нормалното поведение на нормален мъж.

Също така изобщо нямаше да допусна да се стигне до подобна катастрофична глупост.
Ти го изкарваш едва ли не че са карали ПО чудовища. Колкото и да е трудно (а то не беше - спомни си ходенето да аптеката), мъжът трябваше да напълни бензин, тва е.
Само двойката старци беха що годе съгласни с него, шот им е все тая. Точно тва беше и най-грозното на сцената. Беше си
убийство и то не по милост, а по глупост. Синчето му тъкмо се събуждаше, за бога.
Абе мани. Съсипаха образа отсекъде.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 21, 2008 4:12 pm

Еми според мен той си реагира точно като пич:
Куршумите не стигаха и за него и затова той избра бавната и мъчителна смърт. Това си е баш мачо поведение. А дори и да е искал да се бори с чудовищата до последно, не можеше да откаже желанието на старците да умрат безболезнено нали?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 21, 2008 8:23 pm

Валери, тва е пълно клише. Естествено, че ше остави себе си, това нито прави финала по-въздействащ, нито по-смислен.
НИЩИЧКО във филма не оправдава героите да са ТОЛКОВА преебани, при това самоцелно. Филмът умишлено им се подиграва - "НА, не стига, че те накарах да ги утрепеш, ми ся ше ти покажа, че е било безсмислено! нях нях нях"

Съжалявам, за мен това обезсмисля всички усилия. В случая с аптеката вече имахме ситуация, когато поеха риск, но не постигнаха успех, закъсняха. Безсмислено, невъздействащо и антисюжетно беше накрая, след всички положени усилия, след жертвите, дадени по пътя, ДА НЕ ДОБАВЯМ след като нашият се уреди с яката пичка, сценарият да се изгаври с тях по тоя безумен начин.

Ясно ми е, че финалът е love/hate, но за мен си остава безсмислен, неоправдан и самоцелен. Пък по-впечатлителните му се кефете де, мен не ми е драма тва :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Apr 21, 2008 9:59 pm

Roland wrote:Валери, тва е пълно клише. Естествено, че ше остави себе си, това нито прави финала по-въздействащ, нито по-смислен.
НИЩИЧКО във филма не оправдава героите да са ТОЛКОВА преебани, при това самоцелно. Филмът умишлено им се подиграва - "НА, не стига, че те накарах да ги утрепеш, ми ся ше ти покажа, че е било безсмислено! нях нях нях"

Съжалявам, за мен това обезсмисля всички усилия. В случая с аптеката вече имахме ситуация, когато поеха риск, но не постигнаха успех, закъсняха. Безсмислено, невъздействащо и антисюжетно беше накрая, след всички положени усилия, след жертвите, дадени по пътя, ДА НЕ ДОБАВЯМ след като нашият се уреди с яката пичка, сценарият да се изгаври с тях по тоя безумен начин.

Ясно ми е, че финалът е love/hate, но за мен си остава безсмислен, неоправдан и самоцелен. Пък по-впечатлителните му се кефете де, мен не ми е драма тва :mrgreen:
АБЕ ти има6 над 12 000 поста,според мен не трябва да говориш :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 21, 2008 10:03 pm

Тия затапванки вървят добре срещу Валери :lol:

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Apr 21, 2008 10:08 pm

и се пак 12 000.................!!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 21, 2008 10:15 pm

Чак пък само срещу Валери....Аз като видя толкова постове до ника на някой и избягвам да споря сериозно с него. Все пак това е човек, който е изхабил месеци, а може би и години в усъвършенстване на нещо, в което аз съм пълен лаик, а именно да позахранва типчета на форуми, без да трябва да ги гледа "право куме в очи".

Мъглата днес най-после я таквам, след като обещах за 4ти път на Валката :lol:

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Apr 21, 2008 10:17 pm

бате ти има 4000+ и 3 конзоли!!! :lol: :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 21, 2008 10:18 pm

Каза Никола, който е сред най-нареждащите "право куме в очи" от тая страна на Азия :lol: И който години наред "избягва" да се заяжда... Ае стига квалификации, топикът е за друго.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 21, 2008 10:25 pm

Абе поне като някой не ме кефи, ама има потенциал го казвам веднага с надежда за промяна. Ако някой ми е безразличен просто не комуникирам с него и толкоз. Проста схема и си поприбачква.

Ето сега пак погледнах колко поста има Симо и ми отиде ентусиазмът. Как да се бориш с някой, който живее на форума? Един вид изцяло на негова територия...Еми то няма смисъл баси :lol:

Нека спрем с офтопика наистина.