Наруто

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Post Reply
Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Jan 12, 2012 10:30 am

Добре а само аз ли се облещих от изненада като
Spoiler: show
Данзо извади ръка със шарингани?!
Иначе трябва да си наваксам че съм стигнал до там където Наруто напуска острова, а ме мързи... Трябва и Фейри Тейл, Уан Пийс и Ганц да наваксвам, да почвам Веритас, да довърша 7 книги и 3 анимета... не ми е лесно. :lol: :mrgreen:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Jan 12, 2012 10:42 am

Какаши е пич. Няма какво повече да се каже :) Сасуке ме дразни неимоверно откак почна Шипуудена, почти толкова се дразнех на Наруто дето упорито се опитваше да го върне обратно в Коноха :x Сега като са на етап "като се видим пак, ще те убия", вече е по-поносимо :) Гаара е пич също, страшно много узря тоя човек откак стана Каге, а още повече откакто му взеха както там се казваше неговия опашатко.
Темари я имаше бе, тя общо взето даваше инфо за въдушните техники.
Честно казано мен много ме кефят отношенията на лисицата и Наруто, а да не говорим как ме кефи Октопода, изрод пълен :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 12, 2012 10:46 am

Мдам пясачния ракун беше яко добиче, ама по-добре без него е, иначе Гаара и Какаши са ми яките персонажи. Е и Рок Лии е един вид изверг... :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Thu Jan 12, 2012 12:56 pm

Amelia wrote:Дочетох наличната манга. Итачи определено ми хареса, но това което направи не беше кой знае кво всъщност и засега няма абсолютно никакви последствия за сюжета. Та му е малко рано да го наричаме плот туист. Да видим как ще се развият нещата.
Плот туист беше, че всъщност е добър?
Издразних се на това, че не видяхме нищо от Темари, Нежи, Киба, Хината, Шино и прочее. Да, можеха да ни покажат кво правят все пак. Дано нататък снесат нещо.
Лий... :/
Сакура и Какаши са ок и така. Сакура си е докторица - от нея не очаквах екшън и без това. Какаши предпочитам да го гледам докато бие интересни противници, а тия седемте водни калъфа ми изглеждаха най-скучната групичка от всичките зомбита. Той всъщност нашия се появи сега и се бие с джунчириките - доста по-достоен за него противник са. Не знам как е успял да го измисли Кишимото, ама няма ЕДНО нещо, което да не харесвам в тоя персонаж. За мен той е единственият истински нинджа в това заглавие. Мистериозен, тих и прикрит, старае се да не привлича внимание, знае какво е дисциплина и тиймуърк, техниките му не са супер флаши, ама са ефикасни и е готов да умре за Коноха. Тва всичкото без да се превръща в безличен биоробот, щото е толкова човечен всъщност. Дизайнът му е убийствен - изумявам се как може да е толкова як, при положение, че виждаме само 1/4 от лицето му. И е направен достоверно интелигентен и мъдър за разлика от Итачи. Прекрасен е просто!
Абе Хоузки Мангецу го хайпваха да е най-великият мечоносец из цялото Наруто, ама те пък на, даже и меч не му дадоха :?

Иначе Какаши едно време беше адски радващ, уви, трябваше да се превърне в поредния stepping stone за Наруто. В цялото спасяване на Гаара трябваше да ходи след Наруто, да му търпи идиотщините, а накрая, след като всъщност Какаши, Сакура и Чийо направиха почти всичко, всички трябваше да благодарят на Наруто, който всъщност само пречеше... Включително и Какаши. След което му се даде шанс да се изяви здраво срещу Какузу, уви, Наруто се появи, каза "Какаши-сенсее, искам Аз, искам само Аааазззз!!" и Какаши взе, че се съгласи... След което трябваше, както обикновено, да върви след Наруто и да му огажда за всичко (Искам да тръгнем след Саске! - Окей! Организираме веднага! (тук и Тсунаде се включва :/)), след което всъщност му бе даден шанс да го запомним с чест и достойнство, накрая и него го съживиха и той тръгна да се кланя на Наруто... По същия начин и при срещата им със Саске... И по същия начин сега.

Единственото, за което служи сега, е да бута Наруто напред без да получава каквото и да е признание, а не се оплаква, всъщност си му е окей така. Което е... ми тъпо.

Абе Итачи и Джирая са си най-ярките образи на нинджата в тая манга бтв. Не само са готови да умрат за Коноха, готови са пожертват абсолютно всичко, за да допринесат към мира не света след това, доста по-централни фигури са по принцип в света, ии... Са бая по-силни, най-малкото. Но не, нека не влизам в Итачи фенбой моуд, хората обикновено не ме харесват в Итачи фенбой моуд. :>
Дан още не е изваден съвсем от играта, та може и да се видят с Цунаде.
Тя се бие с Мадара, какъв Дан, той е просто един абсолютно инсигнификантен едо, който може да върви по дяволите, apparently.
Сега, искам да споделя възторга си от това на колко много нива ме кефеха моментите, в които зомбитата се опитваха да помогнат на шинобитата да ги пречукат. Разкошно, просто!
Сериозно? Итачи и Нагато и Асума и тн - ясно, ама предишните кагета от какъв зор ще помагат? Те са отраснали и умрели във времена на сурови войни, в които всички други села са били врагове, а сега моментално са готови да им кажат как да ги победят веднага...? Да не говорим, че бяха тролнати много жестоко, най-хайпнатия Каге на света (райкагето) Наруто го би за 4 минутки с клонинг.

Бтв мнение за невероятния факт, че...
Шарингана еволюира в Риннеган?!!? Саске го очакват нови сили, Ай сий, Ай сий...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 12, 2012 7:58 pm

Мини в Итачи-фенбой моуд. Няма лошо - форумът е за това. Само гледай да не стигаш до лични нападки. Аз сега примерно ще мина в Какаши-фенгърл моуд.
Rashugun wrote: Плот туист беше, че всъщност е добър?
Е то това стана ясно още при боя му със Саске. Там беше плот туист, щото направи Саске да се обърне срещу Коноха. Сега просто продължаваме по инерция. Нищо кой знае кво не е станало.
Иначе Какаши едно време беше адски радващ, уви, трябваше да се превърне в поредния stepping stone за Наруто. В цялото спасяване на Гаара трябваше да ходи след Наруто, да му търпи идиотщините, а накрая, след като всъщност Какаши, Сакура и Чийо направиха почти всичко, всички трябваше да благодарят на Наруто, който всъщност само пречеше... Включително и Какаши. След което му се даде шанс да се изяви здраво срещу Какузу, уви, Наруто се появи, каза "Какаши-сенсее, искам Аз, искам само Аааазззз!!" и Какаши взе, че се съгласи... След което трябваше, както обикновено, да върви след Наруто и да му огажда за всичко (Искам да тръгнем след Саске! - Окей! Организираме веднага! (тук и Тсунаде се включва :/)), след което всъщност му бе даден шанс да го запомним с чест и достойнство, накрая и него го съживиха и той тръгна да се кланя на Наруто... По същия начин и при срещата им със Саске... И по същия начин сега.

Единственото, за което служи сега, е да бута Наруто напред без да получава каквото и да е признание, а не се оплаква, всъщност си му е окей така. Което е... ми тъпо.
Закво му е признание на Какаши? Той да не е на 15, че да му трябва сульо и пульо да го признават и да му чешат комплексите? Какаши е тотално над тия неща. Ей затва казвам, че той е достоверно интелигентен и мъдър. Държи се като истински зрял човек. Признание и слава ти трябват до един момент, после изяждаш няколко житейски шамара, узряваш достатъчно, че да схванеш кои са важните неща от живота и разбираш, че всичко е суета. Научаваш точно колко струваш, спираш да имаш нуждата да се доказваш наляво-надясно и почва да те интересува мнението единствено на една шепа ценни за теб хора. Какаши има признанието на тези хора - почти го бяха направили Хокаге. Кво по-голямо признание от това? То и това не му трябваше на човека, щото той си знае прекрасно възможностите, знае прекрасно кви отговорности ще му се струпат, и беше наясно, че не става за тая работа. Заради което и никога не се е напинял за нея.

Какаши освен това е и учител. Много ясно, че ще е степинг стоун за Наруто - всички добри учители са такива за учениците си. И им казват всичко - и хубавите неща, и критиките. Аз не намирам похвалата на Какаши към Наруто и това, че има достатъчно доверие в ученика си, че да го остави да му помага, за кланяне. За мен си е в реда на нещата - аз се опитвам да се държа така с моите ученици. Джирая в тоя ред на мисли ми е сходен с Какаши. И него го харесвам много. Кефи ме как и при Какаши, и при Джирая върху отношението им към Наруто се наслагва любовта им към Минато. Наруто им е специален - и якото е, че това се усеща.

Та да се върна на Какаши. Освен прекрасен пораснал екземпляр и учител, Какаши е и нинджа - т.е. войник в армия и се подчинява на заповеди, дори когато не са му приятни. За него интересът на Коноха е на първо място и той беше готов дори да пречука Саске, за да я опази. Освен прекрасен пораснал екземпляр, учител и нинджа, Какаши е и просто човек. Основната му мотивация да тича след Саске не е щото Наруто и Цунаде са му казали така, а щото му пука за Саске. Щото Саске е Учиха като любимия му Обито и той си има слабост към него и иска да направи нещо за него. Щото от тъжния си жизнен опит знае кво му е на Саске. Само че за разлика от Саске си е стъпил на краката и е научил нещо от драмата си. На това аз му викам мъдрост. Та тоя персонаж може да не е няква главозамайваща дълбина и сложност, ма определено е едно от най-добрите, логически консистентни и изпипани неща на Кишимото в тая манга.

Учиха, за разлика от Какаши са инхерентно прости. И са такива от зората на мирозданието. Виждаме сега Мадара къв асоциален киселяк е бил. Още оня ЗОМФГ бог на нинджите е видял, че тия не струват, щото са темерути-комплексари и е предпочел другия си син за свой наследник. Оня нали беше схванал, че любовта е пътят към всичко. Та затова сега гледаме хъгс но джуцуто на Наруто и на Саске обсесията да е силен - просто ни се преиграва античната трагедия за пореден път. Ама тоя път Наруто може и да успее да счупи цикъла. Аз лично съм много доволна от това развитие.

От 7те водни мечоносеца на нас ни е важен Забуза, щото имаме някво отношение към него. Другите са рандъм пичове, за които само са ни казали някви неща минута след появата им. Мен дълбоко не ме интересуват, а и ще е хубаво все пак да не гледаме поотделно как всеки от 100000-те противника си взимат, щото иначе тая манга няма да свърши. Забуза го видяхме как го набиха, оттам насетне останалите са ясни и може и в бекграунда.

Относно това що кагетата помагали. Начи представи си следната ситуация. Ти си бил каге приживе. Най-силният пич в селото си. Шеф на въпросното село. Умрял си за него. Изведнъж те вдигат от сън и те пращат да се биеш срещу твои и на твои приятели наследници от ТВОЕТО село, а ти не можеш да направиш нищо, че да се спреш, щото тялото ти не те слуша. Изобщо откъде-накъде тялото ти няма да те слуша? Много ясно, че ще помагаш тогава! А те тия зомбита не са на 100% от силата на оригинала. Нали само Мадара е някъв специален. Ония са някви сенки, а и са демотивирани да се бият. Затва си отиват бързо, бързо. Мотивацията е основна двигателна сила в шонена - знаем, че често битките се печелят на едното голо конджо.

За еволюцията на Шаринган в Риннеган - изобщо не ме учудва. Тия всичките очи + Бякугана все от едно място са тръгнали и ескалират по сила. Най-най-най-шарингана кат нищо си става на риннеган.

Btw, мисля, че Тоби е Обито. Това дето иска пак да е цял - може би си иска окото обратно???
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Thu Jan 12, 2012 9:24 pm

Amelia wrote:Мини в Итачи-фенбой моуд. Няма лошо - форумът е за това. Само гледай да не стигаш до лични нападки. Аз сега примерно ще мина в Какаши-фенгърл моуд.
Итачи фенбой моуд не значи, че ще нападам наред всички, които дръзнат да се изправят срещу Итачи на цената на всичко... Ъъъ, просто щеше да слушаш надълго и нашироко колко е невероятен Итачи и всичко свързано с него... Ама сега нямам много време за text wall-ове в момента за жалост. : 3
Плот туист беше, че всъщност е добър?

Е то това стана ясно още при боя му със Саске. Там беше плот туист, щото направи Саске да се обърне срещу Коноха. Сега просто продължаваме по инерция. Нищо кой знае кво не е станало.
Ъъ, да, точно това имах предвид - В цялостта на Наруто досега, той е може би най-важният плот туист. Както в Блийч най-важният плот туист беше предателството на Айзен.
Закво му е признание на Какаши? Той да не е на 15, че да му трябва сульо и пульо да го признават и да му чешат комплексите? Какаши е тотално над тия неща. Ей затва казвам, че той е достоверно интелигентен и мъдър. Държи се като истински зрял човек. Признание и слава ти трябват до един момент, после изяждаш няколко житейски шамара, узряваш достатъчно, че да схванеш кои са важните неща от живота и разбираш, че всичко е суета. Научаваш точно колко струваш, спираш да имаш нуждата да се доказваш наляво-надясно и почва да те интересува мнението единствено на една шепа ценни за теб хора. Какаши има признанието на тези хора - почти го бяха направили Хокаге. Кво по-голямо признание от това? То и това не му трябваше на човека, щото той си знае прекрасно възможностите, знае прекрасно кви отговорности ще му се струпат, и беше наясно, че не става за тая работа. Заради което и никога не се е напинял за нея.
Естествено, че работата на нинджата е да върши чудеса и да подкрепя селото от сенките, без да иска признание. Въпросът е, че трябва някакво самосъхранение в цялата работа. Защо трябваше да търпи тъпанарщините на Наруто из цялата гоненица с Дейдара? Защо трябваше да му угажда на всички идиотски желания, въпреки че вярва, че Саске вече е свършен и Наруто само им създава проблеми и ги поставя в опасност? Както казах, същото правеха и Тсунаде, и Джирая... Иии Сай, и Сакура, и Ямато, ии Гаара, ии да, общо взето всички освен Кюуби, Бий и Итачи, всъщност... Но да, може би това е по-скоро досадно от страна на Наруто, не от на Какаши. Какаши просто е нямал избор и е трябвало да се подчини на главния герой. :/
Та да се върна на Какаши. Освен прекрасен пораснал екземпляр и учител, Какаши е и нинджа - т.е. войник в армия и се подчинява на заповеди, дори когато не са му приятни. За него интересът на Коноха е на първо място и той беше готов дори да пречука Саске, за да я опази.
Да де, и Итачи така, само дето не е готов да пречука Саске, ама беше готов да пречука всички останали?
Основната му мотивация да тича след Саске не е щото Наруто и Цунаде са му казали така, а щото му пука за Саске.
Всъщност той самият си знае, че Саске е загубен, че това не е предишният Саске и няколко пъти вече показа готовност да се опита да го убие. (Не мисля, че вече може, но ;D) Ходи след него, защото на Наруто всичко трябва да му се случва както той иска?
Щото Саске е Учиха като любимия му Обито и той си има слабост към него и иска да направи нещо за него.
Как разбра? Какаши никога не е показвал, че вижда някаква връзка между характерите, отношението, съдбите и тн на Обито и Саске? [/quote]
Щото от тъжния си жизнен опит знае кво му е на Саске. Само че за разлика от Саске си е стъпил на краката и е научил нещо от драмата си. На това аз му викам мъдрост. Та тоя персонаж може да не е няква главозамайваща дълбина и сложност, ма определено е едно от най-добрите, логически консистентни и изпипани неща на Кишимото в тая манга.
Да, има хубава история човекът, губил е много, научил е много, и аз много го обичах, до едно време. Просто когато захвърли всичко и започна да търпи всичките идиотщини на Наруто (ти твоите ученици поощряваш ли ги, като съсипват всичко и трябва да вървиш след тях и да им оправяш глупостите? Позволяваш ли им да правят каквото си искат, въпреки съветите ти? Бтв кво работиш? ;D Нещо с химия ли беше?) Просто когато се превърна в 7 893-ия stepping stone за Наруто, изгуби всякакъв живец и интересност, поне за мен. Сай също много го харесвах, беше ми адски колоритен и интригуващ, но след известно време евентуално от това, да обижда постоянно пишката на Наруто, премина на безпрецедентното кланяне към съответната... Да, определено Наруто в тая манга пречи. Войната преди него беше доста по-реална и хората имаха шанса да се докажат, не?
Учиха, за разлика от Какаши са инхерентно прости. И са такива от зората на мирозданието. Виждаме сега Мадара къв асоциален киселяк е бил. Още оня ЗОМФГ бог на нинджите е видял, че тия не струват, щото са темерути-комплексари и е предпочел другия си син за свой наследник. Оня нали беше схванал, че любовта е пътят към всичко. Та затова сега гледаме хъгс но джуцуто на Наруто и на Саске обсесията да е силен - просто ни се преиграва античната трагедия за пореден път. Ама тоя път Наруто може и да успее да счупи цикъла. Аз лично съм много доволна от това развитие.
Учиха по принцип са огромни тъпанари, които вместо да планират брутални саботажи, трябваше просто да си кажат 10 думи със Съветниците, те самите са си навлекли всички простотии на главата и дори смея да кажа, че те са си виновни, че са ги избили... Всичките са имали много сериозна изкривена представа към света... Ярки изключения обаче са Шисуй, Обито и Итачи (кхъ), нали? Защото Итачи, още когато е бил на 12, им въртеше речи какви съсредоточени в себе си слепи надути идиоти, които не могат да видят какво има отвъд знака на клана си, нали?

Между другото, какво мислиш за Пейн? Аз го намирам за един от най-интересните, постоянни, машини за цитати (това и за Итачи важи много), действащи, осъзнали се какво искат герои в цялото нещо, а и badass до максимума. Много ме кефеше идеята той да е превъплъщението на Шестопътния, единствения наоколо с Риннеган, ама се случи така, че напоследък всеки втори е с Риннеган, е, карай... Та какво мислиш за Пейн?
От 7те водни мечоносеца на нас ни е важен Забуза, щото имаме някво отношение към него. Другите са рандъм пичове, за които само са ни казали някви неща минута след появата им. Мен дълбоко не ме интересуват, а и ще е хубаво все пак да не гледаме поотделно как всеки от 100000-те противника си взимат, щото иначе тая манга няма да свърши. Забуза го видяхме как го набиха, оттам насетне останалите са ясни и може и в бекграунда.
Абе то и Сасори беше някъв пич от Акатски, за който ни разказаха минутки след като го видяхме и тн. И него можехме да го скипнем и тн. То всичко може. Само дето щяхме да изгубим един от най-яките персонажи в цялата работа, силни моменти за Чийо и Сакура, една много страхотна битка, лайф сторито на Сасори и тн. Той също не е супер сигнификантен в генералния план, ама така се случи, че Киши направи така, че ми е един от любимите герои... Защо не можеше да посвети няколко по-големи момента за останалите лапета, които се бяха зарекли, че ще се доказват колко са пораснали и тн. Защо не можеше да станат още малко яки битки? Може би не можеш да си го представиш, защото го изчете накуп, но за нас, които чакахме заявения от Какаши "rampage", си беше супер тъпо, че така го скипнаха. Нека цитирам едно човече от друг форум.
Huzzah!

And I know no-one will care, but here is a play-by play of my reactions this chapter

First I was like:

I wonder what Kishi has planned today

Image
Image

Then I was like...

GOD, KISHI, YOU TEASE, I'M NOT GONNA FALL FOR THIS.

Image

Then I was like...

...Can it be?!

Image

Then I was like

:drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :yo: :yo: :yo: :yo:

Then I turned the next page...

Image
Image
Image

And I was like...

Image
Относно това що кагетата помагали. Начи представи си следната ситуация. Ти си бил каге приживе. Най-силният пич в селото си. Шеф на въпросното село. Умрял си за него. Изведнъж те вдигат от сън и те пращат да се биеш срещу твои и на твои приятели наследници от ТВОЕТО село, а ти не можеш да направиш нищо, че да се спреш, щото тялото ти не те слуша. Изобщо откъде-накъде тялото ти няма да те слуша? Много ясно, че ще помагаш тогава! А те тия зомбита не са на 100% от силата на оригинала. Нали само Мадара е някъв специален. Ония са някви сенки, а и са демотивирани да се бият. Затва си отиват бързо, бързо. Мотивацията е основна двигателна сила в шонена - знаем, че често битките се печелят на едното голо конджо.
Ако се изправяха само срещу собствените си хора, естествено. Но те целия си живот са прекарали да изтребват врагове от други села. Защо ще помагат на целия алианс сега? Втория Мизукаге дали не беше пич? Не им помагаше, щото всъщност видя, че трябва да го надминат. Иначе те кагетата са си на 100%, даже на повече. Имат си всичката чакра, всичко могат да правят, само дето ъъ могат да хвърлят метеорити върху себе си и няма да им има нищо, щото Едо Тенсей ще ги възстанови моментално. Имайки предвид това, те са много по-силни от предишните си състояния.
Btw, мисля, че Тоби е Обито. Това дето иска пак да е цял - може би си иска окото обратно???
И ти ли... И ти ли мислиш, че човекът, от когото тръгна цялата работа с "Those who betray their comrades are the worst trash!" се е превърнал в човек, който се радва на това, как Саске е пратил Карин по дяволите и тръгна да я убива заедно с Данзо? Дори му каза "Good boy", по дяволите. O.o

Но какво се очудвам всъщност, Тоби досега е бил Шисуй, Обито, Кагами, Сейджа, Стария син на Сейджа, клонинг на Мадара, Изуна, другата половина на черния Зецу, Кагами, Фугаку, пича с Рамен-а, бащата на Тентен... Аз лично още си вярвам, че е или Зецу!клонинг на Мадара, или Изуна. :>

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 12, 2012 10:39 pm

А, ти си имал предвид Итачи като цяло, а не Итачи само по време на войната? Ок, ще се съглася, че плот туиста е от най-значителните за мангата, но беше безкрайно предивим и по всички клишета на шонена. Аз знаех, че Итачи ще излезе положителен персонаж и че накрая ще извъртят нещата така, че е направил всичко заради брат си и/или Коноха от момента, в който ни казаха за него.

Специалното отношение на Какаши към Саске не ни е казано в прав текст, ама то няма и нужда - очевидно е. Какаши има част от Учиха в себе си и може да види света през очите на Учиха като следствие. Саске си му беше личния фаворит от хлапаците по това време - той даже го научи на Чидорито си, ебаси! И сега е вдигнал ръце от него, ама все още таи няква надежда, че Наруто може да успее да му въздейства някак и затова оставя Наруто да се оправя.

Не знам ти какво очакваш от тая манга, но е ясно, че Наруто е централният герой и че целият свят ще се върти около него. В тоя тип заглавия има един прост похват, за оправдание на голяма част от тъпотиите - главният герой априори, по правило дет се вика, е супер велика личност и всички малко по малко се оказват привлечени към и променени от него като следствие. Героят започва с потенциал за величие и тоя потенциал постепенно се развива докато контролът му върху света стане почти абсолютен и героят не почне да се справя с някви мисии невъзможни. Това може да се направи достоверно или недостоверно - аз намирам, че Наруто е по средата някъде. На Наруто спецумението му е любовта и в момента е почти левъл Джизъс Крайст. Какаши отдавна е забелязал тоя потенциал и е схванал, че сега е времето новото поколение да изгрее, щото то е по-младо, силно и надарено от старото и старото поколение е там колкото да напътства малките докато са малки, да не вземат да бръкнат в контакта нещо. Това отново е типичен шонен похват.

Иначе кво правя с моите студенти? Зависи кви са ми студентите. С химия се занимавам, да. Преподавателските ми напъни се изчерпват с водене на упражнения и семинари. Когато преподавам на първокурсници гледам много внимателно да не си изядат желето с хексацианоферата в него, да не изпият натриевата основа, да не се опарят на включените котлони и да не се порежат с нещо. Смилам им наготово в прав текст всичко, обяснявам го кат за олигофрени и ги водя за ръчичка в мисловния процес като им задавам елементарни въпроси, с които би трябвало да могат да се справят след съвсем малко мисъл. Ако се справят добре им пиша "Very good! :)" на рипорта (барабар със смайлито), а в безкрайно редките случаи, когато се появи студент, който мисли извън кутията и ми предложи нещо, което не е по план, но е вярно, се размазвам от кеф и му изпрасквам една дълга текстова Осанна, за да разбере колко ценя, това което е направил. Ако решат да не ме слушат и освинят нещо, си отнасят ниската оценка и конското. Ако ги видя, че са на път да взривят лабораторията, отивам да спасявам положението и да им бърша гъза, щото алтернативата винаги ще е по-лоша. Не ги поощрявам да не ме слушат (той и Какаши не ги), ма аз се занимавам с точна наука, а не с нинджуцу, та имаме други цели за образованието на тея деца и доста по-ограничени сценарии за това, което може да стане.

Когато преподавам на четвъртокурсници, очаквам от тях самоинициатива и знания. Давам им само най-общи направления какво се очаква от тях и ги оставям да си чукат главата сами, щото са достатъчно опитни, че да не се самоубият в процеса. Или поне се предполага да бъдат. Задавам сложни въпроси и въпроси с уловка. Ако се справят добре им пиша "Very good! :)" на рипорта.

Когато светя на кръжочник или млад колега, дошъл да бачка в моята група, му давам задачи с ниво на отговорност като моите. Мога да го накарам да свърши нещо, от чиито резултати да зависи и моя труд. Много задачи сядаме и ги решаваме заедно като равноправни и равноспособни, щото на това ниво почти сме и разликата е само в жизнения ни опит. Някои от тези хора вече ги търся за съвет и помощ от време на време.

Та да, животът ни не е в опасност като на опитните полета на Коноха, ама менторските взаимоотношения са си кат в анимето в общи линии. Аз затова намирам приятни паралели в него и се кефя допълнително на Какаши, който се държи по достоен даскалски начин. И е минал през всичките тея стъпки дето описах нагоре с Наруто.

Сай винаги ми е бил безличен. Сасори и той. Но покрай него се зарадвах на Сакура, щото тя най-сетне СВЪРШИ НЕЩО.

Пейн ми беше симпатичен и концепцията му ме кефеше. Краят, който му измислиха и мига, в който се обърна като фурнаджийска лопата на 180 градуса след някакъв лафец с Наруто, ме оставиха обездумена от простотията. Там определено не ми беше достоверно влиянието на малкия мръхльо.

Кагетата имат 2 избора - да помагат на Алианса, или да помагат на тоя дето ги е възкресил и ги управлява като марионетки. Ти кво би избрал? Аз съм ясна. И си беше казано някъде в прав текст, че на Мадара зомбито е единственото по-специално - останалите били няква посредствена сволоч. А и да, хъсът за бой тук е ключов, а те го нямаха. Не е като да се напрягаха да оцелеят нещо.

Ще видим кой е Тоби. Сяква простотия може да се случи в тая манга - все пак имаме добрия Итачи, дето като един истински пацифист реши че да окървави ръцете на брат си по същия начин, по който е окървавил своите, е чудесен възпитателен похват и ще доведе до блага за целия свят и за останалите членове от семейство Учиха (които в тоя момент вече би трябвало да включват само Саске).

За битката на Какаши срещу водните нинджи - да. Мога да вляза в положение на наскърбените. И аз съм чела по глава на седмица от Наруто и аз съм страдала по тоя начин. Затова вече го изчаквам да се натрупа и тогава консумирам.

Напиши си иначе есето за Итачи тук, когато намериш време и желание. На мен ми е интересно да видя гледната ти точка и как ще оправдаеш за себе си проблемът, който посочих с него.

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Thu Jan 12, 2012 11:40 pm

Amelia wrote:А, ти си имал предвид Итачи като цяло, а не Итачи само по време на войната? Ок, ще се съглася, че плот туиста е от най-значителните за мангата, но беше безкрайно предивим и по всички клишета на шонена. Аз знаех, че Итачи ще излезе положителен персонаж и че накрая ще извъртят нещата така, че е направил всичко заради брат си и/или Коноха от момента, в който ни казаха за него.
Опит?
Специалното отношение на Какаши към Саске не ни е казано в прав текст, ама то няма и нужда - очевидно е. Какаши има част от Учиха в себе си и може да види света през очите на Учиха като следствие. Саске си му беше личния фаворит от хлапаците по това време - той даже го научи на Чидорито си, ебаси! И сега е вдигнал ръце от него, ама все още таи няква надежда, че Наруто може да успее да му въздейства някак и затова оставя Наруто да се оправя.
Основното, на което се оповавах, беше "Той има слабост към Саске, щото и той е Учиха като Обито", а всъщност няма нищо такова, не? Иначе всъщност не е прекалено ясно кое показва повече симпатия - това, да му отделиш много време, или това, да го оставиш в ръцете на един от легендарните Саннин-и? Ако погледнем реално, Саске е там, където е, защото е Учиха и заради историите с брат си, а Наруто е там, където е, защото смени 10 супер гениални даскала. Ако и двамата си бяха останали само с Какаши, без Оро, без Джирая, без МШ, без СМ, без Бий и тн - и двамата сега щяха да са Неджи левъл.
Не знам ти какво очакваш от тая манга, но е ясно, че Наруто е централният герой и че целият свят ще се върти около него. В тоя тип заглавия има един прост похват, за оправдание на голяма част от тъпотиите - главният герой априори, по правило дет се вика, е супер велика личност и всички малко по малко се оказват привлечени към и променени от него като следствие. Героят започва с потенциал за величие и тоя потенциал постепенно се развива докато контролът му върху света стане почти абсолютен и героят не почне да се справя с някви мисии невъзможни. Това може да се направи достоверно или недостоверно - аз намирам, че Наруто е по средата някъде. На Наруто спецумението му е любовта и в момента е почти левъл Джизъс Крайст. Какаши отдавна е забелязал тоя потенциал и е схванал, че сега е времето новото поколение да изгрее, щото то е по-младо, силно и надарено от старото и старото поколение е там колкото да напътства малките докато са малки, да не вземат да бръкнат в контакта нещо. Това отново е типичен шонен похват.
Това с новото поколение, дето надминава старото, всъщност се превърна в Наруто, който надминава всички, честно казано.

Но в Наруто преди войната всеки си имаше моменти да грее. Наруто. И Гаара, и Саске, и Какаши, и Джирая, и Шикамару, и Итачи, и Пейн, и други зли и добри хорица. Това не говоря в 5 страници, това говоря в арки, централизирани около тях. Сега трае война, по дяволите. Наруто де факто печели войната сам. САААММ. Шонен типичностите в повечето време са удобни, но никой не те задължава да ги ползваш. Да не говорим, че пак всичко можеше да си се върти около Наруто, който ще промени света, само дето можеше да не проваля всичко останало между другото, не?
Ъъ, да, браво за това, предполагам. Ама беше малко несвързано с това, което целях. Да го кажем така: Постави се на мястото на Какаши. Наруто е близкия ти ученик, с когото се преживели много и той е пораснал и тн. В момента той действува като идиот, поставя целия ти отбор в опасност, докато е Мноо Ядосан. Не те слуша изобщо кво му говориш, и де факто вместо да прави нещо смислено, директно ти ПРЕЧИ да си вършиш работата. Какво правиш? Ходиш след него, обгрижваш го и тн? И накрая го признаваш за герой? Ъм?
Сай винаги ми е бил безличен. Сасори и той. Но покрай него се зарадвах на Сакура, щото тя най-сетне СВЪРШИ НЕЩО.
I see, I see.
Пейн ми беше симпатичен и концепцията му ме кефеше. Краят, който му измислиха и мига, в който се обърна като фурнаджийска лопата на 180 градуса след някакъв лафец с Наруто, ме оставиха обездумена от простотията. Там определено не ми беше достоверно влиянието на малкия мръхльо.
Това ми напомня...

Да, Пейн беше много готин герой.
Е, не е ли той Саске в бъдещето?

Абсолютно същите са:

Пейн е имал травматично детство, изгубил си е родителите, кученцето (;д), приятелят, който го е вдъхновил, дал му е отново надежди и мечти, и пр. и пр., в следствие губи още много приятели.

Саске е имал травматично детство, изгубил си е абсолютно всичко, цялото семейство (а знаем, че Учихите са предразположени към концентриране в клана си), прави всичко възможно, за да отмъсти за тях, бива майндфъкнат няколко пъти, осъзнава, че е изгубил единственото, което му е останало... Мда. Абсолютно всичко.

Пейн на ръба на отмъщението си.

Саске на ръба на отмъщението си.

Пейн след това е избил брутално Ханзо, всички свързани с Ханзо, и всички, свързани с всички, свързани с всички, свързани с Ханзо. Всички, свързани с този, заради когото най-добрият му приятел е бил убит. Изтрил го е напълно и изцяло, уважавайки паметта на Яхико и, ultimately, си отмъщава.

Саске желае да избие всички свързани с всички, свързани с... Даа, цяла Коноха, да, заради които най-добрият му приятел, скъпият му брат, е бил пожертван и е живял един истински ад. Уважавайки паметта му (или поне той така вярва) и, ultimately, отмъщавайки си.

В последствие Пейн пораства, вижда колко е мръсен светът, преглъща гнева и болката си, и започва да се бори за свят, в който съществува мир, в който не е нужно хората да преживяват това, през което е преживял той самият.

Нима това не е бъдещето на Саске? Нима ако постигне целта си, няма да последва това...?

Тогава защо си толкова срещу Саске, но харесваш Пейн?
Ще видим кой е Тоби. Сяква простотия може да се случи в тая манга - все пак имаме добрия Итачи, дето като един истински пацифист реши че да окървави ръцете на брат си по същия начин, по който е окървавил своите, е чудесен възпитателен похват и ще доведе до блага за целия свят и за останалите членове от семейство Учиха (които в тоя момент вече би трябвало да включват само Саске).
Мммммммммм... Итачи може да е пацифист, но е адски Виждащ. На 12 беше осъзнал (преглъщайки принципната си гордост като Учиха), че горе-долу всички наоколо са пълни идиоти, беше тръгнал срещу тях. Обичаше ги, бяха му семейство, но беше осъзнал, че са идиоти. Те бяха... И беше видял, че оттук нататък с тях ще следват само проблеми. Тоби си го каза - Ако бяха продължили, щяха да причинят някви супер велики войни, заради които още повече хора са щели да умрат... Нямал е много избор. Планът всъщност беше Саске да стане силен, да го победи, да се превърне в Героят на Коноха, който е отмъстил за гениалните Учиха, да се завърне в селото и всички да живеят щастливо ever after. Подсигури се по няколко начина затова. Уви, опита се да направи абсолютно всичко сам, и не успя. (След което се научи, че така не става, и побърза да предаде знанието моментално, след като го научи, на идиота до себе си. :>) Добър план, ако го погледнеш отстрани. И всъщност имаше много голяма вероятност да успее. Представи си какво щеше да стане, ако Наруто тийм бяха открили Саске след битката? Саске беше напълно неоцветен, безцелен, празен след битката. Можеше да се случи приятелите му да го открият, да го приемат, той да приеме тях... И всички да заживеят щастливо, както Итачи искаше и направи всичко възможно да стане.

Напиши си иначе есето за Итачи тук, когато намериш време и желание. На мен ми е интересно да видя гледната ти точка и как ще оправдаеш за себе си проблемът, който посочих с него.
Aye, aye, sir. :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 13, 2012 1:11 am

Не нам. За мен фаворитизма на Какаши към Саске продължава да е очевиден. Там има бая неща, които да ги свържат - сходни живот и страдания, сходно поведение (малкият Какаши мяза на малкия Саске), Обито и прочее. Според мен Какаши виждаше в Саске себе си като малък и затова си го харесваше повече. Човек може да прецени кой е по-любимия ученик по времето и вниманието, което учителя отделя докато всичките му ученици са още ТАМ. Щото после и Саске и Наруто ги хвана липсата и нещата се промениха бая.

Стига с това "Наруто си води войната сам". Не я води сам, просто е най-значителната фигура в нея. Което не е особено чудно, при положение, че Кюби е в него. Сега примерно не се бие той с Учиха Мадара. Не отиде той да се разправя с Кабуто. Изрина некви по-маловажни миниъни там и сега се забъзикват с Тоби. Ти така го казваш, като че ли верно всички само седят и бездействат около него.

Да се поставя на мястото на Какаши... Мога, ама е безпредметно, щото ние тук с теб имаме голяма разминавка в разбирането на това, което се случва между Какаши и Наруто. Някой ден, когато сдобия ученик, в когото вярвам достатъчно и за когото съм убедена, че може да направи нещо, което е отвъд моите възможности - ще оставя тоя ученик да се вихри. Щото на мен Какаши и Наруто това ми демонстрират. Ти в това виждаш на Наруто спорадичните ненужни никому хрумки, заради които Какаши трябва да му тича по гъза. То по-скоро Сакура имаше такива, кат се юрна да убивала Саске уж... Глупостите на Наруто поне имат потенциал да приключат с нещо смислено, а и той отдавна не е слабакът, който да не може да си обърше задника сам, когато се вкара в няква беля.

За кой Пейн говориш, че е бъдещия Саске? Акацки психопата, дето желаеше да поведе всички към мир и благоденствие посредством болка ли? Или тоя след като Наруто го брейнуошна?
Пейн и Саске не са баш същите. Пейн никога не се е опитвал да пречука Конан, примерно, както Саске се опитва да пречука Сакура. Т.е. останали са му хора от бившия му приятелски кръг, за които да му пука. Заради това той имаше далновидността да се осъзнае и да се спре по някое време все пак. Отношението му към подопечните му в Акацки също няма нищо общо с бруталното използване, което Саксе прилага на своите. В сравнение с Пейн Саске е като някво бясно псе, дето трябва да се отстреля. Макар че не мисля, че тая разлика е причината да харесвам Пейн повече. Просто на Саске изциклизиралите истерии са ми дошли до гуша.

Итачи ако беше толкова Виждащ, щеше да разбере, че така както е избарал нещата, за Саске никога няма да има "хепили евър афтър". Ада, през който Саске е минал и травмите от него няма никога да изчезнат по някъв магически начин. Учиха няма да възкръснат да са със Саске. И т.н. Щеше да е доста по-милостиво просто да пречука брат си. Или още на място там да му промие мозъка с Мангекьо шарингана, както възнамеряваше да направи с птичката. Или да търси алтернативи - ако е толкоз умен, можеше да се опита да намери начин и вълкът да е сит, и агнето да е цяло.

Визионерството на Итачи вероятно му е позволило да схване очевидната истина, че Тоби все някога ще изпее на Саске всичко за смъртта на Учиха клана, по простата причина, че Тоби ужасно го вълнува в Коноха да има конфликт и като го няма Итачи да му свети, той ще тръгне да си прави квот си иска. Тук чест му прави това, че вкара оная птичка в Наруто. Хубав бекъп план беше и сега като се замисля определено осмисля донякъде предишните му постъпки. Ма не съвсем.

За съжаление, сега под мотото "нека не правя всичко сам", вместо да иде при брат си и да му обясни как стоят нещата, ще праща Наруто да го оправя. Еми ще гледаш Наруто в супер централните действия, няма как. Тъф лък.

PS. Линковете за Пейн и Саске на ръба на отмъщението не ми се отварят. Това с Конан е много яко. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Fri Jan 13, 2012 2:22 am

Итачи ако беше толкова Виждащ, щеше да разбере, че така както е избарал нещата, за Саске никога няма да има "хепили евър афтър". Ада, през който Саске е минал и травмите от него няма никога да изчезнат по някъв магически начин. Учиха няма да възкръснат да са със Саске. И т.н. Щеше да е доста по-милостиво просто да пречука брат си. Или още на място там да му промие мозъка с Мангекьо шарингана, както възнамеряваше да направи с птичката. Или да търси алтернативи - ако е толкоз умен, можеше да се опита да намери начин и вълкът да е сит, и агнето да е цяло.
Нали се сещаме, че говорим за тринайсетгодишен, обременен със съдбата на целия свят? Дори и да не говорихме, щеше да си е чудесен план. Виждаш ли, Саске преди битката с Итачи в Част 2 не беше някакво потенциално Зло, което да избухне когато и да е, с някви супер невероятно тежки травми. Не беше някъв Гаара. Всъщност беше АДСКИ уравновесен, спокоен, хладен, целеустремен младеж. Пак казвам, какво щеше да стане, ако Наруто-хората го бяха открили първи? Той беше напълно празен и безцелен след битката. Беше готов да прати Тоби по дяволите, и се чудеше кво да прави ся. Ако Наруто го беше открил първи, щеше да запълни тази "празнина", и всичко в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ щеше да е щастие и кеф.

Обаче, уви, Итачи, малко по-пораснал, по-осмислил всичко и по-мъдър, е установил, че няма да има някой завинаги да го пази от Тоби. Затова и постави Аматерасу в окото на Саске, затова и напъха пилето в Наруто.

Бий вече го пита защо толкова труд, като можеше направо да ползва Кото Аматсуками - Очите на Шисуй без клетките на Хаширама работят само веднъж на 10 години, човекът си каза... "And there was something I had to give to Sasuke with my death"... Героизма, не?
За съжаление, сега под мотото "нека не правя всичко сам", вместо да иде при брат си и да му обясни как стоят нещата, ще праща Наруто да го оправя. Еми ще гледаш Наруто в супер централните действия, няма как. Тъф лък.
Всъщност още не се знае дали няма да се срещнат по пътя. :) А и... Какво си представяш, че ще си кажат? Най-много Итачи да види, че Саске вече е загубен, и че трябва собственоръчно да го затрие? Не стаа, трябва да има Наруто вс. Саске Вол. 2.
Amelia wrote:Не нам. За мен фаворитизма на Какаши към Саске продължава да е очевиден. Там има бая неща, които да ги свържат - сходни живот и страдания, сходно поведение (малкият Какаши мяза на малкия Саске), Обито и прочее. Според мен Какаши виждаше в Саске себе си като малък и затова си го харесваше повече. Човек може да прецени кой е по-любимия ученик по времето и вниманието, което учителя отделя докато всичките му ученици са още ТАМ. Щото после и Саске и Наруто ги хвана липсата и нещата се промениха бая.
Абе аз пак казвам, че е ясно, че Какаши си го предпочиташе, ама не щото е бил Учиха като Обито.
Стига с това "Наруто си води войната сам". Не я води сам, просто е най-значителната фигура в нея. Което не е особено чудно, при положение, че Кюби е в него. Сега примерно не се бие той с Учиха Мадара. Не отиде той да се разправя с Кабуто. Изрина некви по-маловажни миниъни там и сега се забъзикват с Тоби. Ти така го казваш, като че ли верно всички само седят и бездействат около него.
Всъщност... Наруто е на абсолютно всички бойни полета, помага на всички, би се с Кагетата, би се със Зецу, би се с Мечоносците, би се с Итачи и Нагато, би се и с по-инсигнификантните Едо-та като Кимимаро, би се с Мадара. Положението се стабилизира в момента, в който той беше навсякъде и се биеше с всички. Той спаси Сакура, спаси Хината, спаси Какаши, спаси Кагетата от Мадара, спаси всички от всичко и общо взето той води всички битки. Няма да се бие с Кабуто, ама се би с всичките му Едо Тенсеи, за Итачи остана само да го Тсукуйоми-уан-шот-не и готово. :mrgreen: (Въпреки че в момента Итачи се намира в най-великото състояние на света - apparently, разхожда се наоколо, ползва си всичките хакс джуцута без да ослепява и без болка в очите, никой не го контролира, сам си прави квото си иска, а междувременно ако някой го замери с метеорит, ще се материализира отново... Т.е. е свободен от контрол от Кабуто Едо Тенсей, който единствето можеш да запечаташ някак си, ама успех с начинанието, ахахаха...) Затова и вярвам, че по някакъв начин ще спре Едо Тенсей, ама ще се жертва междувременно. Така де, не можем да очакваме да се навърта наоколо завинаги? Or can we?
Да се поставя на мястото на Какаши... Мога, ама е безпредметно, щото ние тук с теб имаме голяма разминавка в разбирането на това, което се случва между Какаши и Наруто. Някой ден, когато сдобия ученик, в когото вярвам достатъчно и за когото съм убедена, че може да направи нещо, което е отвъд моите възможности - ще оставя тоя ученик да се вихри. Щото на мен Какаши и Наруто това ми демонстрират. Ти в това виждаш на Наруто спорадичните ненужни никому хрумки, заради които Какаши трябва да му тича по гъза. То по-скоро Сакура имаше такива, кат се юрна да убивала Саске уж... Глупостите на Наруто поне имат потенциал да приключат с нещо смислено, а и той отдавна не е слабакът, който да не може да си обърше задника сам, когато се вкара в няква беля.
Нека не говорим за цялото нещо, защото в момента Наруто може да мине през Какаши сравнително лесно, но нека вземем конкретно преследването на Дейдара. Как можеш да оправдаеш това, че търпя Наруто да му се меша в работата, да рискува животите на хората, успеха на мисията, да влиза в Кюби моуд само защото е идиот? (Той тогава си беше още слабак, бтв)
За кой Пейн говориш, че е бъдещия Саске? Акацки психопата, дето желаеше да поведе всички към мир и благоденствие посредством болка ли? Или тоя след като Наруто го брейнуошна?
Естествено, че първия. Вторият е Нагато. И е адски фейлнат персонаж според мен. Пейн от своя страна е страхотен.
Пейн и Саске не са баш същите. Пейн никога не се е опитвал да пречука Конан, примерно, както Саске се опитва да пречука Сакура. Т.е. останали са му хора от бившия му приятелски кръг, за които да му пука. Заради това той имаше далновидността да се осъзнае и да се спре по някое време все пак. Отношението му към подопечните му в Акацки също няма нищо общо с бруталното използване, което Саксе прилага на своите. В сравнение с Пейн Саске е като някво бясно псе, дето трябва да се отстреля. Макар че не мисля, че тая разлика е причината да харесвам Пейн повече. Просто на Саске изциклизиралите истерии са ми дошли до гуша.
Бъркаш кое кога се случва. Саске в момента е на върха на лудостта си, Пейн вече беше имал време да порасне, да притихне, да осмисли как и какво да прави, и как да го свърши. Да не говорим, че Конан не му пречи да си върши нещата, докато Сакура е една върховна пречка и нищо повече за Саске. Тя се опитва да му провали всичко, тя върви срещу неговите цели. Затова и се опита да се отърве от нея. Конан от своя страна го подкрепя с всичко, с което може, и изпълнява всяка негова думичка. Защо да я убива?!!? Тя от своя страна го прави заради чувствата си към него, де. Тя се е разбрала със себе си и знае какво иска, за разлика от Сакура...

Именно, видяла си в детайли как Саске полудява, а от лудостта на Пейн видяхме няколко страници. Като (ако...) Саске си беше получил отмъщението, и той щеше да се превърне в един евентуален Пейн.

Бтв, линковете -
Image
Image

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Jan 13, 2012 3:05 am

Какво се е случило с Наруто през годините, в които ме е нямало :shock:
Все пак с умерен интерес прочетох (части) от писанията ви и дори горе-долу схванах за какво говорите :mrgreen:
shadow dance nikoga ne luje

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 13, 2012 3:46 am

Ок, съгласна за Итачи. Бях останала с впечатлението, че е бил по-голям (15-16) като е изклал клана си. За 13 годишен добре се е справил, макар че можеше вместо да избива населението, да обади Тоби на другарките и другарите, щото на тоя етап войната вече е станала неизбежна. Това щеше да им създаде общ враг и доста от ексцесиите можеха да се избегнат преди почти всички джунчирики да са събрани. Отделно, все още не мога да разбера как Саске ще стане героя на Коноха, при положение, че старейшините винаги ще му правят сечено щото е Учиха. Как да е - става дума за Наруто все пак. За Наруто нивото това е едно много добро обяснение всъщност и аз ще трябва да посъспендна дисбилийфа тук.

А Карин и тя ли се пречкаше на Саске? Сакура бтв му беше предложила да избяга с него и да му помага на каузата, та не е като все да му се е пречкала. Просто оня си е идиот. Пейн не е бъдещия Саске, а по-скоро мяза на настоящия Саске, щото лудостта им и на двамата е ескалирала до странни геноцидни идеи за реформа. Единия ще постига мир, а другия ще си чисти името на клана. И двамата ще го правят посредством масова масакра. Това вече е отвъд желанието за наказание на истинските виновници. Как да е - разликите между двамата ги казах какви са. При Саске съвсем е отишъл конят в реката.

Боят срещу Дейдара почти не го помня, но това е след таймскипа, когато Наруто вече няма нужда от памперси. Прекарал е 2 години с Джирая - може да му се гласува някво доверие.

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Fri Jan 13, 2012 9:18 am

Окей, да, и двамата са изтрещели хорица, дето са били много измъчени посредством много страдание и това се е отразило на психиката им... И все пак мисля, че сравняваш какъв е бил единият преди отмъщението си, какъв е другият - след. Но може би да, Саске е малко по-изтрещял, щото повече му пречат да си достигне отмъщението и междувременно изтрещява повече.

Всъщност Наруто беше абсолютен слабак след Тайм Скипа. Единственото, което можеше, беше Оодама Расенган, демек пак Расенган, ама малко по-голям, и няква информираност за това, как да деактивира генджуцу... Където се провали. : D

Май обръщам прекалено много внимание на тоя детайл, и все пак - Наруто видя как Дейдара седи върху Гаара, мустаците му станаха 10 пъти по-дебели, придоби червени очи, закрещя наоколо, Дейдара си тръгна и ги остави 4 vs. Сасори, а Наруто побягна след него (Дейдара като long range бомбардировач...), след което Какаши трябваше да зареже една баба и едно безполезно човече срещу един от най-легендарните хорица из Narutoverse, след което трябваше нищо че 84375834 пъти каза на Наруто да се успокои, че той има план, ама му трябва малко време да си активира джуцуто и тн, бе брутално игнориран, Наруто го остави назад, поради което (Дейдара баш тва искаше, да ги раздели и да се оправи с джинчуурикито) Какаши едва не умря в дъжд от експлозиви, а Наруто (Кюуби...) едва не беше хванат, щото още е идиот, дето се отваря на света. След което Какаши си свърши работата, взеха Гаара. След което Наруто се разгневи още повече, мина в Kyuubi Cloak Mode с две опашки, т.е. потенциално застраши животите на всички наоколо и ако Какаши нямаше онова нещо, с което да сийлне чакрата, всички щяха да се затрият for good. Накрая, когато Чийо дойде и започна да се подготвя да го лекува, Наруто започна да праща по дяволите всички наоколо, да обвинява всички останали и да реве на света, след което съживиха Гаара... И по някаква причина Наруто беше герой.

Е, след всичкото това, това, че Какаши позволява на Наруто да прави квото си иска, ходи след него и му оправя простотиите и даже му се радва след тва... Има ли логика тука?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 13, 2012 9:25 am

Ненам. Трябва да погледна пак този бой, щото не помня някви особено фрапантни провинения на Наруто там. Дейдара ми беше ужасно досаден и главите с него ги карах бая по диагонала. В коя глава почваше?

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Fri Jan 13, 2012 9:27 am

Главното всъщност беше боят на Сасори, а преследването на Дейдара го даваха от време на време... Можеш да скипваш Сасори набързо.

http://somemanga.com/manga/Naruto/263/

П.С. Разцъках малко няколко чаптъра и си спомних колко яко беше преди, когато Киши всъщност рисуваше свястно - как си има панел за това, как Наруто вади скрола, разтваря го, хваща шурикена, мята го, Сасори го отблъсква и Шурикена се забива. И всичко това е нарисувано в детайл... Няма вече такива неща в Наруто. :/