- Spoiler: show

Плот туист беше, че всъщност е добър?Amelia wrote:Дочетох наличната манга. Итачи определено ми хареса, но това което направи не беше кой знае кво всъщност и засега няма абсолютно никакви последствия за сюжета. Та му е малко рано да го наричаме плот туист. Да видим как ще се развият нещата.
Лий... :/Издразних се на това, че не видяхме нищо от Темари, Нежи, Киба, Хината, Шино и прочее. Да, можеха да ни покажат кво правят все пак. Дано нататък снесат нещо.
Абе Хоузки Мангецу го хайпваха да е най-великият мечоносец из цялото Наруто, ама те пък на, даже и меч не му дадохаСакура и Какаши са ок и така. Сакура си е докторица - от нея не очаквах екшън и без това. Какаши предпочитам да го гледам докато бие интересни противници, а тия седемте водни калъфа ми изглеждаха най-скучната групичка от всичките зомбита. Той всъщност нашия се появи сега и се бие с джунчириките - доста по-достоен за него противник са. Не знам как е успял да го измисли Кишимото, ама няма ЕДНО нещо, което да не харесвам в тоя персонаж. За мен той е единственият истински нинджа в това заглавие. Мистериозен, тих и прикрит, старае се да не привлича внимание, знае какво е дисциплина и тиймуърк, техниките му не са супер флаши, ама са ефикасни и е готов да умре за Коноха. Тва всичкото без да се превръща в безличен биоробот, щото е толкова човечен всъщност. Дизайнът му е убийствен - изумявам се как може да е толкова як, при положение, че виждаме само 1/4 от лицето му. И е направен достоверно интелигентен и мъдър за разлика от Итачи. Прекрасен е просто!
Тя се бие с Мадара, какъв Дан, той е просто един абсолютно инсигнификантен едо, който може да върви по дяволите, apparently.Дан още не е изваден съвсем от играта, та може и да се видят с Цунаде.
Сериозно? Итачи и Нагато и Асума и тн - ясно, ама предишните кагета от какъв зор ще помагат? Те са отраснали и умрели във времена на сурови войни, в които всички други села са били врагове, а сега моментално са готови да им кажат как да ги победят веднага...? Да не говорим, че бяха тролнати много жестоко, най-хайпнатия Каге на света (райкагето) Наруто го би за 4 минутки с клонинг.Сега, искам да споделя възторга си от това на колко много нива ме кефеха моментите, в които зомбитата се опитваха да помогнат на шинобитата да ги пречукат. Разкошно, просто!
Е то това стана ясно още при боя му със Саске. Там беше плот туист, щото направи Саске да се обърне срещу Коноха. Сега просто продължаваме по инерция. Нищо кой знае кво не е станало.Rashugun wrote: Плот туист беше, че всъщност е добър?
Закво му е признание на Какаши? Той да не е на 15, че да му трябва сульо и пульо да го признават и да му чешат комплексите? Какаши е тотално над тия неща. Ей затва казвам, че той е достоверно интелигентен и мъдър. Държи се като истински зрял човек. Признание и слава ти трябват до един момент, после изяждаш няколко житейски шамара, узряваш достатъчно, че да схванеш кои са важните неща от живота и разбираш, че всичко е суета. Научаваш точно колко струваш, спираш да имаш нуждата да се доказваш наляво-надясно и почва да те интересува мнението единствено на една шепа ценни за теб хора. Какаши има признанието на тези хора - почти го бяха направили Хокаге. Кво по-голямо признание от това? То и това не му трябваше на човека, щото той си знае прекрасно възможностите, знае прекрасно кви отговорности ще му се струпат, и беше наясно, че не става за тая работа. Заради което и никога не се е напинял за нея.Иначе Какаши едно време беше адски радващ, уви, трябваше да се превърне в поредния stepping stone за Наруто. В цялото спасяване на Гаара трябваше да ходи след Наруто, да му търпи идиотщините, а накрая, след като всъщност Какаши, Сакура и Чийо направиха почти всичко, всички трябваше да благодарят на Наруто, който всъщност само пречеше... Включително и Какаши. След което му се даде шанс да се изяви здраво срещу Какузу, уви, Наруто се появи, каза "Какаши-сенсее, искам Аз, искам само Аааазззз!!" и Какаши взе, че се съгласи... След което трябваше, както обикновено, да върви след Наруто и да му огажда за всичко (Искам да тръгнем след Саске! - Окей! Организираме веднага! (тук и Тсунаде се включва :/)), след което всъщност му бе даден шанс да го запомним с чест и достойнство, накрая и него го съживиха и той тръгна да се кланя на Наруто... По същия начин и при срещата им със Саске... И по същия начин сега.
Единственото, за което служи сега, е да бута Наруто напред без да получава каквото и да е признание, а не се оплаква, всъщност си му е окей така. Което е... ми тъпо.
Опит?Amelia wrote:А, ти си имал предвид Итачи като цяло, а не Итачи само по време на войната? Ок, ще се съглася, че плот туиста е от най-значителните за мангата, но беше безкрайно предивим и по всички клишета на шонена. Аз знаех, че Итачи ще излезе положителен персонаж и че накрая ще извъртят нещата така, че е направил всичко заради брат си и/или Коноха от момента, в който ни казаха за него.
Основното, на което се оповавах, беше "Той има слабост към Саске, щото и той е Учиха като Обито", а всъщност няма нищо такова, не? Иначе всъщност не е прекалено ясно кое показва повече симпатия - това, да му отделиш много време, или това, да го оставиш в ръцете на един от легендарните Саннин-и? Ако погледнем реално, Саске е там, където е, защото е Учиха и заради историите с брат си, а Наруто е там, където е, защото смени 10 супер гениални даскала. Ако и двамата си бяха останали само с Какаши, без Оро, без Джирая, без МШ, без СМ, без Бий и тн - и двамата сега щяха да са Неджи левъл.Специалното отношение на Какаши към Саске не ни е казано в прав текст, ама то няма и нужда - очевидно е. Какаши има част от Учиха в себе си и може да види света през очите на Учиха като следствие. Саске си му беше личния фаворит от хлапаците по това време - той даже го научи на Чидорито си, ебаси! И сега е вдигнал ръце от него, ама все още таи няква надежда, че Наруто може да успее да му въздейства някак и затова оставя Наруто да се оправя.
Това с новото поколение, дето надминава старото, всъщност се превърна в Наруто, който надминава всички, честно казано.Не знам ти какво очакваш от тая манга, но е ясно, че Наруто е централният герой и че целият свят ще се върти около него. В тоя тип заглавия има един прост похват, за оправдание на голяма част от тъпотиите - главният герой априори, по правило дет се вика, е супер велика личност и всички малко по малко се оказват привлечени към и променени от него като следствие. Героят започва с потенциал за величие и тоя потенциал постепенно се развива докато контролът му върху света стане почти абсолютен и героят не почне да се справя с някви мисии невъзможни. Това може да се направи достоверно или недостоверно - аз намирам, че Наруто е по средата някъде. На Наруто спецумението му е любовта и в момента е почти левъл Джизъс Крайст. Какаши отдавна е забелязал тоя потенциал и е схванал, че сега е времето новото поколение да изгрее, щото то е по-младо, силно и надарено от старото и старото поколение е там колкото да напътства малките докато са малки, да не вземат да бръкнат в контакта нещо. Това отново е типичен шонен похват.
I see, I see.Сай винаги ми е бил безличен. Сасори и той. Но покрай него се зарадвах на Сакура, щото тя най-сетне СВЪРШИ НЕЩО.
Това ми напомня...Пейн ми беше симпатичен и концепцията му ме кефеше. Краят, който му измислиха и мига, в който се обърна като фурнаджийска лопата на 180 градуса след някакъв лафец с Наруто, ме оставиха обездумена от простотията. Там определено не ми беше достоверно влиянието на малкия мръхльо.
Мммммммммм... Итачи може да е пацифист, но е адски Виждащ. На 12 беше осъзнал (преглъщайки принципната си гордост като Учиха), че горе-долу всички наоколо са пълни идиоти, беше тръгнал срещу тях. Обичаше ги, бяха му семейство, но беше осъзнал, че са идиоти. Те бяха... И беше видял, че оттук нататък с тях ще следват само проблеми. Тоби си го каза - Ако бяха продължили, щяха да причинят някви супер велики войни, заради които още повече хора са щели да умрат... Нямал е много избор. Планът всъщност беше Саске да стане силен, да го победи, да се превърне в Героят на Коноха, който е отмъстил за гениалните Учиха, да се завърне в селото и всички да живеят щастливо ever after. Подсигури се по няколко начина затова. Уви, опита се да направи абсолютно всичко сам, и не успя. (След което се научи, че така не става, и побърза да предаде знанието моментално, след като го научи, на идиота до себе си. :>) Добър план, ако го погледнеш отстрани. И всъщност имаше много голяма вероятност да успее. Представи си какво щеше да стане, ако Наруто тийм бяха открили Саске след битката? Саске беше напълно неоцветен, безцелен, празен след битката. Можеше да се случи приятелите му да го открият, да го приемат, той да приеме тях... И всички да заживеят щастливо, както Итачи искаше и направи всичко възможно да стане.Ще видим кой е Тоби. Сяква простотия може да се случи в тая манга - все пак имаме добрия Итачи, дето като един истински пацифист реши че да окървави ръцете на брат си по същия начин, по който е окървавил своите, е чудесен възпитателен похват и ще доведе до блага за целия свят и за останалите членове от семейство Учиха (които в тоя момент вече би трябвало да включват само Саске).
Aye, aye, sir.Напиши си иначе есето за Итачи тук, когато намериш време и желание. На мен ми е интересно да видя гледната ти точка и как ще оправдаеш за себе си проблемът, който посочих с него.
Нали се сещаме, че говорим за тринайсетгодишен, обременен със съдбата на целия свят? Дори и да не говорихме, щеше да си е чудесен план. Виждаш ли, Саске преди битката с Итачи в Част 2 не беше някакво потенциално Зло, което да избухне когато и да е, с някви супер невероятно тежки травми. Не беше някъв Гаара. Всъщност беше АДСКИ уравновесен, спокоен, хладен, целеустремен младеж. Пак казвам, какво щеше да стане, ако Наруто-хората го бяха открили първи? Той беше напълно празен и безцелен след битката. Беше готов да прати Тоби по дяволите, и се чудеше кво да прави ся. Ако Наруто го беше открил първи, щеше да запълни тази "празнина", и всичко в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ щеше да е щастие и кеф.Итачи ако беше толкова Виждащ, щеше да разбере, че така както е избарал нещата, за Саске никога няма да има "хепили евър афтър". Ада, през който Саске е минал и травмите от него няма никога да изчезнат по някъв магически начин. Учиха няма да възкръснат да са със Саске. И т.н. Щеше да е доста по-милостиво просто да пречука брат си. Или още на място там да му промие мозъка с Мангекьо шарингана, както възнамеряваше да направи с птичката. Или да търси алтернативи - ако е толкоз умен, можеше да се опита да намери начин и вълкът да е сит, и агнето да е цяло.
Всъщност още не се знае дали няма да се срещнат по пътя.За съжаление, сега под мотото "нека не правя всичко сам", вместо да иде при брат си и да му обясни как стоят нещата, ще праща Наруто да го оправя. Еми ще гледаш Наруто в супер централните действия, няма как. Тъф лък.
Абе аз пак казвам, че е ясно, че Какаши си го предпочиташе, ама не щото е бил Учиха като Обито.Amelia wrote:Не нам. За мен фаворитизма на Какаши към Саске продължава да е очевиден. Там има бая неща, които да ги свържат - сходни живот и страдания, сходно поведение (малкият Какаши мяза на малкия Саске), Обито и прочее. Според мен Какаши виждаше в Саске себе си като малък и затова си го харесваше повече. Човек може да прецени кой е по-любимия ученик по времето и вниманието, което учителя отделя докато всичките му ученици са още ТАМ. Щото после и Саске и Наруто ги хвана липсата и нещата се промениха бая.
Всъщност... Наруто е на абсолютно всички бойни полета, помага на всички, би се с Кагетата, би се със Зецу, би се с Мечоносците, би се с Итачи и Нагато, би се и с по-инсигнификантните Едо-та като Кимимаро, би се с Мадара. Положението се стабилизира в момента, в който той беше навсякъде и се биеше с всички. Той спаси Сакура, спаси Хината, спаси Какаши, спаси Кагетата от Мадара, спаси всички от всичко и общо взето той води всички битки. Няма да се бие с Кабуто, ама се би с всичките му Едо Тенсеи, за Итачи остана само да го Тсукуйоми-уан-шот-не и готово.Стига с това "Наруто си води войната сам". Не я води сам, просто е най-значителната фигура в нея. Което не е особено чудно, при положение, че Кюби е в него. Сега примерно не се бие той с Учиха Мадара. Не отиде той да се разправя с Кабуто. Изрина некви по-маловажни миниъни там и сега се забъзикват с Тоби. Ти така го казваш, като че ли верно всички само седят и бездействат около него.
Нека не говорим за цялото нещо, защото в момента Наруто може да мине през Какаши сравнително лесно, но нека вземем конкретно преследването на Дейдара. Как можеш да оправдаеш това, че търпя Наруто да му се меша в работата, да рискува животите на хората, успеха на мисията, да влиза в Кюби моуд само защото е идиот? (Той тогава си беше още слабак, бтв)Да се поставя на мястото на Какаши... Мога, ама е безпредметно, щото ние тук с теб имаме голяма разминавка в разбирането на това, което се случва между Какаши и Наруто. Някой ден, когато сдобия ученик, в когото вярвам достатъчно и за когото съм убедена, че може да направи нещо, което е отвъд моите възможности - ще оставя тоя ученик да се вихри. Щото на мен Какаши и Наруто това ми демонстрират. Ти в това виждаш на Наруто спорадичните ненужни никому хрумки, заради които Какаши трябва да му тича по гъза. То по-скоро Сакура имаше такива, кат се юрна да убивала Саске уж... Глупостите на Наруто поне имат потенциал да приключат с нещо смислено, а и той отдавна не е слабакът, който да не може да си обърше задника сам, когато се вкара в няква беля.
Естествено, че първия. Вторият е Нагато. И е адски фейлнат персонаж според мен. Пейн от своя страна е страхотен.За кой Пейн говориш, че е бъдещия Саске? Акацки психопата, дето желаеше да поведе всички към мир и благоденствие посредством болка ли? Или тоя след като Наруто го брейнуошна?
Бъркаш кое кога се случва. Саске в момента е на върха на лудостта си, Пейн вече беше имал време да порасне, да притихне, да осмисли как и какво да прави, и как да го свърши. Да не говорим, че Конан не му пречи да си върши нещата, докато Сакура е една върховна пречка и нищо повече за Саске. Тя се опитва да му провали всичко, тя върви срещу неговите цели. Затова и се опита да се отърве от нея. Конан от своя страна го подкрепя с всичко, с което може, и изпълнява всяка негова думичка. Защо да я убива?!!? Тя от своя страна го прави заради чувствата си към него, де. Тя се е разбрала със себе си и знае какво иска, за разлика от Сакура...Пейн и Саске не са баш същите. Пейн никога не се е опитвал да пречука Конан, примерно, както Саске се опитва да пречука Сакура. Т.е. останали са му хора от бившия му приятелски кръг, за които да му пука. Заради това той имаше далновидността да се осъзнае и да се спре по някое време все пак. Отношението му към подопечните му в Акацки също няма нищо общо с бруталното използване, което Саксе прилага на своите. В сравнение с Пейн Саске е като някво бясно псе, дето трябва да се отстреля. Макар че не мисля, че тая разлика е причината да харесвам Пейн повече. Просто на Саске изциклизиралите истерии са ми дошли до гуша.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest