Stardust
Първо, Терабития съкс мощно.Roland wrote:Не знам КОЕ точно е било ясно, филмът имаше брутален трейлър, който слагаше тези на секви Потъри, Нарнии и Терабитии в малкото си джобче.

А трейлъра - ми не. Смърдеше отдалеч на евтино сбъркано ТВ фентъзи, опитващо се да подражава на Нарния, Карибски пирати и прочие, за да се възползва от успеха им. Или най-малкото - за масата хора, които не са чували за Геймън (огромното мнозинство). Даже ти имаше съмнения по едно време - макар и, вероятно, от по-друго естество.
http://www.worstpreviews.com/media.php? ... ce=trailer
Трябваше да хванат здраво определена таргет аудитория. Това беше основната грешка. Фентъзи за възрастни? Непослушна приказка? Възрастните не гледат фентъзи. Ако ше е приказка, да е приказка като хората.
Трябваше или да вземат само най-епичните и сериозни сцени и да го маскират като нормално фентъзи, или да подберат турбо-романтика и да го изкарат любовна драма. Може би дори смешки за уж-комедия.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Amos Trask
- Aes Sedai

Допусках и друго обяснение - още навремето. Дори творбите на наистина известни автори като Пратчет са просто unfilmable. Освен ако не си седне на задника да напише една нормална история като за филм.

Last edited by shayhiri on Tue Aug 14, 2007 11:21 am, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Hogfather не можах да доизгледам, така че ще приема вашето добро мнение. Факт е, обаче, че е ТВ филм. И първият такъв изобщо. Разговорът в момента е в контекста на широкоекранен високобюджетен филм - чието създаване предполага успех и възвращаемост.
Last edited by shayhiri on Tue Aug 14, 2007 12:22 pm, edited 1 time in total.
Ех, Шайхири, изобщо не разбираш за какво иде реч. Успешното кино било статистика... Геймън да бил направел истинско фентъзи, че да се продава... Хич не съм съгласна 

Last edited by Ghibli on Tue Aug 14, 2007 11:52 am, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
stardust не само ще си избие парите, ами ще е и на печалба. само гледай
и самият геймън яко ще намаже покрай филма. няма никак да се учудя, ако продажбите на произведенията му скочат яко в следващите дни.
колкото за бъдещето на геймън в киното, според мен тепърва ще се чува за него, ако не като адаптации, то като сценарии.

колкото за бъдещето на геймън в киното, според мен тепърва ще се чува за него, ако не като адаптации, то като сценарии.
Значи, Шайхири, след като Hogfather се оказа извънредно успешен експеримент по филмирането на Пратчет, вероятно би могла да му се направи и филмова екранизация, аз поне не виждам особени пречки.
Иначе ти каза, че творбите на Пратчет са, цитирам, unfilmable. Аз казах, че Hogfather те опровергава. Сега ми казваш, че не те опровергава, щото си имал предвид широкоекранна продукция. Ако ще да си имал предвид и холограма, прожектирана на фона на пръските на фонтана на НДК, това с нищо не променя факта, че към момента има поне една творба на Пратчет, която е доказано filmable.
А разговорът за качеството и количеството е воден вече толкова много пъти, че изобщо не мога да си обясня как ти дава сърце да го подпочнеш отначало. Ами според статистиката "Остин Пауърс" е един доста успешен филм. Изобщо, клозетният хумор напоследък е доста вървежен. Вероятно хората, гледали "Полет на кукувиче гнездо" са по-малко от тези, които са гледали "Остин Пауърс". Поне при всички случаи "Остин Пауърс" е реализирал по-големи печалби. Е да ги сравняваме ли?! Уточнявам, че не правя паралел между творба на Геймън и "Полет над...", просто давам ентия пример в спора "качество vs. количество". И изобщо, за какво, в името на Светлината, спориш?! Не си чел Геймън, не си гледал Hogfather, но спориш. WTF?!
Иначе ти каза, че творбите на Пратчет са, цитирам, unfilmable. Аз казах, че Hogfather те опровергава. Сега ми казваш, че не те опровергава, щото си имал предвид широкоекранна продукция. Ако ще да си имал предвид и холограма, прожектирана на фона на пръските на фонтана на НДК, това с нищо не променя факта, че към момента има поне една творба на Пратчет, която е доказано filmable.
А разговорът за качеството и количеството е воден вече толкова много пъти, че изобщо не мога да си обясня как ти дава сърце да го подпочнеш отначало. Ами според статистиката "Остин Пауърс" е един доста успешен филм. Изобщо, клозетният хумор напоследък е доста вървежен. Вероятно хората, гледали "Полет на кукувиче гнездо" са по-малко от тези, които са гледали "Остин Пауърс". Поне при всички случаи "Остин Пауърс" е реализирал по-големи печалби. Е да ги сравняваме ли?! Уточнявам, че не правя паралел между творба на Геймън и "Полет над...", просто давам ентия пример в спора "качество vs. количество". И изобщо, за какво, в името на Светлината, спориш?! Не си чел Геймън, не си гледал Hogfather, но спориш. WTF?!
Дам, с огромно нетърпение чакам Беоулф. Изглежда Геймън и Ейвъри са направили нещо много хубаво с оригиналната "история"... Което има всички шансове да провали приема на филма, но това е положението.Scourge wrote:stardust не само ще си избие парите, ами ще е и на печалба. само гледайи самият геймън яко ще намаже покрай филма. няма никак да се учудя, ако продажбите на произведенията му скочат яко в следващите дни.
Стардъст е сериозен провал засега. Само голям успех на международния пазар може да го спаси, донякъде.
Иначе най-вероятно ще стане андърграунд култ и ше печели от ДВД-та. Но това е друга работа. Инвеститорите не обичат да чакат 10 години.
Това ли казах за Геймън?Ghibli wrote:Ех, Шайхири, изобщо не разбираш за какво иде реч. Успешното кино било статистика... Геймън да бил направел истинско фентъзи, че да се продава... Мъка голяма.

- tigermaster
- Elder God
Не е първата екранизация по Пратчет, между другото - само че другите са анимационни. А и "Дядо Прас" беше наистина добра екранизация. Въпреки пластмасовия Смърт. Представям си как същият режисьор подхваща, примерно, "Жътварят" с бюджет от, да речем, 150 милиона долара и с гласа на Кристофър Лий за Смърт - дали няма да е добре? Колкото до "Stardust", неговият трейлър беше единственият тази година(а, да - и трейлърът на филма с Пол Джиамати, на който му забравих заглавието), който ме кара да очаквам нещо хубаво. Донякъде и трейлърът на "Беоулф" действа така, но "Stardust" май ще е по-хубав.shayhiri wrote:Hogfather не можах да доизгледам, така ще приема вашето добро мнение. Факт е, обаче, че е ТВ филм. И първият такъв изобщо. Разговорът в момента е в контекста на широкоекранен високобюджетен филм - чието създаване предполага успех и възвращаемост.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог