Heat. Heat never changes.

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jun 26, 2007 10:03 am

Изпотил си ги, аз съм изпивал по 8 литра на плажен волейбол и по няколко при бягане на дълги разстояния.

Пие се хладка вода (не ледена), на малки глътки, топъл чай всъщност работи много добре срещу обезводняване. Отидете на преход в планината без да пиете по малко вода периодично, т.е наливайте се на няколко пъти, после се премерете в къщи колко сте свалили като тегло - не, не сте отслабнали, това е водата, която се изгубили и не сте наваксали.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

shannara
Misting

Post by shannara » Tue Jun 26, 2007 2:07 pm

Ей, не съм казала да се обезводнявате, а да не се наливате с излишно много вода! Боже, 8-10 литра?! :shock: Ако изядете един леко стипчив плод ще ви излекува жаждата повече от литър вода.
Уф, пък за потенето, ако Мор е прав, значи аз постоянно съм на ръба на припадък от обезводняване. Потя се наистина рядко...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jun 26, 2007 2:08 pm

8-10 литра но за колко време все пак :)

говорим за цял ден под слънцето :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 26, 2007 2:11 pm

Не е задължително да си на прага на обезводняването, понеже потенето си е индивидуална работа :)
This is it. Ground zero.

shannara
Misting

Post by shannara » Tue Jun 26, 2007 2:14 pm

Сигур', при всички случаи съм благодарна, че не ми се налага да сменям по две тениски на ден. Иначе пепоръчително за добрата борба с жегата: хладен чай от каркаде и студено кафе. И шапка на главата, ако ще излизате, че някакъв грък вече си отишъл, завалията.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jun 26, 2007 5:22 pm

Най-малко 30 души са починали през последните 8 дни в резултат от големите горещини в Румъния, където температурите достигат 40 градуса на сянка, а в Букурещ днес по обед са измерени 54,5 градуса на открито.

(http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1064590)
:shock: :shock: :shock:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jun 26, 2007 5:24 pm

Тоест на слънце. Не е коректно да ги мерят по тоя начин и да ги съобщават :( Ся по радиото поне бяха достатъчно коректни, за да кажат, че в Шумен е било 39,9 на сянка и 52 на слънце.

Мен в момента обаче ми е неудбоно да се оплаквам, щот тука били само некви мижави 32-3 градуса... Още малко и пуловер да облечем. Да, ама изобщо не се усещат така! Оня ден като беше 34-5 много повече се живееше! Само че днес влагата е просто убийствена, все едно дишаш вода. Гореща. Или си правиш инхалация. Сухата жега много по-лесно я трая, тая сауна днеска обаче просто ме съсипва, заклевам се!:(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Jun 26, 2007 5:28 pm

:shock:
Поне ще може да си пържим яйца на первазите...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Jun 26, 2007 5:28 pm

Е, то на сянка по ме вълнува, примерно :), ако надвишава 39 вече си е смъртоносно.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Jun 26, 2007 5:35 pm

shannara wrote: BaYa, я раздуй ти за тия спиралки против комари - от ароматните пръчици за обща употреба ли говоиш или да ходя в аптеката за някакво специално предназначено против гадовете?
shannara, извинявам се за закъснението. Ето ги спиралите. Съжалявам, но линкът, както винаги е на испански. Но поне можеш да видиш кутийката. До около 5 метъра са доста ефективни. Ако няма вятър и повече. Аз купувам задължително понеже съм любимо блюдо на комарките!!! :lol:

А каркадето си е чай от hibiscus точно, прекрасно заместим с нашият си шипков! Който допринася екстра доза витамин Ц!!! Ммммммммммммм! 8-)
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Tue Jun 26, 2007 9:36 pm

Аз днес се чуствах прекрасно,въпреки че термометърът показваше 41 градуса на сянка.Май вчера беше по-топличко. :? Големия проблем беше как да се амбицирам да оставя бирата и да отида да бягам вечерта. :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jun 26, 2007 10:32 pm

Мдам аз пак в 3 часа обикалях с кола без климатик до към 5. Почвам да свиквам. За сметка на тва една от машините в офиса реши че вентилатора на процесора не смогва нещо та изгасна на некви си нещастни 78 градуса според биоса. Чувствам се някак като в руските лабораторни хроники. 40те градуса трябва да се приемат само вътрешно ша ги иба.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jun 27, 2007 9:29 am

Хаааааааааахахахахахаххааххаххахахахааххахахах!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 27, 2007 4:01 pm

Абе, чудех се къде да го задам тоя въпрос и понеже не ми се пускаше цяла тема - някой има ли представа за работещи басейни в София на открито?

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Jun 27, 2007 4:02 pm

Ми Дианабад със сигурност работи. Мария Луиза също 99% е он.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...