Heat. Heat never changes.
Moderator: Moridin
Изпотил си ги, аз съм изпивал по 8 литра на плажен волейбол и по няколко при бягане на дълги разстояния.
Пие се хладка вода (не ледена), на малки глътки, топъл чай всъщност работи много добре срещу обезводняване. Отидете на преход в планината без да пиете по малко вода периодично, т.е наливайте се на няколко пъти, после се премерете в къщи колко сте свалили като тегло - не, не сте отслабнали, това е водата, която се изгубили и не сте наваксали.
Пие се хладка вода (не ледена), на малки глътки, топъл чай всъщност работи много добре срещу обезводняване. Отидете на преход в планината без да пиете по малко вода периодично, т.е наливайте се на няколко пъти, после се премерете в къщи колко сте свалили като тегло - не, не сте отслабнали, това е водата, която се изгубили и не сте наваксали.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Ей, не съм казала да се обезводнявате, а да не се наливате с излишно много вода! Боже, 8-10 литра?!
Ако изядете един леко стипчив плод ще ви излекува жаждата повече от литър вода.
Уф, пък за потенето, ако Мор е прав, значи аз постоянно съм на ръба на припадък от обезводняване. Потя се наистина рядко...

Уф, пък за потенето, ако Мор е прав, значи аз постоянно съм на ръба на припадък от обезводняване. Потя се наистина рядко...
Най-малко 30 души са починали през последните 8 дни в резултат от големите горещини в Румъния, където температурите достигат 40 градуса на сянка, а в Букурещ днес по обед са измерени 54,5 градуса на открито.
(http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1064590)

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Тоест на слънце. Не е коректно да ги мерят по тоя начин и да ги съобщават
Ся по радиото поне бяха достатъчно коректни, за да кажат, че в Шумен е било 39,9 на сянка и 52 на слънце.
Мен в момента обаче ми е неудбоно да се оплаквам, щот тука били само некви мижави 32-3 градуса... Още малко и пуловер да облечем. Да, ама изобщо не се усещат така! Оня ден като беше 34-5 много повече се живееше! Само че днес влагата е просто убийствена, все едно дишаш вода. Гореща. Или си правиш инхалация. Сухата жега много по-лесно я трая, тая сауна днеска обаче просто ме съсипва, заклевам се!:(

Мен в момента обаче ми е неудбоно да се оплаквам, щот тука били само некви мижави 32-3 градуса... Още малко и пуловер да облечем. Да, ама изобщо не се усещат така! Оня ден като беше 34-5 много повече се живееше! Само че днес влагата е просто убийствена, все едно дишаш вода. Гореща. Или си правиш инхалация. Сухата жега много по-лесно я трая, тая сауна днеска обаче просто ме съсипва, заклевам се!:(
- BaYa
- Forsaken
shannara, извинявам се за закъснението. Ето ги спиралите. Съжалявам, но линкът, както винаги е на испански. Но поне можеш да видиш кутийката. До около 5 метъра са доста ефективни. Ако няма вятър и повече. Аз купувам задължително понеже съм любимо блюдо на комарките!!!shannara wrote: BaYa, я раздуй ти за тия спиралки против комари - от ароматните пръчици за обща употреба ли говоиш или да ходя в аптеката за някакво специално предназначено против гадовете?

А каркадето си е чай от hibiscus точно, прекрасно заместим с нашият си шипков! Който допринася екстра доза витамин Ц!!! Ммммммммммммм!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Мдам аз пак в 3 часа обикалях с кола без климатик до към 5. Почвам да свиквам. За сметка на тва една от машините в офиса реши че вентилатора на процесора не смогва нещо та изгасна на некви си нещастни 78 градуса според биоса. Чувствам се някак като в руските лабораторни хроники. 40те градуса трябва да се приемат само вътрешно ша ги иба.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”