Moderator: Moridin
Еми аз съм обсебен от храненето. Ако не ям 2 дена откачам и не мога да мисля за нищо друго, освен за манджа.
Незнам... винаги когато правя нещо, за което осъзнавам, че не съм готов да си жертвам целия уикенд примерно, се чувствам сякаш правя нещо безмислено. Не мога примерно просто да седна и да разцъкам някаква игрица в мулти, с ясната идея че едва ли ше я погледна пак. Или пък да си купя първа книга от поредица, обаче да не ми хареса и да си кажа "ще я прочета, колкото да я завърша" - не. Ако не смятам да завърша цялата поредица - хвърлям на момента книгата.
Незнам... винаги когато правя нещо, за което осъзнавам, че не съм готов да си жертвам целия уикенд примерно, се чувствам сякаш правя нещо безмислено. Не мога примерно просто да седна и да разцъкам някаква игрица в мулти, с ясната идея че едва ли ше я погледна пак. Или пък да си купя първа книга от поредица, обаче да не ми хареса и да си кажа "ще я прочета, колкото да я завърша" - не. Ако не смятам да завърша цялата поредица - хвърлям на момента книгата.
Last edited by dellusion on Thu Jun 21, 2007 4:35 pm, edited 1 time in total.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Просто нямаше какLewis Carroll wrote:— Значи искате да кажете — добави Катерицата, която изглежда говореше в съня си, — че „Аз дишам, когато спя“ е все едно като „Аз спя, когато дишам“!
— Все едно е при тебе — каза Шапкаря.

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Hе мисля, че желанието за победа играе голяма роля в reenactment и LARP. Не смятам, че това са събития със състезателен характер, какъвто е случаят с Меджик. Иначе ще бъде не LARP, a хората просто ще се събират за да видят кой млати най-яко с брадватаRoamer wrote: Не че нещо, ама... нали съзнаваш, че абсолютно същите три аргумента важат с пълна сила за LARP и reenactment?

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Всъщност заглавието не е етично, би трябвало да се уточни са кои ролеви игри става дума (настолните или ЛАРП-ът).
Чесно да си кажа, като не много опитен ролеви играч (настолни) и добър играч на ТКГ (но не Меджик), споделям мнението, че и двете са доста гийк занимания, макар и от различно естество. И да, висенето наведен над разни картончета на масата е толкова странно колкото и да обикаляш горите, млатейки се (евентално), и е толкова "смислено" да харчиш долари за картончета, струващи центове, колкото и да си правиш броня или копие от обезопасени материали.
Това, че едните се вживяват, а другите, примерно, не, неозначава, че и двете не са гийк. И тук трябва да вметна, че все пак при ЛАРП-а и настолните игри има общуване, макар и с "болни" като теб. Докато репликите докато се играе игра с карти са от рода на "ЛОЛ", "ОМГ", "майката си е е*ало", "абе, твойта, това немаш право така да го флипнеш" и тн.
Чесно да си кажа, като не много опитен ролеви играч (настолни) и добър играч на ТКГ (но не Меджик), споделям мнението, че и двете са доста гийк занимания, макар и от различно естество. И да, висенето наведен над разни картончета на масата е толкова странно колкото и да обикаляш горите, млатейки се (евентално), и е толкова "смислено" да харчиш долари за картончета, струващи центове, колкото и да си правиш броня или копие от обезопасени материали.
Това, че едните се вживяват, а другите, примерно, не, неозначава, че и двете не са гийк. И тук трябва да вметна, че все пак при ЛАРП-а и настолните игри има общуване, макар и с "болни" като теб. Докато репликите докато се играе игра с карти са от рода на "ЛОЛ", "ОМГ", "майката си е е*ало", "абе, твойта, това немаш право така да го флипнеш" и тн.
- tigermaster
- Elder God
Току-що съжалих за ниската си култура. За тъй наречения ЛАРП(както и да се пише това) научих от тази тема. Но пък клипчето, което видях, ми беше интересно. Принципно, бих участвал в такова нещо, ако преценя, че няма опасност да претрепя някого или да ми разцепят главата с брадва. Видя ми се забавно. Това е смисълът. Сега, честно, дори не разбрах битките там предварително ли се уговарят или се млатят директно. Понеже боят в клипа ми се видя твърде хореографиран. Колкото до това нърдове ли са - и да са, какво от това? Нърдове са и професионалните играчи на компютърни игри, за нърдове могат да минат и тези, които се занимават усилено с бойни изкуства(четете daobg.com), такива са всички, които се занимават усилено с това, което харесват. Но пък лапраджиите, предполагам, не са като разните екземпляри, които идваха на училище, облечени като Хари Потър или пълния двойник на Ерик Дрейвън от "Гарванът", който стресираше учителките със странния си външен вид.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Daggerstab wrote:гийк - социални умения = нърд
Sooo well said

Може би и "= отаку" в смисъла в който се вкарва лек до сериозен негативизъм към социалните умения на човека + подигравка. Нещо като Pretty fly for a white guy

Бе човещинка

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
Проблема на LARP не е LA а RP-то. Принципно идеята за средновековни военни игри подобни на paintball-a не е лоша. Проблема е че е много трудна технически за организация, за да няма пострадали. Едно такова екшънче - ще е забавно да похалосам някой с голямата гьостерица по главата. Но просто няма как да се направи свестен role playing. И затова LARP= so lame.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Daggerstab
- Arcanist
Gallean wrote:Must see...Daggerstab wrote:Хм, къде беше онази блоксхема на geek-обществото със стрелкички коя група коя друга група презира...
- Spoiler: show
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Разбираемо непълна, но доста точна (диаграмката). Забелязвате ли в кой кръг на гийк/нърд ада са ларпаджиите?
Матрим, без малко да ти отговоря заядливо, мислейки че си Морви.
Аватарът й наистина бие на твоя.

Матрим, без малко да ти отговоря заядливо, мислейки че си Морви.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Daggerstab
- Arcanist