Аре на Капитан Спароу в петък.

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 18, 2006 12:16 pm

И аз, и аз :) - и просто не мога да се въздържа да не пъхна само един от многото диалози в първия филм, заради които според мен той си остава по-добър:
Spoiler: show
Murtogg: This dock is off-limits to civilians.

Jack Sparrow: I'm terribly sorry, I didn't know. If I see one, I shall inform you immediately.
(Jack makes to continue but is blocked by Murtogg and Mullroy)

Jack Sparrow: Apparently there's some sort of high-toned and fancy to-do up at the fort, eh? How could it be that two upstanding gentlemen, such as yourselves, did not merit an invitation?

Murtogg: Someone's got to make sure that this dock stays off-limits to civilians.

Jack Sparrow: It's a fine goal, to be sure. But it seems to me... that a ship like that one, makes this one here seem a bit superfluous, really.

Murtogg: Oh, the Dauntless is the power in these waters, true enough. But there's no ship as can match the Interceptor for speed.

Jack Sparrow: I've heard of one, supposed to be very fast, nigh uncatchable: The Black Pearl.

Mullroy: Well, there's no real ship as can match the Interceptor.

Murtogg: The Black Pearl is a real ship.

Mullroy: No, it's not.

Murtogg: Yes it is, I've seen it.

Mullroy: You've seen it?

Murtogg: Yes.

Mullroy: You haven't seen it.

Murtogg: Yes, I have.

Mullroy: You've seen a ship with black sails that's crewed by the damned, and captained by a man so evil that Hell itself spat him back out?

Murtogg: No.

Mullroy: No.

Murtogg: But I have seen a ship with black sails.
(Jack quietly slips passed them unnoticed)

Mullroy: Oh, and no ship that's not crewed by the damned and captained by a man so evil that Hell itself spat him back out could possibly have black sails, therefore couldn't possibly be any other ship than the Black Pearl. Is that what you're telling me?

Murtogg: No.

Mullroy: Like I said, there's no real ship as can match the Interceptor.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jul 19, 2006 8:17 pm

Първият беше безупречен, да.

А как се прави достойно продължение на безупречен stand-alone филм? Единственият начин ни беше показан току що от най-добрия сценаристки екип ever.

Нали не сте забравили, че това е само половината от историята на продължението? "Пиратите 2" зададе десетки въпроси и не отговори на нито един, ограничавайки се с може би стотици намеци за развитието на доволно дълбоката и сложна история в третата част. Едва тогава повечето хора ще могат да оценят подобаващо филма, така че аз не бих рискувал така на мястото на Тед и Тери - но пък се оказа, че рискът си е струвал и (по мои предвиждания) "Пиратите 3" ще надмине (заслужено) предшественика си като комерсиален успех.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 19, 2006 8:41 pm

Ъ, не се увличай :roll: :roll: :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jul 19, 2006 8:55 pm

:lol: Правя го с някои филми, както знаеш. Не е нарочно.

И ако никой тук не е видял във филма това, което аз виждам (четири гледания за пет дни, признавам си :P ), с удоволствие ще изчакам една година с коментарите по историята. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jul 19, 2006 9:31 pm

ОК, отговори моля те на един въпрос: за какъв си дадохме парите за половин филм? Вярно, че е що-годе хубав половин филм, но си остава фактът, че не се класира за цял. Откога стана обичайно и прието да се гаврят така с публиката? И не казвай, че е нямало начин да направят свястно продължение, чиято история да успее да се вмести в тъй "недостатъчните" 150 минути - първият филм е горе-долу толкова, между другото.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 19, 2006 9:45 pm

парички парички. доволни недоволни парите са у тех :)

Е не са те завели насила ;). Поне не се оляха с лигава мащабна песничка ала Дисни :twisted: . Всичко мога да им простя за тва. :mrgreen:. И все пан на Орландо мустачките от бозата гнусят повече от кра-кена ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jul 19, 2006 9:51 pm

Не са ме завели насила на този, но на следващия ще ида насила точно заради тъпата постановка на историята. Нали трябва да си догледам втората половина на филма и да платя още един билет? Разбирам да беше мащабна пустата история, да не се побира в един филм, тогава може да се раздели на две - но в този филм реално нищо не става.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 19, 2006 9:52 pm

Е са във втората мое да има и китайци вътре ;рррр

Мдаа нищо не сме изпуснали като крайна сцена.

http://www.youtube.com/watch?v=6rNMPNmy ... 20caribian

Джони Деп - вампира
Spoiler: show
18.07.2006 г.

Джони Деп се присъедини към Уил Смит за екранизацията на “I Am Legend” по култовия роман на Ричард Матисън.

Актьорът фетиш на Тим Бъртън, който в момента е на върха с “Карибски пирати 2”, ще изпълнява ролята на вампир, преследващ главния герой Робърт Невил – единственият човек, останал незасегнат от мистериозна болест.

Франсис Лорънс (”Константин”) ще режисира филма за “Warner”, а снимките започват през септември.

Нет Фокус
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jul 19, 2006 10:21 pm

Ghibli wrote:Не са ме завели насила на този, но на следващия ще ида насила точно заради тъпата постановка на историята. Нали трябва да си догледам втората половина на филма и да платя още един билет?.
Нали и аз това викам. Мръсен номер - и сигурно ще сработи.

Най-малкото хората ще искат да видят как ще съживят Джак и ще му пристане ли Лиз... :roll:

"Матриците" използваха същия модел, но по доста по-куц начин. Боксофисът ще си покаже.

П.П.: Споменаването на Сингапур не беше случайно - както и повечето детайли в този филм. :lol:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Jul 19, 2006 10:24 pm

Xellos wrote:Е са във втората мое да има и китайци вътре ;рррр
Чо Юн Фат ще да играе, така че без да искаш си прав :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Wed Jul 19, 2006 10:43 pm

shayhiri wrote:доволно дълбоката и сложна история
:!:
Половината елементи в "дълбоката и сложна история" бяха оплескани, объркани и като цяло неразбираеми, а другата половина - излишни. Имаше интересни мотиви, не отричам, но никой от тях не бе развит докрай и като цяло бяха толкова много, че отвличаха вниманието на зрителя от важните събития. Това, което за теб е дълбочина и сложност, аз наричам претрупаност. При това с известни уговорки.
shayhiri wrote:Първият беше безупречен, да.
:!: :!: :!:
Всеизвестно е, че безупречни неща няма. Секс, смърт, съвършени холивудски филми... Очевидно поне една от истините на живота ти е била спестена в ранно детство, а аз мразя да водя този разговор с хора, които са по-възрастни от мен. Кара ме да се чувствам като природна аномалия, един вид. Затова нека просто кажем, че горецитираното е силно преувеличено и спрем дотук.
shayhiri wrote:най-добрия сценаристки екип ever.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Има твърдения, които могат да бъдат извинени с остър пристъп на фенбойщина, и твърдения, които не могат. Трябва ли да навлизам в подробности?

Човек, имам три думи за теб:

Моля ти се.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jul 19, 2006 10:57 pm

Целият този разговор току що го проведохме по кратката процедура с Роланд. :wink: Очевидната и единствена цел на тона, който използвах, беше да привлека внимание към преждевременно споминалата се тема. В никакъв случай не ми се връзвайте, а ако ще обсъждаме нещо - нека е филмът. (Половината от който вече сме гледали.) :roll:

Любимец, тъй като си ми подръка, ще ми дадеш ли конкретни примери относно "Половината елементи в "дълбоката и сложна история" бяха оплескани, объркани и като цяло неразбираеми, а другата половина - излишни.", за да се опитам да променя мнението ти? :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 20, 2006 3:30 am

НЕеее не неее не го провокирай :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jul 20, 2006 3:46 am

Какво направих! :shock:

:P

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jul 20, 2006 1:48 pm

Xellos wrote:НЕеее не неее не го провокирай :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Я па тоя. Ша са провокирам колкото си ща, на-на-на :РРР

Колкото до разните неадекватности във филма... откъде да започна?

Кийра Найтли: "Искам да родя бебетата ти, Джак"
  • Сериозно. Това пък откъде? По-произволно загермечване не си спомням, като изключим Джон Ленън и Йоко Оно(*winces and gags*). И кому е нужно, питам, кому? Персонажът на Джони Деп не е, ъъ, пригоден за подобен вид занимания. Все едно Волдеморт да изнася лекция за вредите от алкохола...
Вуду нимфоманка хвърля погледи на Дръвчо... ?!?!?!
  • Ако това е хумор, предпочитам да изкрея в гробна сериозност. Самият намек за Орландо Блуум като сексуален обект... Аааааааааа, млъкни!!! Казвам ти, млъкни! Мозъко... НЕЕЕЕЕЕ!!! Девственото ми съзнание, какво стана с него! Очите ми горят! Махай се, ужасна картино!!! ...Както и да е. Опитвам се... Не, моля ви, моля ви, не по бельо... АААААААААААХ!... Агонията, агонията! ...да кажа, че цялата идея с шантавата врачка... вдишай... издишай... вдишай... издишай ...не беше много сполучлива. ...Повреден съм до живот... Можеше просто да не я включват. Както и идиотския буркан. ...Зелени полета, мисли за зелени полета...
Летящият холандец. Вярвате ли си?
  • Съчетаването на рожбите на болното въображение на сценаристите с наистина съществуващи легенди не работи по този начин. Просто нъц. Нищо лошо в кораба нямаше, но името му ме изпрати в страната на истеричния кикот. Да не говорим за оня ент, който се появи удобно в средата на филма, за да каже на Орльо... Не! Мина ми, мина ми! Махайте се! ...къде да търси ключа. Което, между другото, ме води към следващото ми наблюдение:
Ключ, сандък и компас - сутрешният кошмар на всеки ученик.
  • Фабулата се въртеше около прекалено много оси, за да не й се завие свят. По някое време героите търсеха повече неща от мен в ранно утро, което не е знак за цялостна история.
Сто души за жертване - потърсете в киносалона.
  • Това дори не си спомням как бе оставено... Очевидно по тъп начин. Събирането на сто души съперничеше по плиткоумие на куестовете от Диабло, and that's saying something. Не можеш да ме убедиш, че имаше какъвто и да е смисъл, освен да ми опъне нервната система.

И прочее. Не ми се слуша, че половината от тия неща щели да се изяснят в следващия филм; аз платих билет за този и срещу парите си имам право да се нервя, че историята бъкаше от ненужни детайли, които нямат нищо общо с основната идея. А ако смяташ, че това са дреболии - може би. Обаче разсейват и дразнят, особено хора като мен.

Ей затова не обичам да пиша за филми и книги... Отплесвам се.