Смисълът на вашия nick.
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
Роден съм в един прекрасен ден в годината на Тигъра - от там и "tiger". "Master" идва от времето, когато бях наистина вманиачен по биткаджийските филми, и по-точно от един от филмите, които ме запалиха по жанра - а именно "Пияният майстор". Много хубав филм беше...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
В далечната 1996-та година напуснах страната, за да уча в Щатите, което постави началото на дълга и завъртяна история, която е тема на друг реферат
Но тогава за пръв път получих достъп до Интернет (мои приятели в България вече се бореха с модеми, но в Драгалевци по това време нямах телефон) и, както може да се предположи преди дните на уеб-форумите и дори преди появата на ICQ (дори още преди PowWow), открих IRC. Е, да де, ама то пък искаше да задам и nickname, и real name... а по това време вече си имах любима песен на Metallica ("And with dust in throat I crave / Only knowledge will I save..."), та така се появи Roamer с real name "Stranger in a strange land". Много бързо Roamer на IRC се превърна в Roamer` заради проблеми с друг суек със същото предпочитание за nickname (не, не ставаше дума за запазен nick, на EFnet няма запазване на никове и канали). А на колко хора се е налагало през годините да обяснявам, че, да, харесвам Iron Maiden, но real name ми е от Хайнлайн...

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Когато тръгнах да се регистрирам тук първоначалният ми избор падна върху името Коруин, но то вече беше заето. Рандъм също. Реших, че ако няма да е някое от тези две няма да бъде името на никой герой от книга. В същото време, на пазара за книги втора ръка(така попаднах на този сайт)търсех някои книги-игри, които ми бяха нужни за попълване на колекцията ми и реших да се спра на името на любимия ми български автор на такива - Майкъл Майндкрайм.
- Interpreter
- Forsaken
Смисълът. На ника.
Преди време, Трип ме беше уличил в грубо невежество: затова, че съм си го избрал без да знам, че всъщност означавало „устен преводач”.
Приблизително 20 г. преди това беше открито Рогозенското съкровище – една от най-изумителните находки, свързани с историята на древните траки и наши преки предшественици. Според първите публикации (и ако интерпретацията на откритието беше останала в онова състояние), щяхме да знаем дори имената на майсторите, сътворили тези чудесни съдове.
След това излезе една статия във в-к „Народна култура”, сравнително авторитетен седмичник навремето.
Тя предизвика известен конфликт и доста сериозни търкания между археолози, траколози, филолози и прочие, който конфликт след публични кръгли маси и симпозиуми бе разрешен, като цяло, в полза на защитената в статията позиция. Авторът й си го отнесе с потупване по рамото и с окуражителното: „В реконструкцията на историческия факт интерпретацията е важна, колега.”
Авторът остана доволен от ника си и си го гушна като карма, без идея да си има тогава, че ще има Интернет, форуми и никове.
Ето я статията:
Преди време, Трип ме беше уличил в грубо невежество: затова, че съм си го избрал без да знам, че всъщност означавало „устен преводач”.
Приблизително 20 г. преди това беше открито Рогозенското съкровище – една от най-изумителните находки, свързани с историята на древните траки и наши преки предшественици. Според първите публикации (и ако интерпретацията на откритието беше останала в онова състояние), щяхме да знаем дори имената на майсторите, сътворили тези чудесни съдове.
След това излезе една статия във в-к „Народна култура”, сравнително авторитетен седмичник навремето.
Тя предизвика известен конфликт и доста сериозни търкания между археолози, траколози, филолози и прочие, който конфликт след публични кръгли маси и симпозиуми бе разрешен, като цяло, в полза на защитената в статията позиция. Авторът й си го отнесе с потупване по рамото и с окуражителното: „В реконструкцията на историческия факт интерпретацията е важна, колега.”
Авторът остана доволен от ника си и си го гушна като карма, без идея да си има тогава, че ще има Интернет, форуми и никове.
Ето я статията:
- Spoiler: show
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Моят е от една от главните героини на анимето Slayers. В Сивостен играехме едно он-лайн РПГ по Слейърс, което всъщност скоро се изроди в групово писан фенфик, понеже не ни се занимаваше с трупане на точки и т.н. Беше мега яко - аз играех с Амелия, оттам си ми остана тоя прякор. През годините взехме и да си приличаме с нея по някои неща. Тя е warrior of love and justice. Кралска щерка, която само намила как ще смачка всичко с чука на правдата и непрекъснато държи речи и морализаторства нахално и дебилно. Досущ кат мен.

Dreamfall ми е няк'ва такава леко любима игра, което може да се види относително лесно. В същото време означава и нещо друго, за което сега точно не ми се говори. И последно по ред и значение - кратичко е, простичко е, помни се и се чете лесно. Идеално за nickname.
- But! Now. And this is remarkable. If I change to eight tonal clusters -- [strums violin] Voila. They fly in counter-clockwise, synchronized, concentric circles as though a regimented flock. Watson, this is exceptional. I, using musical theory, have created order out of Chaos.
При мен е малко по-тривиално, преди около 5 години трябваше да си избера ник за да вляза в българският канал на Guild Wars в irc, която тъкмо бях започнал да играя. Самата дума трябваше хем да е кратка и леснозапомняща се, хем да загатва за понапредналата ми възраст (35 по онова време) И от тогава насам ползвам този ник във всеки форум, който посещавам 

- RRSunknown
- Elder God
- penzata
- Forsaken
Нищо сложно няма в ника ми. Прякор ми е от около 10тина години, горе долу. Идва от Белгийските братя футболисти Мбо и Емил Мпенза. Само че, за по лесно изговаряне, приятелите ми махнаха "м"-то и остана само "пенза" (не, не е камикЪ за триене на краката
, не го бръкайте ). И от тогава съм "пенза-та"!

The hardest battles are fought in the mind.