Правописните грешки

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jan 11, 2006 11:55 am

Едно не разбирам като незнаеш нещо или нямаш желание да го правиш, толкова ли е трудно да кажеш:” Незнам” или “Не ми се занимава”. Да не сме се запознали вчера, случайно. И сега съм сърдита и огорчена от отношението на някой хора спрямо моята скромна личност!
Това е писано от учителка. Не по български и литература, но все пак учителка. No comment :(
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jan 11, 2006 12:11 pm

Е, ако е била даскалката по физическо, викам да не прибягваме чак до врящо масло, а? :twisted:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jan 11, 2006 12:31 pm

Аз съм на мнение, че не трябва да се прилага двоен стандарт за преподавателите по този предмет. Но тук дори не е учител по физическо. Това е човек с висше образование, педагог... Трябва да пише правилно, просто професията го изисква!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jan 11, 2006 12:43 pm

Съгласна съм:) А прди малко се наложи по молба на клиента да й редактирам CV-то. От него разбрах, че говри перфектно англиски, има магистарска степен по икономика и в момента следва още едно вишо, забравих какво, има отлична компютарна грамотнос. И на всичко отгоре" пунктуацията"й беше ето такава .

Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jan 11, 2006 1:26 pm

УжасТ :?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 11, 2006 2:20 pm

Лошото е, че допусканите грешки са очеизбодно тъпи и елементарни :/. Разбирам да се грешеше нещо по-засукано, знам ли. Но всичките работи с 'немога', 'незнам', 'англииски' и т.н. са толкова... тъпи :cry:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Wed Jan 11, 2006 2:49 pm

Най-красивътъ думичкъ "уфсъ" :mrgreen: Можеш да я бъркаш на цели 4 миста :lol:
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jan 11, 2006 6:28 pm

Аз това го знам като думата с 4 букви, която може да се напише с 5 грешки: уфтсъ :lol:

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Wed Jan 11, 2006 6:46 pm

Marfa wrote:Съгласна съм:) А прди малко се наложи по молба на клиента да й редактирам CV-то. От него разбрах, че говри перфектно англиски, има магистарска степен по икономика и в момента следва още едно вишо, забравих какво, има отлична компютарна грамотнос. И на всичко отгоре" пунктуацията"й беше ето такава .
Има една-единствена причина за тоя кошмар и тя е - да си грамотен не е престижно. Неграмотни са държавниците, депутатите, журналистите, учителите и не се срамуват от това, защото да си грамотен никога не се е смятало за кой знае какво.
По-престижно е да се говри англиски, да имаш магистарска степен по икономика и компютарна грамотнос. И затва сички говрим англиски, а бившият ни премиер не говреше българский.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Wed Jan 11, 2006 7:31 pm

бойно превозно средство
ахахаха,тва ме разсипа простоImage
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Jan 11, 2006 11:40 pm

Направо ми уби ентосиазма.
Ето такива грешки ми правят най-голямо впечатление. Не ме дразнят (за нещастие вече почти свикнах с такъв правопис покрай разни други форуми), но винаги ме объркват. Не мога да си обясня как може да се обърка такава дума при условие, че съвсем ясно се чува и произнася "у". Дори с "ас" и "така, че" отдавна съм се примирил, но "обитите" все още не ми дават мира.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jan 12, 2006 9:40 am

Има една-единствена причина за тоя кошмар и тя е - да си грамотен не е престижно. Неграмотни са държавниците, депутатите, журналистите, учителите и не се срамуват от това, защото да си грамотен никога не се е смятало за кой знае какво.
По-престижно е да се говри англиски, да имаш магистарска степен по икономика и компютарна грамотнос. И затва сички говрим англиски, а бившият ни премиер не говреше българский.
Евала! :lol: :lol: :lol: Се ено че,аз сам го писала!

Като стана дума за държавниците, едва ли ще успея да забравя как на погребението на Невена Коканова, в книгата на опечалените Стефан Данаилов, понастоящем културен министър, написа "збогом!"

Уук.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Jan 12, 2006 9:51 am

Ох, имах по-добро мнение за този човек :roll:

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Thu Jan 12, 2006 10:14 am

Marfa wrote: Като стана дума за държавниците, едва ли ще успея да забравя как на погребението на Невена Коканова, в книгата на опечалените Стефан Данаилов, понастоящем културен министър, написа "збогом!"
Написа гу и сички гу видехме. И какво пузледва? Нищо. Щото нали,човекат е гулям артис гулям култур , къкво къто е неграмотен , дребна рабута.

Когато Маргарет Тачер решила да влезе в политиката, си наела учител по съвършено английско произношение. За нея било недопустимо да се покаже пред хора и да говори на не дотам съвършен английски. Забележете, че говорим за произношение, не за началнъ училишнъ грамотнос.

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Thu Jan 12, 2006 10:19 am

Mushu wrote:Ох, имах по-добро мнение за този човек :roll:
За честта на бате Ламбо ще припомня, че предишната културна министърка на въпроса "Харесвате ли творбите на Панчо Владигеров?" отговори с - "Предпочитам Златю Бояджиев"... :shock: