Софиянски доста ме издразни вчера, но може да е щото е било късно. БСП+НДСВ общо ще имат май поне 130 места - мисля, че можем да се надяваме Ахмед да го няма. Но вероятно ще играят на сигурно. Освен това царят ще се бълника до последно какво да прави и ДПС вече ще са се събрали със Станишев, който иначе рискува да остане съвсем на сухо, а с ДПС поне има шансове да разчита на отлюспени депутати, макар че това е много съмнително. С други думи, подозирам, че НДСВ ще изберат грешния за мен ход и няма да се коалират веднага с БСП, с което само ще прецакат нещата. Костов наистина изглежда най-добре от десните, но продължава да кара доста единашки и се държи все едно разчита на провал И на БСП, И на НДСВ за мандат, което вече клони към абсурд. Изобщо, силно се надявам на царя да му дойде акъла в главата и да подкрепи БСП.
Не мисля, че царят е по-добър премиер от Станишев. Царят е идиот, сори. Пълен. Не мога да го трая още 4 години, нищо че е тих луд. Обаче той не е депутат, което означава, че ако няма място в правителството, ще си ходи в Мадрид. При положение, че все пак БСП води, наистина е нахално НДСВ да искат премиерския пост, но не е никак невъзможно БСП да се навият (и Станишев, и ДОРИ Овчаров го намекнаха). Ако се замислим, Симеон няма къв да е освен премиер или евентуално министър на външните работи, което за момента не сън сигурен колко е хубаво или лошо, а и все пак Външно е доста ключово министерство за сделки баш около него. Е, може да стане военен министър

p.s. Или европейски министър, ако това министерство се запази. Това е малко по-добре от външен (напомням, че той е лумпен), но все пак.. не знам. Не е професионалист, дори Кунева си е по-добър избор да остане, ако ще го дават на НДСВ министерството. Но все пак носи някаква приемственост и добър имидж пред Европа.