Marfa wrote: ↑Wed Feb 23, 2022 3:55 pmОт две години имаме нов ректор. Това е медицинският университет във Варна.
Аз, знаете, работя в библиотеката. Доскоро вадехме карти на студентите, а също и на служителите, които ги използват и за достъп до библиотеката, и да се чекират с тях, като идват на работа. Същите карти се използват и за стола.
Нещата обаче ескалираха. Беше назначен човек в самостоятелен Отдел за управление на достъпа или както там се казва, който човек никой не го знае къде работи, рядко си отговаря на мейла и невинаги вдига телефона. Единственото, което е известно за него, е фамилията му. Казаков. Обаче този човек решава дали съответната карта да получи достъп до сградата. Освен това, досега ако си изгубиш картата, идваш в библиотеката, плащаш само пластиката и ти вадят нова карта. Сега обаче трябва преди това да напишеш доклад в свободен текст до ректора, в която подробно да обясниш обстоятелствата около загубата на картата, и да помолиш да ти бъде издадена нова. След като получиш разрешение, отиваш в библиотеката, вади ти се карта, след което се праща мейл до Казаков, в който се описва номерът на старата карта, номерът на новата и молба в свободен текст служителят да получи достъп. Което, ако той все пак си види имейла, може и да се случи в някакъв необозрим момент.
Но това не е всичко. Днес излезе заповед, че карта въобще се вади само след разрешение от Казаков. Няма значение карта на служител ли е, на студент ли е, на кво е. Ти си студент, искаш да имаш карта за библиотеката, но трябва да получиш разрешение от Казаков за това. Няма обяснение как ще става това. Студентът ли трябва да пише до Казаков, ние ли да го кандърдисваме, всичко е в сферата на Досиетата Х. Освен това се забрани на филиала във факултета по фармация да издава карти, щото там не било много сигурно. Вероятно се предполага, че вадим карти на черно и търгуваме с тях, не знам.
Хора, повярвайте ми, НЕ МОГА ПОВЕЧЕ.
Бтв, в тия карти колко точно лична информация се включва, че ламбите за защита на личните данни малко светка в момента.