Да, и за мен е едно от по-добрите неща на Въртиго и на Уорън Елис.
Дръзвам да повторя (всъщност потретвам

) коментара си по заглавието.
От раздела "
Не особено стари, но пък много златни" -
Transmetropolitan (
w Warren Ellis, a Darick Robertson) - завършена поредица в 60 епизода, издание на
Vertigo.
От официалната анотация: "An exuberant trip into a frenetic future, where outlaw journalist Spider Jerusalem battles hypocrisy, corruption and sobriety".
Разказва се за политика, журналистика, медии, пропаганда, предизборни кампании, обществени отношения в близкото бъдеще, където всякакви технологии са развити понякога до абсурд - и се разказва по интересен и, ъъъ... бих казал нестандартен начин
Впрочем, любимото оръжие на главния герой е bowel disruptor. С различни степени на... поразяване
Два примера за диалози (Mature Readers, това е Vertigo все пак

):
- Spoiler: show
- Разговор между главния герой - журналиста Спайдър Джерусалем и президента на САЩ в тоалетната на един хотел:
Президентът: You're a wimp and a freak, Jerusalem. All that shit you wrote about "turning our backs on the concept of compassion" if a vote went to me... Nobody wants compassion. It doesn't sell, you can't make a living off it. The city went to me in a landslide, and you know why? Because all it wants is decent television, a bit of spare change for booze and a blowjob every Saturday night.
Сп.Дж.: You've got your vote for hate and I've got a column. And I'm not going to rest until your raped, burned, castrated and dog-shit-stuffed corpse is strung up in the middle of Century Square for the necrophile boys to play with.
И друг разговор между Спайдър Джерусалем и жена, която харесва статиите му:
Сп.Дж.: You want to go out to dinner sometime?
Жена: Sorry, no. I'm married, not hungry, infected with seven unknown diseases, gay, pregnant with lizards and clinically dead.
Сп.Дж.: "Sorry, no" would have done all on its own, you know.
Жена: Just making sure.
Иначе се говори за съвсем сериозни неща, де
А котката на главния герой... Просто трябва да се види котката

Любим персонаж ми е

Евала на Дарик Робъртсън за прекрасните рисунки (не, не само на котката

, а изобщо - особено израженията на Спайдър Джерусалем и на други герои. Абе браво на художника, който прекрасно допълва сценариста

).