Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 25, 2007 4:49 pm

Мисля, че вече мога да добавя към дългия списък с уникални мои плюсове и откриването на "Вечния двигател". Едно-единствено начално побутване (а може и без него, както в случая) - и оттам-нататък си се самонавива до безкрай. :)

При положение, че всички самонавиващи се по-горе знаят, че точно на вота на "червените бабички" дължим посткомунистическото управление и голяма част от сегашния си хал - за какво точно се самонавивате?

Конкретен и ясен въпрос - изискващ аналогичен отговор.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 25, 2007 4:51 pm

Morwen wrote:Лошото е, че висики тези догадки, предположения и хипотези, той представя като аксиоми...
Аха, като авторитетното му изказване, че "Седемте самурая" на Куросава бил кавър-версия на "Великолепната седморка" на Стърджис. :lol: :lol: :lol:

А за култовото му изказване "Watchmen не съм го чел, но предполагам, че........(и обяснява какво вероятно представлявал на хора, които все пак са го чели)" думи няма открити :rofl: :rofl: :rofl:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Oct 25, 2007 4:52 pm

shayhiri wrote:за какво точно се самонавивате?
За всичките долни епитети. И още много, липсващи, душице.
(Да цитирам някой с доста повече дар слово от мен!)
passer-by wrote:
Morwen wrote:Аз се чудя кога ще спретнем куп заедно убеждаващи админите да му трият очевидно неадекватните постове, ма то това си е работа на пълен работен ден, няма как...
И това е вярно, ама така поне имаме допълнителни поводи за веселие. Аз вече така предпочитам да приемам излиянията на форумния Цар На Предположенията, Крал На Догадките, Повелител На Допусканията И Властелин На Хипотезите. Смях да има.
Last edited by BaYa on Thu Oct 25, 2007 4:54 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 25, 2007 4:53 pm

Че и продължават. :lol: Ми да не преча тогаз...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 25, 2007 4:55 pm

shayhiri wrote:Мисля, че вече мога да добавя към дългия списък с уникални мои плюсове и откриването на "Вечния двигател". Едно-единствено начално побутване (а може и без него, както в случая) - и оттам-нататък си се самонавива до безкрай. :)

При положение, че всички самонавиващи се по-горе знаят, че точно на вота на "червените бабички" дължим посткомунистическото управление и голяма част от сегашния си хал - за какво точно се самонавивате?

Конкретен и ясен въпрос - изискващ аналогичен отговор.
Аналогичен отговор на такива твои изказвания може да е само нещо от този род:

Тролова лъжичка -> Тролче -> Трол -> Троляк -> Тролище -> Шайхири
Из "Форумната флора и фауна", том 1 "Shadowdance", раздел "Редки видове", глава "Shayhirius Alexsultanovii".
Last edited by passer-by on Thu Oct 25, 2007 4:55 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Oct 25, 2007 4:55 pm

shayhiri wrote:Че и продължават. :lol: Ми да не преча тогаз...
Ама, моля ти се. Не пречиш! (Освен на останалите!) Нас ни вдъхновяваш!!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 25, 2007 4:55 pm

@Шайх, въпросът е принципен. Не можеш да прилагаш практически решения за принципни въпроси - утре няма да сработят. А ти точно това правиш. За бабичките и изборите, това.

@Минувачо - колко пъти трябва да се изяснява, че репликата на Шайха за Куросава беше САРКАЗЪМ? Сега като го цитираш, само го караш да пуска още "подсмихващи" се постове.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 25, 2007 5:01 pm

Moridin wrote:@Шайх, въпросът е принципен. Не можеш да прилагаш практически решения за принципни въпроси - утре няма да сработят. А ти точно това правиш. За бабичките и изборите, това.
Абсолютно. :) Как другояче може да се приеме началния пост (Как да променим управляващите и положението в страната? СКРИЙТЕ ЛИЧНАТА КАРТА НА БАБА СИ ПРИ ГЛАСУВАНЕТО!), освен като горчиво-весела ирония?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 25, 2007 5:02 pm

Moridin wrote:@Шайх, въпросът е принципен. Не можеш да прилагаш практически решения за принципни въпроси - утре няма да сработят. А ти точно това правиш. За бабичките и изборите, това.

@Минувачо - колко пъти трябва да се изяснява, че репликата на Шайха за Куросава беше САРКАЗЪМ? Сега като го цитираш, само го караш да пуска още "подсмихващи" се постове.
Ми аз не чета мисли, та като видя пост без смайлита приемам, че е нещо казано насериозно.
Добре де, дори и този ми пример да е бил неподходящ, правилото остава в сила :P

@Вечно Самоопровергаващия Се
Обобщенията, които ръсиш, конкретно по политически теми (без смайлита, да повторя) и намекът ти, че когато щели да захвърчат паветата, идвал и твоят час (отново без смайлита) трудно може да се приемат на майтап дори от хора, които чудесно те познават. А в този форум те не са кой знае колко.
Но разбирам, че ти е много удобно да кажеш нещо и ако после предизвикаш твърде много отрицателни реакции, да отвърнеш невинно "ама аз на майтап, бе".
Забавно е да се разговаря с двете ти "аз" :lol:
Last edited by passer-by on Thu Oct 25, 2007 5:06 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 25, 2007 5:04 pm

Абсолютно. Как другояче може да се приеме началния пост (Как да променим управляващите и положението в страната? СКРИЙТЕ ЛИЧНАТА КАРТА НА БАБА СИ ПРИ ГЛАСУВАНЕТО!), освен като горчиво-весела ирония?
Щеше да е такава и щяхме да го приемем така. Но ти не можа да се примириш със замирането на диалога и продължи с " оставените на доизживяване необратимо прецакани имбецили" и как ти си един на хиляда, колко лошо, че няма повече такива като теб. Някак тук иронията ми се губи.
Да обясняваш, че тази тема "дори не си я побутнал" ще е голямо лицемерие. И очевидна лъжа.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 25, 2007 5:14 pm

Morwen wrote:Щеше да е такава и щяхме да го приемем така. Но ти продължи с " оставените на доизживяване необратимо прецакани имбецили". Някак тук иронията ми се губи.
ОК, Морв. Така е. Тук вече минава в баш горчив сарказъм (и донякъде в друга тема).

Въпросните възрастни хора бяха "необратимо прецакани" точно от комунизма. Физически и психически - за оставащата част от невзетия им живот. И ''оставени на доизживяване" от същия тоя комунизъм, който се крепеше на евтиния им труд, а после лакомо изяде честно заработените им пенсионни осигуровки до стотинка. И ги остави живи-умрели на бунището на историята.

Е не е ли "баш горчив сарказъм", че голяма част от същите тия хора изобщо не разбраха какво стана и направиха каквото се очакваше от тях, за да останат и занапред комунистите на власт. И да ограбят не само техния живот, ами и на децата и внуците им. Красота, нали?

Дано сега да ме разбрахте - макар темата да е много грозна и принципно да я избягвам, както и подобните й.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 25, 2007 5:17 pm

И това, че са имбецили ли е сарказъм? Не можеш ли да си намериш сарказъм, който да не е толкова обиден и всеобхватно мизантропски? Да ти имам определението за сарказъм.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 25, 2007 5:19 pm

Всъщност аз имах нещо съвсем друго предвид с поста си, но нейсе
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 25, 2007 5:21 pm

Алекс, ще те помоля най-учтиво и искрено да прочетеш моето мненийце - viewtopic.php?p=101954#101954 - ама да го прочетеш внимателно и да се опиташ да разбереш какво се опитвам да кажа, къде се съгласявам с малка част от това, което ИСКАШ да кажеш, и къде критикувам отвратителния и обиден начин, по който го казваш. Всичко нататък тръгна именно оттам, а ти продължаваш да не виждаш - или да не си признаваш, че виждаш - как някои от начините, по които ИЗКАЗВАШ мненията си, са твърде неподходящи. В темите за филмите как да е... но тук вече преминаваш още една-две граници.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Oct 25, 2007 5:31 pm

Като още един член на клуба "Не се връзвайте на провокациите на Алекс" смея да предполажа, че той умишлено използва провокативен език, за да види докъде ще се стигне. Предполагам, че това е някаква форма на забавление, което уви аз трудно разбирам, но все пак сме свободна страна, и Алекс си има право на лично мнение, дори и изказано по такъв начин. Разбира се, хубаво е да не обижда някого лично, така че Алекс, не е лоша идея да се извиниш на Пешо (пардон, Roamer, стар навик, какво да се прави) за обобщението за бабичките, след като се има предвид, че той се чувства засегнат.

Колкото до темата - може би съм в доста нихилистично настроение поради настинката, която почнах да получавам, но не виждам смисъл да се заблуждаваме, че у нас има партии, които са чиста вода ненапита, никога не са крали и нарушавали закона, никога не са лъгали и т.н. Както виждаме сами, у нас вече името на партията се размива напълно с политиката, която води, така че имаме номинално наречена "лява" партия, която всъщност води такава дясна политика, която дори и класическите десни не водеха навремето.

Така че от известно време насам аз се отказах да търся морални ценности в партиите, защото според мен те просто не изповядват такива. Единственото, което ме интересува, е да не вършат големи глупости, и ако може да бутнат страната малко по-напред. Знам, че това звучи адски нихилистично, но за съжаление това е реалността у нас. В заключение няма смисъл да се търси кой е виновен, защото напоследък изобщо не съм убеден че има голям избор.
This signature is not yet rated