Кът на програмиста...
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
Мне - идеята е че ми трябва да взема скрийншот от дадена страница. Като не използвам проверената и обидно лесна система .NET + IE защото нямам съвърна машина с windows. А това приложение трябва да е на дебилиан линукс да си върви. Без X
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Много интересна статия за 32 битов Уиндоус и ограниченията за ползване на памет над 4 гъби. (мразим този тип изцепки на Microsoft, дассс)
http://www.geoffchappell.com/viewer.htm ... memory.htm
http://www.geoffchappell.com/viewer.htm ... memory.htm
Elves dig rocket launchers.
Уф за първи път ми се случва нещо подобно.
Във вашия форум всичко е наред, но във всички останали форуми, в които пиша имам следния проблем. Когато напиша нещо малко по-дълго. По-дълго от 10 букви и не ми дава да пусна коментар. Първо стана във форума на Пулсар днес. Писах един коментар и не ми даде да го постна. Само си стои и зарежда. Използвам Mozilla и пробвах с IE. През IE го пусна. След това почнах да пиша един дълъг коментар в един друг форум и когато го завърших пак не ми даде да го пусна през Mozilla-та. Копирах го и пробвах с IE. Вече и там не ставаше. Копирах си го на Wordpad. Всеоще нямам Office инсталиран. Рестартирах компа от копчето за да си направи проверка. При проверката ми намери грешки на Skype, Mozilla и Wordpad файлчето. Когато ми зареди OS-то Skype ми беше забравило акаунт/парола, в Wordpad файла го нямаше дългия текст, който писах. Написах го отново, отново не мога да го пусна. И през IE не става. Копирах го на Notepad, Wordpad(промених името на някакво друго различно от базовото). Рестартирах пак от копчето. При проверката не намери вече грешки в Skype, но намери грешка при notepad.exe и отново Mozilla. Текста в notepada го нямаше, но в преименувания wordpad файл си беше останал. Но отново не може да се пусне коментар.
За първи път ми се случва нещо подобно. MS.net Framework 3.0 съм инсталирал последно.
Във вашия форум всичко е наред, но във всички останали форуми, в които пиша имам следния проблем. Когато напиша нещо малко по-дълго. По-дълго от 10 букви и не ми дава да пусна коментар. Първо стана във форума на Пулсар днес. Писах един коментар и не ми даде да го постна. Само си стои и зарежда. Използвам Mozilla и пробвах с IE. През IE го пусна. След това почнах да пиша един дълъг коментар в един друг форум и когато го завърших пак не ми даде да го пусна през Mozilla-та. Копирах го и пробвах с IE. Вече и там не ставаше. Копирах си го на Wordpad. Всеоще нямам Office инсталиран. Рестартирах компа от копчето за да си направи проверка. При проверката ми намери грешки на Skype, Mozilla и Wordpad файлчето. Когато ми зареди OS-то Skype ми беше забравило акаунт/парола, в Wordpad файла го нямаше дългия текст, който писах. Написах го отново, отново не мога да го пусна. И през IE не става. Копирах го на Notepad, Wordpad(промених името на някакво друго различно от базовото). Рестартирах пак от копчето. При проверката не намери вече грешки в Skype, но намери грешка при notepad.exe и отново Mozilla. Текста в notepada го нямаше, но в преименувания wordpad файл си беше останал. Но отново не може да се пусне коментар.
За първи път ми се случва нещо подобно. MS.net Framework 3.0 съм инсталирал последно.
Случайно тук да има някой Eclipse Plugins + SWT мастър? Опитвам се да оправя едно супер просто нещо тука, ама понеже не съм писал такива работи преди и зациклих.
Става дума за една HyperLink контрола, дето трябва да може да се селектира и копира, ама не може и драмата на нашето поколение е, че и аз не знам как да я направя маркабъл или нещо такова.
Става дума за една HyperLink контрола, дето трябва да може да се селектира и копира, ама не може и драмата на нашето поколение е, че и аз не знам как да я направя маркабъл или нещо такова.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Ясно, използваш HyperLink, вместо Browser и html.
ето ти пример:
public static void main(String [] args) {
String html = "<html><head><title>qwerty</title></head><body><a href=\"someplace.html\">some link</a></body></html>";
Display display = new Display();
Shell shell = new Shell(display);
shell.setLayout(new FillLayout());
Browser browser;
try {
browser = new Browser(shell, SWT.NONE);
} catch (SWTError e) {
//bla bla
display.dispose();
return;
}
browser.setText(html);
shell.open();
while (!shell.isDisposed()) {
if (!display.readAndDispatch())
display.sleep();
}
display.dispose();
}
не всеки Control има copy/paste функционалност, Link / Hyperlink нямат (повечето нямат). Дори не можеш да селектнеш текст при тях - само ти се променя курсора и можеш да кликаш на тях и това е. Не можеш просто да ги "включиш", ако искаш такава функционалност трябва да си я напишеш.
и си bookmark-ни SWT API-то
ето ти пример:
public static void main(String [] args) {
String html = "<html><head><title>qwerty</title></head><body><a href=\"someplace.html\">some link</a></body></html>";
Display display = new Display();
Shell shell = new Shell(display);
shell.setLayout(new FillLayout());
Browser browser;
try {
browser = new Browser(shell, SWT.NONE);
} catch (SWTError e) {
//bla bla
display.dispose();
return;
}
browser.setText(html);
shell.open();
while (!shell.isDisposed()) {
if (!display.readAndDispatch())
display.sleep();
}
display.dispose();
}
не всеки Control има copy/paste функционалност, Link / Hyperlink нямат (повечето нямат). Дори не можеш да селектнеш текст при тях - само ти се променя курсора и можеш да кликаш на тях и това е. Не можеш просто да ги "включиш", ако искаш такава функционалност трябва да си я напишеш.
и си bookmark-ни SWT API-то

Scalpel. Sponge. Magic Wand!