And Then There Was Spam
Moderator: Moridin
Филми и музика как да е, ма софтуера (за предпечат примерно) да не ти казвам че няма начин да си го избие човек просто ако му трябва за работа. за 1 фотошоп и 1 корел и илюстратор не мое ги изплатиш квото щеш да правиш с парите тука.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Когато е намесен монопол, който извива ръце с цени, вече сме в пълното си човешко право си не само да ги дерем както ни е угодно, а и да им палнем корпорацията, ако ни падне.
Тва е положението.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- BaYa
- Forsaken
Ей Шайхиров. В по-предишният пост започваш да мязаш на Мис Ротенмайер!!
За мен проблемът не е дали имам ДВД или нещо е трудно достъпно. Просто когато плъзне по пазарите, аз си го свалям. Има музика и филми които, след като прегледам/преслушам, си купувам в оригинал. Но пък също има музиканти и актьори чието творчество "консумирам", но никога не бих им отдала такова уважение (да си купя нещо тяхно). От актьорите например Мел Гибсън, Ръсел Кроу или Арни. И от певците - Джако или тукашният Хуакин Сабина. Това си е бойкот от лични съображения, който аз решавам да им правя.
А относно информатиката като цяло - целта ми (сложна и трудна) е да успея да не плащам за софтуерите които ползвам. Поне по-елементарните. Особенно след последните изпълнения на Microsoft и HP, когато ми изгоря харда на лаптопа.
Това са лично мнение и персонален подход, които не задължават никой.

За мен проблемът не е дали имам ДВД или нещо е трудно достъпно. Просто когато плъзне по пазарите, аз си го свалям. Има музика и филми които, след като прегледам/преслушам, си купувам в оригинал. Но пък също има музиканти и актьори чието творчество "консумирам", но никога не бих им отдала такова уважение (да си купя нещо тяхно). От актьорите например Мел Гибсън, Ръсел Кроу или Арни. И от певците - Джако или тукашният Хуакин Сабина. Това си е бойкот от лични съображения, който аз решавам да им правя.
А относно информатиката като цяло - целта ми (сложна и трудна) е да успея да не плащам за софтуерите които ползвам. Поне по-елементарните. Особенно след последните изпълнения на Microsoft и HP, когато ми изгоря харда на лаптопа.
Това са лично мнение и персонален подход, които не задължават никой.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- tigermaster
- Elder God
При положение, че оригинален Windows ще ми струва сигурно три пъти повече от компютъра, много ясно, че няма да си го купувам. А щом не плащам за него, защо да плащам за останалия софтуер? И така нататък. BaYa, какво ти е направил Мел Гибсън?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Не знам, но е долен безпринципен пират (Баята).
И тъп пират, при това, щото си скапва гледането на голям екран в аванс.
Не знам с кого ме сравняваш, Бая, но ако и тя говори така:

Не знам с кого ме сравняваш, Бая, но ако и тя говори така:
бих искал да се запозная с нея.shayhiri wrote:На тях го дължите, мамицата ви. Не ви е бащиния.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- BaYa
- Forsaken
Нищо. Той и не може, ще го смажа само да го спипам.tigermaster wrote:BaYa, какво ти е направил Мел Гибсън?
Но като представител на най-долният слой на селяндурщината и т.н., ме предразполага да упражнявам малкото граждански права които ми остават. Поне в културната сфера (понеже киното също се смята култура).
И преди някой да се изкуши да ме подсети че все пак говорим за 7то изкувство (или за музика), а не за политика. Моята позиция е че след като тоя човек чувства необузнадият порив да споделя с мен (и с цялата аудитория) политическите си ограничени възгледи, които нямат общо с изкувството; та той самият ми дава право да го "съдя" и претеглям (така да се каже)!
Специално за Мел, най-обичам неговият алтер-его от Саут Парк!!
shayhiri, да ме наречеш "безпринципен пират" си е чист комплимент. Но ми е много интересно какво те кара да ме смяташ за тъпа?!

Преговори си Хейди; а.к.а Miss Rottenmeyer в Испания се ползва като нарицателно за педант, м/у другото.
Last edited by BaYa on Tue Aug 28, 2007 11:14 am, edited 1 time in total.
- The Dragon
- Elder God
MS Win XP Home Edition, OEM цена: 115.00$tigermaster wrote:При положение, че оригинален Windows ще ми струва сигурно три пъти повече от компютъра, много ясно, че няма да си го купувам. А щом не плащам за него, защо да плащам за останалия софтуер? И така нататък. BaYa, какво ти е направил Мел Гибсън?
115x1.4= 161 BGN
Та къде ги давали тези компютри за 55 кинта викаш?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ми ето тва:BaYa wrote:shayhiri, да ме наречеш "безпринципен пират" си е чист комплимент. Но ми е много интересно какво те кара да ме смяташ за тъпа?!![]()
Така казано, излиза, че гледаш всичко на компа и си прецакваш зверски хубавите кинофилми. И те нарекох "тъп пират", не тъпа по принцип.BaYa wrote:За мен проблемът не е дали имам ДВД или нещо е трудно достъпно. Просто когато плъзне по пазарите, аз си го свалям. Има музика и филми които, след като прегледам/преслушам, си купувам в оригинал. Но пък също има музиканти и актьори чието творчество "консумирам", но никога не бих им отдала такова уважение (да си купя нещо тяхно).

- BaYa
- Forsaken
Слава богу, че надутото тупане в гърдите и егоцентризма не са!! Слава богу за теб де.
И можеш да ми обжалваш развяването на байрак колкото си щеш, но това още е свободен форум (поне за възпитаните хора май няма цензура)!

И можеш да ми обжалваш развяването на байрак колкото си щеш, но това още е свободен форум (поне за възпитаните хора май няма цензура)!

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мдаааа... а днес, след като Пейо Попов се опита да ми прати през ICQ малко кирилишки текст с информация за цялата щуротия около Странджа и Рила, и за пореден път се сблъскахме челно с пълното недомислие на ICQ като протокол, що се отнася до кодови таблици и различни представяния на кирилица и какво ли не още, и накрая намерихме решение в това, че всъщност и двамата ползваме Jabber и там досега никой не е срещал проблеми с кирилицата, той излезе с кратко обобщение:
peio: явно конспирацията по-добре върви по джабер. а по icq - констипацията.
peio: явно конспирацията по-добре върви по джабер. а по icq - констипацията.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- The Dragon
- Elder God
Колегите са се престарали днес!
Ядем на воля пуканки и колбаси мутанти без етикет
28 август 2007 / News.dir.bg
У нас се продават генномодифицирано царевично брашно, пуканки, соево брашно, колбаси и соеви изолати, каза пред журналисти Тенчо Тенев, главен държавен здравен инспектор.
Пресконференцията беше по повод приключването на туинингпроект "Химикали и храни", финансиран от ЕС с 2.8 млн. евро и съфинансиран от българското правителство с 0.7 млн. евро.
На пазара се срещат царевично брашно (българско производство и внос), пуканки (внос), соево брашно (внос), колбаси със съставки от генномодифицирани соеви зърна (българско производство), соеви изолати и гранули (внос). Те, обаче, нямат никакви обозначения, че съдържат или са произведени от ГМО (генно модицифирани организми) както изисква европейското законодателство и българското законодателство.
Търговците са задължени да изписват върху етикетите "Този продукт съдържа генетично модифицирана съставка" и да се обозначи каква е тя. В 10 от около 200 проби, взети от началото на годината, на хранителни продукти е открито наличие на генномодифициран материал. Той е разрешен в ЕС, но не е обозначен на етикета. Разрешените в ЕС генномодифицирани организми и генномодифицирани хранителни продукти са няколко вида царевица (един от тях е сладката царевица, която директно се консумира), един вид соя и рапица. Преди около три месеца у нас е внесен соев изолат, който е произведен от ГМО, но не е имал разрешение за пускане на пазара. Изолатът е трябвало да бъде използван за производство на соеви колбаси, той обаче е бил изгорен, преди да стигне до потребителя. Производителите на ГМО и на хранителни продукти твърдят, че те са безвредни за човешкия организъм. На практика, тъй като ГМО са отскоро на пазара, никой не е правил дългосрочни изследвания. 70% от европейците се противопоставят на ГМО, особено настойчиви в това отношение са германците и австрийците.
Три промишлени гама-облъчвателя - към "Софарма", "ГИТАВА" ООД и към Института по криобиология и хранителни технологии към Националния център за аграрни науки, са декларирали намерения да облъчват храни, след като бъдат приведени според новите изисквания в България. Облъчените храни са тези, които са обработени с йонизиращо лъчение. Заради подобряване на качеството им в света се облъчват повече от 40 вида храни - картофи, лук, билки, чай, зърно, брашно, бобови растения, плодове и зеленчуци, месо и месни продукти, риба, ядки, кафе на зърна и др. Облъчването на храни се прилага в над 50 държави. Облъчените храни не са изкуствено радиоактивни и не е установен повишен микробиологичен риск за човешкото здраве от облъчването, стана ясно на пресконференцията.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Interpreter
- Forsaken