Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 17, 2008 12:17 am

Всъщност Рол имаше предвид, че "кът-сцени" се казва именно на тези, които са ренднати с енджина на играта риъл-тайм, докато другото са си "филмчета"

и е напълно прав според мен :mrgreen:
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jun 17, 2008 1:17 am

Moridin wrote:Всъщност Рол имаше предвид, че "кът-сцени" се казва именно на тези, които са ренднати с енджина на играта риъл-тайм, докато другото са си "филмчета"

и е напълно прав според мен :mrgreen:
Абсолютно не. "Кът сцена" означава просто сцена, отделна от самия геймплей, в която играчът няма контрол. Оттам и "кът"-а. :roll:

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Jun 17, 2008 1:52 am

dellusion wrote:"риълтайм" е доста различно от "риълтайм рендъринг" :). Първото може да се отнася за 100 зилиона неща, докато второто си е... второ.
sure thing.
не се и съмнявам, че можеш да споменеш поне едно от 100-те зилиона неща, които риълтайм кът-сцени може да сочи, освен рендерирането, нали? :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jun 17, 2008 2:09 am

Примерно диалозите в Mass Effect се развиват в реално време и по всяко време можеш да прекъснеш събеседника си. В някои игри пък има кътсцени, които не ти отнемат изцяло контрола (тенденция, която тръгна още от Half-Life).

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jun 17, 2008 2:22 am

AlDim wrote:Примерно диалозите в Mass Effect се развиват в реално време и по всяко време можеш да прекъснеш събеседника си. В някои игри пък има кътсцени, които не ти отнемат изцяло контрола (тенденция, която тръгна още от Half-Life).
или модерното тип Gears of War приканване да натиснеш бутонче което ти насочва погледа към риъл -тайм сценка докато играта си върви.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Jun 17, 2008 3:33 am

на всичко това му се вика "интерактивни" кътсцени.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jun 17, 2008 8:04 am

Scourge wrote:на всичко това му се вика "интерактивни" кътсцени.
Което е лек оксиморон ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Jun 17, 2008 10:45 am

Scourge wrote:
dellusion wrote:"риълтайм" е доста различно от "риълтайм рендъринг" :). Първото може да се отнася за 100 зилиона неща, докато второто си е... второ.
sure thing.
не се и съмнявам, че можеш да споменеш поне едно от 100-те зилиона неща, които риълтайм кът-сцени може да сочи, освен рендерирането, нали? :)
По принцип не е правилно да кажеш "риълтайм кътсцена" и да очакваш всички да те разберат. Аз се досетих какво може би имаш впредвид, но ето че други не се сетиха, а не е като да си го казъл това в някакъв форум за цветя или колела или.

Току що питах тук до мене двама гамери, какво разбират под риълтайм кътсцена и те казаха, че нищо не разбират. В края стигнахме до извода, че най-общоприетия термин е "ingame movie" :).
Look at the darkness...
...around me.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jun 17, 2008 1:10 pm

А може би най-ясно е "кът сцена с енджина на играта", ма малко длъжко става :P

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Jun 17, 2008 2:06 pm

почти всички нови игри с риълтайм филмчета ползват множество специфични техники докато рендерират кътсцената, които не се ползват по време на същинската игра. така че формално погледнато и "кът сцена с енджина на играта" може да е двусмислено. но е вероятно най-доброто приближение наистина.

и сори, ама нямам намерение да имам угризения, че някой някакъв термин не разбирал или имал съмнения. дори туй да са "двамата гамери" до dellusion. :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jun 17, 2008 3:08 pm

Е графичния енджин, ениуей...

Morrowind
Adept

Post by Morrowind » Wed Jun 18, 2008 6:59 pm

Абе, аз дълго време чаках преди да си пусна Lost Planet(най-вече заради един ъпгрейд на компа) и сега я почнах днес. Как ви се вижда тя. Позволява да я играя с всичко на max, но аз съм бутнал няколко ненужни тежести(motion blur-a), защото е малоумен... и пак ми се вижда дървеничка и по-точно, моделите са дървени...иначе природата е доста добре направена. Въпреки, че там губя FPS:) Струва ли си да се играе, като цяло, тоест, история поне има ли? Четох какво ли не в нет-а, та реших и тука да събера input:)
www.branev.blogspot.com - моят блог
http://fortumo.bg/ - SMS услуги за 5 минути

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 18, 2008 7:35 pm

Morrowind wrote:Абе, аз дълго време чаках преди да си пусна Lost Planet(най-вече заради един ъпгрейд на компа) и сега я почнах днес. Как ви се вижда тя. Позволява да я играя с всичко на max, но аз съм бутнал няколко ненужни тежести(motion blur-a), защото е малоумен... и пак ми се вижда дървеничка и по-точно, моделите са дървени...иначе природата е доста добре направена. Въпреки, че там губя FPS:) Струва ли си да се играе, като цяло, тоест, история поне има ли? Четох какво ли не в нет-а, та реших и тука да събера input:)
няма история- има екшън с много стрелба.

Morrowind
Adept

Post by Morrowind » Wed Jun 18, 2008 7:58 pm

Усещам как ще се пропусне, защото на много места точно това обсъждат, че било най-обикновена пуцалка, а както е порт....познай:)
www.branev.blogspot.com - моят блог
http://fortumo.bg/ - SMS услуги за 5 минути

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jun 18, 2008 8:15 pm

RRSunknown wrote:
Morrowind wrote:Абе, аз дълго време чаках преди да си пусна Lost Planet(най-вече заради един ъпгрейд на компа) и сега я почнах днес. Как ви се вижда тя. Позволява да я играя с всичко на max, но аз съм бутнал няколко ненужни тежести(motion blur-a), защото е малоумен... и пак ми се вижда дървеничка и по-точно, моделите са дървени...иначе природата е доста добре направена. Въпреки, че там губя FPS:) Струва ли си да се играе, като цяло, тоест, история поне има ли? Четох какво ли не в нет-а, та реших и тука да събера input:)
няма история- има екшън с много стрелба.
...което с абсолютно нищо не променя факта, че изиграх играта на един дъх в рамките на един ден и се накефих на максимум. Не че е нещо особено, но си е едно дяволски приятно непретенциозно екшънче, което определено бих прецъкал пак някой ден (след като си мина Гиърса пак).