https://japantoday.com/category/feature ... -effective?
Moderator: Moridin
Днес го пробвах това. Получи сеKillua wrote: ↑Wed May 15, 2019 6:05 pmНякой тествал ли е?
https://japantoday.com/category/feature ... -effective?
По-късно ми казаха че може и да е имало. При отравяне с неясен произход да и се дава малко мляко и вода и да се чака. Малък шанс но е имало. А тоя с инжекцията е предизвикал някаква реакция. Аз после 3-4 дена ревах за Мима. При нея всичко беше специално. Най-вече в какво положения бях когато я получих. Другите просто изчезнаха. Нормално за дворни котки. Нина все пак я имах около 7 г.
Pet parents са така, особено ако са от по-отговорните такива. Аз се чудя кога законодателствата ни ще схванат, че домашните ни любимци са част от семейството, с която все повече хора по планетата избират да заместят човешките деца, а не някаква движима собственост там, дето съществува на самотек в двора ти. Имаме нужда от нови облекчени регулации за това къде можеш да ходиш с животното си (самолети, заведения) и как да ги застраховаме. А ако някой благоволи да се разправи с безобразните цени за медицинските грижи в тая част на света, ще е супер. Оня ден платих 800 долара, за да му извадят на Санджи двата млечни зъба, дето отказаха да си паднат сами вече 5ти поред месец.
Всъщност на каква възраст може да се мисли за кастрация вече? Аз имам един хубостник на няколко месеца и други хора също ми препоръчаха да не се бавя много с кастрацията.
Аз лично съм готова да нося идентификационни карти, които да доказват, че животното ми е ваксинирано, обезпаразитено и е минало годишен преглед, ако това ще ми позволи да го вкарам с мен в някое заведение. Да сложат ако искат условието добичето да е на повод, закачено до стола ти, така че да не може да митка из ресторанта/самолета като изтървано и да е добре възпитано. Невъзпитаните да ги гонят, по същия начин, по който гонят невъзпитани хора. Ще ми се да гонят и невъзпитаните деца от тея места между другото.Alexis wrote: ↑Thu Jan 09, 2020 7:49 amАз дори нямам домашен любимец, но познавам достатъчно хора, които са ги избрали буквално вместо дете. И ги гледат като член на семейството. Но освен бонусите, искам да има и наказания за тези, които зарязват домашните си любимци като вече не са сладки "бебета" или пък като им стане досадно.
Относно пребиваването им на места - в заведения - проблемът е санитарен, трудно е да се уреди на закрито (но пък има котко-/гризачо-/зайко-кафета които си уреждат някак нещата, та знам ли, по-скоро на този фон е малко дискриминативно), но на открито - не виждам проблем. Относно споменатата дискриминация - все пак е по-лесно да се уреди санитарен контрол за животни, които имат един собственик и известен ваксинационен/вет. контрол, отколкото на всеки приходящ да се иска здравена книжка на животинчето, макар че в наши дни повечето животинки имат чипове. Ако се разработи софтуер, който да дава инфо дали едно живтоно е up-to-date по всички параграфи (беа да дава данни за здравето му а само зелена/червена/жълта светлина за пребиваването му на определени места) би станало ОК.
В самолетите проблемът е отново комбо от санитарен - много живи същества затворени в кутия с рециклиран въздух и ограничено количество кислород + всички потенциални инфекциозни агенти + потенциалът на малка територия животното ако нещо го стресне по-лесно да пострада или да нарани пътник. Поже да му се сложи намордник (което вероятно много хора биха протестирали), но не може и терлици да му се наслагат. Плюс - алергиите на все по-голяма част от населението.
Но е факт - законодателството силно изостава в наши дни спрямо нуждите на обществото от всякакъв животински вид.
Users browsing this forum: Google [Bot], Semrush [Bot] and 3 guests