Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Mar 27, 2009 10:10 am

Близо половин милиард лева раздаде правителството на отделни общини и министерства от т.нар. антикризисен пакет. Според премиера Сергей Станишев основният критерий за избор на получателите е бил парите да се усвоят много бързо.

Най-много средства - 155 млн. лв., ще получат общините за ремонти на детски градини, училища и улици. Финансираните проекти не са съобразени с исканията ни и са избрани по неясни критерии, каза Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините, което неотдавна обяви, че общините вече са на червено с близо 1 млрд. лв. Пет милиона лева получи програмата "За чиста околна среда" към екоминистерството за конкурси за рисунки и песни в забавачки и училища. Министерството на Емел Етем ще получи 33.6 млн. лв. за покриване на щетите от наводненията през миналата година, като 10 млн. лв. от тях са за общини на ДПС.

Общо 200 млн. лв. от държавния бюджет ще отидат за финансиране на окончателно изгубени проекти по ФАР и за блокирани европари по САПАРД. Въпреки това правителството реши да поощри всички чиновници, работещи с еврофондовете, като им гласува бонуси за 2008 г. от 1 до 3 допълнителни заплати.

Вицепремиерът Плугчиева отказа да съобщи общата сума на премиите, но никой не отрече излязлата във в. "Сега" информация, че става въпрос за 3.2 млн. лв.
Дневник
:vomit:

Сега, разбирам, че основните позиции, от които ще острелваме Кризата, са детските градини, пътищата и разбира се, конкурсът за песнички и квобешетам, ма се пак... Баааааааааааси!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sun Mar 29, 2009 3:02 pm

Подсетих се от екологичната тема.

Преди два дни се разхождахме няколко човека из Борисовата. По едно време ни спряха агитаторите на Зелените да ни молят да се включим в подписката им да участват на изборите. Аз си бях решил вече, че нищо няма да подписвам, и се отдръпнах. Приятелката ми се заговори с човека, който уговаряше подписването, и който първо беше адски учуден от факта, че не се навиваме да го сторим без колебание, а после не извади никакви аргументи за това, освен: "ми тя партията се роди от февруарските протести" и "в България няма кой друг да постави екологията в програмата си", и, разбира се, любимия ми "ето, аз ще съм кандидат за евродепутат".

Приятелката ми също отказа да подпише като съвсем културно си обясни, че не знае нищо за Зелените и че не се подписва никъде без информация. В момента, в който си затръгвахме, един от останлите младежи наоколо (не този, който ни агитираше), се развика доста неласкаво след нас, като от думите му, които не съм толкова циничен, че да предавам, пролича, че ние сме лишени от гражданско съзнание, и че природата на България ще загине (конкретно) заради нас.

Отдавна ми е писнало от много неща. Писнало ми е от принципа "ако не си с нас, си против нас", писнало ми е от използвачите, които си мислят, че е достатъчно да размахат зеленото знаме и всички ще се втурнат да ги подкрепят, и особено ми е писнало от стотиците глупави хора, които участват в подобни подписки, само защото екологията напоследък е модна. Ай сиктир!

Super M
Warmage

Post by Super M » Sun Mar 29, 2009 3:48 pm

Издай ги на Боби Сандов ;)))
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Mar 29, 2009 4:01 pm

Поредната подписка :) аз поне ги знам кои са и бих се подписал, но се прекалява с това. Нямаше ли обаче нещо, че една партия трябва да покаже някакво количество хора, които биха гласували за нея? :)

преди седмица видях подписка на кабинката в Симеоново, този път за "модернизирането на Ски-зона Витоша" или подобен шит. Тези вече ме разбиха... Вместо да сменят стария лифт Романски, който скоро навърши 40 години - нови писти ще ми правят, още две кабинкови линии нагоре и т.н. Едно по едно бе пичове! И защо е подписката? Еми няма как да строят в Национален парк (щото е леко забранено по закон :)), нито могат ей така да секат гори. Лошите са ръководството на НП Витоша, видите ли...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sun Mar 29, 2009 4:21 pm

Петнадесет хиляди подписа за участие в евроизборите, доколкото си спомням. И аз ги знам кои са - или поне част от тях - и точно затова не бих ги подкрепил. Не искам хора като Ивайло Стоименов в политиката - такива вече си имаме.

За Боби не знам - той е твърде деен в подкрепата си за всяка екологична идея - малко прекалено мен, ако питате (все пак далеч не е задължително нещо да е добро, само защото има лейбъл "еко") - та може и той да е при тях.

ЕДИТ: Но като цяло идеята ми беше, че няма значение каква кауза защитават хората - време е да престанем да мислим, че всички, които не ни подкрепят, задължително са ни врагове. Междувременно ще бъде приказка и ако спрем да възприемаме хората за малоумници, които се впечатляват от готини фрази, и започнем да правим опити да ги спечелим с аргументи.

И двете неща няма да се случат скоро.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Mar 30, 2009 12:26 am

Itilon wrote:Подсетих се от екологичната тема.

Преди два дни се разхождахме няколко човека из Борисовата. По едно време ни спряха агитаторите на Зелените да ни молят да се включим в подписката им да участват на изборите. Аз си бях решил вече, че нищо няма да подписвам, и се отдръпнах. Приятелката ми се заговори с човека, който уговаряше подписването, и който първо беше адски учуден от факта, че не се навиваме да го сторим без колебание, а после не извади никакви аргументи за това, освен: "ми тя партията се роди от февруарските протести" и "в България няма кой друг да постави екологията в програмата си", и, разбира се, любимия ми "ето, аз ще съм кандидат за евродепутат".

Приятелката ми също отказа да подпише като съвсем културно си обясни, че не знае нищо за Зелените и че не се подписва никъде без информация. В момента, в който си затръгвахме, един от останлите младежи наоколо (не този, който ни агитираше), се развика доста неласкаво след нас, като от думите му, които не съм толкова циничен, че да предавам, пролича, че ние сме лишени от гражданско съзнание, и че природата на България ще загине (конкретно) заради нас.

Отдавна ми е писнало от много неща. Писнало ми е от принципа "ако не си с нас, си против нас", писнало ми е от използвачите, които си мислят, че е достатъчно да размахат зеленото знаме и всички ще се втурнат да ги подкрепят, и особено ми е писнало от стотиците глупави хора, които участват в подобни подписки, само защото екологията напоследък е модна. Ай сиктир!
Съвсем сериозно, напишете им го това на мейла и обяснете колко обидени сте се почуствали и как никога не бихте ги подкрепили. Ако тоя келеш е изолиран случай, поне ще си го отнесе.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Mon Mar 30, 2009 2:04 am

Не виждам смисъл честно казано! Точно до въпросния келеш беше човекът, който ни агитираше, и който смята да се кандидатира за евродепутат (и който, освен това се води познат на приятелката ми и щеше да е редно да каже нещо). Наоколо имаше още 5-6 човека, които също спираха хора да ги агитират. Ние, разбира се, си бяхме затръгвали, когато той се развика след нас, но все пак не видях никаква негативна реакция.

Да не говорим, че аз имам изначален проблем с партия, "родена от януарските протести". Януарските протести за мен бяха нелепа глупост - огромна част от протестиращите бяха там по принцип - поне в изказванията по форуми, които съм чел, много рядко някой излизаше с нещо по-конкретно от "ми то животът ми е гаден". Е, аз не смятам, че моят живот зависи от правителството, обикновено работя доста повече и (надявам се) по-добре от останалите хора, и си го правя добър. Адски съм уморен от хора, които чакат на готово и се вдигат да протестират само за принципа.

Това не значи, че няма каузи, за които не бих протестирал - почти не видях подобни през януари обаче.

Идеята за екологична партия също ми се вижда малко странна. Добре да предположим, че стане някакво чудо и спечелят властта. Да предположим, че имат добра екологична програма. Ами всички останали проблеми на обществото? Не вярвам, че в партия, създадена от еколози ще се намери място за много икономисти, специалисти по социални дейности, преподаватели, юристи...

За мен зеленото движение трябва да си остане в неправителствената сфера и да запази тясната си специализация.

Казвам всичко това преди дори да спомена, че познавам един-двама човека в тази организация и, бога ми, щом те са там, ми е адски трудно да повярвам в безкористността и благородните й цели.

Затова няма да пращам мейл. Няма смисъл :twisted:.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 30, 2009 8:04 pm

По re: tv съобщиха, че Асен Гагаузов е уволнил млада служителка от министерството си. Официално - защото е на изпитателен срок и не се била справяла с работата си. В действителност - защото е непушачка, а другите й колеги в стаята са пушели и тя се е оплакала, че нарушават закона.

Иначе казано - държавната администрация отблъсква непушачите, защото даден министър го мързи да намери отделно място за пушачите в учреждението си и да осигури чиста работна среда на непушачите, както се изисква по закон.

А все повече млади кадри са непушачи. Това ако тръгне по медиите, ще е егати анти-рекламата за държавата - "Непушачи, държавната администрация не ви ще! Намерете си работа в частния сектор".

Егати идиотите недалновидни.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Tue Mar 31, 2009 11:14 am

Ужас, не мога да повярвам, че го е направил идиота смотан, дано да тръгне по медиите, не че нещо ще се промени веднага, но поне да схване какъв гаф е направил тъпънара му с тъпанар :(

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 02, 2009 5:00 pm

Случайно попаднах на "Шоуто на Слави" вчера и там това момиче беше поканено да разкаже за случая. Явно се е случило точно това. Бих посъветвал който се интересува от събитията да намери начин да гледа предаването.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 03, 2009 11:17 am

Младите шофьори няма да карат нощем
03 април 2009 / News.dir.bg
Spoiler: show
Млади шофьори да не могат да карат автомобил от 23 часа до 5 часа, приеха депутатите, които гласуваха на първо четене промени в Закона за движение по пътищата.
Поправките бяха внесени от народни представители от Коалиция за България, предаде БТА.
Радослав Илиевски от Коалиция за България и група депутати предложиха още да се въведе забрана за младите водачи да превозват пътници до 18 г., освен в присъствието на правоспособен шофьор със стаж, както и забрана да управляват превозно средство с двигател над 1600 куб. см.
Друга промяна е при издаване на свидетелство за правоуправление младият водач да получава само 2/3 от контролните точки.
За всички шофьори ще важи увеличаване на размера на глобата, която може да се налага с фиш от 50 лв. на 100 лв., както и да не могат да се обжалват наказателните постановления, издадени на базата на видеонаблюдение.
Депутатите отхвърлиха измененията, внесени от НДСВ. Те предлагаха категоризация на центровете за обучение на шофьори, както и обучаващите да не могат да са членове на изпитната комисия.
Законопроектът предвиждаше още при първоначално издаване на свидетелство за правоуправление всеки водач, независимо от възрастта му, да получава една трета от максималните точки.
Отхвърлени бяха и промените в Закона за движение по пътищата, внесени от Ваня Цветкова и Светослав Спасов. Те предлагаха да бъде изграден контролен орган, който да следи за състоянието на пътната инфраструктура, както и да се въведат ограничения за движението на тежкотоварни автомобили.
Минавам метър ама ВТФ!!!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Apr 03, 2009 11:38 am

Ебаси, ВТФ! Ами зимата след 5 като е тъмно, дай да им забраним и тогава да карат :shock:
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 03, 2009 1:19 pm

То до колко време се водеше "млад шофьор"?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri Apr 03, 2009 1:48 pm

Абе има някаква логика, макар и извратена, в светлината на огромния брой катастрофи, причинени от младежи по тъмно в последните няколко месеца. Отделен е въпросът, че същите идиоти навярно биха направили същото и по светло.

Големи глоби му майката! И по-високи критерии на шофьорските изпити :twisted:!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 03, 2009 6:41 pm

И всеки с джип да бъде ваден през предното стъкло а спре някъде на светофар. Маса на пръв поглед безумия се приемат, най-вероятно с цел събираемост, че умреха от глад КАТ.

Иначе Бат Бойко копа здраво, София е като къртичина са, самотни спирки на Метрото на всеки ъгъл никнат, но пък завод за боклук ще има. Сигурно кат стигне до него 8мия клон на метрото през тутракан ше проработи :)

http://dnes.dir.bg/2009/04/03/news4244663.html