The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Jan 27, 2010 8:15 pm

Аз догледах първи сезон на Fringe. Приятен беше, доста. Джей Джей Ейбръмс си ползва основно разни стари трикове от Наричана още, но пък аз му се кефя :D Началните епизоди ми бяха доста глуповати, но към 14-ти стана особено интересно и започна да ми пука дори за епизодичните мистерии. И финалът естествено беше адски странен, така че скоро ще почвам втори сезон.

Догледах и пети сезон на Nip/Tuck. Това тотално беше най-извратеният сезон на сериала до момента :D Повечето епизоди ми харесаха много, особено в първата половина. Последните няколко серии станаха малко прекалено блудкави покрай Крисчън, но все пак имам надежди, че финалният сезон ще бъде достатъчно качествен.
But goddamn,
you got me in love again

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Jan 28, 2010 12:47 am

Изгледах излезлите до сега серии на "Lie to me".
Общо взето историята е за екип учени, чиято наука е да разпонзават лъжата - по микроизражения, жестове и тембър на гласа. Съответно си изккарват парите като работят за разни хора, които биха имали полза от това - ФБР, армия, полиция, богати бизнесмени, че даже тук там някой престъпник. Шефчето им е Тим Рот и това само по себе си е достатъчно да направи сериала задължителен.
Първите епизоди са малко бозави, но след средата на първи сезон сериала набира яко скорост и става на страхотно ниво. Случаите (след 5-6ти епизод 1ви сезон) са супер интересни, а Тим Рот е толкова брилянтен и брутален, че и турска сапунка може да изнесе на гърба си. Останалите са малко безлични, но така или иначе филмоправците не са си играли да им обръщат много внимание и са дали поле за изява на таланта на Рот, което определено е великолепно решение...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Jan 28, 2010 2:12 am

Тези дни изгледах двата сезона (грубо казано де, общо са 22 серии) на Pushing Daisies, един доста странен сериал. Главния герой (Дъ Паймейкър) може да съживява умрели хора, но ако го направи за повече от минута някой друг гушва маргаритките. Докато върти ресторант за пайове помага на частен детектив в разследванията му с помощта на тази си способност, и наглежда гаджето си, която се оказва мъртва в първия епизод и той я съживява, като не може да я докосне отново, защото втория път носи смърт и то безвъзвратно. На пръв поглед изглежда/звучи малко дебилно, но всъщност се оказва доста зарибяващо, особено благодарение на доста уникалната атмосфера постигната от сериала, някак бие доста на сюрреализъм. Струва си, казано с две думи. Единствения по сериозен недостатък е че дебютира в годината на голямата Стачка и съответно това май допринася за доста преждевремената му кончина. Втория минус, произтичащ от първия е че финала е малко никакъв, но не е и трагичен примерно като този на Вероника Марс.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Thu Jan 28, 2010 7:22 am

Dr. Horrible wrote:Аз догледах първи сезон на Fringe. Приятен беше, доста. Джей Джей Ейбръмс си ползва основно разни стари трикове от Наричана още, но пък аз му се кефя :D Началните епизоди ми бяха доста глуповати, но към 14-ти стана особено интересно и започна да ми пука дори за епизодичните мистерии. И финалът естествено беше адски странен, така че скоро ще почвам втори сезон.

Догледах и пети сезон на Nip/Tuck. Това тотално беше най-извратеният сезон на сериала до момента :D Повечето епизоди ми харесаха много, особено в първата половина. Последните няколко серии станаха малко прекалено блудкави покрай Крисчън, но все пак имам надежди, че финалният сезон ще бъде достатъчно качествен.
Малеее, много мазохистично ми се струва, аз съвсем се отказах от сериала след 14 или 15 епизод от тоя сезон като стана развръзката с оная лудата. И наскоро гледах първия епизод от 6-тия и останах с впечатлението, че не бях сбъркал с преценката си, сериалът официално е сдал дух. Интересното е, че Райън Мърфи май сега се занимава с Глий (мюзикъл сериала) поне доколкото разбрах.

Иначе някой да е гледал първите няколко серии от 8-ми (последен?) сезон на 24? Доста се изкефих, имаше яки моменти напомняйки на старите серии от 3-ти, 4-ти сезон. И все пак засега тече бавно, дори и за 24.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Jan 29, 2010 10:37 am

Всички епизоди на Nip/Tuck са отдавна заснети и обработени вече, просто се още има няколко, които не са излъчени. Раян Мърфи си работи на пълни обороти около Glee, но просто защото няма какво повече да прави около Клъцни/Срежи.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Feb 05, 2010 10:09 am

Гледам няма тема, ама понеже ме съмнява да има какво да се обсъжда, рекох да не пускам, при все, че малко сериали заслужават повече.

Тъкмо догледах втори сезон на Рим (бях го спрял сезона след първи епизод по разни причини). Страхотен сериал. Просто страхотен. Толкова страхотен, че дори сапунът му беше шеметен. Атиа за президент!
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 11, 2010 12:45 pm

Изгледах първите два епизода на новия сезон на Скинс и ми харесаха. Сюреалистичното усещане от първия сезон е безвъзвртано загубено, разбира се, но като човек се абстрахира от това, сериалът е твърде приличен.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Wed Feb 17, 2010 9:49 pm

В рамките на 5 дена изгледах Рим и съм меко казано взривен. :shock:
Най-голяма душевна чикия ми правеха героите колко брутално жестоки и безскрупулни са.
В чело на класацията е Юлий Цезар,следван моментално от Марк Антоний.Имаше адски много моменти,в който можех само да се пуля в неверие какви уникални изроди са тия дваматаImage
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Feb 18, 2010 12:04 pm

Изключително мн се радвам, че открихте топлата вода, на мен Рим ми е сигурно любимият сериал:)

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Thu Feb 18, 2010 12:47 pm

Muad_Dib wrote:Изключително мн се радвам, че открихте топлата вода, на мен Рим ми е сигурно любимият сериал:)
Моят опит със сериалите все още е доста скромен, но след като изгледах Рим, смело мога да предположа, че и за мен би бил един от любимите :)
VMITW!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Feb 28, 2010 2:42 pm

Преполових първия сезон на "Dark Angel".
Доста добър... Как ли съм успял да го пропусна досега...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Mar 15, 2010 3:41 pm

Загледах "Мерлин". Приятно долнопробно, всъщност ме радва доста. Естествено, като се изключат имената на героите, няма абсолютно нищо общо с легендите. Пък и половината жители на Камелот са негри, Гуинивер в това число.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Mar 15, 2010 4:36 pm

Първия сезон почва малко бозавичко, но после набира скорост.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Mar 15, 2010 4:39 pm

armageddon wrote:Първия сезон почва малко бозавичко, но после набира скорост.
+1. По-нататък и по-шантави неща от негрите в Камелот стават :mrgreen:
Image

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Mar 15, 2010 4:47 pm

То към края на 2ри нещата даже си тръгват по посока на установената легенда. Лично аз с интерес ще чакам 3ти сезон на есен, само жалко че
Spoiler: show
Моргана/Кейти МакГрат вече няма да е част от основния каст, лично мен доста си ме радва