Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
tigermaster
Elder God

Re: Концертчета дребни и не толкова дребни

Post by tigermaster » Sat Apr 05, 2025 6:22 pm

Концертът на Таря и Марко в бившата Фестивална вчера беше бая готин, въпреки че организацията хич я нямаше. Недостатъчно тоалетни, неадекватна охрана и съответен хаос на входа, закъснения, от каквито бях отвикнал, понеже в последните години обикновено изпълнителите излизат по разписание.

От друга страна - Symphonity са яки. Вокалистът им очевидно е фен на Киске и Ерик Адамс, което е прекрасно. Бая очевиден гаф на китариста в началото, обаче се преживява. Раздадоха се, имаха хубаво присъствие и са страхотни музиканти.

Марко Хиетала беше убийствен. Той май беше с най-силния звук. Свири яко, гласът му беше в съвършена форма, а и е майтапчия - което не го очаквах, доколкото с Nightwish в Армееца преди няколко години беше в супер утрепано настроение. Кавъра на Black Sabbath накрая го очаквах, обаче все пак успя да ме изненада. Дуетът му с Таря беше страхотен.

Таря я гледах за първи път сега и донейде съжалих, че изтървах предишните й концерти. Много приказва на български. Пя хубаво, свири на клавир, има страхотно присъствие на сцената. Изпяха ни Фантома, дето го бяха пропуснали във Варна два дена по-рано - и разбрах защо Таря не го пее на всеки концерт от сегашното турне - защото гласът й май стана на ренде за следващото парче. Не че беше проблем де - "I Walk Alone" е могъща песен, а включването на публиката на припевите малко оставаше да ме просълзи.

И да, изпяха ни прочутата песен от прочутия филм на Уве Бол "Alone in the Dark", която Nightwish решиха да ни спестят през 2016-та. И аз бях там, и аз крещях - та като започна въпросната песен, групата не се чуваше в началото.
Яка работа.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”